- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rsanya87
tag
válasz
Lendova #29766 üzenetére
Ha lecserélném egy 2genes Ryzenre a procit vajon megoldódna a ram gond?
Ugyis gondolkodok egy cpu cserén. A 3genes ryzen 3600x felé pislogok. ha kompatibilis lesz az x370es lappal, akkor 100% hogy cserélek, ha nem akkor lehet egy 2700x-et teszek ebbe a lapba.Jelenleg 3200 safe preset, az aida 50 perc után dobta el, de most gamek alatt nézem, nem fagy nem crashel, nem érzékelek semmi bajt. Egyenlőre... Ha lesz gond, marad a 3000Mhz safe vagy fast. A safe stabil volt, igaz nem ment órákat az aida.. A memtest64 megfagyasztja a gépet, még a 2400Mhz alap órajelen is
-
rsanya87
tag
válasz
Lendova #29759 üzenetére
Most toltam egy BIOS resetet, és a 3200Mhz safe módban pörög az AIDA. Nem dobta még el, pedig 3perc alatt eddig eldobta mindig ha baja volt. A feszt most az alsó határ közelébe (minimum és az ajánlott között félúton) állítottam, Meglássuk mit mond hozzá a gép.
Rengeteg videót és tesztet megnéztem, a határ jelenleg a 3200Mhz. Felette már nem ad annyi pluszt...
4:43 után eldobja az aida a 3200Mhz safe-t.. Megnézem az alt beállitásokkal is..
Eddig a 3000Mhz Safe ment sokat... Lehet ennyit tud?
-
rsanya87
tag
válasz
Lendova #29757 üzenetére
Köszönöm!
Úgy lesz.Lassan ott tartok, hogy elcserélem a ramjaim valami ryzen kompatibilis ramokra... A hajam kihullik már, 50ezerért veszek 3200mhz-es ramot, azt b@szik annyin menni... Pedig már a procit próbálnám inkább 4ghz-re tolni, de még mindig itt szenvedek a rammal. Lassan egy éve...
-
Pakmara
őstag
válasz
Lendova #29718 üzenetére
Ezzel nem mondtam ellent neked
Pont ezt akartam felhozni hogy négy modullal kb lehetetlen a tuning ill. a 2667 is (* ill. nagyon sok szerencse kell). Itt is ezeket a számokat találtam [link] (középtájt van a tábla). Ha már RAM. Van itt olyan akinek Asus B350 Plus lapja van és felrakta a decemberi (4207) BIOS-t? Tapasztalatok? Nekem még az előző (4023) van fent és gondolkozom, hogy feltegyem-e. (RAM nekem se megy 3200-on)
-
Daffchy
őstag
válasz
Lendova #29522 üzenetére
Amint letudtam ezt a melegedés problémát, ráállok a RAM-okra.
Megfordítottam a ventiket, ami csak rontott a melegedésen, majd az imént MX-4-el újrapasztáztam a procit.
Az alábbi kép, nem túlzok 10 másodperc (!) prime utáni állapotot mutat, vicc (CPU max-ot nézzétek):Ötlet (nem tudok másra gondolni, nem megy a pumpa és hamis értéket mutat, jobb ötletem nincs)???
-
Daffchy
őstag
válasz
Lendova #29515 üzenetére
Ha minden igaz 2933 Mhz-en.
De a túlmelegedés miatt még ilyenekkel nem is foglalkoztam sajna...hokuszpk: Most 3700 Mhz 1,275V-on. Próbáljam meg alulfeszelni?
BIOS-ban fixre állítom, attól még túlfeszelné? Hol lehet azt kikapcsolni, ha netán tényleg így lenne?Este hazaérek és átnézek minden ilyesmit (sajna dolgozom már).
-
venom8888
őstag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #29329 üzenetére
Jó tudni! Ennyire nem ástam magam bele mi a max ezeknek a moduloknak, de mintha valahol 45-50 fokot írtak volna ... na mindegy. Lehet keverem valami mással
Én azért nem bíztam a véletlenre :
Igaz elsősorban a blackplate-ről fujatom ki vele a hőt,hogy játék alatt ne kapják meg a ramok/ vrm/ cpu stb a vga melegét.
-
-
Pro!Petya
addikt
-
Pakmara
őstag
válasz
Lendova #28309 üzenetére
Nem hiszem el. Működik
Ezer hála a linkért
Asus Prime B350 Plus lappal meg F4-3200C16D-8GVKB RAM-al a megvétel óta szenved a 3200 Mhz-ért de nem jött össze. Most úgy tűnik 1,35 RAM fesszel 1,1 SOC-al meg 0,701 CLDO-VDDP-vel lemet 4 kör memteszt meg 15 perc AIDA hiba nélkül. Nem azt mondom, hogy itt a vége és stabil minden de eddig ezek 1,5 perc alatt haltak le. Valamelyik monitoring progi írja valahol mennyi az aktuális CLDO-VDDP? Meg akarom nézni mennyit ad alapból a lap, mert BIOS-ban csak ínnyit ír, hogy Autó, lefelé nem lehet lépkedni felfelé 0,700-ról lehet menni egyesével.
A CPU OC viszoint totál user-error-ba fordult (#28272), az eddig jól működő 4011-es BIOS-al sem akar működni már a fesz visszavétel befixált freki mellett.Még rá kell jönnöm mit ku..el
-
leviske
veterán
válasz
Lendova #28131 üzenetére
Köszi! Azt olvastam én is, hogy várnak az 1.0.0.6-ra. A fórumok alapján a Crosshair 7 miatt várnak a 1.0.0.6-ra, mert valami bug miatt x8-ra kényszeríti a PCIE sávokat az új kód. Sőt, azt is tudom, hogy a kísérletező kedvű C6 tulajoknak elérhető volt az agesa 1.0.0.4 is. Csak az akasztott meg, hogy a többi gyártó nem ütközött gondba.
Mindenesetre amennyiben szabad, még az érdekelne, hogy mik azok a kit-ek, amiket még érdemes számításba venni vásárlásnál? 80-90 ezret FlareX-re nem dobnék ki a RAM árak normalizálódása és az RX480 cseréje előtt.
Alapvetően a Ripjawvs/Aegis kit-ek 3000-es és 3200-as variánsai még elmennek? Esetleg illene a TridentZ szintjén maradni? Mert láttam párakat, akiknek gond nélkül mennek memóriái a QVL listán kívülről is.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #27981 üzenetére
Adj 1,15V -ot a Soc-nak és nézd meg akkor mennyit kér be a ram! Elvileg így mennie kell modulnak kevesebb fesszel is mert nálam 24/7 -re 3466Mhz CL14 1,4V (Soc:1,15V).
Most vettem észre hogy frissült az RTC nálad , szval akkor lőttem azzal is egyet :Azt a 1,425-öt sokallom nagyon a 3466ra (3600CL15-ön benchelek 1,42-vel).
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #27959 üzenetére
Lehetne amúgy 14re is belőni csak így stabil ezen a feszen. Terhelés alatt 1.41V - ot kap most és olyan max 30 fokosak a modulok stressz tesztek alatt ami messze van a max- tól még szval annyira nincsenek kihajtva. De a nyári kánikulában 30fokos lakásban nem is volt kedvem vele szöszölni.
1.45ig még hűtés nélkül is el lehet menni ezekkel ha hűvösek maradnak, mivel a magas temp hamarabb haza vágja mint a fesz.., efelett is lehet csapatni csak ott ahogy láttam oc.Neten mar javallott a hűtésük. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Lendova #27940 üzenetére
Ram miatt. és ugyebár akkor még alig volt teszt, hogy mi mennyi feszen megy, meddig lehet elmenni.
2017 április végén vettem. Corsair Vengance nagyon nehezen indult az elején. (csak az tudja aki akkoriban vásároltMég most sem ment 3200 on stabilan. 3033 on. tudtam stabilizálni
Most már biztos könnyebb -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Lendova #27793 üzenetére
Hmm, az új verzió nálam nagyobb DRAM feszültséget dob, viszont alacsonyabb SOC feszültséget.
A ryzen gen. nem választható az újban, és a tRFC, tRFC 2, tRFC 4 korábbi értékei felcserélődtek a tRFC (alt), tRFC (alt) 2, tRFC (alt) 4 értékekkel.A 1.2.0 által számoltat használom teljesen jól működik CH6-os lapban.
-
GAbre
veterán
válasz
Lendova #26919 üzenetére
Vásárlás előtt,úgy néztem 4Ghz felett is kijönnek procik,gondoltam akkor meglesz a 4ghz valahogy.
De így felesleges vízzel hűteni,mert akármennyi feszt adok,nem fog menni,vagy legalábbis rohadtul megnő a fogyasztása.
1.275-el már úgy néz ki szépen megy a 3.8Ghz.
De 1.4 se elég neki a 3.9-hez(Pedig mégis elég lenne,ha nem fagynának programok,mert prime tökéletesen lefut).Kicsit mérgelődök,főleg,h 370-es lap van alatta,amivel jobban kéne mennie a tuningnak.A gyári hűtő mennyire számít jónak?Milyen árkategóriában van,ha venni kéne másikat,ami tud annyit kb?
-
-
-
füles_
őstag
válasz
Lendova #25681 üzenetére
1) the difference in latency only 3-5ns at a frequency above 3200 (-10ns is only on 3200...strange + does not affect performance in games, just a beautiful number)
Az IMC-n sokat javítottak, több helyen is lehet látni a 3600MHz mellé társuló CL14-es késleltetés, ami valljuk be elég szép az SR-hez viszonyítva. A képen is látni, hogy ilyen konfigárcióval 57-58ns-ba telik elérni a RAM-ot.
Az órajelek miatt viszont picit csalódott vagyok, én reménykedtem a 4.3-4.4GHz-ben, de hát erről nem az AMD tehet, és soha nem is mondtak ilyet. Úgy látszik az X-es verziók mennek azért 4.2-4.25GHz-eket 1.4V-os fesszel. Van egy 2600 eredmény is, ez a példány 4.1-et ment 1.4V-on.
Továbbra is várjuk azért a hivatalos teszteket az NDA lejárta után. -
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Lendova #23822 üzenetére
Ha vettél B350-et és a régi BIOS verzió van rajta és nincs régebbi processzorod akkor ha írsz az AMD-nek küldenek egy Bristol APU-t és azzal befrissítheted, ha meg ügydöntöttél nem akarod visszaküldeni akkor levonják a számládról a pénzt. (Szerintem ez egy tökéletes példa arra, hogy kell két legyet egycsapásra leütni első légy egy szívmelengető gesztus a második légy hogyan szabaduljunk meg az előző generációtól, mert a legtöbben ugyan nem fogják visszaküldeni inkább kifizetik azt az 50 USD-t)
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #22318 üzenetére
Igen abban az esetben értelemszerűen csökken a cache speed , ha visszaveszel a cpu frekiből.
Sajnálom hogy nem jött be a Kraken :/ (a többiek az AIO topikban és én is megelégedetten használjuk + csak a gyári ventiket kell cserélni , de ez az összes aio-ra igaz)Predator2 3000-en mennek azok a ramok
Darkylmx Hwinfo-ból a sensor status féle kell , de abból pont a lényeg maradt le ami kicsivel lejjebb lenne ezért nyisd ki 2 v 3 laposra h mindent lássunk.
Biosban valaki "beállította" neked az opciókat vagy te kezdted kikapcsolni a dolgokat benne?
Lehet egy default állítás rá férne , mert az SMT alapból auto v enabled , de a disabled az kivan zárva. Utána szépen kellene mindent belőni.
És feltételezem ha az SMT is el lett állítva akkor van még ott olyan ami nem megfelelően van be / ki kapcsolva.Ha azt a feszt akarod látni OS alatt mint a biosban akkor az offszetet el kell felejteni. Ugyanis amit offsetben állítasz azzal játszik az LLC, erősségtől és + vagy - állástól függöen.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #22310 üzenetére
Hali
Nekem még a 3008-as bios van fent amióta kijött.
A 3502-t még nem raktam fel (A Pstate hiánya miatt , meg most stabil a rendszer mint a cövek .. semmi issue semmi anomália már egy jó ideje. Így még annyira nem mozgat meg a dolog bár a 3600os ram freki csalogató) De azért a +144Mhz-ért most nem bombázom szét a stabil rendszerem (egyenlőre
)
Szval sajnos nem tudom hogy az újban csökkent-e a cache-k sebessége.. Overclock.net-en sem láttam rá panaszt. Annyi van az uj biosba hogy a ram éhesebb a fesz-re , de cserébe a VTTDDR beéri kevesebbel is amit az IMC jobban preferál így emiatt is ugrottak meg a DRAM frekik a usereknél. --> by Elmor -
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #21831 üzenetére
Hogyne!
Gyere át a Kompakt vízhűtés topikba
Venti miatt keresd Grózi-t. Én lecseréltem a gyáriakat , 2 db 140-es Akasa Viper-re. Azóta halkabb , és jobb a hűtési teljesítmény is.
Vagyunk egy páran akik Kraken X62-őt használnak és eddig panasz nem volt rá.
Ha a ház hűtés nem megfelelő akkor az AIO is csak a megrekedt melegből tud gazdálkodni. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #21620 üzenetére
Milyen profillal megy a venti - pumpa? ventik gyáriak még?
(CAM-be a hőfokvezérlést állítsd át mind a fan és pump résznél cpu hőfokra liquid-ről, alapon a vízhőfokkal számol.)
Annyi fesznél még nem szabadna így elszállnia főleg egy 65W tdp-s procinál.
Nálam 1,4-es fesszel a 4050Mhz-et megfogom IBT max - VH alatt 61-63 fokon (igaz csak 6c12t de 95W) -
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #18909 üzenetére
jaja nézegettem azokat is, de én spec erről lövöm be : [ F4-3200C14D-16GFX]
jelenleg így állok :
Persze nálam kisebb az L1-L2 cache így hát van különbség.procinál meg zavart hogy nem kereken 4000Mhz-et mutat ezért inkább belőttem 4050-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest