-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
komi77
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
hm. oda, ahol embereknek a b350 pc-mate -t ajanlgatjak ??
-
DarkByte
addikt
Leginkább az alaplap + RAM kombináció érdekel hogy melyik összeállítást javasolnátok inkább. A többit csak idemásoltam, hátha van valami összeférhetetlenség amiről nem tudok.
De amúgy életet mentettél a linkekkel, most kezdtem a PH-t, teljesen el vagyok tévedve.
SECTORnooB: ha a Tomahawk-nál maradunk, melyik RAM-ot választanád?
-
Feriboy2
aktív tag
pont ezt néztem én is
sokszor ugyanaz az pl: az asus Prime Prime X370-A ugyanazta vrm-et használja mint az összes asus b350-es, biostarnál majdnem az összes alaplap ugyanazt a vrm-et használja.
gigabytenál is a Aorus GA-AX370-Gaming K3 meg a K5 ugyanazt használja mint a GA-AB350M-Gaming 3, csak az utóbbi mindössze 25 ezer
persze van egy csomó x370-es lap amin jobb a vrm de azt az extra kb 50 mhz-et nem éri meg az extra 20-30 ezer forint. árban kb ennyi a különbség egy ryzen 5 1600 és egy 1700-as között. jobban megéri megvenni az erősebb procit mint kifizetni 50 mhz-nyi extra tuning potenciált a gyengébb procival. -
ati3x
senior tag
Hali,
Nekem is Asus prime b350 van. Elvileg a memolistában támogatott az a 3000Mhz-es memo amit vettem. Corsair: CMK16GX4M2B3000C15. Ha betolom a D.O.C.P-t, akkor korrektül be is állítja. De meg sem makkan, ha beállítom.A támogatott listában elvileg benne van. Most 2600-on megy. Mást nem nagyon piszkáltam.A procit nem akarom nagyon piszkálni, max downclockolni.
Vagyis megtalálni azt a legalacsonyabb feszkót, ahol még stabil. Valaki esetleg nem tudna privibe dobni egy steb by step leirást?
-
-
-
용 Bob
senior tag
Biztos vannak itt olyan fórumtársak, akik életük első gépét rakják össze.16 évesen én is teljesen vakon voltam (sok dologban még most is) és kérdeztem folyamatosan, mint egy gyerek.
Amíg nem kezdi el ismételgetni a kérdéseket, addig szerintem rendben van, hogy érdeklődik a részletek iránt (pl.: BIOS beállítások). -
martin66
senior tag
(#11961) zzola
A kedvedért kifejtem röviden egy példával. De szakszerűen leírva, részleteket a milyen tápegységet összefoglalójában látod.
Példa:
Egy standard 80+ táp 650-es táp
- 20%-os terhelés: 82%
- 50%-os terhelés: 85%
- 100%-os terhelés: 82%jelen esetben egy 450-es gold táp bőven elég. 80+ 650 az kb annyiba kerül, mint egy 450 gold
Egy 80+ GOLD 450-es táp:
- 20%-os terhelés: 90%
- 50%-os terhelés: 92%
- 100%-os terhelés: 89%Alapon a rendszer, idle kb: 45-60 wattot eszik meg
Játék alatt kb: 190-220 watt
(1060-as GPU-val)Ebből kiolvasható, hogy a 450-es gold-nak a fele a kb játék alatti fogyasztása a gépnek, ekkor 92%-os hatékonysággal dolgozza fel a táp az áramot, míg a 650-nek a 220W az csak 1/3 és egy olcsó 80+os 650-nél kb 84%-os hatékonysággal dolgozza fel.
Magyarul akár 8-10%-al is kevesebbet is fogyaszthat a géped játék alatt és alap használat idle mellett is, mert kisebb a Watt számod és nagyobb hatékonysági mutató. (de ez ugyanez lejátszható standard 80+os 650-es és 450-es között is ott is 450-es fog kevesebbet fogyasztani, mert közelebb van az 50%-os terheltséghez)
(#11965) daa-raa
Az tény, hogy nem szakszerű a fogalmazás, de talán közérthető.(#11966) Chaser
Igen, ez is jó leírás.De javítsatok ki, ha valamit rosszul tudok. köszi.
-
Chaser
legenda
arra gondol, egy táp legjobb hatásfoka általában középterhelésen van, mivel bronz fokozatú a táp nem is legjobb hatásfokúak közé tartozik
jelen esetben egy 500-as minőségi bőven sok, és ui. bronzzal is a konnektorból felvett energia kevesebb lesz ugyanannál a gépnél
én részemről egy 400-as goldot raknék max, aminek 90%-a legalább 12v - mondjuk magamat ismerve addig játszanék amíg ki nem tesztelem a max loadot, arra rászámolok peak-et és valszeg 300-350-essel is ellenne a konfig kényelmesen, 200-250w nettot ehet kb maxra terhelve ez a gép, bruttó meg a táptól függ mit ránt ki konnektroból, de az az érték gépre nézve lényegtelen - -
Leon77
őstag
Feltettem az új biost az asus prime x370 pro-ra.
Nekem a post idő maradt szuper gyors. Sajnos a cpu-m most is 1,4 voltot kér 3,85GHZ-en, viszont ezen stabil továbbra is.
Ami viszont jó, hogy a ramjaim gond nélkül mennek már 3200-on. Feljebb még nem próbáltam, de ma sort kerítek rá, ha lesz valami pozitív eredmény, arról beszámolok. Egyébként szimpi, hogy a teljes bios beállítást le lehet menteni usb-re txt formátumban is, így, ha kell, lehet állítgatás közben mazsolázni. Persze az oc profilokat is le lehet menteni, de sajnos csak az aktuálisat, szóval egy profilt tudsz átmenteni a következő biosra. Én inkább beállítottam újra, főleg, hogy most manuális feszt adtam és nem offset-eltem.
Játék teszt is lesz ma, bf4 és bf1 multi, ezek elég jól kajálják a cpu-t, közben pedig rögzítek magas minőségű videót is (20 perc kb 35 giga).
-
TheProb
veterán
Épp ezért, amit idéztél. Meg máshol is írták, hogy optimalizál, de ha csak ennyi a különbség, akkor nem zargatom.
(#11646) martin66: "Sima" Sata SX900-am van csak. Láttam amúgy az írásod.
Szerintem akkor nem bántom most, meg ki tudja, hogy azóta mit csináltak már meg a BIOS frissítésekkel. Ugye az a PH-s cikk még márciusban írta azt, amit.
Pár észrevétel:
A napokban frissítettem az új BIOS-t, most vettem észre, hogy visszarakta stock-ra a DOCP-t...
Bár továbbra se értem, hogy mért CPU-z mért lát még mindig csak 2132-t. Egyedül HWinfo látja, hogy 3200on mennek a RAM-ok... Más is tapasztalt ilyet?u.i: Ez az ASUS EZ update is vicces amúgy. Frissítésként folyamatosan zaklat a full azonos verziószámú chipset driverrel, de a BIOS updatet nem jelzi, holott azt is kéne neki...
-
hokuszpk
nagyúr
-
Szinyák
őstag
-
pitiless
senior tag
Kipróbáltam, fesz emelés nélkül be sem bootol. 1.35v-ot adva 2666-on bebootol, minden másodikra kb. Csak kiváncsiságból kérdeztem, most elsősorban szeretném, ha stabil lenne.
AIDA stress teszt egy órán keresztül ment, nem tudom mi lelte a hétvégén. Még a Visual Studio van a gyanúsítottak listáján, mert mindig ment, amikor a fagyás volt. -
törölt tag
De igen a méret a lényeg. 😁 Viccet félretéve a fizika adta lehetőségeket kikerülni nehéz ebben az esetben pedig lehetetlen. Egy ATX deszkán több a hely mindennek és itt nem csak a levegőről van szó. A vrm is jobban hűthető. B350 esetében is van ATX megoldás, a hátrány még most is a foglalatok száma.
-
R3laX
addikt
Én silányt írtam és az a legolcsóbb highendek között van, igen látom. Csak reagáltam a hitványra
. Nem olyan szarok ezek az Asrockok egyébként, nézz meg 1-2 tesztet. Oké h nem maiak, de nincs velük gond, pörögnek szépen [link]
Szerk.: nem hiába szerettem bele anno az Asrock z77 extreme 4-be is. Kapta is a 4.7-et benne a 3570k, 4.6-ot meg az i7
.
-
R3laX
addikt
Miért hitvány az a lap? [link] Ennyi erőből kijelenthetjük, h a prime plus a legsilányabb premium lap
. Most nézd meg toto "olcsó" corsair 3200-as ramját az "olcsó" Asrock pro4m lapjában, simán megy neki 3200-on. Vkinek itt meg premium plus-ban nem akar 3200-at menni a gskill tridentz.
Nem tudom te mennyi embert láttál panaszkodni az Asrock lapokról, én nem sokat
. Strix-ről is voltak nyafkák.
-
-
Molyzsa
aktív tag
Én nem panaszkodom.
A profilomban látható konfig most olyan szépen muzsikál, hogy öröm nézni.
Semmi fagyás, semmi rendellenesség induláskor. Gyors POST idő.Korábban már írtam, hogy a komponensek megválasztása sajnos kulcsfontosságú.
Valószínű, ha meghajtanám a gépet akkor még elő jönnének nálam is problémák, de én úgy gondolkodok, hogy majd akkor húzom, ha az alap már kevés lesz. Addig meg csak megoldódnak a mostani gondok.
-
Ez lehet valami energiagazdálkodási dolog, ami a PCI frekit is változtatja.
Gondolom akinél fix, ott ez ki van kapcsolva... de mivel nincs ryzenem, fogalmam sincs ilyen téren mik állíthatóak windowsba meg a biosba.
De valahol ezen téma körül kapirgálnék, ha problémákat okoz. -
-
Sgt. Chris
aktív tag
Tanácsok, tippek és javaslatok meg hosszas kísérletezés után végre 3000Mhz-en mennek a RAM-jaim..
Nekem ez az egy problémám volt eddig vele, de ez most megoldódott. Az új Aura progi meg már normálisan szinkronizálja a lapot és a VGA-t is (Igaz mindegyik ROG Strix széria...így ez el is várható, hogy összedolgozzanak)
-
apa111
aktív tag
Nálam is szénné fagyott anó,még raktam fel képeket róla ,nem gondoltam volna az 1060-bol ennyit ki lehet hozni.Gondolom akkor telepités alatt vissza vetted a ramokat.Kezdésnek azért jó volt ez a ram ,főleg ezek az árak mellett.Gondolom azért még nem le futott dolog.Semmi közöm hozzá ,de milyen megfontolásból van a sima ssd -n a rendszer?Vagy igy is volt a tervedbe.Még a ramokra visszatérve ,ahogy irtad mibe került ,sokat nem buksz rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest