- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
FollowTheORI #11718 üzenetére
>Van már valahol kint Threadripper teszt?
friss , ropogós ...
http://www.anandtech.com/show/11697/the-amd-ryzen-threadripper-1950x-and-1920x-reviewhttps://www.techspot.com/review/1465-amd-ryzen-threadripper-1950x-1920x/
http://www.tweaktown.com/reviews/8303/amd-ryzen-threadripper-1950x-1920x-cpu-review/index.html
https://hothardware.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-processor-review
https://arstechnica.co.uk/gadgets/2017/08/amd-threadripper-review-1950x-1920x/
http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-threadripper-1920x-review,1.html
-
tipuka
addikt
válasz
FollowTheORI #11444 üzenetére
ilyen ládában meg dobozban meg téglában kaptam volna én is a procit, nekem is fülig volna a szám
-
dse
tag
válasz
mi az a "(C) 2016 AMD" 16:38-nál, kérem szépen?
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #11448 üzenetére
Igen értem én , de olyan teszt ahol itteni PH-s tulajok csináltak 1-2 tesztet olyat szeretnék látni.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Marketingre nem szabad sajnalni a penzt. Lekenyerezel ilyen gesztusokkal par tucat nepszeru youtubert es maris tobb tizmillios nezettseged van, ami raadasul celkozonseg is, mert tematikus csatornakat neznek, nem a delutani mozimatine kozben uszott be a ryzen reklam.
Vicces pl, hogy JayZ megkapta a kis gravirozott threadripperjet (na ez is mekkora dobas, az osszes unboxing videoban el vannak alelva a gesztustol) milyen kis lelkes volt, bezzeg mikor az intel kuldott neki egy tesztpeldanyt azt mondta, hogy nem kerte, nem kell neki, hagyjak beken, ilyesmivel nem lehet megvenni -
SECTORnooB
addikt
válasz
FollowTheORI #11378 üzenetére
Többnyire azonos órajelen fej fej mellett haladnak sőt néhol még jobban teljesít a rizsa. Hát ez szép
-
Ragnar_
addikt
válasz
Kezd visszatérni a régi idők AMD ár/érték feelingje
-
M@cika
őstag
válasz
Fele ár, ~teljesítmény = Ryzen wins
-
dewil666
őstag
válasz
FollowTheORI #11375 üzenetére
Nem tudom! 2 óra múlva okosabb leszek.
Igen én is csodálkozok, mert ott nem kellene lednek világítania csak hiba esetén ha jól tudom.
És ugye pont azért van ilyen okosan megcsinálva hogy annak a hardvernek világít a ledje amivel gond lehet.Köszönöm az eddigi segítséget!
-
dewil666
őstag
válasz
FollowTheORI #11373 üzenetére
Vett egy 1050Ti azzal rakta össze. Azután jöttek a többi vga-val a próbák.
"Illetve az alaplapon a "debug led" alapján nem derül ki, nem e valahol elakad és hol? Manuálba meg kell nézni."
Ezt kifejtenéd bővebben?
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #11159 üzenetére
Mondjuk frissítenem kellene egy W7-et 10-ra, és ezzel egy legális W10 kulcsot generálni. De a jelek szerint ezt egy másik gépen kell majd megcsinálnom.
-
ScomComputer
veterán
válasz
FollowTheORI #10711 üzenetére
Köszi...miért jobb az X..a sima 1700 nem megy 4ghz-n vizel? Miért jobb az x370,mivel add többet...megéri a felárat??
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FollowTheORI #10600 üzenetére
Windows-ba is van ilyen energiagazdalkodasi cucc buszokra.
-
zzola
titán
válasz
FollowTheORI #10573 üzenetére
Jól!
-
sb
veterán
válasz
FollowTheORI #10366 üzenetére
nem minden játékra és még azon belül sem minden szitura igaz
10-ből 10 teszt ezt mutatja és egy teszten belül általában van pár (tucat) játék, program, stb... szóval nem kicsi a mintavétel.
Én érdemi mérési különbséggel, mint a videóban (50-100% nagyságrendben), sehol nem találkoztam. Csak a daa-raa által is linkelthez hasonló, abszolút értékben tizedmásoperces, arányaiban 0-5-10%-os eltérésekkel. -
Cathulhu
addikt
válasz
FollowTheORI #10359 üzenetére
Amint kifut az nvme-s ssd a cache-ebol (ami par GB) rogton visszaesik a teljesitmenye kb normal ssd szintre. Az m.2 meg az nvme arra volt jo, hogy tudtak egy marha gyors cachet rarakni a teljesen hagyomanyos ssd-re, amitol hirtelen meglodult a szintetikus benchmarkokban az eredmeny az 5x-osere. Normal felhasznalasnal viszont mivel az a par GB szinte semmire se eleg, sok kulonbseget nem fogsz latni. Mondjuk a lapozofajlnal jol jon.
-
Leon77
őstag
válasz
Magam ellen beszelek, mert szintén ilyen ssd m van. Nem érezni a kulonbseget (otte hyperx fury volt). Van is rá felhasználói teszt. Win boot gyorsabb 0,5 sec-el. Játék betoltes 1 sec-el. Ha erdekel nézd meg az ssd topikot én is ott találtam ezt. Az, hogy mégis ezt vettem... Ennek szvsz humán háttere van, mert átlag user vagyok
-
törölt tag
válasz
Ezekre a roppant nagy különbségekre gondolsz? [link]
-
Skynet258
veterán
válasz
FollowTheORI #10353 üzenetére
Jó ideig használtam egy Samsung 850 EVO-es SSD-t, ez ugyebár SATA volt. Bő egy hónapja vettem egy NVMe Samsung 960 EVO-t, és az ég egy adta világon semmi különbséget nem érzek. Csak ezért kérdeztem, hogy hol kéne látnom a dolgot.
És azért érzékeny vagyok általában az ilyenekre... Benchmarkokban persze többszörös a különbség, de a való életben...
-
zzola
titán
válasz
FollowTheORI #10268 üzenetére
Mindenképp!
-
nyul105
senior tag
válasz
FollowTheORI #8276 üzenetére
Hali,
nagyon off, de ha megrendelek valamit utánvétes fizetéssel, aminek közben lemegy az ára, akkor lemondhatom/módosíthatom a rendelést újrarendelve az új árral?
Alapvetően nem a legkorrektebb vevői hozzáállás, de ki tudja, lehet ez bevett szokás, csak én nem értek hozzá. -
BiP
nagyúr
válasz
FollowTheORI #7195 üzenetére
Költői volt a kérdés. Nyilván jól jön a teljesítmény.
-
HSM
félisten
válasz
FollowTheORI #7089 üzenetére
Pfff.... Az SSD nem memória!
(#7088) daa-raa: 16GB-al már elég jól el lehet lenni.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #7096 üzenetére
Megy az nekem is sima 1700-ban, csak a BIOS-t kell osszeraknia a gyartonak.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #7089 üzenetére
Adatlapomon ott van a jelenlegi konfigom. A rendszer egy AData SX930-on van. A pagefile meg egy vinyón.
Most nézem, az SSD-t még nem írtam bele...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #7087 üzenetére
Annak annyi hatása volt, hogy a jelenlegi 8 GiB-ból 4-nél többet szinte soha sem használt, inkább feszt a vinyót basztatta. Összességében messze jobban ingadozott az fps, sokkal több volt az akadozás. Emiatt vettem le negyed gigára. Most visszaraktam 1 GiB-ra, de ha így is reszelni fog, akkor felgyújtom. Komolyan nem hiszem el, hogy nem lehet a Win-nek a memóriakezelését rendesen megírni. Miért részesíti még ma is előnyben a lapozófile-t a fizikai memóriával szemben?
Remélem a 16 GiB eliminálja majd a problémát.
-
sarti
csendes tag
válasz
FollowTheORI #5467 üzenetére
Köszi.
-
BeZol
őstag
válasz
FollowTheORI #5137 üzenetére
Végre kimutatták azt amit én is sejtettem, bár ismét high+ grafika mellett.
Szóval gyakorlatilag továbbra is az van, hogy ha 90+ fps-t tudna a videókártya, akkor jobb ha magasabb órajelű memóriáid vannak. A jelenlegi "legdurvább" játékok esetén fullos grafikánál főleg az 1080Ti-t érinti.
Arra itt sem tért ki a teszt, hogy mi lenne ha leveszik low grafikára és teszem azt 150fps-nél kéne lenni, akkor vajon mi van, de ahogy korábban már írtam, nekem cs:go-ban +10% fps a 3200mhz-es ram, pedig "csak" 3gb-os gtx 1060-asom van, nem 6gb-os mint a videóban, és még ki tudja hány ilyen játék van.
Buzdítja a népet a 2400mhz-es ramok vételére mert sokkal olcsóbb és fullos grafika mellett a gtx 1070-essel sincs fps kiesés, de én nem tudom ki hogy van vele, én memóriát még soha nem cseréltem, hanem alaplappal és procival együtt adtam el és vettem az új konfigot. Ez a gtx 1080Ti teljesítmény 2-3 generációval később már a 100ezer Ft alatti kategória kell h legyen, tehát mondjuk 3 év múlva cserélhetnék ramot, tehát ár alatt eladni ami van, és venni újat drágán, nagy buli, közben pedig 10% körüli fps kiesés lehet fullos grafika alatt sok-sok fps-nél.
Én a ryzen konfigomat bő 6 évre terveztem, szerencsére olcsón megúsztam a gyors ramot, a kérdés talán az, hogy ha valaki 2400mhz-es ramot vesz (mert néha még olcsóbb is mint a 2133mhz-es), vajon fel tudja-e pöckölni legalább 2933mhz-re, mert elviekben fel kéne tudja, csak nem 1.35V mellett vinné, hanem teszem azt 1.4V-tal.
(Az én 3200mhz-es ramom Intel konfigban 3740Mhz-et visz, van ezekben tartalék rendesen.) -
apa111
aktív tag
válasz
FollowTheORI #4530 üzenetére
Azt akartam ki hozni ebböl,hogy az utobbi id9ben arról volt szó na meg youtubon is látom hogy nem jöl van optimalizálva az nvidia a Ryzenre és hogy ez vadi új teszt hátha ez jobban ki mutatja hogy igaz-e a feltevés ezzel kapcsolatban ,még az lenne jó ha ha egy rx480 * ryzen proba is lenne.
-
apa111
aktív tag
válasz
FollowTheORI #4530 üzenetére
Igy indult alapon ,de akkor máris le futtatom extremen azt hittem ugy kell
-
Cathulhu
addikt
válasz
FollowTheORI #3676 üzenetére
Nem ugy van, hogy dx12 alatt az nv valamilyen ficsoroket CPU-n emulal mert GPU hardveresen nem kepes ra?
-
válasz
FollowTheORI #3658 üzenetére
+ persze nem zártam/zárom ki hogy rámcáfolnak... akkor meg mindenki happy lesz, még a HC túlhajtók is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #3655 üzenetére
Mar most is sokat javultak szoval a "nem biztos hogy sokat" mar most sem allja meg a helyet sztem.
-
válasz
FollowTheORI #2144 üzenetére
úgy olvastam, hogy a tjunction küszöbértéke még mindig 75 fok, ez fölött várható throttling. itt elég jól látszik, ahogy a magórajel elkezd oszcillálni.
-
válasz
FollowTheORI #2142 üzenetére
szétég.
nyilván throttlingol, a védelem próbálja végeni a hardvert. aztán ha ez sem segít, jön a thermal shutdown.
-
sb
veterán
válasz
FollowTheORI #2130 üzenetére
"Egyszer előállítod"... nyilván most egyszerűsítek... de a fajlagos költség a darabszám növelésével csökken.
Ez épp sw-nél nincs így mivel nem egyszer rakod össze, mint egy asztalt, hanem folyamatosan frissíteni kell. Szóval hiába nincs anyagköltség, az előállítási költség - épp a drágább típusból, élőmunkából - folyamatos.
Még viccesebb ha épp az AIDA-val kapcsolatban nézzük aminek lényege, hogy folyamatosan fejlesztik. Máshogy nem is létezhetne. -
HSM
félisten
válasz
FollowTheORI #2126 üzenetére
1-5 euróból meg a befektetett munka nem térülne meg, annyival nem vennék többen. No, meg ne felejtsd el, adózni is kell még a bevételből, a cég sem működik ingyen, stb....
-
válasz
Jelenleg is külön van a céges és a privát licenc.
-
Fiery
veterán
válasz
A review site-ok ingyen kapjak az AIDA64 licencet, mint ahogy minden mas szoftvert is, tipikusan.
A tobbivel kapcsolatban meg azt szoktam mondani: ha valaki nagyon eltokelt, es ugy gondolja, hogy a mostani ar tul magas, de annak pl. a negyedeert tobb ezer licencet el lehetne adni, akkor legyen a viszonteladonk. A mostani ar nyolcadaert vehet tolunk AIDA64 Extreme licencet, es utana annyiert adja el, amennyiert tudja es akarja, annak akinek akarja. Az egyetlen kikotes, hogy minimum 1000 db licencet kell vennie indulaskent. Na, ez az, amire senki sem jelentkezett me'g
Van az az angol kifejezes, hogy "put your money where your mouth is", ez a szoftver piacra kulonosen igaz
-
gab3c
csendes tag
válasz
FollowTheORI #1791 üzenetére
Koszi neked is es nortinak is.
Megnezem majd, tegnap nem volt idom mar raTegnap olyan szelviharunk volt hogy a fel megye aram nelkul maradt
Zarva volt a szg bolt ahova vissza akartam vinni, mert naluk sem volt aram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 3
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest