- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz
hackeeeee #25661 üzenetére
blendnél hagy szabad memót nem? small nál meg azt hiszem nem. de lehet tévedek, nem akarok most tesztelni..
amúgy igen ha koppra van hajtva nem fog netezni mellette garant.
de ettől független ha csak játszik és ott nem dobja el lehet épp stabilnak mondani. évekig hajtottam olyan oc val gépet ahol havonta kéthavonta jött egy bsod game közben és ennyi. prime alatt pár perc után eldobott 1 magot,de ment. nem biztatni akarok erre senkit.. csak megállapítás volt..
-
-
pilu85
őstag
válasz
hackeeeee #25464 üzenetére
Oksi. Köszi. Viszont kb 100 hozzászólással ezelőtt egy srác elég meggyőzően mondta hogy az alulfeszelés nyírta ki a prociját. Pedig kíváncsi vagyok mennyivel lehetne aláfeszelni. Esetleg valami oldalt nem tudtok, hogy ezeknél a prociknál hogyan alakulnak a turbo MHz értékek? Pl az enyim 8 maggal 3200 ön megy, de mit tud ha 6vagy 4 magon kéri a progi a sok kraftot.
-
válasz
hackeeeee #25440 üzenetére
Az maradt így hirtelen, mint megoldás, csak viszonylag sokat kell várni elem kivételnél.
Na de közben találtam egy jumpert egy régi DVD lejátszón, most már könnyebb lesz.
Jól értelmezem, ha bal oldalon hagyom akkor minden megy rendben, ha átteszem a jobb oldalra 5-10 mp-re akkor bios nullázás.
Ilyenkor minden egyes esetben újra kell nekem a biost frissíteni? (kellemetlen) -
-
-
-
füles_
őstag
válasz
hackeeeee #25416 üzenetére
Ebben a videóban említette, most nincs kedvem megnézni, hogy pontosan mit is mondott. Egyébként tökmindegy, hogy vízhűtés vagy léghűtés tartja egészséges hőmérsékleten, csak 1.45V fölé ne nagyon menjünk.
(#25415) nemethbalazs
Szia!
Április 19-én jelenik meg a Pinnacle Ridge (Ryzen 2000), a a mostani generáció ráncfelvarrott verziója, ezt már mindenképpen várd meg. Ha nem is a 2000-esekből veszel, a jelenlegieknek lejjebb mehet az áruk.
De a kérdésedre válaszolva, ha erős tuningot tervezel akkor talán megérheti az X370-es vezérlővel ellátott deszkák közül választani, mivel ezeken általában erősebb a VRM és jobban is vannak hűtve.
RAM-ból én szerintem megvenném a Ripjaws-et 55-ért. Lehet, hogy nem fog 3200-on menni (ezek általában asszem Hynix chipesek), de beállítva egy 3066-on biztos elmennek. 3066 és 3200 között meg már szinte semmi különbség. Aztán lehet, hogy gond nélkül viszi a 3200-at. -
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee #25392 üzenetére
Akkor most nálad mennyin ketyegnek a ramok? ( asszem pár hete jött friss bios a mortarhoz,azzal probáltad?)
Én azért elképzelhetőnek tartom hogy az újabb biosoktól emelkedhetnek még egy keveset a frekik!
Tavalyhoz képest egész nagy ugrás van és ez csak a frissítéseknek köszönhető (én mikor állítottam össze a rendszert pont emiatt mentem biztosra ram témában mert nem akartam mellé nyúlni ,szval csaltam)
De fene egy dolog mikor tudod hogy a komponens bír egy teljesítménynel és a bios vagy az imc fogja vissza!Viszont kíváncsi leszek hol lesz a vége mikor már minden lap a kiforrot biosszal üzemel, ott akkor majd kiderül mennyiben és hol korlátoz a memvezérlő valóban.
-
Savanya
addikt
válasz
hackeeeee #24879 üzenetére
Ugyanezek a Corsair-jaim vannak és eddig 2 féle lapban tökéletesen megy zokszó nélkül . Gskill 3200-as és Corsair 3000-es ramokkal meg örültem ha 2666-on elindult .
(#24883) --Disztroj-- : Helyedben pedig a Gigabyte X3770-es MATX lapot venném , igaz nekem csak a B350 volt 2db is ,de mindkettő gond nélkül stabilan ment ,csak a Gskill ramokat nem szerette .
-
-
arnoldito
senior tag
válasz
hackeeeee #24879 üzenetére
Függ attól hogy, CL 16 vagy 15, a Cl 15 inkább hanyagolják. Viszont én nem vennék Corsairt biztos, nyüglődés van azért vele, és nem feltétlen azért, mert a Ryzen vagy a lap nem szeretni, hanem azért mert egyszerűen rossz.
enginev3.0: havernak is olyan van, nem rossz az a lap, próbáljatok egy 1.35V 2933Mhz, ha ott is fagy akkor vissza egy lépcsőt és így tovább. Memtestet rá lehet engedni, az megmondja nagyjából, hogy mennyire stabil.
-
-
-
Bounti
aktív tag
válasz
hackeeeee #24487 üzenetére
Asrock A320M-em van egy r3 1200-al és 8Gb DDR2400-as rammal. (a Ram megy 2666-on is, de csak kipróbáltam). Problémám nincs vele, az összes gondom kimerül abban, hogy vettem egy Arctic Freezer 12 hűtőt, ami képes 40% PWM-ig leállítani a ventit, viszont az Istenért sem megy normálisan, 58%-nál kapcsol be. Gondolom nekik az alap hűtővel menne, szóval ez nem fontos.
Annyi pénzt, amennyit kérnek érte, nagyon megér, ha kap egy szellős kis házat, egy olcsó SSD-t akkor ítéletnapig jó lesz netezésre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
hackeeeee #23124 üzenetére
Én most kipróbáltam a új bios frissítésekor amit a beta szekcióban van a bios frissítésről.
1,Belépni a biosba,load default settings, majd ment és úrjaindít.
2.Újra belépsz,biost frissíts.
3.Ha végzett belépsz,újra load default settings, ment és újraindít.
4. Belépsz,beállítod a neked megfelelő értékeket,ment,újraindít és vége.Nekem mintha most jobban sikerült volna az update,mint mikor előtte csak beléptem és update és már állítottam is be az értékeket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23122 üzenetére
Oké, beállítottam az utolsó előtti pöttyöt 70 fok 50%-ra, így 60 fok körül eljutunk 30-40% (900) körüli RPM-ig. Ugye az 50%-nak ~1200 rpm-nek kéne lennie. De, ha 60 foknál belőttem 50%-ra, akkor nem tekerte el a ventiket 1200 rpm-ig, ugyan úgy ~700 rpm-en vakaróztak.
Kész, feladtam.
Tényleg újra húzom a bios-t ha lesz kedvem, hátha csak spontán valami beakadt vagy valami, és azért szar.. De az akaszt ki, hogy az előzővel nem voltak ilyen bugok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23118 üzenetére
Következő agymenés, hiába van belőve a CPU diagram, terhelés mellett nem szabályozza a PWM-es ventit.. Előző bios-sal ez is működött.
Most direkt beállítottam, hogy 55 foktól felfelé kezdje el emelni a fordulatot, de semmi sem történik...
Gondolván, hogy a CPU hőfokot kéne néznie..
-
BullKoxa
őstag
válasz
hackeeeee #22882 üzenetére
Hello! SilverStone Raven 3 a ház 90°-l elforgatva az alaplap. Y kábellel van össze rakva ( Gyári ami járt mellé ) a Extreme venti amit a hűtőhöz kaptam. Az a 2500RPM az fals mérés. nem ment annyin hallottam volna. Nekem már az 1000RPM is hallható, de ha játszom akkor az 1200-1300 RPM elviselhető. Tudsz valami jobb megoldást a ventikre, igaz ha lesz valamikor GTX1080-m akkor a Piros ventiket is cserélem Thermalright TY 147A ilyenekre. Addig jó lesz a GT610-is .
Nálam dupla annyi mag van mint nálad szerintem az jobban melegít, és a fesz is több nálam. -
Plasticbomb
addikt
-
oravecz56
aktív tag
-
Beretvás
veterán
válasz
hackeeeee #22807 üzenetére
Autó fesz mellett nem is nagyon kell..
de ha kézzel belövöd most nagyon szépen működik..
Eddig 1,3 voltot állítottam biosban és llc4 el win alatt 1,312 re ment fel.. Most 1,3125 van biosban és így lesz win alatt 1,312.
szerk: az úgy érdekes.. mondjuk nem ugyanaz a két lap..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #22805 üzenetére
Noh, hát ez elég jót tett, alapjában véve 4GHz-n is elindul a gép, csak nem merek neki annyi feszt adni, hogy be is töltsön a win..
Most ott tartunk, hogy 1.375V-n tudok bench-elni, de eldobja, kevés neki a fesz. De menne..
Az LLC elég fura, lényegében mintha nem működne, tök mindegy mire állítom..
-
Vartanus
őstag
válasz
hackeeeee #22107 üzenetére
Így durván egy hét használat után mennyire vagy elégedett a Mortarral? Mik a tapasztaltok?
Azért kérdem mert én is szemezek vele nagyon...(és mert anno az A85X-es MSI G65-ös lappal sokkal jobban megvoltam elégedve mint más FM2(+)os csúcs lappal és amúgy külhonban igen pozitív fogadtatésa vanb az MSi deszkáknak és dVGA-knak.)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hackeeeee #22080 üzenetére
ugyan, mi az a 69 fok ? nalam mar tobbszor jart 100 fok folott, 115 a rekordom
szerk : itt epp 109
-
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #22080 üzenetére
Szvsz ha jól néztem 69°C a VRM-nek nem vészes.
FM2 lapban borda nélkülit 7850K teljesen gyári beállításon 108°C-ra vitte. Alulfeszelve bordával, lehetett 90°C környékén megfogni terhelés alatt, annak konkrétan adatlap szerint 125-ig illik túlélni, nyilván tartósan azért nem jó ha nagyon meleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest