- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habugi #30354 üzenetére
Örülök , akkor már megérte!!
(néha napján azért megfordul a fejemben hogy felhozom a pinyóból és beröffentem az FX riget csak hogy ne porosodjon már ott ,nincs szívem eladni)
(#30351) palfitom
Köszi!
Bár igazából nem is az enyém a "cherry pick" hanem rob5 fórumtársé, mert eszméletlen alacsony fesszel képes majd 4,2GHz-en járatni ami meg elég ritka mint a fehér holló! Nyugodt szívvel megelőlegezném neki a golden chip címet!!
Nekem már csak egy lépcsőm (4,175GHz) maradt amin lefut még a CB mert 4,2-őn már felénél freezel..
Szval lassan véget ér a móka számomra! -
Pro!Petya
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #11572 üzenetére
Hagyd az X299-et, nem kell ez neked...pénz sülyesztõ...nálam is a 7800X csak átmenrt, várom a forrasztott i9-et.
4 GHz-en ott vagy ahol kb 3.6 -3.7 GHz-en járó skylake/kaby lake-el. Ha a CCX nem cseszi el a dolgokat akkor szerintem mehet egy 1600X amig nem jönnek a rev2-ek. Szerintem ha boltból veszed akkor az 1700-as éri meg, de szerintem egy 1600X volna jó átmenetileg amig jön a rev2. AMD-ét ismerve lesz elõrelépés ( Athlon XP rev2, Phenom II, FX rev2,.... ezek mind többet hoztak.
Ha a rev 2 megyen legalább 4.3-4.4 GHz körül akkor már nem lesz akkora különbség c/c-ban....marad csak a CCX. Ami ugye megoldható....majd...egyszer...valamikor. -
pipo112
őstag
válasz
Habugi #11566 üzenetére
ezt találtam ez alapján meg egy pár vidi megnézése után szerintem ennél a játéknál még az intelé az előny minimálisan ami kb max 5/8% lehet
ha ez a lényeg nem biztos hogy váltanékMiklosSaS: trololóó
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
...4 szál 12-vel összehasonlítva:ajánlom megnézésrehttps://www.youtube.com/watch?v=ndYfhir0Ilo
Szóval az ár...meg amúgy szintén "korrekt" egy 25%-al "több" mag/szál processzor legalább kétszer annyi darab ram modul beépítésével (asszem 4 csatornás a memvezérlő, és így már alaplap-processzor-ram tekintetében 3x árról beszélhetünk 20-25% teljesítmény többletért...) összehasonlítása.
Láttam olyan tesztet, amely "elfogulatlanul" még az ár/fps arányt is i-nek hozta ki...Üdv
-
Cathulhu
addikt
Miért is lényeg a szálak száma, nem a teljesítmény számít? A lényeg, hogy a vevő jobban járjon, márpedig itt az intel a drágább, butább és többet fogyasztó, ez nálam már a bucira verés kategória.
Másrészt más teszteket nézve az i5 elvileg erősebb mint az 1600x, szóval valahol valami gebasz van. Ettől függetlenül tartom azt, hogy az a jobb, amelyik azonos feltételek mellett jobban teljesít, és teljesen lényegtelen, hogy hány szál van benne vagy mekkora az órajele
-
BiP
nagyúr
El sem olvastad, mit írtam. Nem az eredményeket hasonlítom egymáshoz, hanem a single-multi skálázódást. Ahhoz nem kell azonos órajel.
De megnézheted Tom_tol linkjét is. 6/6-ban 5.72 a szorzó, 6/12-nél pedig 6.72. (ez messze van a 12-től)
A HT pedig itt 1,17x-es szorzót jelent. Ami azért jobb, mint az 1,07, de vannak ennél jobban skálázódó tesztek is. -
BiP
nagyúr
gab3c hsz-éből: referencia 6700K@4GHz.
Single: 2184
Multi: 9124
szorzó: 4.177 (4mag, 8szál, tehát magonként 1,044-et skálázódik, ennyit számít a HT ebben a tesztben. Ez szerintem nem sok.)A tiédből 6600K@4.7GHz
S: 2389
M: 9333
szorzó: 3.907Egymáshoz viszonytva pedig az i7 szorzója az i5-höz képest a +4 szál ellenére 1,07x-es. Én 1,05-öt mondtam. Bocsánat.
De persze ettől még igaz, hogy a Ryzen megjelenésével a beépített benchet is igazítani kell, ez nem is kérdés.
-
Ez alapján azonos órajelen (4.0) 7940 lenne a 6600k, ami kevesebb, mint a fele, pedig a Ryzen a Broadwell IPC-jével van egy szinten, tehát 3% körüli a SL előnye. Ha azt is levonom, akkor 7700 lenne, 8 magon az 15400. A Ryzen pedig hozott 17600-at, az +15% SMT. Ez a hibahatáron belül van.
-
HSM
félisten
Az igazából az i5-ön javított volna csak picit a többiekhez képest, ott nincs HT és nagyobb L3 segíteni. De a lényeg, amiért ebbe a topikba linkeltem a tesztet, az szépen látszik, hogy mennyi játék van, aminek nem elég két mag, sőt, leginkább a négy mag/8szál procin érzi jól magát.
Monjduk valami hatmagos HT-s cucc még elfért volna... De tuti jön majd Ryzen tesztjük, én már nagyon várom.
-
Jack@l
veterán
Az XFR nem lépi át a TDP keretet. (legalábbis tudtommal)
Nem véletlen hogy +100 mhz-et rebesgettek rá a computerbase-en.Még mindig nem értem hoghy következik a múltból a jövő. Tök más platform, teljesen más felállás is a procik közt, itt nem egy gyárilag szénné hajtott 1000 darabos dark black editionról beszélnük +100 dollárért.
Ezekből sokat akarnak eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest