- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
KaiotEch #28085 üzenetére
Megszűnt a meló, ami miatt kellett a masszív proci, játékokan meg nincs haszna egy bizonyos szint felett..5600X is elég lett volna, de konkrétan 10k volt a difi az 5700Ghez képest, annyiért meg hülyeség lett volna lemondani +2C4Tről, ill. az IGPről, ami ha gond van a dVGAval, még simán vállalható kocagamingre is.
-
Speed®
titán
válasz
KaiotEch #28079 üzenetére
5800Xről váltottam vissza 5700Gre, RTX3070 mellett minimális lassulást hozott..a linkelt tesztben nincs benne, hogy órajel/feszt finomhangolva mennyit javul.
Ha nem boltból nézed, akkor lehet más a difi.
Szvsz az X 100 körül illene legyen maximum,
picit észhez kellene térjen AMD az árazással,
A 12600KF is 115 jelenleg, aztán körbeveri :S -
Speed®
titán
válasz
KaiotEch #28076 üzenetére
Részemről azt mondanám, jobb vétel az 5700G, a felezett cache ellenére is. Finomhangolva (allcore 4.5GHz) minimálisan lassabb csak, cserébe jóval hűvösebb (monolitikus dizájn, fenti képen egy kétpálcás Tt UX200 hűtötte), ill. van egy korrekt IGP is benne, ami hasznos tud lenni néha. Az, hogy emellett még olcsóbb is, +1 indok mellette.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
KaiotEch #28076 üzenetére
Elvinné. Elég hozzá. BIOS-ra nézz rá, honnan kompatibilis vele.
Kicsit rosszabb a hőátadás. De nem melegszik túl.
A teljesítményt te tudod kihasználnád-e. Szerintem megéri amúgy. Jelentősen erősebb az 5700X. Viszont ugye ez csak akkor ér valamit, ha van is értelme a felhasználásodnál.
Radeon RX5700 1080p-ben szerintem meghálálja. A minimum fps-nél biztosan. -
-
-
jeni
félisten
válasz
KaiotEch #25339 üzenetére
teljes felületén el kell kenni vékonyan!
plasztik kártyával el lehet kenni rendesen.
ennyire az MX4 pasztát nem szabad sajnálni!
itt a kenésnél nem arról van szó ,hogy folynia kell,mert ha rendesen el kenve vékonyan egyenletesen, akkor nem fog kifolyni sehogy sem.a pasztának nem az a szerepe,hogy vastagon legyen rajta hanem az,hogy az egyenetlenséget kitöltse mindkét felülete között vagyis a hőátadás és a hőelvétel megtörténjen.
-
sb
veterán
válasz
KaiotEch #20336 üzenetére
Érdekelne a fogyasztás. Itt nem látszik, a fenti képen látok valamit, de nekem ez kicsit érthetetlen.
3.9GHz 1.2V-on 95W a CPU package? Ez AVX-es Pirme95?Nálam 2700-al:
- 75W default, (3.4GHz, 1V)
- 3200-3600-as rammal ez felmegy 85-90W-ig (1.075V SoC voltage, ez a default)
- 3.8-3.9 1.2V fesszel már 115-120W (és 75 fok a majdnem kilós Brocken 2-vel)Mondjuk a ház rosszul szellőzik, levet oldallal 70 fok körül marad így is, de a fogyasztás nagyon messze van a képen láthatótól.
Más:
Próbálgattam a tuningot. Két dologba futottam bele:
1. Ballistix LT 3200, Ryzen Dram Calculator alapján 5 perc alatt belőttem 3600-ra, ment vele 4-5 napot a gép, elmentettem a bios beállítást is.
Közben más miatt volt egy bios reset. Azóta be sem bootol 3600-on a lementett/visszatöltött beállításokkal.
Ez mitől lehet? Tök ugyanaz minden tutira.2. A P-state tuningnál meg kéne maradnia a turbónak (CPB vagymi?) emlékeim szerint. De most nem teszi... ha feltolom 3.8-ra akkor az egymagos turbo sem megy már 4GHz-ig.
Sima allcore tuningnál így van, a p-state esetén régen nem így ment szerintem.
Vagy az Asrock lap szívat megint?Egyébként továbbra sem világos az órajelen alakulása sem.
- Egy magon default továbbra sem próbál meg 4.1-ig menni, 4.0 és annyi.
- Az allcore kiírt -50MHz a szorzóhoz képest megvan, de ez szerintem a HwInfo bugja, Cpu-Z viszont ugyanannyit ír ki (bár ugye csak 1 értéket, nem magonként) mint a szorzó.
- Allcore mióta rácsuktam a házat eleve kisebb a szorzó is. Elkezd visszavenni. Melegebb, de nem hinném, hogy kemény 60 foknál kéne ezt eljátszania... tudtommal az XFR-nél a extra órajelnél lenne érdekes a 60 fok.Tehát: nyitott házzal szorzó: 34x, órajel cpu-z szerint: 3400, hwinfo: 3350, 55-60 fok.
Zárt ház: 60-62 fok, a szorzó indulásnál is csak 33.75, később néha lemegy 33.25-ig is. Órajel cpu-z szerint 3325-3375, hwinfo: 3275-3325. -
kisza25
félisten
válasz
KaiotEch #20361 üzenetére
Összefoglalóban benne van:
"Az első generációs Summit Ridge lapkához képest a Pinnacle Ridge 140 millió plusz tranzisztort tartalmaz, és a további optimalizációknak hála 3%-al több utasítást is képes végrehajtani órajelenként.Továbbá a Zen+ felpolírozott memóriavezérlője hivatalosan is támogatja a JEDEC DDR4-es memória szabványának 2933Mhz-es effektív órajelét.Továbbfejlődött az XFR funkció is (XFR 2.0),a hűtést figyelembe véve maximalizálja a boost órajelet és ezt az összes magra alkalmazza."
A ryzen 3xxx az már 3200Mhz
Mondjuk a 2933Mhz vs 3000Mhz az észrevehetetlen kategória -
-
Paxker315
veterán
válasz
KaiotEch #20336 üzenetére
azt hittem, az a kínai downdraft kb. a wraith prism-el egykutya teljesítményű. DE, ha tényleg 1300-at forog a ventije, nem csoda, hogy halkabb. A Prism gyárija simán teper 2222-n. Amúgy TDP-re 95w van megadva a kínai csodánál, azaz, a 2700x-et "papír szerint" nem tudja kordában tartani
-
kisza25
félisten
válasz
KaiotEch #20268 üzenetére
Jó akkor félre étrtettem
Megmondom az öszintét, mióta ryzen 1600/x/2700 van/volt nem tuningoltam, mert 1060 6GB és rx 580 8GB mellett nem volt rá szükség.
Még korábban vagy 2 éve a ryzen 1200/1400- at tuningoltam, meg a RAM-ot, de most fejből már nem tudok értékeket mondani mit hova állítottam, biztos lesz itt aki segít ebben friss paraméterekkel.
Én mostanában úgy vagyok vele, hogy ami elmenne egy jobb hűtőre tuning miatt, inkább annyival többet adok a prociért -
GAbre
veterán
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #20008 üzenetére
Idle nem kell vele foglalkozni, mérési hibahatáron belül van a fix szorzós üresjárati fogyasztás. Az összes szériával kimértem fogyasztásmérővel, de csak raven képet tudok linkelni. Mondjuk itt arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy alulfeszelve "húzott" állapotban kevesebbet fogyaszt terhelve, így kevésbé melegszik és halkabb is. De az üresjárati fogyasztás is látható.
-
Speed®
titán
válasz
KaiotEch #19953 üzenetére
Ne BIOSban nézelődj, hanem OS alatt idle/load. A hűtő nem valami combos, szóval a negált offset jó ötlet (a mértéke pedig silicon lottery téma, de kezdésnek ne ajtóstul ronts a házba, mondjuk -50mV és utána -25, míg stabil és marad a tempó), a boostot nem is piszkálnám. Meg a RAM OCt sem addig, amíg nem tudod mit csinálsz..nem szentírás a 3200as üzem, az IMCn is múlik, nem csak a RAMokon. Ráadásul ha már takarékoskodsz, ahhoz a SOC fesz is hozzátartozik, ami viszont kellhet a RAM OChoz..szóval valamit valamiért.
-
-
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #18549 üzenetére
az kamu ( : ahogy intelnél is, ma már semmi köze a valós energia felvételhez ezeknek a számoknak, oc nélkül is ha nincs tiltva a turbo, simán benyalják a tdp érték dupláját is, akár többet - mind a kettő mást ért rajta -
nálam is egy 2700 van, használ valaki hozzá bq! shadow rock lp hűtőt?
nincs házban a gép, valszeg nem is lesz, ez hűtené a vrm-eket is valamennyire, meg egyébként sem szeretem a tornyokat
jelenleg manual feszen uv-val allcore 3,6-on használom turbo nélkül fixen, gyári hűtő is vígan elvan vele akár prime alatt is, nem is hangos, csak a stock ws hűtőnek a kialakítása miatt 1000 rpm fölött azért már van szélzaja, a kellemetlenebbik fajta - az én fülemnek legalábbis -
ha van értelme cserélni mert a bq-val ez megszűnik akkor cserélem, ha sok érdemit nem hoz akkor nem költök rá, 9k körül meglenne, gondolom a stock ws hűtőt 1,5e körül lehet eladni maxszerk:
link lemaradt
noctuának van még hasonló megoldása, de úgy látom szintén 4 hp és nem dt módon csatlakoznak a hőcsövek a talpba itt sem, és jó 4-5e ft-tal drágább is -
hokuszpk
nagyúr
válasz
KaiotEch #18514 üzenetére
hatize. nehez dontes
ha nem akarsz tuningolni, akkor a 2600X -et, az alapbol magasabbra tolja magat, sok jatek, azt szereti. ( mar ha jatek a fo felhasznalasi terulet. )
a 2700 -bol kihozhato 4 - 4.1 Ghz all core, ami 100 vagy 200 Mhzval kevesebb, mint a 2600X + xfr + pbo teteje, csereben 8 mag 16 szal a 6/12 -vel szemben.
melohoz inkabb a 2700 + tuningot valasztanam. -
Paxker315
veterán
válasz
KaiotEch #18486 üzenetére
Mert olyan msi-t használok, és szerintem nagyon jó. A click bios grafikus, színes, a lite meg egy mestermű a letisztult, átlátható felépítésével.
Mert kiváló a vrm ( hat valós fázis, vs 3 az asrocknal). Mert jó a memória kompatibilitas és RAM oc (igaz, az főleg proc függő). Egy jó lap, ha engem kérdezel.
Nem azért mondom ezt, mert nekem is ilyen van. Csak az alaplap guruk szerint ez a legjobb itx b450 deszka : ) De nyugodtan kérdezz rá "milyen alaplapot vegyek? " topicban is, és biztos vagyok benne, hogy ajánlani fogják
-
Paxker315
veterán
-
Speed®
titán
válasz
KaiotEch #18230 üzenetére
Ha ezt az oldalt nézegeted, azon túl, hogy felesleges időt cseszel el az életedből, még fals következtetésekre is jutsz..ugyanis IPCben már a 1st gen is a Haswell felett járt, mellé meg 4 szál helyett 16 szál áll rendelkezésre..de ha csak a fizikai magokat nézzük, akkoris rádupláz ugye. Végeredményben össze sem lehet vetni kb. őket, annyival gyorsabb, ha arra van használva, amire való.
De aki ezt az akciót nem használja ki a kivénhedt platformja leváltására, annak igazából mindegy mit írunk -
hokuszpk
nagyúr
-
Pferi
senior tag
válasz
KaiotEch #18206 üzenetére
Pár napja cseréltem le a 2x8 Gb Kingston HyperX Fury Black 3200 cl18 kit-et 2x16Gb G.Skill Aegis 3000 cl16 kit-re.
Manuálisan beállítottam 3200-ra a G.Skill Aegis-t, betonstabil, de az Aida64 memóriatesztje szerint kb. 10%-al lassabban dolgozik a cl16-os 32 Gb mint a régi cl18-as.
Igazából különbséget nem tapasztaltam. -
Floyd80
addikt
válasz
KaiotEch #18054 üzenetére
Bestbuy a 2600 30-ért
. Ha elég a 6/12 akkor sztem 3600 jó vétel, ha aprón veszed akkor gianninál már 63, másnál láttam 62-ért. 2600X-ről váltottam, mert nem hiszem, hogy jövőre jobban jönnék ki a váltásból. Asztali felhasználásban igazából nincs sok különbség, játékban van egy kis előrelépés.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
KaiotEch #16859 üzenetére
Ahány mérés annyiféle van neten és vannak a youtubos kamu videók is nem könnyű átlátni.
Meg az ördög a részletekben rejlik nem mindegyik egyforma platform vagy oc pl: egyik 1080ti vagy 2080 a másik teszt 2080tivel, e
Vagy másik jó példa agyon húzzák a ryzent asus rog 100.000ftos alaplap meg 100.000ftos memória 360as vízhűtés szóval túltápolják az intelt meg 2666os memóriás alapgéppel pffSzeritem nézd meg a tecspotosat mindegyik 4Gzen vmi ilyen neve van 4ghz cpu battle techspot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged