- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudu5130
őstag
Hali!
Adott egy Ryzen 2600 tuningolva egy MSI B450 GPC lap. Pár hete frissítettem a biost és most vettem észre, hogy nem veszi vissza az órajelet. CnQ enabled és az energiagazdálkodásban is vissza van véve a minimum teljesítmény. Valamit még állítanom kell? -
dudu5130
őstag
válasz
Albigator #17117 üzenetére
Én először a rendszert frissítettem csak és játék alatt hatalmas káosz volt. Folyamatos fagyások és kék halál meg újraindulások. Utána újra raktam az egész rendszert és így is kaptam már kék képernyős újra indulást de nagyon ritkán. Ha radeon kártyád van akkor mindenképp lődd ki a hibrid alvást és a gyors rendszer indítást mert a drivernek még mindig bezavar. Nekem több gondot okozott mint javulást.
-
dudu5130
őstag
Kis segítség kellene. MSI b450 gaming pro Carbon lapom van és újra akartam rakni a biost mert láttam van fenn új. Mindent úgy csináltam, ahogy kb 2 hete mikor frissítettem. Pendrive-ra raktam az új biost és a biosban az m-flash-re mentem. Újra indult a gép, se kép se semmi. Még az USB-s perifériák sem világítanak. Ment vagy 20-25 percet mire megprobaltam újra indítani de nem tudok életet lehelni bele
-
dudu5130
őstag
Ez az új MSI bios egy hányadék lett a régihez képest.
-
dudu5130
őstag
Szerintetek a legfrissebb bios-szal érdemes a régi tuningot újra kezdeni hátha jobb eredmények születnek?
-
dudu5130
őstag
-
dudu5130
őstag
Ilyen még nem történt velem. Haza értem indítom a gépet, kaja aztán nézni akartam 1 videót. A media player már nem akart elindulni. Mondom ezzel meg mi van. Böngésző pikk pakk betölt. Aztán indulnék játszani az se akar indulni. Pár alkalmazás indul, pár nem. Mondom Windows újra rakás lesz a második gép resi után. Nem tudtam elinditani azt az alkalmazást sem amivel pendrive-ra tudom rakni a widows-t. Kinomban már arra fanyalodtam, hogy update-elem a biost hátha. Láss csodát utána minden indul pocre mint előtte. A lapom egy msi b450 gaming pro Carbon. Mondjuk a régi bios után az új felület kicsit fura volt. Az jobban tetszett. Fogalmam sincs mi okozhatta ezt a jelenséget de most úgy tűnik működik. Most azon gondolkodom, hogy ettől függetlenül újra rakjam-e a rendszert. Mondjuk már egy ideje elkezdte azt csinálni, hogy nem éledt fel a vga alvó állapotból. Remélem ezzel most az is javult.
-
dudu5130
őstag
Hát ahogy nézegetem a teszteket, nem hiszem, hogy nekem megérné cserélni 2600-ról. Az első generáció és a második között nagyobb volt a differencia. Kártyát cserélek csak.
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15837 üzenetére
AZ E mivel tud többet, hogy egy tízessel drágább? Az MSI B450 GPC is van ezen a szinten?
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15482 üzenetére
Nekem MSI B450 GPC-m van és max én is beújítok egy 3600/x-re, szerintem nekem se fog kelleni új lap. Ramokkal meg el vagyok 3333 CL16-on. Játékoknál úgy se érezném meg jelentősen.
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15478 üzenetére
Lapot is tervezel venni hozzá vagy várod a teszteket előbb?
-
dudu5130
őstag
válasz
prokxy #15477 üzenetére
Max ramot azt megveheted, de nem hiszem, hogy megy feljebb. Nekem ilyen van csak 3200-asba és jól bírta a tuningot is.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Kicsit mahináltam a 2600-am és nem akarja visszavenni a feszt üresjáratban. MSI B450 GPC lapom van, a cnq-t visszakapcsoltam, de már elfelejtettem mit kell ilyenkor mahinálni, hogy tuning után visszavegye a feszt. Vagy csak az órajelet veszi vissza üresjáratban? -
dudu5130
őstag
Egy húzott 2600 kihajt egy 2080 Ti-t?
-
dudu5130
őstag
Azt olvastam az újabb MSI bios tartalmaz offsetet a B450 lapokon. Az jól működik? Jól be lehet vele lőni az x-es procikat?
-
dudu5130
őstag
válasz
kaszas19 #9673 üzenetére
Mi a cél? Játék? Tuningot szeretnél? Mert ha tuningolni szeretnél akkor egy MSI b450 Tomahawk vagy Gaming Pro Carbon, az egy árban van a strix-szel. Rambol én a patriot viper 4 -et csak ajánlani tudom. Elvileg Samu b-die és nálam is jól bírja a tuningot. MSI lapokban az összesnél a qvl listában van.
-
dudu5130
őstag
Vagy még max az MSI X470 Gaming Pro Carbon vagy az ASUS x470 Prime Pro. Ezek alatt nem érdemes gondolkodni ilyen tervekkel. Szerintem a 4.2 még meg lehet de a 4.3 all core már nagyon necces. Amúgy az X-est jobban megéri XFR2-vel használni mert az kisajtolja magából amit tud, pláne ha az egy szálas teljesítmény kell.
-
dudu5130
őstag
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #8740 üzenetére
Érezhető a különbség az RX 590 és a 1060 között?
-
dudu5130
őstag
válasz
RetepNyaraB #8732 üzenetére
Nekem Tr Aro M14 van és max 900-ig megy fel a fordulat úgy IBT alatt 71-72 fok kb.
-
dudu5130
őstag
Tegnap nekiugrottunk a tuningnak. Procit sikerült 1.3 V mellett 4 MHz-en stabilan futtatni. 4.1-et probáltuk 1.35 V mellett de az nem volt stabil én meg úgy döntöttem, hogy a 4 MHz bőven elég nekem. A 3200as Viper ramjaim viszik a 3600-at. 3800at próbáltuk de akkor már nem akart indulni a gép. Csak bios reset után sikerült életre kelteni de utána az a jelenség jött elő, hogy minden tesztet leállít a gép. Semmi fagyás, játékok alatt se. Csak valami hardver vagy cooling system hiba miatt leáll. MSI B450 GPC a lap. BIOS resi alatt IBT very high is lefutott gond nélkül és az AIDA stabilitás teszt is. Szerintetek mitől lehet ez?
-
dudu5130
őstag
Végre sikerült a végére érnem a dolgoknak. MSI B450 Gaming Pro Carbon, Ryzen 5 2600, Patriot Viper 4 3200 MHz. Összeraktam, pöccröf. Biosban xmp profilt beállítottam megy is 3200-on. A procira ráengedtem egy kis prime-ot, hogy mennyire melegszik és mennyi vcore-t ad magának. 57-58 fok felé nem ment és 1.24 V-t ad neki. Neki állnék a tuningnak. Ti mit javasoltok, mekkora órajellel és vcore-ral kezdjem? Prime blend test elég a teszteléshez?
-
dudu5130
őstag
Na ma végre megjöttek a ramok és az ssd. Talán ma sikerül ma összeraknom, de a rendszert szerintem csak holnap sikerül telepíteni. Év végi túlóra powa
-
dudu5130
őstag
Na végre belépek a klubba. Holnap jön a lap, a proci elvileg még a héten és a ramok meg jövő hét elején. Aztán kezdődhet a móka
-
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #7742 üzenetére
Rendben. Köszönöm a segítséget.
-
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #7738 üzenetére
És ha mégis kikuldik és nem veszem át abból lehet gondom?
-
dudu5130
őstag
Nagyon off. Ha egy rendelést le akarok mondani akkor elég mailt küldenem vagy hívjam őket telefonon?
-
dudu5130
őstag
Ezzel a rammal van valakinek tapasztalata?
-
dudu5130
őstag
válasz
micafighter #5605 üzenetére
Szóval akkor az x-es proci mellé ajánlottabb esetleg egy Aurus Ultra Gaming? Mondjuk én a sima 2600-at tervezem egy MSI X470 Gaming Plust vagy Gaming Prot, attól függ milyen árban lesznek a vásárláskor, aztán 4-4.1-ig felhúzni.
-
dudu5130
őstag
Ezek ilyen 1 napos emelések. Vagyis eddig már volt párszor. Végül mindig vissza megy 50 közepére az áruk
-
dudu5130
őstag
válasz
szuk_jozsef #4338 üzenetére
Ninja 5 -tel mi max hőfok? Neked az van igaz?
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #4026 üzenetére
Sokkal felszereltebb és ahogy olvasgattam jobb. Az ára tényleg sok de ez a B450 csúcs kategória az meg x470 alsó kategória.
-
dudu5130
őstag
válasz
szuk_jozsef #4000 üzenetére
2 Akasa Apache jobb lenne lehet. Azok is baromi halk ventik és elég jó a légszállításuk.
-
dudu5130
őstag
válasz
turistakolbi #1985 üzenetére
Akkor meg nem para. Vannak jó ventijeim rá.
-
dudu5130
őstag
válasz
turistakolbi #1979 üzenetére
A pumpa vagy a ventik? Alapból más ventiket raknék rá. Légből meg csak BQ-t veszek.
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1970 üzenetére
Pláne mikor a délelőttös műszak után 2:15kor beülsz az autóba
-
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #1968 üzenetére
Nekem 2600x a kiszemelt és egy Dark Rock Pro 4 volt a terv de lehet ugyan azon az áron egy Enermax Liqmax 240-et veszek. Mondjuk sajnos lehet még tolódik a vásárlás mert a kocsimban megadta magát a klíma
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Formula-1
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest