- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Az avatar miatt kevertelek Tomottyal ;p A lényeg csak annyi, hogy persze, jobb az X, de annyira minimális az előnye, hogy csak oda ajánlom, ahol totál felhasználói szint van csak, mert egyébként jodd deal a sima.
Nálam nincs ilyen gond, feszültség ha túl alacsony, akkor eshet be a teljesítmény adott frekin. Ezért jó ellenőrizni IBTvel, a GFlopsok beszédesek, ha behintázik, feljebb kell menni. -
Robi_73
őstag
Nálam a 2700x a gyári hűtővel, amin lecseréltem a gyári ventit egy 120mm-es Arctic F12-re (offset 0,0875v, max 68-70°C) Prime95 alatt 4350MHz-re boostol, majd szép lassan beáll 3875 MHz-re az összes mag. Amúgy szintén 3200-as Ballistix memóriákat használok én is, és 1.3v-on könnyedén mennek 3600 MHz-en.
-
R3laX
addikt
Jó is az a 2070 Super, ha azonos áron lennének bevállaltam volna én is sok idő után az Nvidia-t, de az ár döntött. Én szerencsére nem szívok az 5700Xt-vel, nem bántam meg. Jó kis kártya.
Szerk. :
Előző hozzászólásomnál most látom a videót, ez sima 5700 amivel tesztelik. Abbahagyom a mobilos fórumot, mert nem látom így át sorr, majd otthonról. -
Speed®
titán
-
Dragon3000
nagyúr
Igazad van, valamiért úgy rémlett, hogy 3400 az alap, de akkor is érdekes, hogy egyik max-ra boostol végig, miközben csak 1 magon kellene tudnia a 4200-at a másik meg végig 3400-3425 még olyankor is, amikor alig van terhelve pár mag, így elég messze van a max 4100 boostol.
-
Piftuka
veterán
Közben megkaptam egy jóbarátomtól ajándékba, úgyhogy muszáj lesz kipróbálnom...
Ám emiatt én nem akarok tuningolni. Ha működik a Ryzen 2700 procival és az RX570 videokártyával, akkor jó.
Ha nem, akkor majd játszom mással. (Úgyis van sok más, régi klasszikus, és néhány újabb autószimulátor játékom is.)
-
Istvan2020
aktív tag
Itt ugye 2 dolog maradt vagy kompromisszumot kötsz és játszol igy vagy intelre váltasz, vagy van még egy a legrosszabb abba hagyod a játékot
Amugy a tuning nem minden esetben van jó hatással a játékokra van,hogy tud belőle profitálni de van,hogy pont ellenkezőjét váltja ki. -
GIORGIONE76
őstag
Felettem jókat írtak, ne aggódj a Wattok miatt, a stersszteszt az más,
mivel nonX, ezért én allcore 4.0 Ghz-re állítanám, negatív offset-el (sajna nem tudom asus hogy csinálja, kérdezz rá), vagy adsz fixen ~1.312-t, az LLC 4 biztos elég, Soc-ra is adhatsz kicsit (1.025) a 2070-ed kb annyit fogyaszt mint a 1080-am, majd nézeg egy game benchmarkot ezekkel a beállításokkal hogy ne aggódj ;-)
ha kérdésed van, priviben... (mert arról jön üzi) -
Istvan2020
aktív tag
Ha P95 tel mutatott annyi értéket és hőfokot azt te játék alatt nem igazán fogod elérni mert játékok nagy része legalábbis eddigi tapasztalataim alapján 30-40% tól fentebb nem megy a proci,meg ugye ez evidens,hogy ha valamit tuningolunk nő a fogyasztás plus a hőfok is
Meg én ugy tudom a gyári megadott fogyasztási érték az csak az alap órajelre igaz ha a proci már boost órajelet is használja akkor már eleve a fogyasztási érték is nő a gyári megadothoz képest és ezzel együtt a hő is. -
nyul105
senior tag
Unigine benchmark gpu tesztr jó. Arany csipp, ha ezen az alacsony vcore bírja!
Rotr fps értékek javulnak, ha feljebb viszed a vcoret? Eressz rá egy 10 körös very high ibt-t. Ha tényleg elég ez a feszültség, akkor le a kalappal.
Az 'ekkora terhelés' részhez: ne hidd, ha nem stabil, akkor pici terhelésnél is hibázhat...
Noctuával estére berakhatsz egy small fft-t, kb. 8 óra.
-
-
SECTORnooB
addikt
-
csiga8
senior tag
MSI X470 Gaming Pro Carbon lapom van 2700-as, nem túl jól tuningolható procival.
40x100 beállítás mellett CPU Core voltage 1.3V, NB/SOC 1.15V, DRAM 3400 MHz 16-18-18-18-36 1,4V. Stabil volt, nagyjából az alap 2700X teljesítményét hozta. AIDA és CB15, CB20 értékeket néztem, FPS értéket sosem.
Picit vissza vettem, ( így használom, még így is bivalyerős) 39x100 mellett CPU 1.2375V, és itt már LLC1-en, mert megtaláltam a BIOS-ban, NB/SOC 1.0625V, DRAM 3333 MHz 1.38V, . Így kb 120 ponttal kevesebb lett a CB20 pontszám, de 10 C fokkal hűvösebb a stressztesztek alatt.
Hűtőm Dark Rock Pro4.
Az 51 C fok CPU-nál nem sok, valami más lehet az ok. Én ahogy húzom, úgy lesz egyre több a CB pontszám.
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged