- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
Ehh, igaz, de pl. 2560*1080-as felbontás ~30%-al nagyobb, mint a FullHD, a "2k"-nak hívott 2560*1440 pedig 77%-al több pixelt tartalmaz, hívhatnánk 3.6k-nak is.. Van itt fogalomzavar.
Monitoroknál meg különösen. pláne a 21:9, vagy más képarányúaknál. Az enyém is úgy írják, UWFHD, a 3440*1440-est UWFQHD-nak írják, a nagyobbak elnevezésébe meg beletojok. Úgy sincs VGA, amit értelmes frekin tud ekkora felbontást. -
Kisbocs06
tag
Mindkettőnknek is a válaszom hogy nem elírás .1.8750V .Biosban is ez van beállítva fixen , nekem a gyári alapfesz a gyári órajelhez ami 3.7ghz a 1.1250V .Megvan pár hónapja ez az AF de nem nagyon jatszogattam vele asszem a 4.1Ghz olyan 1.2500V al stabil ..Bocsanat most 1.2V al megy de csak mert szórakozok a gepel de 1.8750 4ghz stabil és az marad majd véglegesen .
-
hokuszpk
nagyúr
nem kell felni a 90 foktol, en pont tegnap hajtottam 95 -re a 3700X -et
valo igaz, nekem sem tetszett, de azert van 1-2 helyett soksoksoksok hoszenzor a prociban, hogy magatol is tudja hol a vege. -
tasiadam
veterán
2700x-em van. Gyarilag: 4.3 booston 1.4v, 130x watt fogyasztas, kozel 90 fokot is elerte 1 ora terheles utan. (3 hocsoves 213 v2)
Halal egyszeruen lelottem a PBO-t, majd megneztem a feszultsegeket: 1.2v / all core
Tudtam hogy ebbol kell gazdalkodnom, de mivel jo arc az alaplapom, igy adtam neki +0.05v-t, meg global statet allitottam 2esre.
Megneztem igy all core 4ghz alatt, es ezek lettek a szamok:
105w fogyasztas max
1.175v all core (fogalmam sincs hogy miert, de gyanitom hogy inkabb 1.2), 73 fok alatt megall a homerseklet.
Kiprobaltam cine r20-ban, es single coreban nagyon minimalisan marad el a gyaritol (valami 20p kulonbseg), all coreben meg kb ugyan ennyivel magasabb. 4075 pontot kaptam. (3000mhz, cl16 memoria)
Nem kell szerintem tulmisztifikalni. Pbo ki, kis huzas, alulfesz ha engedi a lapod es kesz.A PBO miatt volt nekem 10-15c hofok ingadozas. Na ez tokeletesen megszunt.
-
hokuszpk
nagyúr
itt megtalalod mik a defaultok. ne tevesszen meg, a 2xxx -re is igazak az erteket. neked 105W -s procid van, igy kezdj bele a kiserletezesbe.
egyebkent az elmeletihez kepest sokkal kevesebbet ront a teljesitmenyen, ha leveszed a ppt -t.
mondjuk kevesebb, mint harmadara ( a pbo ppt limit 140W koruli ! ) még nemprobaltam, de ha 95W -ra korlatoztam a procit, egymagon akkoris szepen ment. Anno az 1700 -at probaltam 45W -n, a gyarihoz kepest az sem nagyon zavartatta magat.
a 3xxx topikban tobben matekoltak ezzel, lehet ott is korbe kellene kerdezni. -
Pkc83
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
a videoban 2018.04.24 -es a bios, a napi datum 2018.Jul 10.
akkortajt meg a b350 Tomahawkban sem volt, ha megnezed a kepet amit beszurtam, akkor ott a biosverzio 2018.12.28 vagyis 8 honappal kesobbi. B350 -en ebben a biosban jelent meg. Szoval tippre egy biosfrissites es meglesz. -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
ha van kedved matekolni vele, akkor az a lehetoseg, hogy a "cpu core voltage" -t auto -bol atrakod "offset" -re.
ekkor megjelenik ket ujabb mezo, az elojel legyen "-" , az ertek meg mittomen.
erre ket iskola van, az egyik a "durrbele aztan ha fagy, akkor visszaveszunk" azaz mittomen 0.1V , ha hibatlan, akkor jo, ha meg nem, akkor vissza egy lepcsot, ami az MSInel asszem 0.0875V lesz. ( most nincskedvem ujrabootolni a gepet, hogy megnezzem. )a masik, hogy a legkisebbrol indulunk, azaz 0.0125 , es ha jo, akkor lepunk a kovetkezo szintre. Ez utobbihoz tobb turelem kell.
arra figyelj oda, hogy alulfeszelesnel gyakori hiba, hogy idleben fagy meg, mert amikor takarekra teszi magat a proci, akkoris levonodik a minuszos offset, es tul keves lesz. Erre az MSI lapban van egy "undervoltage protection" beallitas, ha csak idleben fagy, akkor azt kell megpiszkalni. ( vagy kisebb minuszoffsetet allitasz. )
-
hokuszpk
nagyúr
lehetne jobb, de meg van benne tartalek.
ha nagyon zavar, es a gyari hutot hasznalod, akkor csereld le. Az atlagbol ugytunik ezek ilyen pillanatnyi csucsok lehetnek, azzal a legjobb hutok is csak korlatozottan tudnak kezdeni barmit, mert mire kialakul a hohid, addigra vissza is vette magat a proci. -
hokuszpk
nagyúr
az egyik mag turazik valamiert. de szvsz nagy gaz nincs.
a VGA -n vagy valamin van viz ? ( mert a PUMP -ra is ir 670 RPM -et. )
most ugyanezt, nezd meg valami terheles alatt. Tehat fusson a hwinfo, es jatsz egy parti sakkot vagy valamit amit szoktal. Utana nezzuk meg a max homersekleteket. ( CPU -val kezdodo sorok. )
-
Speed®
titán
-
hokuszpk
nagyúr
az mar min. 10 fokkal jobb, mint a kiindulo képen szereplő 64-66.
a 0.9..1.18V az messzevan a tulfeszeléstől.
Ugyemlexem CoreTempet annyira mar nemfejlesztik, lehet azert mutat magasabb homersekletet, mert a kiolvasas idejere pont o porgeti meg a procit.
*jaigen, tisztazzuk : hwinfo != hwmonitor ! -
Ezek a bottleneck kalkulátorok elég gyengék. 18% bottleneck pedig még nem a világ.
Meg kéne próbálni teljesen minimumra levenni a grafikát:
Ha ott is gond van egyértelműen a proci.
Ha ott stabil 60fps minimum épp megvan attól még igényelhet többet feljebb, de ha ott is gyenge akkor egyértelműen cpu bottleneck.
Viszont ha ott meg hömpölyögnek az fps-ek százasával akkor valami más gond lesz, talán vga driver. -
Paxker315
veterán
elolvastad a kommentet?
A lényeg: FURMARK és PRIME95 egyszerre futottak, egy rossz szellőzésű, nagyon "alulventilált" házban, nem épp' alacsony TDP-jű kártyával-procival. Én csípőből rámondtam volna, hogy throttling lenne a vége, így, a 95fok körüli hővel még túl is teljesítette az előzetes elvárásaim.
LTT-n gyakori, hogy pakisztáni, bangladesi, indiai delikvensek panaszkodnak, hogy ~84 fok a 8magos procijuk terheléskor. Aztán megemlítik, hogy 35-36 fok van a szobában, így az én olvasatomban az picit kevesebb, mint 50fokkal a környezeti hőmérséklet felett mért érték. Sok múlik a környezeti hőn is, s az a Fractal ház 2 ventivel, "kazán kártyával" halmozottan hátrányos helyzetben van. -
Albigator
őstag
Azért azt tegyük hozzá, hogy az az 1 magos turbo, legtöbb esetben ez csak olyan programoknál jelentkezik amiknél nincs is szinte jelentősége. (Pl filmezek, potplayerrel és 4.2-4.25 közé is boostol, 1.41 V fesz mellett. Értelme ennek igazából semmi.) All core 4-4.1 GHz körül van (mai) játékokban.
-
TXT
őstag
Azert itt kerdezem, mert itt van valos Zen tapasztalat!
Es esetleg meg azok is irnak/figyelik ezt a topicot, akik esetleg valtottak az ujabb generaciora, de latjak a valos kulonbseget ez es az ujabb Zenek kozt.
(#17372) apollo12
Koszonom.
Milyen lap(ok) es ram(ok) ajanlott(ak) ezekhez, ami eleg stabil, lapnal atlathato es kezelheto a BIOS-a, ramnal kiaknazza es tamogatja a proci es a lap is es jo vetel lenne akar HA-n is? -
-
fanti
addikt
Imádok ilyen kulturáltan vitázni!
Igen, az én álláspontom az, hogy HA tényleg nagyon jó lenne a többmagos/szálas optimalizálás a grafikai motorok esetében, úgy véleményem szerint egy Ryzen 5 3600/2600 már a maga 6/12-es felállásával 4GHz-es allcore működéssel is képes lenne kihajtani akár FullHD-ban is a 2080Ti-t.
Azért 6db Zen fizikai mag 4GHz-en.....baromi nagy teljesítményű számításokban.
Persze az megint más kérdés, hogy a magok közti feladatelosztás nem épp optimális.
Bár én nagyon biztatónak tartom azt, hogy a Microsoft a Windows 10 esetében megkezdte a feladatütemező, illetve maga a kernel Zen-esítését! -
fanti
addikt
"Miért gyártanának olyan csúcs vga-t amit a jelenlegi procik nem tudnak kihajtani? "
Miért NE gyártanának? Mert mi késztetné az nVidiát arra, hogy alkalmazkodjon a processzor kínálathoz? Semmi! Neki a leggyorsabb GPU cím a fontos! És hogy mi az ami kihajtja, az totálisan másodlagos szempont.
Ha ma nincs olyan CPU ami kimaxolja, akkor fél év és úgy is jön egy új ami megteszi.Mert amikor a 1080Ti kijött, volt olyan CPU ami kimaxolta totál? Tán az i7-6700K?
Akkoriban mindenki FHD meg WQHD felbontásokon nyomult. Oda meg aztán kellett (volna) erős proci, hogy 100%-on járjon a 1080Ti.... -
Dragon3000
nagyúr
Ha megnézed a feljebb berakott képen, pont egy 6/12-es intel van legelöl és nem egy kismillió magos megoldás. Ha valakinek nem szimpi az amd, azért egy i5 9600k vagy i7 9700k attól függően, hogy mi a cél nem egy rossz megoldás.Ha számít a magas fps, mert az illető 120/144 vagy még nagyobb frissítéssel rendelkező monitorral rendelkezik, akkor neki minden fps számít. Ezt is el kell fogadni.
-
Dragon3000
nagyúr
-
-
törölt tag
Szedd le a legújabb verziót, én is így jártam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest