- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #27185 üzenetére
Sokra mennék vele, egy 5600x is bőven elég lenne nekem, de amilyen áron megy, jó lesz majd egy 3600 is
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #27166 üzenetére
Én egy játékot említettem, ahol ezt tapasztaltam, Te meg hoztál egy másik játékot, ahol más a tapasztalat, sokat nem ért a dolog, mert az általam említett játékban, ez nem fog változni, hogy más játékban máshogy van, de másik játéknál náluk is volt cpu-tól függően 10+ fps különbség is.
-
F e Z o
veterán
válasz
BerserkGuts #27166 üzenetére
Egy Battlefieldnél lehet nem csak 6 fps..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #27155 üzenetére
Ez VGA és beállítás kérdése, ha alapon lévő CPU esetében is VGA limit van, akkor semmit nem ér a CPU tuning, ha CPU limit van, akkor akár több fps-t is lehet vele nyerni. Amikor 2600-am volt az rx480 mellett semmit nem hozott a CPU OC, ezért is használtam alapon, mert a VGA volt a kevés. Most 2080 super mellett a 2700 4GHz-en is kevés 2560x1080 full grafikán 120-as render resolution mellett warzoneban sokszor csak 85%-on jár a VGA, alapon meg még rosszabb volt és azért fps-ben is látványos különbség van, de majd szeretnék egy 3xxx cpu-t.
-
válasz
BerserkGuts #27143 üzenetére
Én is úgy érzem, hogy ennyi lehet a max. Cserébe legalább nem lesz hosszúéletű.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #27143 üzenetére
Ez attól is függ, hogy mennyire volt cpu limites a beállítás, ha semennyire, akkor fps növekedés sem lesz.
-
tasiadam
veterán
válasz
BerserkGuts #27109 üzenetére
nekem havi 5 vagy hany dollar jonne ki ha a 2700x-el banyasznek
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26769 üzenetére
Ez most ilyen félremagyarázás? Mert a b450 tomahawk az egyik legjobb b450, így nem nevezném olcsójánoskodásnak, a b550 megfelelője meg sok embernek felesleges +20e kiadás, amivel nem menne semmire sem. De eleve b450-ről volt szó, nem is értem miért keverted ide a b550-es tesztjeidet.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
BerserkGuts #26761 üzenetére
Ha általános felhasználálsra lesz a gép, akkor az a 10-20 ezer forint BÁRMI MÁSRA elköltve hasznosabb, mint egy jobb alaplapra. Mivel már nem jön újabb generáció AM4-re. 20 ezerért vehet egy jobb procit, vga-t, minőségibb és nagyobb SSD-t, még lehet hogy akcióza 16 helyett 32 giga ram is belefér. Konkrétan BÁRMI MÁSRA ELKÖLTVE hasznosabb mint venni egy drágább lapot amiben jobb az alaplapi lan, hang, erősebb a vrm.
-
regener
veterán
válasz
Az árkülönbözetből "eggyel jobb" procit vesz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Ha nem kell több a b450 tudásánál, akkor minek kiadni feleslegesen +20e-ret?
-
F e Z o
veterán
válasz
Mintha olyan marha nagy OC lenne ezekben a procikban...
-
Csupingo
veterán
válasz
BerserkGuts #26755 üzenetére
Nahát, 2 db 260 ezres lap vezet a második ábrán. Nem semmi.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26757 üzenetére
De ha B450-ről beszélnek, akkor miért B550/X570-et küldesz, amiken teljesen más a VRM?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26757 üzenetére
Akinek 3xxx előtti megoldása van és nem szeretne kísérletezgetni, hogy a b550-nel fog e menni és az x570 kerregője meg nem kell neki, illetve b450 toma és b550 toma között is van 20eFt különbség, az x570 toma, ahol ép kapható még rászámolhatsz +30-35e-ret a b550-hez képest.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26755 üzenetére
Mit kellene nézni ezeken a képeken? Sehol nem látok b450-es megoldást, így nem sok köze van ahhoz, amit írt.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26452 üzenetére
Sokra megyek a felskálázással, nem 75FPS-el akarok játszani.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #26441 üzenetére
-
Redplee
senior tag
válasz
BerserkGuts #26414 üzenetére
minimummal amúgy nincs baj, nincsenek droppok, vagy megakadás, ami meg változik az attól is függ, hogy mittudom én épp kijövök egy épületből és ki kell rajzolnia többet, és akkor 110 helyett mondjuk 95, de ez nem észrevehető, meg eleve gsync.
Mindegy, elhatároztam, hogy lövök egy 3700X-et aprón, hátha számít.
-
Redplee
senior tag
válasz
BerserkGuts #26412 üzenetére
maxra vittem mindent, de ez van.
4.2GHZ OC vel picit jobb volt a helyzet (pl gulagban 130-135 helyett 140-145fps) de amúgy elhanyagolható, rendesen kint a mapon majdnem ugyanott. Ugye nincs benchmark, szóval csak érzésre látni, pár fps el több talán..
-
tasiadam
veterán
válasz
BerserkGuts #26322 üzenetére
Olyan csillogást csinálnak amit a való életben sem látok
-
tasiadam
veterán
válasz
BerserkGuts #25946 üzenetére
Tudom olyat hogy 3000 ms 3200
meg gyári vs piszkált
rx580 vs undervolt
Meg a power bizbasz -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25946 üzenetére
Nálam 3600 CL17 XMP és 3600 CL15 finomhangolt időzítések között 17FPS átlag, 7FPS minimum volt FH4-ben(R5 3600) tisztán a CPU-t nézve, ez után a 3800 CL16 már nem volt nagy ugrás, csak egy kisebb. BF1 is nagyon meghálálja, minimumon 110-120FPS-el ment a játék, néha felment 130-ra, memória tuning után 140-180FPS, ami néha esik 120-130-ra
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25941 üzenetére
Csak azok a 300+Hz megoldások nem is 4k felbontáson tudják, hanem általában csak fullhd-n.
-
fanti
addikt
válasz
BerserkGuts #25938 üzenetére
Én nem annyira utálom a recéket, ellenben a többi mondandóddal csak egyetérteni tudok!
Más.
Emlékeztek még srácok arra, amikor kijött Carmack-tól a DOOM?
Ugye ő C - ben programozta le az egészet, de ahol kellett, mert nem bírta a 80486DX és a 1 MB-os S3 Trio, ott elővette az Assemblyt, és a kritikus szubrutinokat abban írta meg.
Azután jöttek sorba...Heretic, Hexen, Duke Nukem...na ott még volt programozás! Ezekkel szemben mi van most? Jesszus...80486 DX2-66 MHz vs. pl. Ryzen 7 2700X
Mekkora lehet a különbség?
Hát, számoljunk csak.
4000MHz / 66 MHz = 60 szoros! De magonként! Azaz 8 fizikai magra levetítve 480 szoros.
Akkor még ott a HT is, és az architekturális különbség, azaz kb. úgy 1000 szeres a különbség a két proci számítási teljesítménye között. Vagy még több is.
Tehát rendesen megírva a DOOM eternal GPU használat nélkül kéne fusson...hiszen anno a DOOM sem használta a VGA-t csak megjelenítésre, és akkor még ugye nem hogy AVX meg SSE sem volt a procikban, de még MMX-sem!
Ja, és 4MB volt akkoriban a TOP RAM...Szóval azok voltak az igazi programozós idők, sokkal szebb korszak mint a mai "vegyé baszod 2080 supert hogy menjen is valami".
Bocsi srácok, de lassan 50 éves vagyok...nézzétek el nekem...
Én még programoztam könyvtári kölcsönző rendszert IBM PC/XT-n (8Mz) és 640KB memórián HDD nélkül, 360KB-os Floppyról futtatva a DOS 3.3-ast és a Clipper Summer 86-ot. -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25938 üzenetére
A 300+Hz-es monitorokat nem is a single játékokhoz csinálják, hanem az esport címekhez, mint Siege, LOL, OW, CSGO, stb. Az AF meg elég régóta 0-5% között eszik maximum, nem véletlen mondják sokan, hogy kb. ingyen bekapcsolhatod.
-
tasiadam
veterán
válasz
BerserkGuts #25877 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #25665 üzenetére
Jól van akkor.
(Nem rég keltem fel kicsit kómás is vagyok...)
Azt hittem eleve h a tesztem se jó vmiért.
Amúgy ha tudsz jobbat, nyugodtan szólj bátran. -
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #25663 üzenetére
Most akkor itt van vmi baj tapsolós macsek?
Nem tudom eldönteni mikor kötöszködsz mikor nem.
7244 vs 7606 pontról beszélsz?
Amúgy kár h a warezonenak nincs vmi jó kis benche. -
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #25544 üzenetére
Ennek mi köze az eredeti felvetéshez? Továbbra sem tudod, mit beszélsz kb.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25544 üzenetére
Attól, hogy 4GHz-en megy még nem kell neki 80 fokon lennie, ha nincs terhelés rajta, ha egyszer nincs beállítva energiatakarékos üzem és ez által nem veszi vissza az órajelet, akkor az 4GHz-en fog menni. Régen, amikor nem foglalkoztak az energiatakarékossággal és ez által nem is vette vissza az órajelet, idle-ben, akkor se melegedett a cpu, és terhelés hatására simán emelkedtek a hőmérsékletek 20-30 fokot.
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #25535 üzenetére
Azt egyébként tudod, hogy miként számolódik az effektív freki? Mert valójában marhára nincs semmi köze a valós órajelhez..ha egy mag pl. a mérési intervallumban 800/0/0/0 állapotokban van, 200 lesz a visszajelzett érték.. szóval csak egy újabb felesleges értékcsoport, ami shiftdelt kaphat első indításnál ;p
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25535 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25363 üzenetére
Cod-nál 46 fok helyet 50 a 2700 all core 4GHz-en, VGA változatlanul 66 fok.
-
válasz
BerserkGuts #25363 üzenetére
Nekem a klíma nélküli házban (legmelegebb órákban 29-30 fok...) alapjáraton 44-45fok az eddig 38-39 helyett,terhelve max 72-73fok az eddigi 67-68 helyett.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25205 üzenetére
Ahogy néztem a cod warzone nagyon érzékeny mindenféle instabilitásra, amik a tesztelő programokkal és más játékokkal nem jön elő.
-
Hauptmann
veterán
válasz
BerserkGuts #25179 üzenetére
Elsősorban most a Tarkov van terítéken, úgyhogy mindenképp a multi van előnyben.
-
hegegabi80
addikt
válasz
BerserkGuts #25125 üzenetére
Mit állítottál ehhez biosban?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #25109 üzenetére
Bios-ban LLC2, 1.3375V fixen, ebből kap SVI2 TFN szerint 1.275V-ot CB R20/P95 alatt. (P95 alatt néha 1.261-re is beesik, de csak pillanatokra.)
-
Kisbocs06
tag
válasz
BerserkGuts #25110 üzenetére
Mindenkitől egy nagy bocsánat valóban elírtam 1.18750V .Egy számot kihagytam elnezeseteket .
Nekem semmi ilyen vörös figyelmeztetés sincs .ASRock ab 350m PRO4 .Mondom az előző r3 1200 esem ebben a lapban 1.3V al ment 3.8-3.9 GHz körül és akkor se írt semmi vörös jelzést .Anno mikor bepattintottam a R5 1600 os meg néztem is 6 mag 12 szalnak a fejlettebb gyártás miatt hogy a fenébe lehet ilyen alacsony 1.125V az alapfesze .Csináltam képeket de nem tudom feltölteni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #25065 üzenetére
Nekem ilyen volt:
-
hegegabi80
addikt
válasz
Emlékeim szerint az én példányom 3.981 GHz-en megy max, 1.35V és 65-70 fok gyári hűtővel.
Hétvégén csináltam a HWinfo-val log fájlt 1 órás dirt rally közben kíváncsiságból.
Természetesen minden alapon, még nem volt időm piszkálgatni.
De este megnézem, aztán én is futtatok tesztet. Na meg természetesen majd finomhangolom is kicsit, bár én nem a max freki megyek majd, hanem inkább az alacsonyabb fogyira és hőtermelésre.
Jah teszem hozzá gyári hűtő 2000-2100 rpm-en forog, de hamarosan rákerül az IS-60, mert a talpán kicsit igazítottam. -
CJ4567
nagyúr
válasz
-
tasiadam
veterán
válasz
BerserkGuts #25071 üzenetére
Nem vizzel. 213 v2.
-
Pkc83
őstag
válasz
Azt nem tudom láttad e , hogy közben a ventik meg majd
felszállnak mint egy helikopter (1200-2100rpm)
Jahh meg vízhütés a procin.
De amúgy szép eredmény. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
-
BerserkGuts
addikt
válasz
legfontosabb meg kimaradt a vrm az alaplap se megy tönkre mert csak 59fok ilyen kihasználtság mellett ami játék közben amire használom sosincs
-
Comic
aktív tag
válasz
BerserkGuts #24881 üzenetére
Van egyáltalán olyan VGA, ami képes akár már a Zen+-os Ryzen 7-eseket kihajtani?
Jómagam is egy 1600 af-et nyüstölök egy RX 570-el párban. Nagyon aránytalanúl drágának érzem a vga-kat a procik árának fényében, hogy értelmetlen pénzfalodának látszik az egész vergődés a szememben.
Többnyire mondjuk csak WOT-ozok, de látványos a különbség a VGA 90-100%-os és a proci max 16-18%-ig megy föl...
:S
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24881 üzenetére
Dehogy lesz 4k120..max. Indie címekkel. Jó, ha 4k60 összejön stabilan a húzónevekkel, de a 4k30on sem lepődnék meg single címeknél. Azért a 4k az 4k.
-
kovsol
titán
válasz
BerserkGuts #24815 üzenetére
Aztán ezt milyen VGA kártyával mérték? 2080ti? Mert az mellé senki nem fog berakni szerintem 3700x alatt. A gyengébb VGA kártya mellett, meg nem jön ki akkora eltérés a processzorok között se.
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24815 üzenetére
Alapon persze..3.8G megy a 4.2G ellen, tehát ott van 10% az IPCn kívül, amit c2c hoz..de te sem alapon használod, szóval marad az, hogy ~10% javulást érnél el a cserével..nyilván nem érné meg a ráfizetést
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24812 üzenetére
Nem kell segítség, messze nem akkora az előnye, mint sokan próbálják beállítani..én is keresném az önigazolást, ha 10-15%ért fizettem volna 1.5Xes árat..
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24806 üzenetére
Mit te beszél? Nem érteni magyar?
-
Zsolteeka
tag
válasz
BerserkGuts #24806 üzenetére
A 30k-s hűtőt egyszer kell megvenni, aztán utána csak a lefogató kereteket cserélgetni rajta ha kijön egy másik tokozás esetleg, stb.
Annó még kb 10éve vettem egy Scythe Ninja Rev B Plus hűtőt, akkor drága volt ez igaz, de azt a hűtőt kb 1hónappal ezelőttig használtam, minden gond nélkül és volt alatta 3 proci is, AM2, AM3+ és legutóbbi a 2700X ami AM4.
A hűtők általában elég univerzálisak, szóval ha veszel egy normálisan teljesítőt, ami márkás és biztos lesz hozzá támogatás, hosszabbtávon sokkal jobb befektetés mint olcsó hűtőket cserélgetni procinként. Hozzáteszem, szerintem. -
CirrMee
addikt
válasz
BerserkGuts #24214 üzenetére
effektíve az jelenti a valódit xD
Bár felejtek el dolgokat, azért ha jól rémlik, órajelgenerátor magonként van, és nem logikai szálanként. Akkor hogy a jó fenébe lenne két külön valós órajel egy órajelgenerátortól...?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #24214 üzenetére
faradt vagyok vitatkozni. hidd azt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #24207 üzenetére
az ott nem a valodi orajel. hanem az orajel felszorozva a kihasznaltsaggal.
-
Gyuri27
félisten
válasz
BerserkGuts #24207 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz. De szerintem nem is akarom tudni. Eddig akinek irtam az megértett. Aki nekem irt azt megértettem. De elfogyott a keret. Bocs.
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #24115 üzenetére
egy handbrake is megkergeti, ahogy bármilyen komolyabb kódolás/dekódolás, tehát nem kell feltétlen szintetikus teszt sem ehhez
csak azt vettem észre handbrake alat, hogy annyi a hőfok mint blendnél volt, nézem a fogyasztásmérőt, annyit evett a gép majdnem mint blend alatt, mondom azanyád' ( :
játék ha minden magot le is terhel 90%-ra, az nem olyan szintű terhelés mint egy konvertálás
szóval mindenki okosan-ügyesen gyilkolja a cpu-t, annak függvényében mire akarja használni és akkor mondjuk azzal sem tol ki akinek majd egyszer eladja...szerk:
HANDO88
én ezt nem bonyolítom túl, ami van azt használom, eddig bevált
lehet egy pl mx4 sokaknál azért hoz "látványos" javulást, mert kimondottan figyelnek a pasztázás minőségére is, hatalmas különbségeket nem vettem észre a fehér "alap" zacsis hűtőpasztával szemben, max az hamarabb kiszárad -
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #24112 üzenetére
sw-es mérés nem mérés, sokat mantráztam, de viszonyításképp a 3600-nál ez történik:
1,2v 4ghz játék, nem moccan az 1,2v, prime blendnél is nagyon ritkán mozdul el 1,188v-ra, small fft-nél sűrűbben mivel erősebben terheli a cpu-t, de marad 1,188v drop
powermax avx terhelésnél beesik 1,174v-ra is, nem sok, sőt, 25mv változást okoz egy igazi hc terhelés amennyiben még nem folyik a cpu-n 100+ és nem kell megszakadnia egy átlagos vrm-nek
ez nyilván függ a táptól, vrm-től is, de az sem szuper hightech, kis 450-es ses focus, egy szerény kis vrm-mel megáldott lapocskával
fogyasztásmérőn viszont a feszültségesésekkel párhuzamosan növekszik a fogyasztás, és eléggé visszafogott a 3600 étvágya, de így 4g-n azért már tud enni az is - 75-80a átfolyót számoltam nagyjából -, és így kényszerűen az átfolyó áramerősség is szépen felkúszik, nagy titkot nem árulok el azzal, hogy egy 2700 all core azonos órajelen jóval többet eszik
pbo-val gyakorlatilag az áramerősséget - is - szabályzod, nem véletlen merült fel utóbbi időben többször, hogy stabil cpu-nál kevesebb pl cb20 pontszám van, nem kapja meg a szükséges áramot, ennyi történik, de ahhoz még nem kevés hogy elhasaljon
vga-nál barátom próbálgatta a powerlimites játszadozást, mindenben stabil volt a vga, de ha egy adott szint alá ment, már nem olyan pontszámokat dobott, hiába ugyanazon az órajelen ment emeltebb limittel -
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #24112 üzenetére
ezt mondom, nagyon nem mindegy a felhasználás módja, és sokkal másabb terhelést okoz egy lightos játék terhelés mint egy konvertálás, nem azért melegszik jobban a cpu blend alatt mert összemegy fölötte a hűtő ( : sokkal nagyobb áram folyik rajta, ami sokkal nagyobb hőtermelést produkál
egyik játék sem fog úgy odapörkölni a cpu-nak mint egy konvertálás pl, ami lazán prime blend szintet hoz
néztem direkt cpu small fft-t, nem sokat fejelt rá a prime-ra, a powermax-os avx már jobban, de az sincs egetrengető messzeségben egy handbrake terheléstől, és az már elég hardcore -
Sontir Fel
őstag
válasz
BerserkGuts #24093 üzenetére
Biztos, hogy valami hiba volt az első indításnál. Fullon tekert a cpu, nekem meg ez nem esett le elsőre. Utána megnéztem 3800on 1,2es fesz mellett, majd most 4000ren 1,281en és kellemes volt a dolog.
Ez a cb20as tesztek amivel tesztelitek a stabilitás az a cinebench r20?
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #23221 üzenetére
Tegnap vga-t teszteltem, ma majd talan cpu-t, mit produkal 1 ora prime blend utan egy jo leghuto, 1600af@all core 4ghz lesz az alany
-
PeL
addikt
válasz
BerserkGuts #23172 üzenetére
Mert mennyivel hitelesebb te általad linkelt táblázat mint az amit ők készítettek?
-
PeL
addikt
válasz
BerserkGuts #23161 üzenetére
Vágod hogy a BF5 nem épp jó példa mert intel-t favorizáló játék? Nézd meg a PCX tesztjét ahol processzorhasználatot is lehet nézni, láthatod hogy az AMD procik 50-70% körül mennek BF5 alatt típustól függően, tehát ki sem használja a játék rendesen őket.
RDR2 alatt pl. már kicsit más az összkép:
Előre leszögezném hogy nem Intel vs AMD vitát szeretnék indítani, pusztán a tényekre alapozva szól a mondandóm:
Összességében el lehet mondani hogy az intel procik pofátlanul túl vannak árazva, főleg ha azt is nézzük hogy havonta derülnek fel az intelnél újabb biztonsági rések. Csak összehasonlításképp az i7-9700 intel oldalról 130.000 forint itthon, egy 2600X pl. meg 45.000. Van köztük játéktól függően 5-20% erőkülönbség maximum. Árban viszont közel a tripláját elkérik az intel CPU-ért. Manapság aki ennyire túlárazott intel procit képes venni csak azért hogy ne AMD-je legyen, az meg is érdemli a sorsát. Én sem véletlen váltottam i5-6500 -ról inkább AMD-re. Használt, garancia nélküli, kifutott szériás 7700K-t nem kaptam volna meg az új 2600X áráért.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #22870 üzenetére
Itt senki nem feszül rajtad kívül.
-
Thrawn
félisten
válasz
BerserkGuts #22870 üzenetére
RIP mobilnet users...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
BerserkGuts #22865 üzenetére
Köszönöm kedves fórumtárs, szívesen veszek minden okítást,
így ~25 év infoval a hátam mögött,
de kéretik csak akkor beleböfögni ha érted is amit írtam!!Az összehasonlítás részemről az Ő 1080Ti-nek szólt a 1080-am ellenében,
a többit tedd össze kérlek!! -
válasz
BerserkGuts #22865 üzenetére
Kár hogy az élet nem tündérmese :D
Beállítom a játékot úgy, hogy 100 fölötti fps-t is tud zártabb helyeken és általában 75 limittel 60-80% közt teker, ilyenkor is vannak 65 fps-ek de alkalmanként kevesebb is. -
válasz
BerserkGuts #22782 üzenetére
Márhogy neked kifejezetten B450-es Steel Legendből volt a kezedben ATX és mATX is?
-
válasz
BerserkGuts #22778 üzenetére
Talán megnéztem a review-kat az adott lapról és többször is elmondták, hogy minden tök ugyan az a lényegi részen, perifériák tekintetében van eltérés.
Az M-esen:
- nincs borda a fentebbi M.2 sloton, meg valami más eltérés is van az M2-ben, talán az egyik slot dupla, vagy nem tudom.
- 10 helyett 6 sata
- kevesebb pci-e x1
- talán kevesebb a fan header de lehet hogy nem is.
Ennyi. Ugyanolyan alkatrészekből épül fel, ugyanakkora helyet foglal és ugyan akkora borda is van a vrm-en, ha mást olvastam volna biztos nem veszem a kisebbet. Csak azért vettem, mert úgy voltam vele hátha később cserélem a házat kisebbre. -
zolee1984
senior tag
válasz
BerserkGuts #22669 üzenetére
Haverral ilyet vetettem az is megy 3600-at zen 2-vel
Nálam 3333 volt a teteje értelmes időzítéssel -
Paxker315
veterán
válasz
BerserkGuts #22669 üzenetére
én úgy szeretem mondani, hogy "szinte garantált". Meg "jó eséllyel". És nagyon kedvezőek a visszajelzések. Mint tudjuk, Zen+ esetén minden 2933 fölötti érték OC-nek számít, így semmi sem garantált, csak a tapasztalatok szerint a Mikron-E sztikek szoktak futni jóval aczélosabb értéken is.
De attól nem feltétlen.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
BerserkGuts #22633 üzenetére
Itt a hülyék nyelvét nem szeretik
-
Bodz
nagyúr
válasz
BerserkGuts #22532 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17730 üzenetére
Azért megvan annak a diszkrét bája, hogy te oltogatod a népet bullshit témában..inkább maradtál volna csendben a "stabil" ~1.5Val kínált AVX offsetes prociddal
-
Paxker315
veterán
válasz
én aztán totál homály vagyok ilyen téren, de, tech kérdésem az lenne. A billentyűzeten van ilyen gomb? ",".
Néha eléggé elvesztem a fonalat, hogy nincs tördelve a mondanivaló. Talán kongitíve hátrányos helyzetben vagyok, de nekem könnyebb értelmeznem egy tördelt, tagmondatokat tisztán elválasztó agymenést. Élőszóban is van szünet, meg élsz a hangszín s hangsúly apró változtatásaival. Nem úgy beszélsz, mint egy automata, egyhangúan, egyenletes tempóban. Vagyis gondolom... -
weri
senior tag
válasz
Remelem jutalmazzak is ezeket a szemelyeskedeseket mert ritka nagy tirpak az ilyen viselkedes... De en nem harcolok senkivel, csak meg osztom velemenyem azt eldonti mindenki mi a helyzet, de erre nekem nincs szuksegem se gyomrom hogy ilyen lekezelo es serto modon irkaljon barki is. Peace!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #17689 üzenetére
"Az AVX2 frekvencia az nem ugyan az mint amit a legtöbb program használ ez itt a problémád."
az megvan, hogy ez csak az Intel procikra ervenyes ? AMDnel nincs AVX offset.
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17689 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy default/auto beállítások mellett tökmindegy mivel terheli, nem normális a tapasztalt probléma, hiba nélkül kellene menjen akár a P95/FMA3 is.
Valószínűleg melegedés okán csattan el valami, tippre a VRM részleg, vagy a táppal van gond. -
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #17677 üzenetére
Úgyhogy meg van a hwinfos kép ezekről, de nem éreztem szükségét, hogy beszúrjam...
Pont egy pillanatképnek nincs sok értelme.. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
BerserkGuts #17657 üzenetére
Okés, nem aggódom, azon a pár hivatkozáson amiket ide belinkeltek nekem, más nemigen van a neten, mert már régóta bújom a témában, az AMD nem nyilatkozhatta hogy alu az IHS ha nem az, amilyen elszíneződéseket láttam (nem feltétlenül AMD és nem feltétetlenül CU hűtő..) azok legfeljebb pártíz mikronosak lehetnek, és inkább a rézre lehettek hatással, ...na mindegy is mert itt mindenki vegyész és legalább 6-os volt kémiából
...
ha "megrágja" a kupakot, ha nem majd írok róla ;-) -
Pferi
senior tag
válasz
BerserkGuts #17605 üzenetére
A Maximális teljesítmény energiasémában is folyamatosan változik a cpu órajele, 2000 Mhz és 4250 MHz között ugrál, úgyhogy gondolom tudja mit csinál
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17605 üzenetére
Ha a wattokat és a velük járó költséget nem is firtatjuk, vitathatatlan előnye van hűtés oldalon a minimalizált fűtőértéknek (passzív üzem stb.), szóval nem lenne hülyeség, ha úgy működne a C&Q, ahogy kell.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
BerserkGuts #17489 üzenetére
Bár elismerem a hűtést benéztem mert elvileg egy prism hűtő bőven jó lehet ha 3d gurusokról van szó megcsinálták nagyon baráti hőfokokkal asus rog lapban azért
Szóval akkor mégis csak alaplap a fontos és nekem volt igazam vagy cáfoljon meg valaki pl: egy b450 gigabájttal prisma hűtővel 4.2GHz-en jobb hőfokokkal CBR15 tesztel és elhiszem hogy nem ez számít.
-
nyul105
senior tag
válasz
BerserkGuts #17436 üzenetére
Sejthető, hogy mit akartál írni de nem amit írtál az rossz. A példád is rossz.
Azt akartad talán mondani, hogy az fps nem jó mérőszám, mert a másodpercet túl nagy egységnek érzed. És 1 secen belül is ingadozik a frametime. De a példádban ez nem is igaz.
Mondjuk kérdés, hogy ezt ember észreveszi e egyáltalán? -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Ezt nem értem, milyen válasz a feltevésemre...
Ha az ember megfelelő cpu-t választ a vga-hoz akkor nem kell azért a pár fps-ért azon aggódnia hogy csúcsra van-e járatva a procija vagy nincs, ahogy nézem a konfigod, neked sem kellene nagyon aggódni...
és ráadásul én nem is a 60 fps alá beesésekre gondoltam,ahol számíthat az a pár frame
ha valakinek meg az a gondja akkor ne a cpu-nál keresgélje az okát elsősorban.. -
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17432 üzenetére
Meggyőztél. Éljenek az amperek meg a wattok és hányadosuk, a feszültség. Amit ugye tudsz állítani és az alapján alakul a többi az eredő ellenállás mentén, attól függően mely részegységek vannak épp befogva, de egy pillanatra se gyere zavarba, adjad a szmárt procidnak az 1.5Vot
Részemről maradok az FMA3 alatt is <70°C 4G/1.3Vom mellett, amit némán hűtök a lesajnált légemmel
Végeztem, további kellemest. -
Simi37
őstag
válasz
"Mi is az FPS?
1000ms/átlag képkocka szám"Hát pont nem
FPS (vagy framerate): Frames Per Second = képkocka/másodperc"1000ms/átlag képkocka szám" ~ a frametime meg ms/képkocka
-
poci76
aktív tag
válasz
BerserkGuts #17432 üzenetére
Ezt érdemes elolvasnod, különösen az elektromigrációról szóló részt: [link]
A lényeg, hogy nem csak a magas hőmrséklet okoz degradációt, hanem a magas feszültség is. A magas feszültség magas térerősséget jelent, a magas térerősség pedig nagyobb energiájú elektronokat. A nagy energiájú elektronok magukkal sodorhatják annak az anyagnak az atomjait, amelyen áthaladnak, ami meghibásodást okozhat, ezért óvatosan kell bánni a tápfeszültség emelésével. -
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17426 üzenetére
Lol, annyira ismered a lapod/procid meg a fizikát, hogy 1.5V körül adsz a procinak a stabil 4.2höz, aztán a stabilitást úgy teszteled, hogy lógatja a lábait nagyrészt a vas..
A teljesítményfelvételes okfejtésed általános iskolában borul fizikán, a magas feszültség okozta elektronmigráció már picit újabb téma, de persze ne foglalkozz vele, csak mantrázd a bullshitet, ha te elhiszed, az végülis már elég ugye ezen a szinten.
Egy pillanatra se zavarjon, hogy már 22nm körül sem adtunk 24/7re 1.3V felett, itt meg 12nm épp az alany. Mi kiteszteljük 1.3V körül fullra, te csak toljad neki, hadd kopjon ;p -
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #17425 üzenetére
"Majd pár év múlva ha így folytatod vége lesz,"
hogy mi lesz par ev mulva, annyira nemizgat, az arat visszatermelte boven. amugy pont ma ket eve, hogy idonkent ilyen hofokokkal megkinzom a Tomahawk vrmet, bar az R7 1700 "csak" 118 fokig volt kepes felvinni.
eddig mindenesetre jo, karira megy bele 3700X azt kell elvinnie egy darabig, kb. a 4xxx megjelenese utan felevvel megy a polcra a socket 370/462/775/am2/am2+/am3 lapok melle. -
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17406 üzenetére
Ezeket az ordenáré bullshiteket amúgy honnan a pékből szeded? 70°C jujujj, meg déli hídra rámegy az OC..gyáh
Az, hogy te mit látsz reportolva és mi a valóság, miközben 1.5V körül adsz szerencsétlen procinak alig 4Gn, mindent elárul arról, mennyire is vagy tisztában a dolgokkal, elsősorban a fizikával/elektronikával, másrészt meg az arányossággal. 1.3V körül-alatt megy a legtöbb 2nd gen 4Gn, de te ~20% +feszt adsz neki ~2% órajelért..hagyd már abba a rizsát és teszteld ki értelmes feszen mit tud a procid és ne állíts be mindenki mást hülyének, mert marha idegesítő már, hogy mindenhol az agymenéseidet kell olvasni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
-
Tomko78
őstag
válasz
azért ritkán megy Cod WWII alatt még 50 % is a cpu
-
Atla
senior tag
válasz
BerserkGuts #17383 üzenetére
Ugye ez valami vicc amit itt csinálsz?!
Tehát elérted a 4.2-őt,és stabilnak mondod,egy olyan játékban ahol félig van kihasználva a processzor?!
Mit gondolsz miért futtatnak szintetikus teszteket?
Értem én ,hogy te csak játszol,de mit gondolsz a következő generációs konzolok 8/8-as processzorral jönnek,azok a játékok ,már biztos nem 50%-on hajtják majd a processzorord. Szerinted stabil lesz?Az AIO-hütésedről,pedig én is várom a tesztet 100%-os processzor használat,1.45V, 3.9 4,4.1,4.2,amelyik szipatikus. IBT 10-kör ,de bármilyen teszt vagy játék ami 100%-on hajtja,és 25 perc minimum.
-
FatCutter
tag
válasz
BerserkGuts #17379 üzenetére
"nézd vissza a topicot elég rég írkálok ide." - Nahát, elég nagy baj ez nekünk.
-
válasz
BerserkGuts #17380 üzenetére
Én az 1.48-1.49v mellett a 4.2ghz-t nem mondanám, hogy megy 4.2ghz-t. (Persze elérni elérted, de milyen fesz mellett? És gondolom milyen jól le volt az is tesztelve.) Vannak, akik 1.45v-ot mondanak maxnak 24/7-re, vannak akik 1.4v-ot. Személy szerint én 1.4v felé nem szívesen megyek 24/7-re, de ez mindenkinek a szíve joga, hogy meddig megy el és hogy mit tart elfogadhatónak. A 60 fokos vrm meg még abszolút nem sok. Az előző alaplapod gányolásához külön gratulálok, de gondolom feltűnt, hogy nincs az ajánlottak között az összefoglalóban, akkor miről is beszélsz?
De én ebből a vitából most már kiszállok, így is túl sok időt szántam rá, mint látszik feleslegesen, mert számodra mindenki repülő csak te vagy pilóta. Majd aki akarja végig tudja olvasni a kommenteket és eldönti magának, hogy kinek van igaza. Én személy szerint ignorálom a hozzászólásaidat innentől kezdve, még akkor is, ha bődületes baromságokkal félrevezetsz másokat.
-
válasz
BerserkGuts #17362 üzenetére
“4.2Ghz-et nem tudta r5 2600-al.” (Ahogy látom már msi tomahawkod van és ezek szerint azzal se megy).
Tehát hiába a vized, nem tudja. Akkor miért ajánlgatod, a toronyhűtővel ellenben, ha semmivel nem jobb? Ide jött egy fórumtárs érdeklődött a 4.2ghz-ról, mi leírtuk, hogy elég nagy eséllyel nem fogja tudni, bármit is csinál. Hangsúlyozom, hogy nekem az alaplapom vrm szinten az egyik legjobb amit b450-ből lehet venni, le tudom hűteni mégse megy 4.2ghz-et. Akkor szerinted nem a proci a gyenge láncszem? Leírták neked azt is, hogy matx-ben ugyanannyira volt húzható, mint atx-es alaplapban, milyen bizonyíték kell még neked, hogy meggyöződj arról, hogy amit írtál az szimpla butaság? Nem mondta senki, hogy nincs szar alaplap, amivel esélytelen a tuning, de azokat nem is ajánlja senki sem. Szerintem akárki kérdez elsőkörben az msi tomahawk b450 (mostmár inkább a max) szokott ajánlva lenni, ha az atx méret nem felel meg neki, akkor viszont matx lapból is van jó, ami bírja. A vized felárából meg vehet jobb ramot vagy jobb alaplapot vagy x-es procit. És a toronyhűtőn max a venti romolhat el, amit könnyű cserélni, ellenben az aio-val. Ráadásul, ha atx-es lapot ajánlod, akkor a ház van akkora, hogy ne indokolja az aio választását a hely hiány miatt. És mondom továbbra sem az aio-val van bajom, én is gondolkoztam rajta, hanem hogy ennyire napellenzővel felvértezve ajánlgatsz, félrevezetve másokat.
-
Paxker315
veterán
válasz
BerserkGuts #17362 üzenetére
Oké. De tényleg létezik más is, mint játék. Aztán ott van az a réteg, akiket az kapcsol ki, ha oc-al, szintetikus tesztekkel, terheleses tesztekkel játszanak, s kiváncsiak, mit tudnak kihozni 1-1 HW-ből.
Engem pl nem kapcsol ki játék, nem tudom élvezni őket, filmeket sem tudok nézni, mert nem bírok pár perctől többet megülni szabadidőben, nem munka jellegű elfoglaltságban. De tökéletesen elfogadom és megértem, hogy másnak más fontos.
Nem kell túlbonyolítani, másnak más szempontjai lehetnek.<| : ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Jövedelem
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest