- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One UI zápor szórta meg Európát
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Floyd80 #17920 üzenetére
ha jól gondolom akkor hynix-os, pont nem a safe preset alapján kellene módosítani, a soc az kevés, nézz utána, nálad lehet 1.1 felett is mehet, az 1.38-1.39-nek elégnek kellene lennie, az időzítések meg az eredetinek megfelelően fognak eltérni, nem írtak róla valahol? reddit stb? olyan ramkitet elég sokan használnak...
-
viperabácsi
addikt
válasz
Floyd80 #16100 üzenetére
Nem mozdul semmi a hőfokoknál , noctua hűtés van fent , de irtózatosan idegesítő a random felpörgések ! Az egyik ilyen tipikus eset , ha win 10 ben megnyitom a képek csempét , minden görgetésnél pördít egyet a ventillátoron
! Intelről jöttem ,lassan megbánom a sok szívás miatt !
4770 -et cseréltem erre , ráadásul amire használom nem is nyújt pluszt a régivel szemben . -
Albigator
őstag
válasz
Floyd80 #15730 üzenetére
CB-k 1.4V alatt is lementek. A baj az IBT-vel volt. Régi BIOS-al csak Maxon, újabbival már Very Higen is bukó volt. De max 1.4V-ig próbálkoztam igen (ez nálam +0.2125V offset) viszont ez is kevés volt még extrém LLC-vel is (load alatt 1.387V) sajnos. Ezért maradtam simán az XFR-nél, egy kis negatív offsettel (ami általában 4.05-4.1 GHz játékokban)
-
Albigator
őstag
válasz
Floyd80 #15258 üzenetére
Nem tudom h lehet-e nálam egyáltalán ilyet állítani. Nem is annyira érdekel igazából... Mivel nem zavar ha stressz teszt alatt 95W fölött vagyok kicsivel. (Ugyebár alaphangon túlfeszelve 127W max / 114W átlag és finomhangolva 117W/105W)
Mert fontos lenne valamiért állítani? TDP intelnél se feltétlen mérvadó tudtommal.
-
Albigator
őstag
válasz
Floyd80 #15013 üzenetére
Én olvastam olyan híreket win10-nél is, h volt adatvesztés frissítés után így én úgy vagyok vele ha adatokat mentek már úgyis akkor inkább clean installt nyomok. Olyan nagyon sok programot nem kell újból rakjak.
Tudom h-h kell frissíteni, ezért nem köszönöm meg a linket. -
Albigator
őstag
válasz
Floyd80 #14039 üzenetére
Nem tudom miért van már így, de igen az XFR enhancement lett a PBO.
Nálam a régi BIOS-al Régen Precision Boost Overdrive Configuration néven volt
Most már XFR enhancementSzerk: A PBO nálam mindképp hatástalan, ha van XFR (core performance boost) ha nincs...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Floyd80 #13794 üzenetére
ki írja, bios-ba is a vid feszt az az alap csak ugye az xfr meg a pbo miatt feltolja.
Nálam defaulton 1.56 körülig tolja neki, mert hatalmasat droppol a lap...Ezért lesz majd lecserélve, csak megvárom a 3. gen-t milyen lapot lesz érdemes alá tolni, már az új chipsettel.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
Floyd80 #13794 üzenetére
Igazából a Ryzenek lelkivilága elég színes, ezért valakinek alacsony feszen is jó potencia van tuningnál, van az agyonfeszelėses, ės a ritkább, de előfordulhat hogy kb sehogyse megy 4 felett. Nálam vėget ėrt az OC tesztek (kisėrletek) már, a vėgleges 4,1 ghz+3066 a ramok, 1,36 fesz ės 1-es socon. Utána jön a Ryzen lėlek hogy 4,2-höz már 1,387 kell. A vėge 3200-as ramokkal futott 4275mhz-t , de itt már 1,45v fesz ės random eldobta magát. Saját vėlemėny de az ideális OC valahol a tudjuk hűteni, tartsuk alacsony feszen dolgoknál vėgződik. Lehet ki tudnám csikarni a 4,3-t de se annyi időm nincs, na meg kínozni se akarom.
-
Albigator
őstag
válasz
Floyd80 #13782 üzenetére
Nekem is 2600X-em van egy hasonló hűtővel (Mugen 5 Rev B) mint neked (talán az ARO-M14 jobb is) és én ezeket a hőfokokat tapasztalom most, XFR+PBO-val, -0.1V offsettel (ez all core ~ 4 - 4.05 GHz), RAM 3400 manuál beállítás, SOC fesz auton van de 1.1V körüli, proci max 1.43V-ot kap mikor 4.25 GHzre boostol:
-idle: 23-42 fok
-game: 30-55 fok
-full terhelés: 58 fok max (CB r15); 63 fok max (CB r20)
-extrém: 64 fok max (IBT Very High); 68-69 fok max (Pime95 Blend test 2óra -Small FFT 1.5 óra)Amúgy a sima Prime mit jelent? Mert Prime 95-ben a fentebb említett tesztekben nem sok az a 66 fok.
Nálam egyébként szerencsére a vidikari nem fűt be, max 57 fok szokott lenni (GTX 1060 Rog Strix)
-
R3laX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Jogász topic
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest