- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
CJ4567 #20330 üzenetére
Hat nalam volt olyan, hogy lefutott hiba nelkul a Prime, meg a Unigen vagy mi a tokom VGA tesztelo progi PARHUZAMOSAN egymas mellett, aztan a jatekban meg hasalt rendszeresen, kilepett a desktopra, minden hibauzenet vagy elojel nelkul. Visszarakva gyarira semmi problema.
Tegnap, mielott kikaptam a CPU-t, mentem meg par kort es hibatlan folyos kep fogadott, alacsonyabb min/max Fps-el, de stabilabb 1% lowal.
Szal NKEM, nem opcio a tuning. Vszeg nem ertek hozza, de nem is akarok. -
tusi_
addikt
válasz
Dragon3000 #20326 üzenetére
-
tusi_
addikt
válasz
Istvan2020 #20325 üzenetére
Pl. itt vagyok
A Kunos simulazioni, aki irta a jatekot, kifejtette, hogy miert olyan HW ehes a jatek, amilyen. Mivel szimulatorrol van szo es nem is gyenge szimulaciorol, ezert tul sok dolgot kell szamolnia a cpunak. Amellett, hogy a te autodnak a fizikajat is szamolja, az osszes tobbiet is ugyanazzal az algoritmussal szamolja, PER auto. Ha 20an vagytok, akkor 20-t, ha 30 an akkor 30-t.
Igen, nem tudom, hogy hogy fog menni, de lattam youtubeon egy 3700x es 2070 Super kombot, hogy viszi a jatekot es ugyanugy fut nala 30 autoval, mint nalam 20-al.
Nem tudom, hogy intellel jobban futna-e, bar a clockspeed tovabbra is king, de en akkor sem vennek Intelt.( Raadasul CSAK oc-vel jobb az IPC-je az intelnek, ott lennek, ahonnan indultam) Sosem szerettem es nem is fogok sosem Intelt venni. Nvidiat sem szeretem, de ott annyival jobb a driver support, hogy mivel nem szopni akarok a jatekok helyett, penzt adtam az ordognek. De az Intel a nyers egyszalas speeden kivul minden masban rosszabb es dragabb is, mint az AMD. Penz nem erdekel, csak az öröm
A celom, hogy a mostani minoseget - picivel jobbat - tobb autoval elerjem es ebben vszeg a 3800x tars lesz.
Az en tapasztalatom, hogy a tuningolt rendszerek bar stabilak, de nekem mindig volt valami nyugje. Alacsony 0,1%, 1% low, stutter, microlag, holott ezeknek jobbaknak kene lenniuk...
Mivel en nem vagyok szakerto, lehet en b..tam el vmit a tuningnal, bar mindent ugy csinaltam ahogy a neten lattam es itt mondtak, szamomra a tuning nem opcio. Ha kell egy teljesitmeny, akkor azt kell megvenni, a gyarto arra tervezte a cpu-t, minden mas mar csak szerencse kerdese.
Nekem pont elegem volt az eddigi OC-bol, ott ulni a gep elott es tesztelgetni, hogy itt hogy megy, fagy e..... En jatszani szeretnek, eleg keves idom van ra, amikor van, akkor koroket akarok megtenni a palyan, nem p95-el b..kodniBeke.
-
tusi_
addikt
válasz
Speed® #20309 üzenetére
Biztos igazad van. Anno ment 1.2 v es nem volt bajom vele,aztan vki itt a forumon mondta, hogy az llc t allitsan mode 4 re. Ezzel parhuzamosan adtam neki meg .05 v- t hogy tuti menjen, f..k nem volt kedve megint orakat gornyedni a p95 elott.
Epp ezert vettem 3800x et, azt berakom es megy alapon stabilan. Van akinek elvezet a sok oc a ramokra, procira, vga ra, nekem abszolut nem, en hasunalni akarom a gepet -
tusi_
addikt
válasz
Speed® #20306 üzenetére
Nekem 2700 am van/ volt, milyen sztarrol beszelsz?
Csak annyit irtam, hogy pl jatekok alatt meg lehet kozeliteni a stock 2700x et, de jobb nem lesz.
Mivel ma eladtam, toltam egy bucsu kort acc ben stock orajelen. Erdekes modon semmi stutter nem volt es a 1% low-k magssabbak volrak, mint amikor 3,9 en ment. Max, min jobb oc vel, de az 1% low jelentosen rosszabb. -
tusi_
addikt
válasz
Speed® #20287 üzenetére
4.2 re OC zett 2700-esek tesztje alapjan nem fogja meg jatekokban az x-est. Cinebenchben mar az en "ex" 2700-esem is fogta egy ket ponttal.
Azt nem tudom az X es hutoje mennyire jo, a nonX e nem vmi fenyes. A Noctuaval 3500-ig boostolt a nonX, mig a gyarival inkabb 3425, vagy 3400 volt a jellemezo
-
tusi_
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #20293 üzenetére
Nekem a Ballistix Sport van 3200 cl 16 es 3466-on ugyanazzal az idozitessel megy 1.35 Volton hibatlanul. A hutese az nem vmi biztato, de pont rafujja a Noctua is meg egy hazvent is a levegot, nagy baj nem lehet.
Elvittek villamgyorsan a ryzen 7 2700, most rendeltem be a 3800x-t
-
tusi_
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #20283 üzenetére
En lehet eladom az enyemet. Ha erdekel keress meg privben
-
tusi_
addikt
En anno rengetg gepet raktam ossze, csaladnak, haveroknak...es persze melohelyen a HW cserek.
Egyetlen egyszer fordult elo, amikor pityokasan raktam ossze gepet es nem sikerult feltelepiteni a Wni Xp-t. Vmi mese DVD volt a lejatszoban es nem tudtam bootolni rola. De hogy 1 orat toltottem a kabelek atnezesevel meg meg 2-3 sorrel na az gaz volt. Fiatalsag, bolondsag. -
tusi_
addikt
válasz
Speed® #20243 üzenetére
Teljesen jogos. En anno azert vettem a sima 2700-t, hogy ha majd keves lenne a jovoben, akkor tolok ra egy OC-t es meg tovabb maradhat. Nem hittem, hogy ilyen hamar lesz az a ha majd elfogy, de mind1. Majusban vettem a gepet, ha elotte tajekozodtam volna, akkor tuti varok a 3700x-re
De cserelni nem fogom, OC val eleg rendben van a cpu.
-
tusi_
addikt
Total AMD fun vagyok, ez a 4. Nvidiam eddig. Aprili ota varok az 5700 XT re es be is rendeltem dec. 5 en, de bonyodalom volt es nem jott meg. Aztan lattam hogy a varazs driver nem hogy jobb, hanem rosszabb lett es inkabb vettem egy Nvidiat, mert azzal nincs gond. Eddig nem bantam meg...
-
tusi_
addikt
válasz
Dragon3000 #20236 üzenetére
Boostol az, 3200 az alap orajel es 34xx a boost
-
tusi_
addikt
válasz
Istvan2020 #20235 üzenetére
Nem adnam el. Jobb a 3, de annyival azert nem. Most 200 euro egy 3600 es 120 egy 2600X. Annyival nem jobb szvsz. En is vennek egy 3800X-t, de ahhoz ha eladom 100 ert a 2700-t ra kell tennem 280-t pluszban. Akkor inkabb visszaadnam a 2070 S -t es hoznam a 2080S -t.
-
tusi_
addikt
válasz
Speed® #20229 üzenetére
Ugyerted alapon nem hajt ki a Ryzen 7 2700 egy gagyi 5700XT-t? Ez furcsa lenne, nekem az ellenfele van a sotet oldalrol es siman kitolja a szart is belole, ugy, hogy a GPU a flaskanyak. Mar egy 2600 is siman kihajt egy 5700XT, meg egy 2080 Ti -t is a youtubeon latottak alapjan. Az hogy szintetikus tesztekben, vagy 3d markban jobb eredmenyt er el az ok, van physiks teszt is. Egy 3700X 40%al jobb eredmenyt hoz, mint egy 2700 stock.
Ha 1440p a cel es 70 FPS, akkor 2600 de most mar inkabb 3600 non X a tippem, barmilyen jatek is legyen. Esetleg ilyenek mint az ACC, ahol sok fizikat kell szamolni a processzornak ott jobb egy nagyobb, de ott is inkabb az orajel ami donto, az meg alig kulonbozik.. 6 vagy 8 mag, most meg hotmind1. -
tusi_
addikt
Boldog karacsonyt.
Ejszaka nyomultam egyet es a SOTR alatt bizony megint felment a Cpu homerseklet 70 fokra es a hw infoban 149 Watt volt. Szerintem nem nyertem a szilikonlotton, ugyhogy egy korabbi 3900 Mhz-s profilt aktivaltam, ez megy 1.2 volton, tobb ora jatek benchmark cinebench r20 utan is stabil. ACC megy atomul ugyhogy szerintem igy marad. Az a 100 Mhz nem dob olyan sokat, viszont igy 60 fok alatt maradok es 119 Watt a terheles csak.
-
tusi_
addikt
válasz
Istvan2020 #20192 üzenetére
Tapasztaltam, hogy nemelyik rosszabb lesz tole, ha nem is szemmel lathatoan, de Bmark tesztek alapjan.
Intelre nem valtok es nem gyerekes ellensegeskedes miatt, hanem mert tularazottnak tartom. Igy voltam Nvidiaval is, eredetileg 5700 XT lett volna, de mivel a driverek szarok, ezert megvettem a dragabbat, ami szinte ugyanazt tudja, de problema mentesen.
Ezt a jatekot abbahagyni?? Lehetlen
45 eves vagyok, nem sok orom maradt az eletemben, ezt megtartom
-
tusi_
addikt
válasz
GIORGIONE76 #20189 üzenetére
2560x1080
Far Cry, SOTR minden eszmeletlent javult az uj kartyatol, csak a legfontosabb nemIgen normal jatekoknal tenyleg igy van, hogy 1440 tol mar szinte mindegy mi van benne, a GPU lesz a flaskanyak. De itt a cpu nagyon igenybe van veve es semmi sem eleg neki.
-
tusi_
addikt
válasz
rumkola #20182 üzenetére
Az allcore turbom 3475, neha ki tudja tolni a 3500-t is mind a 8ra, de ez csak par sec, a 3475-t birja ejjel nappal, mint Szikora Robi, ha mond ez a nev itt vkinek vmit
Most ez 4Ghz lett. Cinebenchben, nagyot javul, 4112-t csinalt anno R20 ban, de jatekok alatt meg rosszabb lett. Ezzel a jatekkal viszont nem es ez nagyon fontos nekem. Vettem egy 2070 Supert, hogy tobb fps-m legyen, mint a 1070 el volt es foleg a min FPS legyen nagyobb.
Erre az eredmeny az lett, hogy ugyanaz az fps, de 55%on hozza, a masik meg 99en tolta. En nem azert vettem a kartyat, hogy ejtozzon a gepemben, dolgozzon, ha mar ott van -
tusi_
addikt
válasz
GIORGIONE76 #20181 üzenetére
Fuu nagyon köszi. Megnyugodtam.
Ahogy irtam, ha a 3700x alternativa lenne, akkor most valtanek ra, de sajnos nem az. -
tusi_
addikt
válasz
rumkola #20182 üzenetére
HIvatalos Kunos velemyeny (a ceg, aki irta a jatekot). Ha 5 auto koroz a palyan, akkor minden happy. Ha 20 vagy tobb, annak a fizikajat is a cpu vegzi es nem marad ideje a vga-t utasitgatni. Emeld az orajelet akkor lesz... Allitolag, en nem ertek hozza, ezert kerdezek.
Sosem voltam hive a tuningnak, szvsz azt kell venni, amire szukseged van. Ha tobb ero kell, vegyel nagyobbat. De allitolag rajtam csak az intel 9700k segiteni, ami nyers eroben verhetetlen. Intelt meg nem veszek, plane hogy lapot is kene cserelnem. Tovabba imadom a Ryzent ha cserelek is, akkor Ryzen 4
-
tusi_
addikt
válasz
Paxker315 #20179 üzenetére
Igen, persze a jatek tovabbra is buggos. Pl a GTX 1070 en ment a Gsync freesync, itt allandoan eldobja es villog a kep. De ez nem idevalo tema. Mikrostutter van mindig, UE4 motor, allitolag az ilyen :S
Korabbi tesztjeim alapjan, a min FPS jobb OC alatt, de a 1% low, 0,1 Low meg stock allapotban jobb.
-
tusi_
addikt
válasz
GIORGIONE76 #20175 üzenetére
Szia, nagyon köszi, szvsz ne ezzel baszakodj, karacsony van. Megcsinaltam korabban ezt a 4Ghz-s profilt az alaplapon, de nem hasznaltam, csak anno 3dmark tesztekhez. De mivel kevesebbet hozott, mint a stock, hagytam a p..ba.
De az Assetto Corsa Competizione annyira CPU igenyes, hogy minden processzort benyal es kikop. Elso jatek, ami 20Fps-t hozott huzva. Mivel 99% ban ezzel jatszom, adok neki.
Ez egy klasszikus jatek, orajel kell neki, tehat a Ry 3x00 szeria sem segitene rajtam.
Ennek a Soc nak utana nezek, azt nem bizgattam.
Stock allapotban a VGA 55-60 %on ketyeg a game alatt es nem tudtam miert. Tegnap a hivatalos forumon emlitettek, hogy adjunk a cpunak es akkor meghajtja a kartyat.
Tenyleg igy van... -
tusi_
addikt
Köszöntem
-
tusi_
addikt
válasz
Istvan2020 #20167 üzenetére
Alaplap Prime x470 Pro, huto Noctua nh d15s.
-
tusi_
addikt
Köszi az ertelmes valaszokat.
Az okes, hogy tobbet eszik, vmibol jonni e kell a plussz teljesitmenynek. Nem akarom tonkre tenni a cuccot, ezert kerdeztem, bar meg van ra gari.
A nevezett jatek alatt merve 56 atlag homerseklet es 60 max, Package Power 83W.
-
tusi_
addikt
válasz
GIORGIONE76 #20163 üzenetére
szia, te vagy az emberem, pont ezt szerettem volna kerdezni.
Tegnap tudtam meg, hogy sajnos tuningolni kell a processzoromat, pedig nem vagyok nagy hive.
De kiprobaltam es tenyleg a jatek amivel jatszom profital belole, nem is keveset.
Kerdesem:
Pont azt allitottam be, amit irtal, 1.3 Volt, 4 Ghz, LLC step4. Megy stabilan, de a HW infoban a Package Power rublikanal amikor P95-el tesztelem, 153W "terhelest" mutat es a CPU 70-71 fokos. A gyari is tullepi a TDP-t, alapon is megy 70-75 Wattig a teljesitmeny neha, de a 153 W tobb mint a duplaja, es a 2700x 105-jet is jelentosen tullepi.
Ha elfustol a proci sajnlnam, de vennek egy R3-t. De a lapot is meg procit is nem szivesen aldoznam be.Koszonom es mindekinek boldog karacsonyt.
-
tusi_
addikt
válasz
#48613632 #16282 üzenetére
Szia. En mar szivtam vele. Nekem egy crucial p1 van. A cpu alatti szlott az nvme, ha olyan a meghajtod, akkor oda tedd. A masik az csak sata ha jol tudom.
En pl nem tudtam win t telepoteni ra, mert nem latta a telepito. Fogtam egy ures ssd t, ratelepitettem a wint es raklonoztam a p1 re.
-
tusi_
addikt
30 perce fut, kozben youtubozok. Ahogy irod, hofok 54, de a vcore felcsuszott 1.169 re.
R3Iax: nem erre hegyezem a répát, de szeretnem lezarni a tuning reszt a mai napon es csak hasznalni. A CB 15-t tegnap lefuttattam sokszor egymas utan, aztán mégis takart egyet a primeban kb 30 perc utan.
Eddig ugy tunik, hogy stabil, igy marad. Tobb, mint amit vartam. Amint mondtam, szerintem sosem fog meg egyszer ilyen terhelést kapni. Az elozo Prime tesztet megszakitottam, de kb 2.5 orat ment folyamatosan 100% on.
Holnap mar jatekMindenkinek koszi a segitseget
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz
nyul105 #16258 üzenetére
A northbridge ismeros evekkel ezelottrol, anno ezen komunikalt a ram a vga meg a proci. Ha emelted az NB orajelet, nott a szorzando es ezaltal szorzat, azaz a cpu clock.
De ha jol tudom ma mar a CPU ba van integrálva ez a vezerlo, rgo nem erdemes a FSB-t huzni.
Rengeteg videot neztem, de legfokepp a ryzen masterrel huznak, meg az asos valami programjával. -
tusi_
addikt
Noctua felrakva, 3900mhz es 1.2 Volt.
Prime 95 benchmark lement, kozben RoTR Benchmark 3-4*futtatva majd Unigine Heavan benchmark is futott folyamatosan az utolso 30 percben. RoTR FPS ertekek katasztrofalisak voltak
Meddig erdemes futtatni ezt a tesztet. Ha par ora akkor ok, de szvsz nálam ekkora terhelést sosem fog kapni tobbe a gep. Vagy tevedek?Most a Small FFT fut egy ideje.
-
tusi_
addikt
válasz
nyul105 #16243 üzenetére
Köszi.
A 3800 az szimpi, igzabol nem akarom a sz..t is kihajtani belöle, de egy 3.8 mar okes. Azert megnezem mi tud, de szvsz marad az. Fontos, hogy ne legyen extrem magas V/TDP, nem akarom megfözni.Pontosan mi is az a SOC? Okes hogy loni kell rajta, de mi is az pontosan? Google csupa hulyeseget dob fel.
-
tusi_
addikt
válasz
SECTORnooB #16240 üzenetére
Szia.
Alapon ugy 50-55 korul van teszt alatt, 3900-en 73-nal fagyott meg.
Este kiprobalom a 4 Ghz-t 1.3-on. Mast is kell meg allitani? -
tusi_
addikt
En szerintem vmit nagyon rosszul csinalok.
Meg nem jott meg a Noctua NH-D15S, de elkezdtem tuningolni a CPU-t a stock hutovel. Gep oldala le, ablak ranyit venti fordulat maxra.
Sikerult 1.175V mellet a 3900-t egy ideig stabilan hajtani, de az utolso 10 percben elhasalt Prime 95 benchmark alatt. Adtam neki meg kis menykut, 1.2V, de 20 perc utan kinyomtam a tesztet, mert nagyon melegedett es a TDP, mar 115W korul jart, ennyi tulhajtast nem akarok neki. Visszavettem 1.175 re es 3850-en ment, le is ment a teszt, kozben ment kis Cinebench, meg youtube 1080p. Aztan eszre vettem, hogy a DOCP visszavette a ramokat gagyi idozitesre, azokat vissza allitottam, de igy nem teszteltem megint, mert mar keso este volt.Viszont futattam grafikus teszteket - mivel en csak jatszom a geppel, nekem a 3D teljesitmeny a lenyeg - es elkeserito. Lassabb a 3d-s teljesitmeny mint tuning nelkul. Mind 3dmarkban, mind gaming benchmarktban visszaesik a teljesitmeny, kevesebb fps-t kapok mint elotte. Nem ertem, ha a 2700x csak orajalben, tdp ben ter el, akkor hogy-hogy nem tudom hozni annak a megkozelito teljesitmenyet? Vissza venne a loadbol a CPU, mert meleg?
Erre ma valaszt kapok a Noctuaval elmeletben, de azert erdekelne a profik velemenye elobbAsus Prime X470 Pro BIOS 4024? talan
Ryzen 7 2700
Crucial Ballistics Sport Cl16 3200 --> 3400 valtozatlan idozites mellett
Gainward GTX 1070 1860 turbo ---> Vram 8800 Mhz, GPU alapon (nagyon melexik es visszakorlatoz, ha adok neki OC-t)Minden segito valaszt megkoszonok.
-
tusi_
addikt
válasz
csiga8 #16214 üzenetére
Szia, koszi a valaszt.
Felre ertheo voltam, szintetikus tesztek alatt a fire strike, time spy.... ezeket ertettem. CB15 ben alapon 1561-t tudott a gep, 3.7-en 1588-t. Ez sem valami nagy novekedes, bar ha jol ertem ezeket a turbozas dolgokat, akkor kb csak 250 Mhz/core a novekedes. (Alapon 3450-et tud az en konfigomban)
Ami erdekes, hogy az after burnerrel kitettem a hofok, freki, terheles adatokat es egyszer nem ment a teszt kozben 3450 fole a freki alap helyzetben, kiveve az atvezeto reszeknel, ott felugrik 4150-re, gondolom ez a single core turbo. Tehat meg az sem lehet, hogy neha csak egy core-on megy a teszt es ott nincs mar meg a single core turbo a szorzo vlatoztatas miatt. Viszont a fire strike processzor tesztjeben - amikor a sok csapos bizbaszt lehet latni - ott kb 10fps novekedes volt, egyszer sem ment 60 fps ala, mig alapon inkabb 50-60 kozott tanyazik. Rgo erosebb lett a proci, de vhogy a jatekokban es szintetikus VGA - 3dmark - tesztben lassabb a gep.
A SoTR alatt pl jo 5% al lassabb CPUertekeket kapok a benchmark utan, mint alapon.
Kiprobalom amiket irtal, persze tudom hogy ezek a Te alaplapodban es te prociddal ennyik, de jo tampont.Amugy en is a Dark Rock Pro 4 et vettem majdnem, de sok rosszat olvastam rola - nem a teljesitmenyevel kapcsolatban, inkabb installacios nehezsegek es a tartozekok, mint tavtarto, ventillator kapocs... minosegerol oszlottak meg a velemenyek. Ezert lett a noctua, meg a 6 ev gari miatt.
(Remelem a nemetorszagba hozott CPU-k jobb minoseguek, mint az otthoniak, talan megy a 4ghz 1.275-n. Vagy csak urban legend ez az egesz
)
-
tusi_
addikt
válasz
G@be22 #16125 üzenetére
@G@be22: Nekem a CL 3200 van, de siman megy 3400-en 16,18,18,38,78 mellett.
Tuningosok velemenyet kernem ki. Tegnap - Stock hutovel - meghuztam kicsit a 2700-es procit. Siman 3700-re, szorzoval. Namost mind szintetikus tesztekben, mind jatekokban alacsonyabb FPS-t erek el, mint alapon.
Probaltam a PBO-t is, egesz 3525-ig ment fel az orajel -all core turbo-, de amint atlepte a homerseklet az 51 fokot, vagy az orajelet, vagy a boostot, vagy mind2 -t visszavette.
Ma rendeltem egy Noctua NH-D15S hutot, ezzel lehet menni fog. Szvsz vissza szabalyoz a Proci, mert melege van. Vagy?!
Köszi a valaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest