- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
olymind1
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #18520 üzenetére
Olyan 2700-asat én is kérek
-
olymind1
senior tag
válasz
Qkackca #18394 üzenetére
MSI B450 Tomahawk alaplappal és Patriot Viper 4 2x8 GB 3400-as Nanya chipes memóriákkal nálam így működik a Ryzen 5 2600 SoC -ja:
- 0.9 V az alapértelmezett feszültség.
- 1.08 V-on 3200-on stabilak a memóriák és 0 fagyás van windows alatt.
- 1.15 V-on, 3400-ra képesek a memóriák. Azon a feszültségen memtest 0 memória hibával fut egész éjszaka, LinpackXtreme szintén stabil egész éjszakás futtatás mellett, viszont véletlenszerűen befagy a windows, terheléstől függetlenül, heti 1-2 alkalommal
- 1.2 V-on mellett napi 1-2-re növekszik a véletlenszerűen fagyások száma szigorúan windows alatt, usb-ről bootolva benchmarkok hibátlanok. -
olymind1
senior tag
válasz
Paxker315 #17399 üzenetére
Nekem B450 Tomahawk-ban a hibátlan 3400 MHz-es memória órajelhez 1.125 V SoC feszültség kell, alacsonyabb feszült már hibákat okoz. Még mindig jobb, mint az 1.2 V amit az MSI akar adni neki.
Ramnak elég az 1.35 V is 16-18-18-36-68-1T időzítések mellett, a GearDown Mode és a BankGroupSwap is ki van kapcsolva, talán az utóbbiak is gyorsítanak picit.
Legutolsó nem béta bios van felrakva (7C02v1A).
-
-
olymind1
senior tag
MSI B450 Tomahawk + Ryzen 5 2600 + Alpenföhn Brocken 3 + Patriot Viper 4 3400 2x8 GB kit.
Az alaplap egy régebbi v13 -as végű BIOS-szal jött, de abban 3200 fölött nem akart elindulni a memória, így frissítettem a legújabb v18 -asra.
A memória Nanya chipes, A-XMP profilj 2-je 3333 MHz-en CL16-18-18-36-CR1 időzítésekkel egyelőre stabilnak tűnik. Memory Try It funkcióval 3400 néha hibázik egyet-egyet, 3466 még többet, 3600-on már a win is elhasal, RAM és SoC fesz emelés se segített rajta szóval marad a 3333, remélem itt nem jönnek elő gondok.
Proci tuning majd később jön, egyelőre a memóriát nézem jó darabig hogy stabil lesz-e. Proci alapjáraton, windows alatt böngészés közben 30-35 fok.
CPU valamint a ház 3-4 venti vezérlő szépen működik, előbbi PWM-es, utóbbiak feszültséggel vannak korlátozva, viszont a fan 1-néha hülyeséget mutat vissza (régi BIOS-szal is), viszont ha bizonyos fordulat / százalék fölé emelem akkor nem ugrál.
Jah igen: a BIOS-ba igazán betehették volna, hogy ki lehessen kapcsolni a hangulatvilágítást.
-
olymind1
senior tag
válasz
SECTORnooB #15034 üzenetére
Szerintem pár helyen azért megfigyelhető: telefonoknál, adattárolóknál: SSD-k, HDD-k, memóriakártyák, memóriáknál is folyamatosan bár lassan de nőtt és duplázódott a sebesség és a kapacitás is.
Intel meg, jahh, leragadtam a 3. generációjuknál, Ks procikra meg Zs lapokra nem költök, amire kellett idáig elég volt a lockolt proci is. Nemsokára meg vagy 2600-as vagy 3600-as Ryzen fog kiszolgálni ismét jópár évig remélhetőleg.
Azért arra kiváncsi lennék hogy meddig tartják majd fent a kezdeti árakat, vagyis mikor kezedenek majd el olcsósodni
-
olymind1
senior tag
válasz
NightGT #15031 üzenetére
Ehh, elég szomorú
Bár én ha meglátom a dollár jelet mindig eurónak nézem váltásnál, mert dollárra mindig rájön vám + áfa is és nagyjából ki szokott jönni, de ezek szerint ilyen dollár árfolyam mellett már lehet az is kevés, ha eurónyi egységgel számolok.
(#15030) chros
Lehetséges, hogy a csíkszélességből adód nyereséget nem fogyasztás és vele együtt hőtermelés csökkentésre fordítják, hanem órajel növelésre. -
olymind1
senior tag
válasz
SECTORnooB #15012 üzenetére
"Az elérhető órajel és IPC mutatóban a PCI 4.0 és a JEDEC 3200Mhz-s szabványában van előrelépés, ugyan azon az áron mint az előző generációnál, és mindezt úgy,hogy a régebbi lapok is kompatibilitást biztosítanak az új generációra."
Mármint az előző generáció tavalyi árához képest.
Igen, a felsoroltak generációról generációra javultak. PCI-E 4.0 támogatás ami új és tényleg jó lehet, feltéve ha kihasználja a user. Kompatibilitás is megmaradt. Meg persze az alacsonyabb csíkszélességből adódó hőtermelés csökkenés is pozitívum, meg az alacsonyabb fogyasztás.
"Öreg 1600-ast 83 ezerért vettem.
2600X-et 69 ért."Miközben Ryzen 1->2 re váltottál a PCI-E 4.0 kivül mindent megkaptál amit felsoroltál, tehát sebesség növekedés is volt miközben olcsóbban is jutottál hozzá. Pont ez a tulajdonsága hiányzik, az olcsósodás, bár az újdonságot meg kell fizetni, lehet pont ezért az előző 2. generációsaknak így a kifutásuk időszakában jobb lesz picit az ár/teljesítmény mutatója, mint az 3-é, mert hiába kapunk sebesség növekedést miközben árban visszatérünk a tavalyiakhoz.
-
olymind1
senior tag
válasz
SECTORnooB #14999 üzenetére
Tudom, először jó lenne tudni a pontos árakat, meg teszt eredményeket, de szerintem nézőpont kérdése:
Ha a jelenlegi generációs legolcsóbb 8 magos 2700 teljesítményét hozza majd a következő generációs 6 magos, és árban is kb megegyeznek majd, akkor nemigazán látok előrelépést teljesítményben a jelenlegi árakhoz képest (tudom hogy jelenleg kaphatók drágábbak voltak), viszont akkor egyértelműen az újat érdemes választani (azonos teljesítmény mellett természetesen).
Azt nem vitatom, hogy a 2. generációsak olcsóbbak lettek megjelenésük óta. Meg jövőre valószínűleg a 3. generációsak is olcsóbbak lesznek, ha jön a Zen2+ , vagy netán valami Intel válasz lépés és/vagy árcsökkentése.
Ha hihetünk a diáknak, akkor jobb teljesítményhez lehet majd jutni bizonyos pénzből AMD oldalon mint Intelen, szóval Intelt nem akarok venni.
Meg jó azért a 15-20% sebesség növekedés is a 2700x->3700x váltás esetén, viszont szeretném ha új Ryzeneket picivel olcsóbban adnák, úgy még jobb lenne
-
olymind1
senior tag
válasz
Gróf... #14992 üzenetére
Engem inkább az piszkál, hogy jelenleg 130 € Ryzen 5 2600, 176 € a 2600x. Mire jönnek / ideérnek az újak milyen áron lesznek? 200 $ -> € a 3600 és 230 $ -> €
Hiába a sebességbeli előrelépés ha jól elkérik a felárat érte.
A 2700 is most 71-72 ezer forint körül van, mire megérkeznek a 3700-ak, mennyibe fognak azok is kerülni? 100-ba?
-
olymind1
senior tag
válasz
viperabácsi #14874 üzenetére
Itthon a processzor foglaltra kötik a látványvilágítást is
Más: az MSI B450 Tomahawk nagy VRM hűtésétől felfér rá az Alpenföhn Brocken 3 hűtő?
Új hozzászólás Aktív témák
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest