- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
válasz
korcsi #17198 üzenetére
Mit mértél kis csacsikám
Az offsetelés az még automata marad
Ráadásul neked X-es van akkor ne légy rest PBO-n is állítgathatsz megadhatod Wattban vagy amperban mi legyen a limit OMG ezt el kell mondani
Persze mint írtam nekem nincs X-es procim örülj neki hogy neked van min tesztelgetni.Esetleg ha nem megy a számolás segíthetek ha A-t korlátozod max értéken bár baszki neked 2700 van én 2600-ot ismerem ott 1.45 a maximum de az auto offset működik mert mint Hallock mondta ha nem figyeltél ugye az áram ingazozást nem tudják orvosolni másképp +0.45 és -0.45-t a rendszer bármikor tudja kezelni ahogy jónak látja a teljesítményhez és a hőfokhoz viszonyítva ez a szép modern cpu ilyet is tud szóval legrosszabb eset az 1.5V mert +0,45-t fog adni hozzá de az Apert beállítod 60A-ra akkor előírás szerint 60x1.5V = 90W-ot fog maximum használni szóval nem fog a korláton túllépni nem kell figyelni a V-t azt majd ő kezeli a kihasználtságtól függően nem kell ezen rágódni hogy magas a feszültség úristen úgyan úgy 90W-os marad a proci ahogy TDP keretben írták vagy mennyi annak nem tudom nem érint nincs olyanom számold ki a 105-t de segítek 70A
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
korcsi #17198 üzenetére
(#17195) Dragon3000:
"Egyszerű elírás, fogyasztást akartam írni. Eleve azzal indul a mondatom, hogy fix feszültség."
"Ha fix feszültséget és frekvenciát állítasz be, alaplap függően a egyiket sem veszi vissza, de idle a kisebb amper miatt kisebb lesz a feszültség, "
Most akkor fix a feszültség vagy nem?Több szakmaiságot és pontosságot, ne csak vagdalkozzunk a kifejezésekkel!
Ha értelmezted volna a kiegészítést, hogy elírás történt, de hogy ne kelljen rajta gondolkodnod:
Ha fix feszültséget és frekvenciát állítasz be, alaplap függően ha egyiket sem veszi vissza, de idle a kisebb amper miatt kisebb lesz a fogyasztás.
De ha csak trollkodni akarsz, akkor inkább ne is folytassuk.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
korcsi #17194 üzenetére
Fejlődj ifjú padawanom
mert a technika lehagy.
Nem volt nulldozer procim de itt ryzennél hamar letesztelgettem hogy akármit akarsz is akkor is teljesen auto marad a dolog.
Persze X-es prociról nem tudok nyilatkozni ott lehet kiválóan működne az OC és energia gazdálkodás mivel több opciód van. -
dsbhg
csendes tag
válasz
korcsi #17050 üzenetére
Valószínű inkább emiatt emelkedett a fogyi, SOC voltage több mint 0,2(0,268-al) vel több lett. A dram feszültséggel viszont fura dolog történt , nem rakta vissza alapra automatikusan(1,200) a lap, miután kikapcsoltam az xfrt. Tehát maradt 1,35volton a Ram xfr nélkűl, 2133Mhz-n , Ennek ellenére idleben viszaállt a korábban tapasztallt alacsony értékre a fogyasztás (kb 45-48Watt ha nem baszkódik valamivel a win) .teljes rendszer konektorbnól. XMP esetén Az IF freki is növekszik,nem kicsit majd 500-al.Gondolom ez is befojásolja a fogyasztást.
-
arn
félisten
válasz
korcsi #16329 üzenetére
gondolkodtam a 3900x cseren, de igy nem fogom a 2700xet levaltani, hogy x szaz euro a valtas. szep alapgondolat ez az am4, es a tartossaga... de gyk semmivel sem olcsobb csereberelgetni, annyira a beka segge ala esnek az arak.
majd ha 2x nagyobb teljesitmenyt kapok 500 eur korul
-
törölt tag
válasz
korcsi #16050 üzenetére
1.406
Viktor77
"Baromi okos dolog a felfelé szálló meleg levegőt visszakényszeríteni a ház belseje felé (a porról nem is beszélve)."A meleg levegő akkor száll felfelé, ha hagyjuk. De a fullra terhelt procihűtőn a venti átkényszeríti a hűtőközeget a ház hátulja felé. Evidens tehát, hogy onnan kirántjuk, nem pedig keringtetjük tovább.
Ezt a levegőt azonban pótolni kell, mivel túlnyomást kell a gép belsejében generálni.Porszűrők meg minden bejáraton vannak. Arról annyit, hogy az RX580-asom úgy nézett ki, tavaly november óta, mintha vadiúj lenne. Egy szem lerakódás nem volt a ventik élén.
Kb ez történik most:
Paxker315
Az "asszimetrikus" idegen eredetű szó. Valószínűleg latin, így nem is értem, miért akarod, a magyar nyelv szabályait ráhúzni.
-
Tyrel
őstag
válasz
korcsi #15953 üzenetére
Köszi... mondjuk a design maga nem érdekel de a venti profil beállítós cuccból ennyi maradt? A grafikonos része amúgy is sz*r volt, de hogy mutatta alul melyik venti mennyit pörög az azért jó volt...
Egyéb funkcionalitás is elveszett? Egyáltalán miért kellett nekik ezen változtatni?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
korcsi #14286 üzenetére
CB-az már ilyen xD
Elvileg az a jó beállítás amit semmi nem tud fagyasztani.
De ilyen ritka mert nekem volt már olyan hogy minden szintetikus teszt (cb, firestrike, ibt,aida stb...) és mostani játék remekül lefutott a 2400G-n és már örültem de régi játékok (call of juarez,Ryse - Son of Rome) kinyírták így kezdhettem előről a finomhangolást
-
Albigator
őstag
válasz
korcsi #14160 üzenetére
Én is így jártam.
X-es procinál a negatív offsetes beállítást még alaposabban le kell tesztelni, mint egy sima all core beállítást.
Egy magon is jól meg kell dolgoztatni a kicsikét.
Az se mindegy melyik CB-ről beszélünk. Az r15-ös CB-t 15-ször futtattam le single és nem volt gond (173-176 közötti értékeket dobott).
Aztán CB r20-nál már a 2. kísérletnél megfagyott a gépem. Ekkor derült ki, hogy kevesebb -offsetet kell belőjek.
(CB r20-nál ugyebár nincs külön single lehetőség mint a CBr15-nél, de be lehet állítani az egy szálat is: fölül bal fölső sarok File/Preferences/Custom number of render threads:1)De a Prime 95-ben is lehet 1szálas tesztet futtatni, azt is ajánlom.
(#14194) Lukitomi
Már ha van fix fesz a lapon.
(#14202) KaiotEch
Egyáltalán nem mindig húzható jobban a Xes proci.
Én azt tanácsolnám hogy:
-ha veszel egy jó kis hűtőt és jó lapot, valamint ha van kedved szórakozni vele akkor meg lehet próbálni a simát is
-ha csak gyengébb/gyári hűtőt használsz vagy gagyibb lapot veszel vagy nincs nagy kedved szórakozni vele akkor az Xeset -
Lukitomi
aktív tag
válasz
korcsi #14178 üzenetére
Én nem értek veled egyet, de vitatkozni nem fogok, az "alacsonyabb órajelű üzemnél a kisebb órajelhez úgyis kisebb feszültséget kér" kijelentésre reagálva, igen kisebbet kér, csak nem mindegy mennyivel és mivel tőbb szálon ezzel a beállítással alacsonyabb fesszel megy, így összességében feljebb emeli a többszálas frekvenciát.
Lehet, hogy csak 25-50MHz-el magonként, de akkor is magasabban jár, mintha egy kicsivel több feszt kap a proci, ezért a hőfok miatt droppol a freki (automata beállításnál és Én így használom).
Egyébként meg mindenki a saját belátása szerint használja a rendszerét. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
korcsi #14160 üzenetére
Multiban alacsonyabb frekin megy alacsonyabb fesszel, de egy szálon a frekvencia emelésével nem lineárisan, hanem inkább exponenciálisan kell feszültséget emelni, hogy stabil legyen.
Ugye ezt az alaplap végzi, ami vagy elég neki vagy nem.
Igazából erre van az LLC.
Nekem LLC5-re van beállítva a processzor magfeszültség (így van a legnagyobb feszültség különbség az egyszálas és a sokszálas terhelés között, ami egyébként auto módban is így van) és ehhez van belőve az egyszálas maximum feszültség, amit alacsonyabb órajelhez sokkal jobban leszabályoz az alaplap, mint pl. LLC1-en.
Így multiban nincs túlfeszelve és kevésbé melegszik, egy szálon pedig "megkapja" azt, ami kell a stabilitáshoz! -
Floyd80
addikt
válasz
korcsi #14041 üzenetére
Én is erre jutottam ez alapján: [link]
Tehát a core performance boost = PBO2 (ez nekem nem kapcsolható ki vmiért)
XFR2 = PBO Overdrive (if the CPU is under 60ºC, the processor can boost no matter what the loading is above its Precision Boost 2 frequency) Ehhez meg milyen cooler kell. -
Albigator
őstag
válasz
korcsi #14041 üzenetére
Már rengetegszer volt ezekről szó de tényleg nagy kavalkád az egész szerintem.
Mindenesetre te 3 különböző dologról beszélsz hívjuk azt bárminek is.Én 2 félét tapasztalok, amiből az utóbbi tök hatástalan már:
-1: core Performance Boost/PB/XRR
-2: Precision Boost Overdrive/PBO/XFR enhancement -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
korcsi #13974 üzenetére
A kiolvasas is "terhel", nem kizart hogy azert is felmegy. Meg ne felejtsuk el hogy belenyúltál egy icipicit igy max azt mondhatjuk hogy ha piszkaljuk akkor igy viselkedik. Egyebkent energiasémában a win10 gyári kiegyensulyozottat erdemes hasznalni, piszkalas nelkul. A ryzen balanced sémát már integrálták win10-be.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
korcsi #13971 üzenetére
Mivel szabadon valasztott magon fut igy valoszinuleg ugral illetve lehet a felemasan kapcsolt cstate/cnq is okozhatja. Amig 1x kiolvassa mi a helyzet amugy a gyari energiagazdalkodas 100x allitott feszt/frekit és szálat ami szamol. Illetve feszultsegkulonbseg se lehet szerintem tul nagy a magok között, meg ha nem szamol akkor amugy sem eszik.
-
Alpi.
addikt
-
válasz
korcsi #13776 üzenetére
Hogy magasabb órajelen többet számol? Mert ebből csak ennyi derül ki. Ha azonos órajelre lennének beállítva, és többet számolna az Intel, akkor lehetne azt mondani, hogy IPC különbség van.
Persze, mert az órajel egy szám, az IPC+órajel ami számít, külön külön csak egy-egy szám, ami jelenthet valamit, meg nem is.
Tessék visszaemlékezni az Intel sötét középkorára, a P4-es borzalmakra, a P3 gyorsabb volt azonos órajelen,. -
sb
veterán
válasz
korcsi #13632 üzenetére
Akkor hwinfo-ban "vcore" és nem "CPU Core Voltage (SVI2 TFN)".
Én Prime(avx)-el nézegettem anno, ez többet kér mint a CB, de még ahhoz képest is jóval nagyobb fogyasztási értékeket kaptam.
Nálam a 2600 gyárilag ill. némileg alulfeszelve alapon (3.6@1.120V vcore) 60W körül kér emlékeim szerint. Package power 70-75W.
3.9 magasságában meg nálam már bőven 1.3V feletti feszek játszanak és a package power is 110-115W ha jól rémlik. -
Tomoty
senior tag
válasz
korcsi #13436 üzenetére
4.1GHz All Core 1.325V-on stabil.
Már vissza vettem mindent, bőven elég nekem a "Boost". Meg kapott negatív feszt (-0.1V-ot), így 56-58 fokos a CPU terhelve.
Még nem vagyok teljesen tisztában ezzel a Ryzen technológiával, de FarCry5 alatt így is folyamatosan meg van a 95-110fps-em High beállítás mellett 3440*1440 felbontásokon. És az MSI Afterburner display kiírása alapján úgy tűnik, boostol az összes mag 4100-4200 között.
Gondolom 4.15-4.2GHZ fixxel nyernék 2-5 fps-t, meg egy kisebb hőerőművet -
Zicokuka
senior tag
válasz
korcsi #13436 üzenetére
Ezek eléggé egyedi dolgok kinek hogy, ezért se lehet azt mondani márpedig tuti megy 4,2-t.Az a 4,2 feszkó a legtöbb esetben fölė kell lőni átlagban, ha neked annyin stabil akkor mázlid van
Ki kell kisėrletezni ės eldönteni mi fontosabb, ha csak a nyers erő feszel i amíg bírja
4,1-en azért még szėpen belőhető a dolog hogy a fesz se legyen magas ės stabil is maradjon.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
korcsi #13411 üzenetére
Amivel stabil, amúgy nem lėtezik szent írás. Nálam 1,375 vagy hogy van már, valakinek kisebb feszen jön, van akinek sehogy. Ez tényleg egy szerencsejátėk.
1,4v körül ha megvan örül az ember az mėg okės, feljebb menni már nem biztos megėri az a kevés plusz.
Gyári hűtővel meg lehet tuningolni csak nincs ėrtelme, dobni kell rá normális hűtėst.
-
sb
veterán
válasz
korcsi #13387 üzenetére
Kikapcsolt géppel gondoltam, Sleepből bármilyen gép felkel, az nyilvánvaló.
Egyébként Asrock B450M Pro4 bios-ban nincs is usb wake up engedélyezés (vmi win7 usb wake support van egyedül, de az sem segít). Van még egy Gigabyte A320 lapom, ott van mindenféle szokásos menü a biosban (USB wake up engedélyezve, kiválasztva a mód: keyboard, mouse click/move, stb..., CEC2019 és Deep S5 letiltva...) de ott sem megy egyik porton sem.
WOL-lal semmi gond egyébként, az mindkét gépen megy.A win alatti USB power paraméterek sem állíthatóak normálisan. A HID-compliant eszköznél lehet beállítani, de a konkrét eszköz alatt már szürke a menüpont.
@Albigator:
Samsungra gondoltam. Nem tudtam, hogy Hynix is van.
szerk: 3200 CL18-on megy most nálam egyébként, ill. 2400-ig fel tudtam menni rövid próbálgatással de CL18 alá nem sikerült. -
AAAgold
senior tag
válasz
korcsi #13360 üzenetére
a tesztmódszerednél nem értem, miért kapcsolod ki pld. az xfr-t
hisz ezek együtt felelősek a proci működéséért, így a "belekavar" tán nem ideillő kifejezés... a végkövetkeztetést meg a különböző procik fogyasztásáról ennek fényében nem tudom értelmezni...
vagy azt, hogy miért 90% a minimum terhelés érték - bár tény, hogy ez a default emlékeim szerint ryzen sémánál
-
csiga8
senior tag
válasz
korcsi #12932 üzenetére
Energiasémában én a kiegyensúlyozottat meg a teljesítmény centrikusat találom. ( Win10 64)
Hol lehet állítani a százalékokat?
Egyébként nekem elég stabilan áll, 1-2 C fokot ugrál idle.
Már nem tudom pontosan hol, lehet itt a PH!-n egy blogban olvastam, hogy az Intel gyártás technológia miatt a proci kupakok picit homorúak, az AMD picit domború.
Van képem ( tolómérővel fény felé) 2500K procimról tényleg homorú, (volt) a Ryzen 2700 meg tényleg picit domború. ( Nehéz kifotózni, de látszik, hogy középen fekszik fel a tolómérő szára és két oldalt jön át a fény)
A Dark Rock Pro4 talpa is domború, (volt) ezért azon picit políroztam, így most középen nagyobb felületen hártyavékony pasztával működik a hőközlés.
2500K:
Ryzen 2700:
Dark Rock Pro4:
idle hőfok:
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest