- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
Pro!Petya #11779 üzenetére
A lap választást mindig az igények határozzák meg.-Nálam így megy--A dizájn kb nem érdekel.
Alapvetően tervezek e az adott platformon fejlesztést,vagy full végleges a kialakítás
Milyen portokra van szükségem,és hány darabra.-RAM,USB,PCI-E,És a hang.
Kitérek azért egy picit a dizájnra is,abból a szempontból,hogy hogy férnek el a meglévő cuccaim a lapon. VGA ba ne lógjon bele a SATA kábel,POST kijelző előnyös...stb.
Szeretnék e lógatni az USB ken egyéb kiegészítőket.-Wifi,Brútusz.xd,egyéb számomra szükséges
eszközöket.
Nálam alapvetően ezek határozzák meg,hogy mit veszek. -
válasz
Pro!Petya #11779 üzenetére
"OC összehasonlításnak szvsz ugy van értelme, ha a hűtést és a lapot is beleszamolod, mert oké hogy 5gézát megy a zintel, de milyen lapban és milyen hutovel? Úgy pedig mégnagyobb lenne az árkülönbség."
Szerintem arra akart kilyukadni, hogy a zintel mindenben drágább. Drágább lap, drágább proci, drágább hűtés. Az AMD meg az abszolute value és mégis sokkal jobb.
Ez erősen ferdítés. Olcsó és kifejezetten jó lapot is kapni Intel alá bagóért. Kazán/potato procit meg ki lehet fogni bármelyik gyártótól. -
Tyrel
őstag
válasz
Pro!Petya #11772 üzenetére
Azért az is hozzátartozik, hogy a Ryzen alá 16GB olyan memória amivel hasonló pontokat hoz legalább 60 rugó, míg az intel alá bevághatod bármelyik puruttya kit-et fele annyiért...
Ha Intel-nél nem lennének gyártási problémák amik miatt elszálltak az áraik, akkor ár/érték arányban is gondban lennének már a mostani Ryzenek... Kell a Zen 2 már nagyon, ha versenyképesek akarnak maradni...
-
guftabi96
addikt
válasz
Pro!Petya #11627 üzenetére
Na, most felraktam a gyári hűtőt, és közben megnéztem a Mugent.
A Mugennek egyértelműen nem sík a talpa, több vonalzót is ráraktam és nem fekszik fel jól rá. A közepe magasabban van, mint a 2 széle.
A gyári hűtővel, Prime Small FFT 84,5 fokon áll meg. (2100 rpm). A processzor szintén 1,31v-ot kap.
Tehát kb egy fokkal kevesebben, mint a Mugen. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Pro!Petya #11519 üzenetére
Majd kiderül én egy olcsóbb hűtést használok és cinebench nem megy 4.1GHz-el de a játékok szerencsére igen.
Gamax 200t használom de cserélem majd egy ID-COOLING FROSTFLOW 120-ra. [link]Mi a vélemény róla? (mert elég olcsó vízhűtő
de jó a teljesítménye 84.5 CFM idáig max 78CFM-es léghűtőm volt coolermaster ami már 50-60foknál többet nem engedett és elvileg ez is jó lesz vagy jobb mint a mostani )
-
Gabor777
aktív tag
válasz
Pro!Petya #11498 üzenetére
Bios a januári verzió (legfrissebbet nem ajánlja az MSI sem), visszaállítottam alapra.
Am pontosan ilyen memória van most benne: HX430C15PB3K2/16Ugyan úgy csinálja. Chrome új oldalt nem tölt be azonnal, "betöltés gyorsítótárból", appokat nem indítja el azonnal néhány mpig. Mi a búbánat lehet ez?
-
Alpi.
addikt
válasz
Pro!Petya #11098 üzenetére
Nem hinném, hogy ez messze lesz a valóságtól, amit majd látni fogunk. El is adtam az Intel részvényeimet.
Igazábol most van versenyhelyzet, de már most is jópár forrás szerint több Amd proci kel el kiskeres értékesítésbe. Ha tényleg így lesz és szerintem így lesz, mivel nem nagyon láttunk nagy mellébeszéléseket Amd-től Am4-nél, az percek alatt fogja agyonverni a versenyhelyzetet. :S Kiskerbe, aztán nem sokkal később meg mindenhol. Képzeld csak el, akinek van egy Am4-es lapja, annak 90-100K-bol a honlokára nyomnak egy 8 magos full-fullos procit, amire átlagemberként szükséged lehet. Berakod a jelenlegi lapodba és boldogan használod. A másik oldalnak nincs 300-400K- alatti projectje, ami ilyen szintet ad a végén. Hát ez nem versenyhelyzet...Ha kell lapot venned még akkor sem romlik emészhető szintre a diffi.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Pro!Petya #10832 üzenetére
Köszi, tök jó lett az összehasonlítás.
Más:
Végül Alpenföhn Brocken 2 PCGH Edition hűtőt rendeltem, plusz am4 lefogatót hozzá, ez tűnt meggyőzőnek és nem elszántnak árban. (11k zusammen)Holnap vagy holnapután kiderül mit tud.
-
válasz
Pro!Petya #10264 üzenetére
Mesterem, a latency, az latency, nem timing. Fogalmi zavarban nem szenvedem.
Akkor lenne igazad, ha az órajel lenne az egyetlen érték amivel lehetne változtatni a memória teljesítményét, de ha belépsz a memory timing menübe, magad is láthatod, hogy ez ennél egy kicsit bonyolultabb.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha váltasz kb azonos tempó mellett magasabb ram órajellel 6ns-al kisebb a késleltetésem, ami nekem azért többet ér, mint a raw GB/s.i7-7800X-ről jöttem, ott azért gondolom el tudod képzelni, quad 4000 CL15-ön milyen RAM tempó van.
Aztán mellé raktam a 9900K-t ott közel 40-45GB/s "hiányzik", de harmad az elérési idő és bizony, nem feltűnő a differencia.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
Pro!Petya #8433 üzenetére
Köszi megnézem. Asus Crosshair 7en Asus szerint a 4,5 GHz single core boost is hozható, enthusiast guideban leírást is adtak hozzá mit kell állítani BIOSban, megnézem majd a Strix mennyit tud belőle hozni, de egyenlőre VGA tesztek miatt fix szorzót használok hogy összehasonlítható eredmények legyenek.
-
Márk
senior tag
válasz
Pro!Petya #8390 üzenetére
Hát, szerintem azt a 4,3-at World of Warships alatt tegyük zárójelbe, mert valószínűleg a Nap és a Hold (esetleg a Mars) együttállása kell hozzá. Nem hiszem, hogy sokáig ott tartotta volna, valószínűleg 1-2 másodpercig megugrotta. De az is lehet, hogy rosszul mért a HWMonitor.
Maradjunk inkább a 4,2-nél.
Félreértés ne essék, így is maximálisan elégedett vagyok a procival.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Pro!Petya #8394 üzenetére
Abban is van igazság, amit mondasz. De szimplán a win dobálgatja szanaszét azt az egy szálat. CB15-nél meg cpu-z tesztnél is.
Állítsd be az affinitást egyetlen szálra, aztán nézd meg mit csinál:
Az egyjegyűek a Firefox meg a többi kacat, másodszorra nem lőttem ki mindent. CB a 7. szalra volt korlatozva. -
válasz
Pro!Petya #8122 üzenetére
Köszönöm!
Akkor szerintem nekem a full gyári érték megfelelő is 1.35v mellett (3466MHz @ CL16 XMP 2.0-val állítva 1.1v CPU SoC Voltage mellett) lehetne finomhangolni, de se kedvem, se időm (most)
Mint ahogy a fórumtárs is mondta, mindennapi használat mellett nem venni észre semmi különbséget, hogy CL16 vagy CL14-n megy-e a RAM 3466MHz alatt. Bár kicsit hajt a kíváncsiság, hogy mit menne a RAM-om a lapba / adott CPU alatt (meg a gyári RAM hűtést is feldobnám, ha már van)/na majd 1x/
-
válasz
Pro!Petya #8115 üzenetére
Hmmm... köszi!
AGESA 1006 -al jó is az(#8113) micafighter
Más: Taichi/Ultimate oldalán most került fel az 1.60-as BIOS , de az 1.62 -s (BETA) már rég elérhető, igaz nem a hivatalos oldalról (valaki linkelte, német oldalról letölthető - le is szedtem akkor)
Azért egy kicsit érdekes ez az ASRock na.... -
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pro!Petya #7630 üzenetére
Teljesítménycentrikusan így néz sorba fentről lefele:
30%
100%
10%
"egyszeres"
100%
"rakéta'
40%
15 milisec
60%
100%
Aktív
100%
50000 mikrosec
100%Kiegyensúlyozott séma:
60%
100%
20%
"Ideális"
60%
"Ideális"
40%
30 milisec
60%
5%
Aktív
100%
50000 mikrosec
100%A csökentési házirendben 3 opció van : Ideális , Egyszeres , Rakéta
A növelési házirendben 4 : A fent említettek + az IdeálisAgresszív . -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Pro!Petya #7460 üzenetére
Köszi!
Igen, hasonló a tiédhez, de a kalkulátorral tökéletesen egyezik egy kicsit finomítva rajta!
Valóban fontosak az impedanciák is, mert ugyanazon időzítés mellett rossz impedancia beállításokkal rögtön hibát dob a linx és ibt!
Most ezzel a beállítással lement éjszaka 200 kör linx és 200 kör ibt very high -
-
-
válasz
Pro!Petya #6778 üzenetére
Nálam 3466MHz 1.35v és XMP Profile1 (amúgy csak Profile1 van ami be állítható)
Érdekes mód a korábban beállított (Taiphoon & Ryzen DRAM Calculator által javasolt) értékek pár hónapig stabilak voltak, de 1x csak eldobta magát és így rájöttem, hogy csak a CPU SoC Voltaget kell állítanom/fixálnom (semmi mást!) a gyári XMP beáll. mellett és úgy jó is lesz. -
válasz
Pro!Petya #6763 üzenetére
Én 1.405V-n állapodtam meg egyelőre 3466 CL14-nél a G.Skill F4-3200C14D-16GTZ kitemmel. Alapból hozta az XMP-ben tárolt 3200 CL14-et 1.35V-n, viszont 3600 CL15 elérhető vele 1.45V-n. Valószínűleg még lehetne tovább finomítani a feszültségeken/időzítéseken, csak végre szerettem volna valami mással is játszani, mintsem a HCI Memtest + Prime95 Blend párossal...
-
Thrawn
félisten
válasz
Pro!Petya #6764 üzenetére
Nálam XMP-n, azaz 1.35V-on ment, vagyis csak ment volna, mert nem volt stabil. Majd még foglalkozok vele, de elég időigényes dolog ez a membuherálás. Nem is célom a 3600 MHz, az időzítések is sokat számítanak, talán többet is, mint a MHz-ek ebben a magasságban.
Stay tooned...
-
Albigator
őstag
válasz
Pro!Petya #5849 üzenetére
De én azokat próbálgattam amiket kidobott a calculator.
A 2933 MHz már CL14 (14-16-16-32). De azt talán érdemes lenne pont emiatt tesztelni.
A 3000 CL 16 (16-16-16-34)
A 3200 ugyanaz mint a 3266 (16-18-18-36)3400 fölé pedig már nem fogok azért menni ezekkel a Hynix C die modulokkal. Az már CL17 lenne amúgy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Magyar az űrben
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged