- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
-
-
csabsz13
aktív tag
itt a lényeg nekem inkább azon volt, hogy mennyivel jobb lett, mint a ref kártya. gondolom azt is asztalon mérték. jó szellős ház kell!
amúgy értem a kifogásodat, de a házban méréssel meg az lenne szerintem a baj, hogy nem lenne összehasonlítható, mert hát ugye ahány ház, annyi hőmérséklet.
szóval akkor nekiállhatnának 8-10 házat összerakni, beleválogatni 3-4 féle fan összeállítást stb... -
csabsz13
aktív tag
shut up and take my money!
a házam szellős és csak 1 db-ot akarok bele, szóval remélem már jövő héten tudok rendelni belőle (de ha kell, várok február végéig is)
már csak az a kérdés, hogy a fogyasztás vajon az én konfigommal megáll-e 500 watt körül vagy inkább 600 lesz?
köszi a találatot!
-
Malibutomi
nagyúr
Most én jót olvasok? Nekem úgy tünik mintha hibás kártya lenne.
A 24.-ben 65fokot ír, a 27.-ben 85fokot, a 31.-ben 94-et.
Én még kivárok, mielött itéletet mondok.
Irja is hogy a fan speed emelése nem segit a höfokon...nekem ilyen akkor volt mikor rosszul volt a hütö a 6870-emen. -
-
Gilthanas
aktív tag
Egy kis francia tudással kiegészítve:
konklúzió:
A teszt effektíve nem mond ítéletet és nem is vizsgálja a gyorsaságot, csak a hűtési gyorsaságát és a zajkeltését. Pár morzsa:
• Pihenő-módban a Gigabyte kártyák a leghalkabbak, de azok felforrósodnak, miközben az Asus és Sapphire nagyjából 40 fokot céloznak be.
• A Sapphire hűtése elég király, viszont ha eléri a 80 fokot, a ventillátora 49-ről 53%-ra ugrik és ez több zajjal járt és némi vibrációt okoz.
• Szerintük elviselhetetlen a Radeon R9 290X az Uber módban, viszont a custom változatokkal ez a gond orvosolható.
• A végén nagyjából ilyen „se veled, se nélküled” ítélet jön: a Sapphire-t ajánlották volna elsőre, de a hátránya, hogy hosszú és bizonyos esetekben hangos tud lenni. További tesztekről írnak, ami még rájuk vár. -
-
Malibutomi
nagyúr
Valamelyik tesztben meg azt írták, hogy tök felesleges a quiet mode rajta, mert amúgy sem hangos.
Meg is van:[link]
"ASUS’ R9 290X DirectCU II is an amazingly quiet card in both Silent and Performance modes. The Performance Mode in particular is impressive since it achieves noise levels that are nearly impossible to hear over typical system sounds without sacrificing one iota of performance. As a matter of fact, in my opinion, it makes Silent Mode all but pointless. When compared to a stock R9 290X, the difference is like night and day. "
-
ST05
őstag
ahogy a teszt is kitér rá, nyitott teszt-platformon teszteltek, ez egy csukott gépházban már nem biztos , hogy elégséges a hűtés quiet módban, akkor érdemes perf-re kapcsolni, hogy jobban odatekerjen a hűtés...
rhonin: ismét csak okoskodni/tippelni/következtetni tudok, quiet módban eléri a 94 fokot, ámde tartja is azt, szóval nem throttlingol be az órajel, viszont ezen a hömérsékleten már maga a chip hatásfoka romolhat,mint az látszik a gpu-zben is alul , több áramot kér be, ergo így tudott további 20 wattal többet kajázni ...
-
rhonin
senior tag
Nekem az is érdekes, hogy miért eszik közel 20W-al többet quiet módban mint performance-ban?
Számomra az lenne a logikus, hogy quiet-ben vissza van fogva a kari, hogy ne melegedjen annyira.És egy ilyen presztízs kártyán miért nincs megoldva normálisan a vrm hűtés? tri-x-nél találtatok valahol vrm hőfokokat? Ott is ilyen magas?
-
ST05
őstag
mert valahol quiet módban tesztelték valahol pedig performance-módban!
-
törölt tag
Hát igen... eddig úgy voltam vele hogy 780 lesz, de megláttam a ref 290 árait , aztán utána néztem a non ref nek, külföldi oldalon már lehet kapni, itt a srácok írták max 1-2 hét és lehet rendelni itthon.
Ha megáll az ára az MSI nek 130 ba az lesz a befutó, az Asus-t kihagyom mert horribilis ára lesz tuti !
Amúgy milyen hosszú a kártya? -
ST05
őstag
akkor csak nekem nem tetszik ez az "anyag-kezelés" ok tudom müködjön ne kinézzen,
de nekem az MSI tetszetősebb, ahogy fel-vasazták, és a túlméretezett borda+backplate is jol néz ki
ja és csalóka nekem azok a sapphire mérések, szerintem nem kapcsolták át performance-ra
halkabb mint a 280x,? és a gpuz szerint 950-en megy a furmark ,de az lehet bug is/ nem hajta ki?! -
-
DjDanee87
addikt
Ezt nem teljesen értem.
Gondolom azért kell külön erre a példányra gyártani a blokkot, mert nem ref design a PCB és nem megy rá a mostani EK. Viszont kinek és miért jó az, ha megveszi a refnél drágábban ezt az Asust majd azt vizezi? Azért az Asus által garantált minimál tuning miatt? Szerintem elég kicsi az esélye, hogy egy ref ne menjen 1040Mhz-et vízzel. -
Morph76
senior tag
Én az enyimet jelenleg is egy EK-val hűtöm.Jobb lesz az asus ,de annyival nem ér majd többet ,amennyibe fog kerülni.+ még a blokk hozzá.Nem is értem ,ha az EK ennyire csípi az Asus cuccokat ,miért nincsen gyárilag Ek -val szerelt Asus.Úgy kéne ,mint a Power Color ,ahogy csinálja
-
Drizzt
nagyúr
Kellemetlenül hangzik. Ránézésre nem nagyon különbözik a 670-en lévőtől, de úgy tűnik oda még elég, s kb. itt van átlépve a határ. Viszont akkor kiváncsi leszek lehet-e egyáltalán nekem megfelelő hangszintű hűtő, gyárilag szerelt kártyán. Gondolom külön vásárolttal el lehet kerülni a problémát még mindig, de ezektől a buherálásoktól már ódzkodok egy ideje.
-
Enclave
aktív tag
Köszi az infót, így már látom, hogy ez egy Toxic akarna lenni, csak más néven
(#4075) Gilthanas:
Erről nem volt infó, valószínűleg majd kell lennie 290X-nek is idővel, viszont a cikk szerint az ára 360-380 GBP (font) közé várható (128k-135k HUF), amire én kíváncsi leszek. Több teszt/hozzászólás szerint minimális a különbség a 290 és 290X között, így nem éri meg az árkülönbözetet a két kártya, így ha én 290(X)-et vennék, én ezt a Sapphire-t választanám inkább... (hacsak nem derül ki valami időközben a 290-ekről, ami ellenük szólna
)
-
HoReSz1975
őstag
Erre még a magyarok ráhajítanak egy 20 -ast minimum
Most rendeltem egy GIGABYTE R9 290 4GB GDDR5 (GV-R929D5-4GD) 106e -ért.
Majd erre várok: MSI Radeon R9 290 Gaming Edition 4096MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card
-
-
Enclave
aktív tag
Ez egy nagyon jó kérdés. Igen, több helyen is korábbra írták az R9 290-eket a 290X-ekkel szemben, viszont a hozzászólás szerint "Any ROG R9s we might have coming are still in development sorry", ebben az "R9"-eknél többes számban (vastaggal kiemeltem az "s" betűt) beszél róluk, így nem kizárható sajnos.
Viszont aki állítólag a Facebook-on érdeklődött (és a hozzászólását linkeltem) ezt írta az utolsó sorban:
"I'm going to probe them on 290 dates and hopefully they'll answer but it usually takes 24-48 hours."
Majd figyelem a topikot, gondolom posztol valamit ha van infója, mert őket is érdekli, hogy mikor szerezhetnek custom R9 290(X)-eket és az USA-ban most hiány is van (R9 280(X)! és 290(X)-ekből) és az árak fel is mentek a coin bányászok miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest