- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MastR
tag
A 290-es kártyák 512bites széles memória busszal rendelkeznek és már 1250MHz-en is 320 GB/sec adatátvitelre képesek!! Ez hova nem elég? pont ezért a 290-ek esetében nem nagyon kell izgulni a memória tuningon. Pláne ahogy előttem is írták, memória tuningot BS-el hálálja meg a kártya.
Húzzátok csak a magot, és egy csomó gondtól megkímélitek magatokat. A videókártyáknál a vram húzás ugyanúgy elenyésző előnnyel jár, mint ahogy pl a rendszermemória 1866-ról 2133-ra húzása...
Ezek a Ram tuningolások egyedül a benchmark programoknál jönnek ki. -
Malibutomi
nagyúr
Az MSI-nek van saját programja, az Afterburner, adják a kártyához a lemezen, vagy le is töltheted a legújabbat.
Ha húzod a kártyát mindíg kicsit magasabb lehet a hőmérséklete, főleg ha a feszültséget is emeled, emiatt, hangosabb is lehet, mert jobban pörgeti a ventillátorokat. Meg kell találni a neked optimális beállítást. -
-
westlake
félisten
Egy referencia és egy custom R9-es kártyát nem lehet egy lapon említeni! Egyértelmű, hogy a custom MSI-t kell megvenned. Szeritnem referencia R9 280X/290/290X-eket csak azért vesznek meg, mert custom kártyát nem lehet kapni. Persze a referencia is jó, ha valakit nem zavar a hangja, vagy vizhűtéssel használja. Maga a referencia panel renben van.
-
ThodEE
őstag
Minden ami nem ilyen referencia az custom
-
Gilthanas
aktív tag
Malibu jól mondja és én is úgy gondolom, hogy a Sapphire R9 290X Tri-X OC az egyik legjobb - 1 GPU-s AMD - választás jelenleg (de valóban hosszú a kártya. Emiatt új házat is vettem
és ilyet is foglaltak le nekem a nagykerből (westlake úr jóvoltából mivel 3 óra alatt elkapkodták az összeset). Ha minden igaz hétfőn hozzájutok
Utána leírom ide tömören mire jutottam vele
-
daneeeeee
aktív tag
Szia!
Februárig elvileg meg fognak érkezni az egyedi hűtős 290/290X-ek, biztosan lesznek közöttük gyárilag "tuningolt" darabok is (persze itt nagy órajel emelésre nem kell számítani)
A drivereket illetően a saját tapasztalatom, hogy az utóbbi 1 évben drasztikusan javult a minőségük. Anno az HD 5870-emmel még megszenvedtem, a mostani 7970-jeimmel azonban nincs probléma már egy jó ideje.
A Mantle-t pedig egyenlőre elég nehéz megítélni igazából nyilán függ attól milyen játékokat vársz illetve mikkel szoktál játszani. Jelenleg azt mondják 15-20 játék fogja támogatni. -
Malibutomi
nagyúr
Ha elhatároztad hogy vennél, akkor érdemes hamar venni, mert eléggé viszik őket.
Ahogy mondod igen javulnak a custom hűtéssel lényegesen, ezekkel már teljesen normális 75-80 fokon üzemelnek a kártyák mint a többi.
Jelenleg a Sapphire Tri-X hűtés a legjobb úgy tűnik de elég hosszú 305mm, szóval meg kel nézni befér-e a házadba. Az Asus sem rossz, az MSI-ről még nincs teszt.
Driverben nem tudok tanácsot adni neked, nekem évek óta vannak AMD kártyáim, és sosem fagyott a driver miatt vagy ilyesmi, ha eszembe jut vagy nagy változás van felrakom az újabbat, amúgy csak használom és kész.Mantle-től még nincs elsőkézből infonk, elvileg nemsokára kellene jönnie a BF4 patchnek amivel támogatja, illetve február végén érkezik már a Thief, és a Garden Warfare amik Mantle támogatással jönnek. Elvileg ezeken kivül vagy 10-15 játék -ról lehet tudni amik már támogatni fogják.
Ha minden igaz még ebben a hónapban lesz steamen a Star Swarm benchmark is, amivel már ki tudjuk próbálni mit is tud a Mantle valójában. Addig csak annyit tudunk amit hallani róla, meg hogy a járékfejlesztők közül sokaknak tetszik, és nagyon jó dolgokat mondanak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest