- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
miresz
veterán
válasz
lowzor #15845 üzenetére
Nincs kint rossz kép. Mikor megjelentek a 7850-esek,raktam össze gépet PCX-től rendelt 7850-el,és így nézett ki,mikor kivettem a dobozból. Az új széria is pontossan ugyan úgy néz ki csak a matrica változott.
(#15844) GeneraL_XTX: Könnyen lehet. A Gagyibájt tápok,hát hogy is mondjam,nem az igaziak. Ki kellene próbálni,valami normális hatásfokú táppal.
-
miresz
veterán
válasz
lowzor #15842 üzenetére
Gyakorlatilag a ez a Sapphire 7850 2GB GDDR5 11200-07-20G megegyezik a "régi" sima Sapphire 7850 2GB GDDR5 11200-07-20G-vel csak annyi a különbség,hogy itt a ventilátoron nem dualX felirat van hanem Sapphire.
-
-
milszab
senior tag
válasz
lowzor #15620 üzenetére
Nálam úgy 35%-os fordulatnál kezd el jönni a hangja. 50-nél már elég hangos. De persze nem mintha dfelmenne ennyire alapjáraton. Tuningnál már előfordulhat! Azon gondolkoztam ha felfogatnék rá 2*92mm-es 1100-as fordulatú ventit jobb lenne-e valamennyivel. Hogy több levegőt szállítana az egyszer 100.
-
-
válasz
lowzor #15516 üzenetére
Hagyd úgysem fogja az ilyen ember megérteni...(valamennyire ismerem a kollégát nem 20.éves suhanc) régi motoros és csak az alap dolgokat ismeri/használja!
Ha tudná hogy egy 7950.Boost ALAPFESZEN el ketyeg 1200-1250/1600MHz en ahol még a 7970 Boost -ot is le előzi, akkor nem így állna a dolgokhoz 900/1250.MHz en valóban elég lájtos a 7950 de 1100/1400.on már hasít rendesen
és ezt mi tudjuk ő meg nem ennyi a történet...... FC3 meg én úgy gondolom az új driver el sokat fog javulni (pont ezek az apróságok végett nincs már közel 3 hónapja WHQL driver mert nem akarják félkészen kiadni)
-
szasanyi
félisten
válasz
lowzor #15512 üzenetére
Ha tuningolsz, akkor nyilván nem alternatíva a GTX670-re váltás (680 még úgy sem) a jelentős árkülönbség miatt. Egyébként olvastam a tapasztalatokat, és sem a hw sem a driver nem tökéletes egyik oldalon sem. Mint mondtam nekem az böki a csőröm, hogy a GCN nem hozza az "elvártat" és lehet, hogy csak ígéret marad. Viszont aki emiatt vett AMD kártyát (ezt sem nem kevés pénzért azért azt tegyük hozzá), az sztem jogosan dörmög egy FC3 megjelenése után.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
lowzor #15434 üzenetére
Hát ember, benned valami isteni erő lakozik... xD A 7870 úgy megy mint a BP-Szolnok IC
Először visszaraktam a karit, és rádugtam a tápcsatit. (Azt nem tudom, hogy megcserélődtek-e, nem figyeltem, lehet...) Aztán elindult a monitor is, de a rendszer levágta magát 2-3 sec után, majd újraindult, és ez így ismétlődött sorozatosan. Aztán fogtam magam, és a tápkábelt átraktam a hosszabító egy másik lyukába, és most minden oké...
Még ilyet...
Ezer köszi! -
zserbox
őstag
válasz
lowzor #14975 üzenetére
annál azért olcsóbban is ki lehet jönni
77W-os TDP + alulfeszelve nehogy már nem elég vmi 90mm-s torony max.
nem hinném hogy a max. 40°C a cél, mert nekem 2500k nem ment 45 fölé alap órajelen alulfeszelve a Nordwand rev B.-vel és az ugye 95W-os TDP.
amúgy itt-e a vaya Max. height CPU cooler 15.5 cm a gyártó honlapjáról -
Apollo_21
addikt
-
Sabre
őstag
válasz
lowzor #13899 üzenetére
ez érdekes, catzilla 2 grafikus drivert lát fent a gépen és az egyikre valami 2012 3 12 dátumot ír és ezért nem hajlandó elindulni sem a teszt sem. Nem értem, uninstall volt a 12.11-re mikor a 6950-et kivettem, utána driver cleaner majd most 12.11 fel mikor bedugtam a 7870-et...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
lowzor #13843 üzenetére
Ha nézed a linket ,akkor ott is 65%-on ment a venti. Azért DC2-höz meredek ezt a hűtést hasonlítani
Sima HIS 7870-est nem szabad venni, mert nincs fesz állítás, illetve hűtése se annyira jó mint ezeké, azon túl pedig anti tuningos. Olvastam, hogy egy srác vett és rendesen befürödt vele
IceQ meg tényleg ocsmány, inkább Sapphire, nem is bántam meg
-
korcsi
veterán
válasz
lowzor #13803 üzenetére
(#13808): A fő oldalon "Tiger"-re kell szerintem állítani, az ilyen átlag desktopra jó, nem?
Hol olvastatok erről a kártyáról? Mert én nem találtam eddig semmit. Ezt a "tesztet" találtam csak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #13774 üzenetére
Na itt egy kis elemzés a "kihajcsa e a cpu-m a vga-t" témában. [link]
"Valódi játékkörülmények között tiszta VGA-limit gyakorlatilag nem létezik, a CPU sebességének növelése valamekkora teljesítménynövekedést mindenképpen hoz. Ez egyben azt is jelenti, hogy amikor a "CPU kihajtja a videokártyát" kérdéskört vizsgáljuk, akkor nem beszélhetünk "teljes kihajtásról" - érdemes a kihajtást úgy értelmezni, hogy pl. a CPU órajelének 20%-os emelése a játék sebességében 1-2%-nál nagyobb növekedést nem okoz."
Ha játékokról van szó jól döntöttem az i5 3470 mellett. 7870-et kihajtja meg egy gtx 660ti-t is. Alapórajele 3,2 ghz de 4 mag terhelésekor felugrik 3,4 ghz-re és 2 mag használatakor 3,6 ghz-n jár a turbo miatt.
-
xeontoth
csendes tag
válasz
lowzor #13752 üzenetére
A hőmérséklet nem változik semmit ha nagyobb voltot rakok csak ha nagyobb orajelet 1-2 vel feljebb megy az átlagnál. Néha van olyan hogyha megprobálom felrakni 1.3ra és elinditok vmi teszt programot akkor a monitor halálozgat ilyen csikok jelennek meg és jobbra balra 1-2 mmt mozognak a betűk viszont van olyan hogy felrakom 1.3ra és mintha semmitse csináltam volna semmi változás nem érzékelhető. Elég régi AOC monitorom van szoval ha a wifi megy mellette akkor csikozodik.
A 20+ -t meg probáltam és az csak teljesítmény + adott -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
lowzor #13546 üzenetére
Csak azt nem értem minek...ezekhez a szar konzolportokhoz a 7870 is túl sok szvsz, ami meg sz@rul van megírva az a 7970-en is szaggatni fog (p AC3)
Én személy szerint már remegve várom az új konzolokat, villámgyorsan adom is el a pc-t mindenestül és egy könnycseppet nem fogok érte ejteni
-
Sabre
őstag
válasz
lowzor #13540 üzenetére
A 12.11-ről sokat olvastam, az hozta vissza pariba a 7850/7870 párost a 660-asok ellen, ez tény és való. Azzal már üt, de előtte ~ugyanazt tudta a 7850 mint a 6950, ha az alapot nézzük.
Ezért is váltanék 7870re, mert a 7850 akkora előrelépés nem lenne, a felár meg nem olyan nagy már a 70-re.
-
karesz501
senior tag
válasz
lowzor #13467 üzenetére
Akkor megyünk még feljebb
Láttam a korábbi eredményeket, ami engem lázba hozott az inkább az, hogy "szinte" hangtalan a kártya, nem pörögnek a ventik 20% felett. Aki mostanság venne 7850-et, bátran vegye az ASUS-t, mert jó. Nem tudom, hogy a többi milyen, de ez kiváló. Ennyi.
És újfent, ez több mint 25% emelés, ami az architektúra skálázhatósága miatt közel megegyező teljesítménynövekedést jelent.
(#13466 korcsi): a GPU -nak milyen a hőmérséklete full terhelés mellett?
-
válasz
lowzor #13412 üzenetére
Hát hiába 500.W a tápod, valójában csak 324.W(12.v) és az is szerencsétlenül 3.felé bontva és a VGA .nak meg csak 21.A(252.W) ot tud adni ami kb pont arra elég hogy 1,200.v alatt még tudod tuningolni de 1,200.v felett már benyalja a ~270-300W ot a 7950
Próbáld meg hogy az 1.ik PCIe 6.pines tápot átalakítóval a 4.pin MOLEX -ről adod a VGA -nak a másik 6 pin meg maradjon az eredeti ami jön a tápból így talán kicsit több naftát tud adni a VGA -nak bár ígyis borzasztó kevés az a 324.W
******************************************************************************************
MZsoltee én mindenképpen a PowerColor PCS+ ot venném hiába hogy 1 venti van rajta, de halkabb mint a mennyekbe dicsért Asus V2 az igaz hogy olyan 5-8.fokkal melegebb vele a GPU mint a DC2 v2 vel de én akkor is a PCS+ ot venném -
Chapel
addikt
válasz
lowzor #13409 üzenetére
Heaven nem mérvadó ilyen szempontból szerintem sem, egy dologra viszont tuti biztos jó: ha alapon és maxon is hiba mentesen megy vele a kari mondjuk 20percet akkor valszeg az a beállítás már a játékokban is megállja a helyét. Vagy fordítsuk meg, ha egy vga ott eldobja magát akkor játékban is elfogja.
-
fenergie84
addikt
válasz
lowzor #13356 üzenetére
Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor lenne egy kérdésem
Nekem BF3 multi alatt 98-99%-ig is felmegy a GPU kihasználás, de FC3 alatt max 93-94%, de inkább 80-90% között van...na ez mért van?
Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem, de nem nagyon vágom, ezt a proci/vga limit dolgot... -
kovsol
titán
válasz
lowzor #13230 üzenetére
-más chipset
-pci-e 3.0 (tudom ez nem számít még a mostani gépeknél szinte semmit)
-erősebb proci (mondjuk tiédnek is ki kell hajtania grafikus tesztek alatt)
-power limit ki volt tolva neked? Az is ha nincs maxon lehet nem engedi néha maxon járni.
-ssd miatt is max csak gyorsabban tölt be
-driver nálam nem volt állítgatva, teljesen olyan ahogy magától beállítja, gondolom neked is3dmark 11 topicban esetleg kérdezz rá, ott talán tudja valaki.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #13228 üzenetére
Írtam is, hogy 1333Mhz en nem állítom át a jobb időzítésre, hagytam azon mint 1866 mellett volt. 1333 10-10-10-28 1T ennél ki ne találd, hogy szarabb időzítéssel fut a tied.
A ramom egy 1600Mhz 9-9-9-27 1T@1,65V ram, de én most 1866 10-10-10-28 1T@1,5V használom. Szóval ezt nem nevezném tuning ramnak. Egy átlagos 1866-os modul is jobb időzítéssel megy. -
Chapel
addikt
válasz
lowzor #13216 üzenetére
Nem akarok kotnyeleskedni, de láttad hogy az én 7850 asus dc2 v2-öm ami hynix ramos volt, az stabilan 5600mhz-en ment. És emlékszel Te írtad hogy ilyen 6000-et is kéne vinnie....szóval szerintem ezt az elpida/hynix dolgot nagyon idézőjelesen kéne írni, nálam nem jött be.
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #13186 üzenetére
Saját méréseim:
i3 2100 + 6870
i5 2400k +6870
i5 3550 +6870A graphic score változatlan 3 különböző procival.
Hmm..hmm milyen szépet szólna az én gépemben az a 7950, tán még az i5 3550 is elég lenne neki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest