- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Entladen
csendes tag
Na megérkezett a cserekártyám...de nem sapphire-t kaptam,hanem XFX Radeon HD7850 Core edition-t.
Nemigen hallottam még erről a gyártóról...valakinek valami infó?
Jobb mint a Sapphire?Megbízhatóbb?http://xfxforce.com/en-gb/Products/Graphics-Cards/AMD/AMD-Radeon-HD-7000/AMD-Radeon-HD-7850.aspx
-
Entladen
csendes tag
na tegnapelőtt ismét felhívtam a céget,de már nem voltam jó kedvemben...lebeszéltük,visszaküldöm a kártyát és ők postafordultával küldik az újat.Tegnap elküldtem.
Remélem azzal már nem lesz gondom -
Entladen
csendes tag
válasz
Blood Mage #15881 üzenetére
Tudom hogy ez nem a cpu topic...de eddig úgy gondoltam,hogy a 7850 miatt volt a felpörgés,
de most nem az van benne.....így már kérdéses.Kollégánál amikor tesztelte a videokarimat,nála nem volt venti felpörgés,csak simán fekete lett a monitor,a gép meg ment tovább....és természetesen csak a reset segített.
Akkor valszeg a BS sem jár mindig felpörgéssel és hang beakadással.
Lehet,hogy nem csak a videokarit kell gariztatnom,hanem más problémája is van a gépnek?
Ilyen szart raktak volna össze? -
Entladen
csendes tag
egy kérdés...ez így normális?
semmi extra,csak egy sima online java játék megy a gépen....
Akkor lehet,hogy a ventik felpörgése nem is a videokari miatt volt?Mert a kollega aszonta,hogy amikor nála bejött a BS akkor nem pörögtek fel a ventik...CPU
AMD FX-8150
Mag 8
Végrehajtási szálak 8
Név AMD FX-8150
Kódnév Zambezi
Csomag Socket AM3+ (942)
Technológia 32nm
Specifikáció AMD FX-8150 Eight-Core Processor
Termékcsalád F
Kiterjesztett család 15
Modell 1
Kiterjesztett modell 1
Lépés 2
Változat OR-B2
Utasítások MMX (+), SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, SSE4A, AMD 64
Virtualizáció Támogatott, Engedélyezve
Hyperthreading Nem támogatott
Ventilátor sebesség 6553 RPM
Busz-sebesség 200.9 MHz
Előírt Busz-sebesség 2209.9 MHz
Mag frekvencia 3600 MHz
Busz frekvencia 200 MHz
Átlagos hőmérséklet 71 °C
Gyorsítótárak
L1 adat-gyorstár méret 8 x 16 KB
L1 utasítás-gyorsítótár méret 4 x 64 KB
L2 egyesített gyorstár méret 4 x 2048 KB
L3 egyesített gyorstár méret 8192 KB
0 mag
Mag-sebesség 3917.5 MHz
Szorzó x 19.5
Busz-sebesség 200.9 MHz
Előírt Busz-sebesség 2209.9 MHz
Hőmérséklet 71 °C
1 végrehajtási szál
APIC ID 0 -
Entladen
csendes tag
Amúgy mennyire szerencsés megemlíteni,hogy a kártya be lett téve másik gépbe is és le lett tesztelve?Vagy ezt inkább nem ki kellene hagyni a mondandóból?
-
Entladen
csendes tag
Na VGA(7850) teszt megvolt a kolléga gépén is...most hívott.
Nála is bejött a BS....szóval innentől indulhat a harc a gariztatásért -
Entladen
csendes tag
na ma is tesztelgettem...
kivettem az egyik RAM-ot,futtat aztán csere...első vissza,második ki...de mindkét esetben előjött a hiba(BS).
Fogtam egy 120-as ventit,ráirányítottam az alaplapra és a karira...a változás annyi volt,hogy BS előtt nem pörögtek fel a ventik,de a kép attól még elment.....
Szóval egy már biztos...ha vége ennek a hercehurcának,biztos teleteszem a házat ventikkel,rendesen
Még jön,hogy holnap átadom kollégának a karit és leteszteli az ő gépén is...aztán ha nem,akkor sztem gariztatom....pár videó már van az eseményről...talán meggyőzi őket -
Entladen
csendes tag
Na Realtek driver leszedve,AMD High Definition Audio Device is letiltva,de a hiba még mindig jelentkezik(BS).
Kollégával megbeszélve...elviszi a karit,beteszi a gépébe és meghajtja.Aztán majd kiderül...ha nála is rossz,akkor jöhet a harc a gariztatásért.
4 videót már csináltam a BS-ről,4 különböző játéknál...de még fogok egyet vagy kettőt...biztos ami biztos.
Talán így már szánnak időt játék tesztekre is.De úgy érzem az eddigiek alapján,hogy megint én leszek a béna...
Kezd tele lenni a ...... -
Entladen
csendes tag
válasz
kittl1120 #15001 üzenetére
úgy érti,hogy én is már túl vagyok egy "garanciás" teszten...kártyát elküldték tesztre....picivel több,mint 2 hét után visszakaptam(ugyanúgy),hogy a kártya jó....
Szóltam is nekik még külön azért is,hogy csináljanak játéktesztet,mert ott szokott ilyet produkálni...a válasz csak annyi volt,hogy a 3DMark lefutott többször is és több verzió is....baja nem lehet a kártyának
Játéktesztet nem csináltak,mert minek....ez csak szoftveres hiba lehet.
És ugyanott vagyok most is,ahol kezdtem....jöhet a következő kör.
Én is komplett konfigot rendeltem...csak nem a pcx-nél... -
Entladen
csendes tag
Ezt kipróbálta már valaki,akinek gondja volt a kártyával?
https://usite.hu/prg/Realtek_HDMI_Audio_Device
-
-
Entladen
csendes tag
válasz
kittl1120 #14765 üzenetére
Nekem több mint 2 hetet volt gariba....és visszaküldték,hogy a kártyának semmi baja...3DMark lefutott többször is....de nálam a hiba még mindig fennáll...
Mondjuk egyszer a 3DMark alatt is volt BS-em...de akkor mindent maxra állítottam a programban.
De most itt olvasva a hozzászólásokat már teljesen belekavarodtam.Szóval kártya vissza gariba,vagy azért teszteljem a gépet másik karival is és az enyémet tegyük egy másik gépbe?
Esetleg próbáljam meg még a béta verziót?
Lassan 2 hónapja megvan a gépem...de nem jutottam eddig előbbre vele...csak a szívás és isten tudja mennyi időt töltöttem el,hogy próbáltam rájönni a hibára.
Tud valaki egy normális progikat,amivel letesztelhetem a gépet?
Nekem nem 1x-2x csinálja a BS-t...hanem mindig,ha nekiállok játszani egy játékkal -
Entladen
csendes tag
Az a baj,hogy csak egy GT6600-os van otthon....ami egy kicsit gyengécske már.Esetleg azzal letesztelni a gépet,hogy kilőjem a többi lehetséges hibát.Vagy ez nem lenne jó ötlet?
Egyáltalán elvinné még ez a gép? -
Entladen
csendes tag
Minden alapon van,semmi húzás,semmi tuning...
Próbáltam már,hogy a kártya fölé tettem egy 12cm-es ventillátort....a jelenség ugyanúgy eljött! -
Entladen
csendes tag
válasz
->Raizen<- #14652 üzenetére
Nyolcszori telepítés után asszem már egy pár driver próbán átestem....
Most nem vagyok otthon így nem tudom megnézni konkrétan melyik van fent...de elméletileg a legújabb.
Viszont a bétát még nem próbáltam... -
Entladen
csendes tag
Sziasztok!
Nem ismeretlen problémával jövök ide,ahogy nézem nem vagyok vele egyedül...de én már kezdem feladni a dolgot
Nemrég vettem egy gépet:proci: AMD FX-8150
alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3
vga: Sapphire Radeon HD7850 2Gb
táp: Chieftech 500w
RAM: 8GB(2x4) 1600MHz
Van még benne egy 60Gb-os SSD+1TB HDD...de gondolom ez nem sokat számítA problémám a következő:
A gép rendesen működik minden probléma nélkül egészen addig,amíg el nem kezdek játszani.
Egy darabig megy a játék,de pár perc után hallani,ahogy kezdenek felpörögni a ventillátorok és egy idő után a monitorról elmegy a kép (DVI no signal),viszont a gép pörög tovább...
Ilyenkor már csak a reset segít.
Természetesen elsőre nem ide(ez már a vég),hanem telefon az üzletnek,hogy ilyen jellegű problémám van.
Mondták,hogy küldjem be a vga-t és majd elküldik tesztre.Gondoltam ha már lúd legyen kövér,nem a vga-t küldtem be,hanem bevittem a gépet,hátha foglalkoznak a problémával,ha netán mégsem a videokari a rossz.
Na több mint 2 hét után kaptam vissza a gépet azzal,hogy visszajött a tesztről és a kártyának semmi baja...ők is letesztelték,több 3DMark-ot lefuttattak,de egyik sem akasztotta ki a gépet...ami igaz is.Kérdeztem,hogy játéktesztet csináltak-e?A válasz nem,mert minek...ha a 3DMark lefutott,akkor ott nincs baj...itt már csak szoftveres probléma lehet(kb 8x raktam már újra a gépet).
Szóval a gépet visszakaptam,de a probléma még mindig fennáll...
Vagy 8 játékot kipróbáltam már,de mindegyiknél eljátszotta...és nem új játékok voltak.Ennek a konfignak zsigerből vinnie kellene bármelyiket(COD4,COD2,FAR Cry...)még a gyerek egyszerű kis játéka alatt is kiakadt.
Az tény és való,hogy a 3DMark végigfut otthon is...de a probléma attól még jelen van és már nem tudok mit kezdeni vele
Szóval van egy gépem amit nem tudok arra használni amire vettem
Mit javasoltok,merre tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Nintendo Switch 2
- Revolut
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged