Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
F e Z o #50079 üzenetére
lehet,vrm hőfokot sem látom mint a hd 7970-nél
itt van amiről beszéltem,az mondjuk furcsa hogy ezen teszt szerint a vapor-x hangosabb mint a toxic,azt hiszem az lessz hogy csinálok a trixx-ben ventiprofilt mint a 7970-nél tettemesetleg a hw info-n kivül tudtok olyan programot amivel meg tudom nézni a venti rpm-t 5-10-15 perc játék után ??
-
Raidon
őstag
válasz
F e Z o #49840 üzenetére
Igazabol amiota kijott a firefox frissitese azota csinalja meg nem de kiprobalom.... Ha kikapcsolom a hardveres gyrsitast is ezt csinalja.... Oks akkor meglesem masikkal
Eleg surun csinalja a hibat... foleg a Prohardver meg a Facebook a tobbinel nem tapasztaltam ilyet de most iE alatt is job mint a firefox alatt.... nem ugralnak az ikonok nem mosodik el a textura stb....
Lehet a firefox frissitese baxta el? -
BandiT85
aktív tag
válasz
F e Z o #49734 üzenetére
Nekem nem elég a MSI 7870 Hawkhoz az 500W-os FSP bulestorm 1 húzva furmarkhoz. Azonnal újraindul a gép. Igaz lassan közel 10 éves a táp, és ahogy utánanéztem, a 12V-os ág gyenge, hiába az 500W összteljesítmény.
Jobban zavar hogy a vga-nak van egy kis cicergése idle, load viszont elűnik. Nem lehet valahogy az idle órajeleket feljebb tornászni? Hiába állítgatom Afterburnerben, nem változik a 300/150.
-
bluobluo75
őstag
válasz
F e Z o #49666 üzenetére
Most 13.9 verzió van, erre gondolsz?V13.12
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49666 üzenetére
Főleg, ha Mantle-t akarsz használni.
SLC09: Mintha 32/64bit keveredés lenne.
Volt teljes Uninstall (Utility-vel)?ELMÉLETILEG tiszta rendszeren, saját meghajtóval teljesen OK kellene lennie. A másik lehetőség, hogy valami "3rd party" programmal belekavartál a rendszerbe. Meg tudod nézni a karit másik gépben?
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #49582 üzenetére
Olyan 50-60%-os a Vga kihasználtság, szóval jóval messze a 99%-tól, viszont a procit azt zabálja a játék!
De ott van,hogy i7 kéne neki szóval az a gond!
Az fps ingadozás az úgy van, hogy a játék nagy részében megvan a 60fps, ilyenkor a proci és a magok sem mutat csak 50%-ot, viszont egyes jeleneteknél 35-40-50fps van, és ilyenkor szinte mind a 4mag 80-90% közelében teker!Afterburner-el monitoroztam a CPU magokat, ott is szépen mutatja, és max értékre mind a 4 magnál ott van, hogy voltak olyan részek, ahol 99-100% dolgozott mind a 4mag!
De akinek i5 van az kipróbálhatja persze csutkán minden, ultra, árnyékok,shadowmap, részletesség és nézze meg a magok max használatát.
Délután megnézem majd 4,2ghz-en!
Szépen játszható, meg folyamatos, főleg ha visszaveszem high-ra a beállításokat, de jobb lenne ha minden be lenne kapcsolva, és nem ugrálna le 60-ról 35-40-re! -
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Na, otthon megnéztem a karit +1x. 10MHz-et emelve RAM-okon, és vékony függőleges csíkokkal a képernyőn lefagy az egész rendszer. 1.2V-ra feltolva kb. 1.16V-ig megy el, 3DMark06 (extreme-re állítva full hd 96-98% GPU) első két tesztjére volt időm, 1300MHz-ig OK. Melegedés persze nem ezzel fog kijönni.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Sajnos feszt a RAM-oknak nem tudunk adni.
Az1700MHz nálam teljesen stabil, 1710 felett már elvétve jönnek a kisebb-nagyobb zöld foltocskák a képben, és bár teszteket lehetne nyomatni így is, nem nyírom ki a karit, hogy döngessem a mellem, +1FPS-t értem el 3DMarkban.
GPU menne, de a RAM-ok gyorsításának híján sokat nem érne, hiszen nem mennek feljebb a GPU órajelének mértékében.Steve198310: Powercolorok egyszerűen gagyi alkatrészekkel készülnek, hűtésük hasonló minőségű. Mostaniakat nem néztem, de régebben pl. nem voltak hűtőblokkok a műanyag borítás alatt.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49009 üzenetére
1100/1700, de ez valóban mindenben stabil (pl. Blands sem dobja ki 30p játék után). Feljebb nem a fesz, hanem a hardver miatt nem megy, én legalábbis nem nagyon akarok további feszt emelni, bár a gyári 1.144. 1.1-re állítva a droop (és nem drop) miatt 1.09 körül teljesít. Lehet, hogy majd megnézem, mennyivel megy feljebb eredeti 1,21V-on, de akkor már erősen melegszik (persze még így is bírja), gyakorlati értelme meg zéró.
belinho: Eredetileg az XT is 1.21V-os volt, de kiderült, hogy azok jobbak. A rosszabb alkatrészeket meg kiszórják a lá 270X.
A GPU gyorsítása mellé a VRAM-oké sem ártana, máskülönben az órajelemelés lényegében optikai tuning (azaz nincs akkora hatásfoka, mint ránézésre).
BogyóBP: A Mantle arra jó, hogy lassítsa a grafikai megjelenítést. A 10-100x gyorsulás nem más, mint marketing, illetve elméleti lehetőség, amelyet soha nem fognak kihasználni, máskülönben senki nem venne dedikált VGA-t, vagy akár csak középkategóriásat.
Steve198310: Hát, ekkora fesszel nem tudom, hogyan ilyen hűvösek (ha valóban annyi), de a 7870X-eket az ide linkelt tesztekből láthatóan nem nagyon verik.
Lenne egy kérdésem: W8 alatt melyik segédprogi képes normálisan vezérelni a VGA-t? És az sem ártana, ha aut. képes lenne indulni, mert egyik sem teszi, hiába a reg bejegyzés.
GPU-Tweak: nincs fesz állítási lehetőség
Trixx: indításra nem állítja be az órajeleket, utána pedig nem szabályozza a feszt az egyes profilok között, hiába vált.
Afterburner: nem váltja a profilokat, és profil nélkül sem kapcsol vissza 2D-ben (vagy fel 3D-ben).Eddig kényszerből AB van kézi indítással és módváltással.
W7-en nem fut Dirt 1-2 (DX fix-szel és Live frissítéssel sem, neten ezeket írják), és nem lehet telepíteni NFS4-et (régen lehetett, de W7 update után már nem működik). Ja, és W7-en tudtommal nincs DX11.2 lehetőség.
-
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #48942 üzenetére
Nekem sincs semmi gond, az esetek nagy része user error, az össze-visssza telepítgetés, újra visszateszem a régit, és hasonlók. Nem is csodálkozom, hogy összeomlik a rendszer sok esetben.
Azért elég sokáig ültek ezen a WHQL driveren, szóval ha tényleg van valami gikszer az elég csúnyán leminősíti őket, hogy ennyi idő alatt sem sikerült normálisan összerakni, bár ahogy olvastam már volt valami az AHCI driverrel szóval én már nem lepődöm meg semmin.
-
-
Norbika88
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #48381 üzenetére
Gondolom, akkor megnézted a 7850 vs. 270X viszonylatot is.
Szignifikáns az eltérés.
Steve198310: A legtöbbi AMD kari hasonlóan tuningolható (nekem legalábbis az összes ilyen volt), nyilván nincs sok értelme ilyen tesztet feltenni, hiszen arányaiban ua. jönne ki.
CF a 2 kari külön-külön memóriáját használná, azaz 2x2GB-ot. Több RAM-nak fHD+ felbontásnál lenne értelme, illetve persze több monitornál.
kona005: Akkor ott IRQ akadás lesz. Illetve van. Letiltott IGP-vel, v. más IRQ-n is hasonló a hiba?
Bélaaaa: 2GB-os karim van, egyedül a Thief ért 2GB környékére, az is csak Mantle módban, és full HD maxigraf kellett hozzá. Még C3 is elszötymörgött maxigraffal 1900MB VRAM körül.
-
Steve198310
őstag
válasz
F e Z o #48403 üzenetére
a 270-é 955/1400 volt az enyém 1100/1500
Na már most annyira nem vagyok jártas a CF ben de az egyik képkockát az egyik a második képkockát a másik kártya hozza létre ha jól tudom. De mivel gyorsabb volt az enyém a masik akadályozta a sebességben. De ha egy órajelen ketyegtek máris jól ment. Bár nem értem miért nem vette vissza automatikusan a CCC. Szinte játszhatatlan voltak a játékok -
Gstyler
senior tag
válasz
F e Z o #48266 üzenetére
Hmmm, ezek alapján a 270X a legtöbb játék esetén majdnem beéri a 7950-et, ez azért nem semmi! Mi lenne, hha érkezne végre egy jó támogatás is a kártya alá.
...most olvastam vissza pár oldalt és nagyon gáz, hogy ezt a ZeroCore bugot a mai napig nem tudták driver szinten megoldani. A 7xxx-es szériánál is volt ilyen az elején, de aztán jött egy driver és megszűnt.
khorvat: A 7850-et szerintem nem érdemes lecserélni egy 25-30as új kártyára ( a linkelt infok alapján sem).
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #48003 üzenetére
Még nem volt AMD kártyám, amelyiken 90°C alatt maradtak volna a VRM-ek komplett hűtőblokk alatt (Sapphire/HIS 3870, 4870 és 7870XT), nekem ez a tapasztalatom, valamint az, hogy mindig jóval inkább melegedtek, mint a GPU.
Hűtés terén jómagam a Gigabyte-ot választanám (TwinForce2), ASUS-szal szemben is.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47975 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy WHQL v. beta, úgyis hibás. Egyáltalán, ez valami kamudriver (esetleg trójai)? Hivatalosan ugyanis nem létezik.
csabi0805: Ha fontos a megbízható driver, rossz gyártótól vásároltál karit.
Viszont muszáj megjegyeznem, hogy nálam továbbra is mindegyik rendben van, tehát inkább az új kártyákra tűnik háklisnak.
-
zolisx4
őstag
válasz
F e Z o #47941 üzenetére
sephi
13/12 driver van fenn azt hozza a legújabbnak ,próbáljak béta drivert ?- = Zk = -
Ja jó játék nekem nagyon bejönSteve198310
Igazából én nem tudom hogy hogy kell ezt állítani ,.
Mondjuk lehet Nv kártyán nem volna darabos mert ugye arra készült .
A 7870 az nem volt ilyen nekem ha jól emlékszem .Vagyis az nem ugrált fel le az órajel. -
nomad138
tag
válasz
F e Z o #47552 üzenetére
Az összes többi játéknál nem ilyen látványos mint a BF4-nél. Mivel mind1 hogy melyik Driver van fent mert így is úgy is laggol a 14.3-at raktam fel.A Mafia 2-nél néha beakad majd folytatódik ez még elviselhető, a FarCry 3 tegnap beállítottam 2x MSAA, ULTRA, DX11, 1080P és ott is csak mikro laggok vagy csak ritkán laggol. de a BF4 az mindenhogyan! Ha tudtok mondjatok valamit mert ha nem CPU limit akkor nem adom el a processzort!
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47303 üzenetére
Ja, hogy vtx3d. Akkor értem.
Szerencsére a Sapphire hűtése némi negatív vmod segítségével még tuninggal is jó, még ha persze nem is csöndes, de tudtommal a víz sem néma.
Sanyi2134: Szerezz be egy használt 7870XT-t, az mindenre elég.
Tengo: Csak prepeches voltam, 1950XT-t leszámítva minden eddig AMD kártyámmal.
Hűtőd ment már tönkre? Nekem 2db ASUS Glaciator HD4870-ből 3 lett hűtőhibás, és ez nem vicc, a második egy hűtőhiba miatt gyárilag javított volt.
Azóta nem veszek ASUS VGA-t, mert erős a gyanúm, hogy azokat az átlátszó ventiket hasonlóan szar motorok hajtják. Sapphire HD4870 a PCI-E2.0 üzemmódot felejtette el, HD3870-nél azzal a driverrel gyorsult 20%-ot mindenben a kártya, amellyel megszűnt az 580X chipset CF támogatása, szóval megjártam én is a hadak útját.
Más: Hát, baszki, Afterburner még mindig nincs, és 3 nap múlva lejár, de én már az üzengetéseit is rühellem. Miért nem elég neki 1x kiírnia, ha már muszáj?
Jut eszembe, a Mantle elég szépen megzabálja a 2GB RAM-ot, nyilván ennek is oka van, pl. hogy a fölösleges, 3-6GB-tal szerelt kártyákat is legyen, aki megveszi, már ha imponál neki a DX-nél lassabb megjelenés.
DX-ben még C3 sem zabált 1.8GB-nál többet...
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47301 üzenetére
Csak nekem rémlik úgy, hogy amíg csak 7870 topic voltunk, addig nem voltunk tele mindenféle hibajelenséggel?
A 7870-em annyira simán, bugmentesen dolgozik mindenféle játékban (pedig ráküldök mindenféle felülvezérlést), hogy már ez kezd nekem gyanús lenni, driverek is csak az Intel PCI-E en. gazd.jára érzékenyek. A végén még azt fogom hinni, vmilyen nV kártya van a gépemben...
sephi: Mit akarsz kihozni az XT-ből, amihez víz kell?
Ha lemaradtam vmiről, bocsi, még mindig munkahelyről ugrálok fel netre.
-
Sondi1986
addikt
válasz
F e Z o #46960 üzenetére
Nem találom a kártya végét mert előbb adja fel a táp mint a kártya.
De az tudom hogy a memóriának 1800 vége. A GPU alapon 1220Mhz. Max fesszel még nem néztem de jövőhónapba veszek valami normális tápot és megnézem max feszel mi a vége remélem 1300.A hűtése sokkal jobb a 7870MYST-nél mivel annak fúróak voltak a hőcsövei, ennek meg inkább langyosak teszt alatt.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #46611 üzenetére
Azok inkább az állandó emelt fesztől melegszenek, nem a power limittől. Vagy pl. Afterburnert használva a kártya nem megy el a megadott feszig +20%-on sem, viszont végig flottul tartja az órajeleket (akár kisebb power limittel is). Jellemzően az 1.113V-ra állított 1100/1700MHz-em 1,093V körül, de végig 1.1V alatt megy hwinfo szerint (AB csak a beállított feszt "méri").
-
joysefke
veterán
válasz
F e Z o #46609 üzenetére
Rosszat linkeltél
Mindenféle teszteket néztem és nem derül ki, hogy a kártyában is van-e korlátozás, hogy ne tudjon 150W fölé menni, vagy csak a PCI-E 2.0 (75W) illetve a 6 pines VGA csati (75W) szokásos korlátozásáról van szó.
Nekem PCI-E 3.0-ás a lapom, ott a szabvány 150W-ot enged. Illetve a tápom is tuti képes 75W-nál többet leadni... A kérdés, hogy a kártya hajlandó-e 150W felett felvenni.
J.
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #46114 üzenetére
Hiába nézed a graphics score-t, mert egy rossz Q6600 is annyit dob, mint a 3570K, mert fullra vga limites az egész graphics teszt. Aszerint meg akkor a Q6600 is elég lenne a vga kihajtásához.
Indíts rá egy Q6600-al a Crysis 3-ra és csak pislogni fogsz.
Ugyanez a helyzet az unigine tesztekkel!
Ha vga-kat hasonlítok, én mindig játékokat nézek, mert azok reálisabb képet adnak, mint ezek a benchmarkok. -
Sondi1986
addikt
válasz
F e Z o #46094 üzenetére
Pontosan, mivel rövidek a tesztek nem tud tovább melegedni, de az SSD-nek hála nem is tud hamar vissza hűlni, a töltésekkor.
A VRM-ek is max 73 fokosak. De idén az 1340Mhz-et nem szeretik lefuttatni. Ezért csak 1330 a max.
marcusa Szerintem jól tuningolható mert tavaly segített kockaharcos a proci húzásban és sokkal bonyolultabb dolgokat állítgatunk, most meg nem segített senki és szorzót meg feszt adtam neki.
De mondta nekem hogy menne 5Ghz fölött is azokkal a beállításokkal amiket ő ajánlott. De már 1 éve volt és nem tudom mire adtam még feszt és miket állítgattam akkor.
-
marquuard
veterán
válasz
F e Z o #45685 üzenetére
Matricázva vannak a csavarok, eszembe sincs szétszedni.
(#45686) Grave444: Köszönöm
Jelenleg semmi sincs húzva a VGA-n. Viszont most nézem, a VRAM-okon van gap-pad és közvetlen érintkeznek a hűtőbordával, elvileg ez jó.Most nézem, lehet hogy félreértesz
VRM bordára voltam kíváncsi, azt tudom, hogy a VRAM-okon nem borda van, hanem gap-pados megoldás. -
FaTHI
őstag
válasz
F e Z o #45483 üzenetére
Biza a 680-as gyorsabb volt, +egy kis tuning, olyan 770-felett már nem volt akadály a Bf4-alatt. de ez a kis 270X-es kari is bejön, de azért már kell némi kompromisszum.A kép minőségre voltam leginkább kiváncsi, mert a Bf3-nálam szebb volt Amd-n mint Nvidia-n. Élénkebbek voltak a szinek, vagy a fene tudja. A Bf4-nél elég egyforma a két gyártó kép minősége, de még játszogatok vele a napokban, lehet kicsit az AMD-szinei itt is jobbak lesznek
, annyira még nem volt időm tesztelgetni.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
F e Z o #45225 üzenetére
Az előtte lévő hsz-ben kaptam egy linket és ott minden ok. A VRM-et akarnám pontosan nehogy másra tegyem
2 hetes a kicsike és ha leveszek a hűtést ugrik a gari mert le van ragasztva. "B..meg XFX" Csak ezek ragasztgatnak és ha már leveszem legyen értelme a gari vesztésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Formula-1 humoros
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Óra topik
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest