- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
Rakeem #49149 üzenetére
sávszélesség elöbb elfogy mint a memó,persze abban igazad van a több mindig jobb,meg ugye árban sincs olyan örült különbség közöttük
procihúzás nem meggondolni kell hanem kipróbálni,látom 4 magositott a proci,vagy birja vagy nem ,kétesélyes,az biztos hogy alapon kevés lessz a kártyához
-
gyuszaa
őstag
válasz
Rakeem #32913 üzenetére
Megint csak HSM-et idézve :
"Butított Tahiti GPU van rajta pitcairn helyett. 1280 shader helyett 1536, textúrázókban is több, plussz 1200Mhz ram helyett 1500Mhz gyárilag. Kicsit tesztelgetve, alulfeszelve 850/1350Mhz-en hajtva hozta kb az 1050/1200-on hajtott gyári 7870 sebességét, kisebb fogyival. Ehhez képest röhögve viszi az 1050/1500-as órajeleket alulfeszelve, akármilyen helyzetben.
Ha ezt meg akarnád közelíteni egy sima 7870-el, akkor szénné feszelve, 1300Mhz fölött kéne legyen, amit az tuti nem szeretne már, meg nagyon tuningos memóriás példányt kellene bemákolnod, ami bírja az 1500 körüli órajeleket..."
Ajánlom figyelmedbe a logout cikkjét, annyiban változott már a helyzet, hogy újabb biossal már nem kapnak ekkora feszültséget (sapphire-nél), mert belátták nem szükséges.
Mostani boost feszültség 1,144v körül alakul, így már alapon használva se fogyaszt vészesen sokat, és nem is melegedik annyira, ha nem akarod babrálni, kicsit felcsaphatod az órajelet cserébe.És tényleg 7930-nak kellett volna elnevezni az eddigi címzések alapján.
Én az egyhűtős megoldásokat nem ajánlom, hangos és nem véletlenül nem kapkodták még el eddig, de alulfeszelve, "kompromisszumokkal" még mindig 10-15%-al erősebb alapórajelen is a gyengébb hűtésű tahiti.
VRM hőmérsékletére is oda kell figyelni, memóriák se kaptak bordát. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rakeem #32913 üzenetére
fogyasztás.
7870xt gyakorlatilag "7930"nak felel meg, legalsó bin. jellemzően szivárognak és a valószínűleg a lehető legtöbb chip felhasználása miatt elég magasra lövik be a feszt. tehát gyorsabbak, de fogyasztásban már magasabbak.
annyi előnyük viszont van, hogy feszültségoptimalizálással már annyira nem esznek sokat, tuningpotenciáljuk is jó, így ha némi tuningtól nem rettensz vissza, akkor lehet egy remek kártyád.
-
karesz501
senior tag
válasz
Rakeem #17617 üzenetére
A 7850 / 7870 közt nincs akkora különbség, ami a jelenlegi és a jövőbeni konfigod között valószínűleg lesz, hacsak nem 10-15 % -ot tervezel "csak" gyorsítani. Anyagilag jobban jársz ha most a 7850-et veszed, és a gépgeneál után ha szükséges akkor cseréled egy jobbra. De az nem 7870 lesz, hidd el. Ami a 7850-en nem fut rendesen, az jó eséllyel a 7870-en sem fog.... Viszont jó áron lesznek majd 79xx karik 1-2 év múlva, még garanciával, na az best buy lehet szerintem
-
karesz501
senior tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
Rakeem #17602 üzenetére
Jókis kari..nálam is ilyen fut, megvagyok vele elégedve...a kellő fps meglesz, de sok tartalék fog maradni benne..ahogy nálam is...elkell mellé egy fx 8320 vagy hasonló kaliberü cpu, így utólagosan felfgován amit itt írtak akkoriban is h kevés a proci
Ember sajátbőrén tapasztal
Én a helyedbe am3+ vagy fm2 terén "nézgelődnék"
ha amd-t akarsz továbbra is
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Rakeem #17435 üzenetére
Úgy finoman vérszemet kaptam...
[link] ebből eljutottam odáig, hogy [link] ezt szeressem igazából. Az a laza 15k HUF árkülönbség megéri szerintetek. Főleg ha figyelembe vesszük hogy egy Phenom2 955BE alapórajelen ketyegő proci mellé pattintanám be, és a vidikarit is a gyári OC frekiken használnám.(mert ha az alap bővítési elméletemet veszem figyelembe, akkor mindig a jövőbe tekintő upgradek híve voltam. ergó most erősebb vidikari és majd később lesz erősebb proci vásárlás is ami aztán mégjobban kihajtja, ami után 1xcsak jobb alaplap és mellé jobb memók stb stb...
)
-
Kroni1
veterán
válasz
Rakeem #17426 üzenetére
Megértem, hogy az eddigi zafírokkal nem volt gondod, de többen is írták h nem ez a legjobb választás a 7850 szériából tehát én nem ragaszkodnék hozzá ennyire ha már mások véleményét kérdezted. MSI-vel meg ebben a szériában jók a tapasztalatok, azért mert más korábbi HW-jukkal (legyen az laptop vga vagy bármi) nem voltál megelégedve attól ez még lehet jó.. (persze valamilyen szinten érthető ha a csalódottság miatt nem akarsz megint ilyet.)
Azért a BS kockázata, és a vetélytárs márkákhoz képest egy évvel kevesebb gari miatt én úgy tenném fel a kérdést, hogy a két Sapphire-t kivéve melyik 7850-est ajánljátok!? Személy szerint plussz pár ezer forintot inkább összespórolok minthogy a fent említett kockázatok és hátrányok érjenek.. Aki meg 50k-s VGA-t vesz annak 2-3k nem a világvége általában.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Rakeem #17423 üzenetére
Ha vállalod a kockázatot hogy black screen-t kapsz akkor vedd valamelyiket. Én már ezt a márkát nem tudom ajánlani. Volt időszak itt amikor naponta több panasz érkezett black screen hiba jelenségről és sapphire kártyák produkálták.
(#17424) - = Zk = - Neked is volt többször bs a mókolt winnel. Amióta ssd-n vagy friss rendszerrel mi a szitu?
(#17429) Rakeem :Ahogy érzed de itt jópáran úgy kapták vissza több hét után a kártyát hogy tökéletesen megy mert lefutott a trémark 11. Játékok alatt meg random dobálja a BS-t tovább.
-
lowzor
veterán
Kis húzással (1050/1300) azért odaüt a kártya BF3-ban. Én full hd-ban tolom ultra/ high-on és a minimum 50 FPS a legigényesebb pályákon is megvan (ritkán 50 alá is megy, de csak akkor, mikor a város felett repülök pl helivel, vagy sok épületre nézek dombról). Infantry mapeken 60-80 fps között van, air mapeken átlag 55-60.
-
Mappa
addikt
én is 4850-ről váltottam sapphire 7850-re de cpu limites a dolog nálam Q9550-el. ahogy nézem nálad AMD 955BE hasít kb. egy kategória az én cpu-mal.
játék alatt(pl. BÖF3) úgy néz ki, hogy megy minden medium/high beállításokkal 1920*1080-ban de egy szétlőtt pályán érezhetően fps esés van, és be be darabosodik a játékmenet. ha lejjebb megyek felbontásban akkor meg még érezhetőbb és alig kapok 30-40 fps-t
-
Csigabájtot SEMMIKÉPPEN ne válaszd elég sok gond van velük(szar memók vannak rajta, gagyi venti stb...) 3.ismerősöm vett giga 7850 abból 2 -nek 1.héten belül gariztatás lett a vége!
én leginkább EZT VENNÉM Jó hűtés, jó OC képesség 3.év gari!
Azt meg felesleges nézni gyárilag melyik 7850 -nek mik az órajelei 1050/1350.et még a legrosszabb 7850 is viszi FESZ EMELÉS NÉLKÜL 3.kattintás a CCC -ben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest