- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lowzor
veterán
-
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #8320 üzenetére
Majd tele pakolod minden féle hd texura packokkal, meg tolsz neki egy 8xAA 16xAF -t aztán akkor úgyis legyilkolod a vga -t akkor már a procin nem kell aggódni. Elég durván fel lehet turbózni.
Persze ettől még kevesebb fps lesz majd, de legalább a proci miatt már nem kell aggódnod
-
Alpachino
veterán
válasz
mrhitoshi #8307 üzenetére
Felőlem lefikázhatod,
de az én véleményemet is enged meg hogy leírjam : szerintem nagyszerű játék, gyönyörű graffal.... nem egyszer vittem már végig.
Ami az adatokat illeti. Én nem fogok belemmeni veled anno intel vs. AMD vitába,
mert személyes tapasztalatom van a dologról, vagyis Phenom II X4-ről váltottam I5 2500K-ra és érdekes módon a crysis2-ben a 6950 teljesen ki lett hajtva....de tudnék még neked egy pár olyan játékot mondani, ahol szintén procilimites voltam az X4-el, már a 6950 alatt is. De ha te is ugyan ezt a váltást megcsináltad, akkor beszélgethetünk a dologról...ellenkező esetben szerintem ne erőltesd a dolgokat
-
válasz
mrhitoshi #8054 üzenetére
De minek menjen a GPU 100%-on, ha nem is igényli a program, hogy annyin fusson ?
Ez max akkor fordul elő ha vSync be van kapcsolva, és olyan játékkal játszol ami menne vSync nélkül 80-100.FPS -el ilyenkor érthető hogy vSync miatt 60.FPS -re korlátoz(vagy épp annyira ahány Hz -en megy a monitorod) és nem jár 100.% on a GPU de ha nincs vSync akkor a GPU végig 100.% on kell hogy járjon akkor is ha egy 4-5.éves játékkal játszol és van 250.FPS -ed!
-
-
-
lowzor
veterán
válasz
mrhitoshi #7863 üzenetére
Írd be a konzolba, hogy render.drawfps 1 és kifogja írni, hogy mennyi fps-ed van. Ha 50 alá megy, az már fosnak számít multiban.
(#7865) CJ3:
Ha tényleg csak 1,075V az alapfeszed, akkor elég jó példányt fogtál ki. Úgy lehet feljebb tolni a limitet, hogy advanced módba rakod a GPU Teak-et és a beállításokban a tuningnál kipipálod az Overclocking Range Enhancement-et.
Itt van, hogy hogy tudod Advanced módba tenni:
-
Gippo
senior tag
válasz
mrhitoshi #7851 üzenetére
Sajnos nálam is limitel... anno feltettem én is mérést, és hd-n fullon volt a gpu load, viszont mikor visszavettem a grafikát, akkor egyértelműen kijött a cpu limit, főleg ilyen 2 tank+heli+jet lő esetekben. Plusz a b2k mapokon van kevesebb fps, és az értékeket nézve pont azokon mozog a cpu 90% körül, illetve felett.
Ahogy tehetem, váltok intelre, csak így alaplap+proci tekintetében horribilis kiadás lesz. Meg hát én olyan, vagyok, ha lúd legyen kövér - 3770k...
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #7366 üzenetére
A vga kártyát alap órajelen használod? ha tuningolod és közben 60% on van használva akkor nulla értelme. Az miért baj ha valaki a megvásárolt holmiból a maximumot szeretné kihozni? Mert ekkora erővel vehetett volna gyengébb kártyát is és akkor nem marad benne kihasználatlan erő. Lehet most még pont elég így is, de később amikor már egyre jobban igénybe veszik az újabb játékok a gépedet akkor bizony kelleni fog minden erő a kártyában. Itt jól látszik, bizony az újabb játékok igénylik az erősebb procikat. Pedig a Borderlands2 4 magra van optimalizálva, nem is csak 1-2 szálat használ.
-
lowzor
veterán
válasz
mrhitoshi #7362 üzenetére
Ha feljebb olvasol, akkor láthatod. Ha sok történés van egy helyen BF 3-ban, akkor már limites egy tuningolt 7850-el a Sandy i5.
(#7360) Alpachino:
Ömm te próbáltad már a multit?
Ha azért nem multizol, mert béna vagy, akkor csak kitartás kell és jó leszel benne. Utána meg már függővé válsz. -
mutter61
tag
válasz
mrhitoshi #7268 üzenetére
sziasztok volna egy kérdésem van egy gigabyte HD 6670 es karim 1 gb ddr3 as
mért csinálhat olyat hogy AC revelation 80 fps el fut de pl sniper elit v2 nél egyszer csak gondol egyet és a kép felvesz egy színt de semmi grafikát nem ad és újjraindul a gépem vagy ha mázlim van akkor ki tudok lépni tálcáig MW 3 is fut gond nélkül csak Sniper elit V2 vel volt gond meg Dead Island-el
500w os raptoxx táp van még 4800+ os amd +2 gb ddr 2 800mhz es
örülnék ha tudnátok adni valami tanácsot mert lövésem nincs mi a gond -
lowzor
veterán
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #6377 üzenetére
[link] vga az még bírja
jó mondjuk az enyém jól meg volt rántva
itt már tényleg 7950 szintet tolt nálam. Másik topicban írta egy srác, hogy 79fps -t kapott ilyen beállítással 7950 el.
Alap órajelen van neki a 7850 a képen, de jól látszik, hogy nem hajtotta ki rendesen a kártyát a procija.(#6379) csucsbicep pedig ezek az F1 játékok is a Dirt ego motorját használják nem ?
-
válasz
mrhitoshi #6319 üzenetére
Akkor nem jól teszteltél vagy nem jó beállításon!
Most toltam le egy DiRT Showdown tesztet 2560x1440 -es felbontáson Minden beállítás ULTRA -n!
Ha megnézed nagyon jó esetben van 1,5-2.FPS növekedés az 1525.Mhz és 1200.MHz között!
De megnéztem 1920x1200 -ban is ott gyakorlatilag semennyit nem nőtt az FPS hiába járt 1525.MHz en a vRam!78xx és 79xx kártyáknak nagyon el találták a ram vezérlését és szinte semennyit nagyon extrém eseteknél max 1-2.fps -t lehet kihozni a ram tuningal
Ellenben a 7770.nél a 128.Bit -es mem vezérlő végett le van fojtva a kártya ott brutális növekedés van 1100 és 1500 on járatott memóriák között! -
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #6137 üzenetére
borderlans 2 4 magra optimalizált és azért látszik, hogy így is van benne cpu limit. Igaz ez egy gtx 680 al mért eredmény, de látszik, a másik oldalon hány fps re elég a 7850/70 és van olyan amd proci ami nehezen éri el azt a szintet. Sajnos még nem jutottunk oda el, hogy egyértelműen kijelentsük, hogy full hd ba is csak a vga számít. Nekem 45k pénzért sikerült ár alatt beszereznem egy i5-3570k -t ami alapfeszen viszi a 4300 -t, turbóval 3800Mhz en is jóval többet akart volna adni a procinak.
-
válasz
mrhitoshi #5683 üzenetére
Gyári VID alá NEM tudod feszelni!
(a tweak progik ugyan lejjebb veszik látszólag de valóságban nem megy lejjebb a GPU fesz!)
Vagy ha pedig arra gondoltál hogy a REFERENCIA érték 1,21.v a te kártyád pedig 1,138.v ot kap gyárilag akkor OK! De azt pl nem lehet hogy a te karid 1,138.v ot kap gyárilag és ez alá mész!
**************************************************************************************
GeneraL_XTX ha olyan példányt fogsz ki aminek 1,21.v a gyári fesze akkor 99.% hogy menni fog az 1100.MHz de még a 1150 se kizárt! Nekem 1,075.v a gyári feszem és 1,100.V kell a stabil 1100.MHz hez! 1200MHz hez pedig 1,185.v************************************************************************************
asdxv 1050.MHz -es GPU -val még nem mindenhol hozza az alap 7870 -es szintet kell oda a 1100/1250.MHz hogy mindenhol hozza a 7870 es szintjét!************************************************************************************
Végére egy kis csemege! giga 7850 1050/1300 on tesztelve! vannak MIN. FPS értékek is inkább azt érdemes nézegetni hogy hol helyezkedik el a 7870 nez képest!u.i.: #################################################
*virág* légyszives használd a kereső funkciót a fórumban, mert csak én leírtam legalább 3 szor!.......
-
Gippo
senior tag
válasz
mrhitoshi #5372 üzenetére
Telepítettem, nem változott sajnos semmi :/
CPU kihasználtság
KB a második felét kell nézni.Így nézne ki az egész, közben folyamat 20 alatti fps-el egy bizonyos pályarészen. Ahol nincs sok physx effekt, ott nem csinálja. Ja és medium-ra van állítva, nem high-ra...
-
Dark KillerX
addikt
válasz
mrhitoshi #5352 üzenetére
Igen a 78xx és 79xx széria viszonyában az elődjeivel szemben tényleg nagy volt az ugrás,de a 77xx már nem ugrott akkorát elődjeihez képest,de persze az a 20-25% + így is megvolt!Talán azért a 20% + így is meglehetett,de viszonyt ti is megerősítettek abban a kérdésben,hogy kovsol kollégának,nem lesz érdemes lecserélni a 6850-es kártyáját 8770,hanem inkább vmi erősebbre!Persze ezek csak feltételezések,mert nem sokat lehet egyenlőre tudni a 8xxx szériáról!
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi #5352 üzenetére
Én is azt tartom valószínűnek, hogy nem lesz olyan nagy a teljesítménybeli különbség. Viszont lehet olyan HD7xxxx - és talán éppen a HD7770 lehet az egyik -, ahol akkor különbség lesz, hogy érdemes az utódját választani, mert annyival gyorsabb az elődnél mint ami pluszt az új játékok igényelnek. No, de ez persze úgyis csak akkor fog kiderülni, addig csak találgatás az egész.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
mrhitoshi #5275 üzenetére
Mondjuk direkt azért vettem ezt, és nem a 7850et, hogy jó sokáig kiszolgáljon, legalább 4-5évig.
Így is sokalltam a vga+cpuért a 112k-t.Engem inkább most az izgat, hogy olyan érzésem van, mintha a 2x6 pines csatlakozó lehúzná a kártyát.
Lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de mintha középen meghajlott volna egy kicsit.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi #4905 üzenetére
Tudom, hogy igazam van! És ezt nem nagyképűségből mondom, hanem az alapján amit leírtam.
És nem kezdenek jó áron lenni ha nem már jó ideje jó áron van IPS monitor, már-már azt lehet mondani, hogy relatíve olcsón is ki lehet fogni egy-egy példányt. Csak, hogy alátámasszam ezt: én ~1 éve vettem a második DELL U2311H monitoromat (nem véletlenül ám) 50k-ért újonnan, bontatlan dobozban. Ennél szerintem se jobb, se nagyobb nem kell PC-hez egyátlagos felhasználónak (vagy gamernek).
Edenyke #4902: lehet, hogy peched volt. Amúgy az előző kérdésed a hőfokkal kapcsolatban: szerintem az normális LOAD hőmérséklet. Sokallod, kevesled?
-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #4035 üzenetére
Gyári Oc 920mhz-en.Tudom lehetne/kellene még neki a cpu de nem igazán értek a tuningjához.A mostani beállitásom is csak annyit takar,hogy a cpu órajelét 3.6-ra húztam.Semmi mást nem állitottam be.Próbálkoztam nem rég úgy hogy alulfeszeltem szorzót állitottam órajelet 3.8-ra.De játék közben "meghalt" a gép.Így 3.6-on pedig hiba nélkül megy.
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi #3907 üzenetére
Persze, de ~70k árért legalább a megjelenés évében még ne kellene. Bár lehet, hogy később valóban jobb lesz amikor jönnek a GPU általános számítási kapacitását is használó címek.
Winne: ilyet vettem 1.5 év garival 80k-ért ~1 hete.. Helyben volt és csak 4 nap tesztelés után mondtam, hogy kell így nem volt előreutalás sem rizikó.
Remek kártya - mind a teljesítménye mind a hűtése -, és bár nem Sapphire-t akartam eddig elégedett vagyok vele.
-
BullZeye
veterán
válasz
mrhitoshi #3893 üzenetére
Ne aggódj, majd jönnek a játékok, ahol 10 óra játékból 1x-1x de kifagy VGA miatt ^^ nekem is 1200/1450-en kényelmesen lefutott még mark, aztán szép lassan játékok miatt vissza-vissza kellett venni T_T
Akkor kellemetlen mikor hd4890OC 500/600on vitte Leage of Legendset max FPS-el, de itt meg néha néha kifagyott, és online játék révén igen igen kellemetlen tudott lenni
úgyhogy kénytelen voltam én lenni az okosabb, és engedtem a nyomásnak. BF3 meg még vígan ment picit alacsonyabb órajelen, de szaros LOL meg crashelt....
De örök igazság, amit hamar megtanultam, sose online játékon teszteld a VGA órajelét.
-
Apollo_21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest