Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
dehogynem, majd feltolom. Amúgy kötve hiszem hogy r9 270-esnek külső progival tudsz + feszt adni. Biosban lehet átírni az értékeket, de nem ér annyit az egész buhera. Ha alapfeszen ennyit bír a gpu-d, akkor kis feszkóemeléssel nem sokat nyersz, ellenben jobban melegszik,hangosabb lesz.
Nekem meg akkor csökken a 3dmark pontszám, ha a vram órajelet 1500 fölé tolom. 1500-ön több, mint 1550-en. Jelentéktelen, nem is érdekel, csak érdekességképen mondom.
-
R3laX
addikt
Próbálj neki még +feszt adni, meg a power limitet told fel +20-ra mindenképp. Esetleg még indítsd újra a masinát. 3Dmark Fire strike nekem néha csinál olyat, hogy mindenhol -10fps-el kevesebbet megy. Bárt tört, de újraindításra megjavul.
szerk.: Gpu-Z-vel figyeltesd 3DMark közben.
-
rígel
őstag
Jó kis kártya, valóban. Teljesen eltűnt, pedig karácsony előtt volt sok helyen. Az x-es változatot látom 1-2 helyen, de egy 10-essel drágábban mint decemberben
1,15V a fesz. nem lehet állítani, talán ha a BIOS-ban módosítanám. De nincs értelme, sokkal többet úgysem bírna -
Dany007
veterán
"Ez azt jelenti hogy a vga eddig bírja és a határain mocorog? Mert ha így van akkor viszont számít tuningnál kb 50-100Mhz is bőven."
Nagyjából igen, így van. Próbáld ki, hogy nézel egy fps diagrammot mondjuk 5-10 perces játékról így. Majd felnyomod 50mhz-el feljebb és úgy is nézz egy 5-10 perces fps diagrammot. Aztán nézd meg a különbséget.
Amúgy milyen procid van? -
Dany007
veterán
Történetesen egyetértek Grave444 kollegával.
"Nekem az a kártya tetszett, a sebessége pont jó volt."
Akkor mért adtad el? Vagy most nem értem. Azt mondtad volt egy 7870-ed. Okés. De akkor most mért vettél "helyette" egy sima 270-et? Tényleg kb u.a. a kettő.
De tényleg az van amit az előttem szóló írt. 270-270x-7870 egy kutya. Minimális a különbség fps-ben. De tényleg, amiket én néztem teszteket, ott ilyen 2-3 fps volt a max, esetleg 5.
Ha érdemben is erősebb kártyát akarsz akkor a következő lépcsőfok a 280x. Zöld oldalról meg a 770.Más.
Közben nekem meg ma megjött a 270x. Állatul néz ki nagyon. De tényleg nagyon brutális élőben. Gyönyörű szép, igényesnek tűnik. És 800g tömegű. Piszkosul nehéz.
A képek nem adják vissza ezt a szépséget.
A hűtő borításról elsőre azt hittem, hogy fém. Annyira szépen megvan munkálva annyira szép a felülete...
Kíváncsi vagyok hogy fog szerepelni. Azon gondolkodtam, lehet 3Dmark mellett én is nyomatok valami Vally Unigines tesztet hogy a proci a lehető legkevésbé szóljon bele a végeredménybe.
Ja, úgyhogy klubtag lettem!
Beszerelés után úgy tervezem, hogy első dolgom lesz felrakni az Asus oldaláról leszedett legújabb drivert. Utána mentek egy biost egy kollegának mert megkért, hogy mentsem le neki az eredetit. Utána felrakom az új biost, majd a GPU Tweek programot. Ez a terv. Rendben van ez így szerintetek?
-
Steve198310
őstag
-
katt777
félisten
Semmi újítás nincs bennük (max 290), ill. nem hiszem, hogy akkora durranás lenne, mint mondják. Amúgy az alaplapomra (FM2A85X Extreme 4) az AsRock tett már TruAudio-t (ergo ehhez nem kell dVGA, csak külön egy kis szoft), lényegében nem csinál mást, minthogy felerősíti a zajszigetelés miatt tompított frekvenciákat, ami egyébként alapból a hangkari szabályozójával, vagy bármely médialejátszóval megoldható (VGA esetében nyilván nincs alaplapi elektronikus zaj, van más, ezt küszöbölik ki). Szóval csak marketingről van szó, ráadásul a 7870XT-met sem érné meg lecserélni egy alig gyorsabb (ha egyáltalán) 280X-re, 270X-re meg végképp.
Ja, és alaplappal olcsóbban kapod meg a TA-t, mintha veszel egy 290X-et. -
kovsol
titán
Csak 290 290x 260x ben van true audio.
r9 270 és 270x egy 7870 kártya két különböző órajelre beállítva. Milyen újítást vársz. Raktak rá másik ram chippeket és cseréltek rajta biost, kb ennyi a fő eltérés a két "széria" között.
Csak azért jöttek létre a 290/x kivételével a kártyák, hogy az új számozást bevigyék a köztudatba. -
kovsol
titán
7770 és a 6850 teljesen más.
Most mind a kettő ugyan arra a GCN architektúrára épül.
PH tesztben ha megnézed a 270 gpu-z képet ott ugyan úgy pictarim chip volt rajta, mint egy 7870 kártyán.
270/270x/280x egy átnevezésnek tekinthető mindössze. Nem új generáció! Kevered a szezont a fazonnal. -
kovsol
titán
Ezt a driveres dolgot nem tudom honnan veszed, semmit nem fog jelenteni, ezek nem új kártyák, hanem a régiek kicsit feltupírozásai.
270/7870/270x meg kb egy szint. Mindennapi használatban nem fogod látni az eltérést. Érdemi előrelépés az 7950 esetén lenne csak, persze abból se a 800Mhz -es modellekre gondolok. -
Dany007
veterán
Szvsz tökmindegy melyiket veszed. Én is sokat vacilláltam ezen.
A 270 egy 7870. Ennyi. Most OC nem OC pár fps-t jelent maximum. Igazából nem releváns.A driver meg megint tökmindegy. Ismert bugok javítására jó egy új driver, másra érdemben nemigazán. Attól nem lesz +10 fps-ed. (max ha bejön a Mantle
) Úgyhogy szerintem fölösleges ezen rágódni.
-
DokiBaxxi
őstag
-
Grave_444
nagyúr
-
Dany007
veterán
-
rígel
őstag
Az msi 7870-en twinfrzr 3 , az r9-eken TF 4 hűtés van. Óriási a különbség.
Most kapásból nem sorolom, de rengeteg a panasz, volt olyan is hogy megdöglött a kártya. Valószínűleg gyenge minőségű kondikat használnak, ezért is olcsóbbak. Mintha valaki írta is volna, hogy hibás kondik vannak az első szérián. Amíg azok nem tűnnek el a raktárakból, nem ajánlanám.
-
rígel
őstag
Az hogy szemre ugyanaz, az egy dolog, bár a hűtés fejlesztése inkább a top gyártókra jellemző (MSI,ASUS..)
ezeknél elég nagy a javulás a tavalyi hűtőkkel szemben. Nem tudom neked mennyir fontos a halkság, nekem nagyon.
Szerintem hanyagold a Sapphire-t, visszaolvasva láthatod hogy sok a hibás darab -
-
katt777
félisten
58k-ért vettem a 7870XT-t. egy 270X-ért ugyanennyit kérni pofátlanság. Jelenleg a Sapphire DualX 270X kapható kicsivel 54k alatt, reklám miatt ide nem linkelhetem be, de árgépen találhatsz v. árukeresőn (és az még mindig jóval lassabb a 7870XT-nél). 7870-ek már 46k-tól vannak, tehát az még mindig jobban megéri.
-
-
Kaci84
őstag
Nem találom leírnád a tapasztalataidat!
Főleg azért is gondolkodom új kártyán, mert van, hogy éjszaka olvasgatok és szeretném úgy megcsinálni a gépem, hogy teljesen hangtalan legyen.
A mostani GTX 650Ti Boost Gigabyte Windforce hütője nem rossz, de nem tusom lejjebb állítani 1000-1200rpm alá.
Régen volt egy Giga 7850-em annak le lehetett állítani egészen 7% alá a fordulatot.
Na valami hasonlót szeretnék... -
Dany007
veterán
Igazából minden érdekel... De sajnos az az i3 3225 játékoknál jobb teljesítményt nyújt mint az 5800k-m. Persze alap órajeleken mérve. Így lehet, hogy nem kapnék reális adatokat.
@mikka07:
Na az igen. Ez már elég jól hangzik. Mért a Ghostnak nem elég 4GB? : o Mondjuk nem gond, mert van 8GB 1866-os, csak meglep.
-
mikka07
tag
Szerintem ne tuningoljál videokártyát eleve oc-s kártyád van teljesen felesleges max 5% gyorsabb lesz cserébe jobban melegszik és hamarabb tönkremegy. A cpu tuning az más ha kifogsz egy jó példányt teszel rá egy jó hűtést annak van értelme ,de videokártyánál szinte semmi főleg nem gyári hűtőkkel.Bár felőlem mindenki ugy teszi tönkre saját cuccát ahogy akarja.
-
RMZ250
senior tag
Jó van na gondótam, hogy a GPU feszt akarod de akkó ne írj CPU-t me itt néha szó esik róla is(kihajcsa-nem hajcsa)
Mi az, hogy semmi nem történikMinek kéne szerinted, meha nem nem látsz semmit akkó jó me kissebb fesszel is megy a kari, de mint montam nem hinném, hogy lehet annyit minuszolni, hogy a hőfokon észre vennél valamit. Vagy pedig csökkentsd még tovább.
A póóóóver limitre majd valaki okosabb válaszol, demindenki azr írja, hogy húzd felJa, és még mindíg nem tudjuk milyen karid van
-
RMZ250
senior tag
Pontosíts már egy kicsit miböl akarsz lejjebb venni
Mer ugye volt már itt aki a VGA-n lévő GPU-t is procinak hívja. Me a proci az a CPU, annak feszét BIOS-ban lehet állítani. Ha meg a GPU feszt akarod cökkenteni akkor nem értem a kérdést me hát ott a csúszka az afterbörnerben, lejjebb húzod azt kéz.
vagy kész.
Amúgy meg nem hiszem hogy lehetne annyit csökkenteni hogy számottevően csökkenne a hő, de próbáld ki
Monnyuk leírhattad vóna milyen karid van, meha Tahiti akkó kötelező a fesz csökkentés
-
Dany007
veterán
Szvsz szarni rá. A mostani kártyákat nem ismerem ilyen téren, de anno a régebbi NV-s kártyák simán bírták 100 fok felet is.Lehet rosszul emlékszem de olyan 120 fok volt a felső határ.
Láttam már tesztet xfx 7870-es kártyával ahol 89 fokig ment fel max! És nem halt meg, nem írták hogy katasztrófa... csupán pár fokkal melegebb volt a többinél.
Szóval a 83 biztos nem gáz. Főleg szőrös fánk alatt. Akkora terhelést az életbe nem fog kapni a vga játék alatt...@(#37833) LamaCube :
Mekkora ötlet!
Pont pár hete volt szó erről a monitoros topikban és írták is, hogy a moddolt 75hz-es beállítás mennyire zabálja a VGA-t alapon is. Szép telitalálat szvsz nem lehet véletlen, hogy pont 72-75hz-en fut a kollega monitora miközben észleli az adott problémát.
-
Dany007
veterán
Csak arra, hogy én a google-ben kerestem rá a HIS-re és a hardverker oldalán ezt dobta ki.
Bár most nézem, ez már nem is elérhető.
De ez ugye nem az iceQ verzió. Nekünk ez kell: [link]
Viszont a link jó, úgyhogy lehet valamit én néztem be az előbb...Szerk.: amúgy nem volt még ilyen kártyám. A többiek majd véleményt alkotnak. Amit a tesztekből én kiolvastam az szvsz jó, pozitív. Halk, nem melegszik durván és az 1100-as alapórajel is kecsegtető számomra.
-
proci985
MODERÁTOR
Hogy itt is meglegyen: 6950 ICEQ hűtés anno minőségben valahol a Thermarlight HR03GT környékén volt, a rajta lévő (valszeg FDB) Adda ventivel pedig tökéletes volt. melegedni melegedett, de nálam órákig ment tövig terhelve eyefinityvel furmarkszintű terheléssel, 200W meg sok volt. házszellőzéssel viszont meg merem kockáztatni, hogy maga volt a tökéletes kártya azoknak, akik kultúrált akusztika mellett teljesítményt akartak.
A 7850 ICEQ Turbo X hűtése már visszalépés, picit olcsosítva lett a borda (nem veszélyes), viszont a ventit egy morgósabbra golyósra cserélték. leszabályozva kultúrált, de sajnos nem ugyanarra a célcsoportra optimalizálták és a venti miatt egy fokkal gyengébb.
Hub alapján valszeg a 6950 hűtését rakták át a 7870re: Ha találsz képet a ventiről és Adda, akkor nyugodtan vedd meg, egy álom. Csak megfelelő házhűtésed legyen, hogy tudd csendben használni, erőltetett szellőzést a kevesebb venti - nagyobb borda filozófia nagyon meghálálja.
Viszont: Alapvetően oka van, hogy SFlexeket, Antec 140TCket és TY140eket használok a házhűtésemben, szóval elég érzékeny vagyok a zajra.
potkem: nézz be a logoutomra az eyefinitys cikkhez, anno 6950em volt q6600 mellett. pár helyen procilimited lesz, de nagyon függ attól, hogy mivel játszol.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
igen rövid nyákos ez az
gyári venti szabályozás nem engedi 55-60 fok fölé, de így elég hangos, fix 40-el sem megy 70 fok fölé 1150Mhz-re húzva és így halk -
=HG=
addikt
Lehet, hogy én is hülyeséget írtam, mintha DVI-I csatit érzékelne az ATI kártya.... A lényeg, hogy igen, valamelyiken megy ki hang..De sokkal problémamentesebb a HDMI....Viszont én próbáltam több HDMI átalakítót, de nem sikerült hangot kicsikarni belőle..Ettől függetlenül valószínű létezik...
-
Dorf3in
csendes tag
Körülbelül 2 hónapja vettem egy MSI HD 7870-t (R7870-2GD5T/OC) és nálam nem jelentkezett az úgynevezett helikopter effektus! Azt pedig csak cáfolni tudom, hogy a hűtése hangos lenne! Én tuningoltam a kártyámat 1150/1350-re és combosabb játékok közben sem éri el a 70 fokot 40%-os ventilátor sebesség mellett!
-
Ha Asus már nem - ami nagyon sajnálatos
- akkor Sapphire. Szerintem a két legjobb konstrukció. Asus hűtés / minőség / teljesítmény, a Sapphire pedig hűtés / ár / teljesítmény arányban.
Asus egy teljesen egyedi nyák - tudtommal minden esetben, ami erősebb mint a ref.
mobal,
-
LamaCube
addikt
Szerintem az Asus a nyerő. Nekem egyáltalán nem hangos. Eddig még 1x láttam 40%-on a ventit. kb. 2100rpm volt. Mondjuk én fülest használok játékok alatt és nem hallom, de amikor leveszem, akkor se a vga-t hallom, hanem inkább a ház ventiket.
Ja látom az nem fér bele árba. -
do3om
addikt
7870-et vegyél, ha néhány itteni fórumozón múlna akkor az az integrált HD 4000 kéne használod mert az való hozzá mert kihajcsa.
Szánalom hogy a szintetikus tesztekben ahol valóban előjön a különbség alapoznak a proci sebességére. Be kéne látni hogy a multihoz kel ha nem érdekli akkor nem csak minél erősebb VGA a játéknak. A játékok nagy része úgy is rakás szar az optimalizáltságot nézve. Lehet javítani fog ezen az új konzol de szerintem a mesékben is érdemesebb hinni minthogy foglalkozni fognak külön a pc-vel
-
do3om
addikt
[link]
Van PH teszt lehet vitatkozni a kihajcsárol sokat, de szerintem nem drága egy ful HD monitor így abból indulok ki mindig hogy azon a felbontáson megy, (főleg egy 50-ezres kari). Az meg hogy kemény multi játékos azért csak megemlítené hogy magas fps szám kel neki akár a minőség rovására, itt kel a proci az biztos.
Mondjuk itt 7970 van ami még sokkal erősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest