- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#77081088 #45817 üzenetére
Keresem azt ,ami igazán jó....
A következőre jutottam...
60 ezer forintig nincs jobb alternatíva a 270x-nél , teljesen jól vannak árazva tudásukhoz mérten...
Néhány helyen utolérte a 7950-et (játékokban ,nem szint. tesztekben) ,persze alap 7950-ről beszélek...
A következő lépcső a gtx 760, de az nem tud annyival többet ,mint amennyivel drágább...
És ezek után már csak a 80- x száz ezer forintos , jelentősen túlárazott kártyák vannak...
Erre jutottam....
Tudom ,nem váltottam meg a világot ,de kipróbáltam sok vga-t ,és legalább meggyőződtem dolgokról... -
Dany007
veterán
válasz
#77081088 #44192 üzenetére
Bocsánat, én nem örültem a bajának. Csupán rohadtul felhúztam magam azon, hogy tegnap egy kollega kérdésre nyugodt szívvel ajánlotta a Dual-X-et ami beszart nála, azzal az indokkal, hogy nem gond ha beszarik majd gariztatja!
Hát bocsánat, de ennyi erővel akkor ne ajánljunk semmit senkinek, mert minden létező termékre rá lehet mondani, hogy nyugodtan vedd meg mert majd ha beszarik akkor visszaviszed gariba. Ez amúgy tök egyértelmű, mindenre van minimum 1 év garancia. Azt mindenki tudja, hogyha beszarik akkor letudja gariztatni... Nyilvánvaló nem azért kért tanácsot az illető hogy lehet-e gariztatni egy kártyát ha beszarik, hanem lehet azért, mert kíváncsi volt melyiket érdemes megvenni, melyikkel legkevesebb a szívás.Egyébként meg a kollegának nincs semmi baja, aminek örülhetnék. Egyszerűen a kártyája nem bírja a további húzást és ennyi. Nincs ebben semmi extra. Ez nem hiba. Nekem is volt NV-s kártyám ami 20% oc-t bírt, de 25-nél már kezdett csíkozni. Visszavettem és gond nélkül ment tovább évekig! Még ma is megy egy rokon gépében. Viszont az nem volt gyári OC-s.
Egy kicsit túl van reagálva a dolog. Mindenki szarrá akarja húzni a már amúgyis OC-s kártyáját csakhogy nyerjen plusz 2fps-t. Nevetséges és fölösleges.@Tagan TG600:
Azért mert van egy 80+os típusa még nem jelenti hogy ajánlott kategória.
Egyébként most komolyan, mit rugózol ezen a kártya dolgon?
Normál gyári OC-n működik rendesen? Igen. Akkor mi a probléma? Ha jól látom 1100 a boost órajel. Minek akarod ezt még feljebb húzni?
Amúgy meg ha gyári OC-n gond hiba nélkül megy, akkor úgyse küldheted vissza garanciába... Az nem garanciális hiba ha nem bírja a további OC-t. -
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #44194 üzenetére
Annál jóval erősebb kéne valami 6870 vagy 6950. De itt az nem igen van.
. Az összes teszt amit láttam olvastam mind mind mennek ezek 1200 felett simán a magas alap fesz miatt. Ennél erősebb kari még nem volt a lapomban. És mindkét erős kari hibázik akkor ez nem VGA hiba ezek szerint.
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #44192 üzenetére
Hát talán a városban nincs még egy ekkora játékfanatikus mint én. Nincs még ismerősőm sem ahol lenne valami komolyabb gép amibe betegyem. most egy C2D mellé vagy egy Athlon X2 mellé semmit nem ér. A mostani HD5770 mellet neki valami Athlon van az igen kevés
De te végig követted a hibámat amit kaptam érted míről beszélek
(#44190) Dany007 A gyenge LC-Power
-
mexel
veterán
válasz
#77081088 #43045 üzenetére
Megnéztem mégegyszer: Itt vannak a logfájlok is és abból elég jól kiolvasható. Ez biztos hogy annyit pörög, +- 200rpm az eltérés de talán még annyi sincs. Lehet hogy nem pont 2500 mindig csak 2400 de az nem nagy különbség. Oda is írtam hogy KB és hogy környéke. Az is lehet hogy 2300, mert éppen 40%-os logom nincs, de van 34-35- 36, stb és ezekből következtettem ki, mert pl 36%-on 2120-2250-en pörög.
Ne megcáfold amit mondok, hanem írd le hogy a tiéd annyit forog. Nálam annyit forgott. Egyébként 100-200rpm-es eltérések vannak a nagyobb százalékoknál is mindig, ezért nem írtam pontos fordulatot. Ahányszor mérem, mindig mást ír ugyanarra a %-ra. Persze nem 1000-es eltéréssel
Lehet hogy 40%-on éppen csak 2300rpm, de a hangon nem sokat változtat. Nem teljesen afordulatok értéke volt a mérvadó hiszen a két kártyán 2 különböző féle venti van, engem főként a hang érdekelt.Itt egy teszt éppen egy MSI és egy Sapphire kártyáról, GPUz értékekkel: Itt is látszik hogy idle módban 20% ami 1120rpm. Ebből következik is hogy 40% az kb a duplája. Lentebb látszik is.
Ami még fontos lehet hogy a Sapphire biosában a Temperature Hysteresis értéke 6 fok, az MSI-ében 1 fok. Tehát 6 fokonként változik a fordulat, ez miatt is van sokszor késésben. ( persze ez a fordulat % és rpm arányát nem befolyásolja)mr bauer: ebben a hozzászólásodban azt írod hogy 270X kártyád van. Ha figyelmesebben olvasnál akkor látnád hoy én sima 270-esről írtam. Nem ugyanaz a két kártya. Be is linkeltem hogy lehessen látni melyikről beszélek.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
#77081088 #42808 üzenetére
Egy R7870-2GD5T/OC-m van, ami stress test alatt 73 fokig megy.
Inkább menjen nagyobb fordulaton, hangosabban a venti, de ne melegedjen fel ennyire.
Mennyi legyen a határ szerintetek? 65-70 fok? -
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #42532 üzenetére
Nem nekem Vapor-x lesz. 2 venti fém burkolat 1100/1450Mhz jóval nagyobb kártya 4cm el nagyobb a Dual-X nél. Meg hűtve vannak az alkatrészek rajt. Ő lenne az. azt írják több helyen 1200 feletti GPU meg sem kottyan neki. Hasonló a Toxic is de az sajnos abban a boltban nem volt. Így a kisebb maradta a 270X ek közül de nem a legkisebb. Úgy jön a dolog Dual-X majd Vapor-x és a Toxic Tri-X. Annak is brutál egy hűtője van.
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #42523 üzenetére
Hétfőn jön meg a cuccocska. Már tűkön ülök. 3810Ft kell ráfizetnem mint különbözet. Igy is 11e olcsobban jutottam hozzá a mai árakkal számolva (1100/1450Mhz az alap) Várom már mert irták tesztekben rohadt csendes. Max terhelés alatt 36% forgott 60 fok mellett. De hívtak hogy már megérkezett a kártya és hétfőn jön a futárral. Na de majd hétfő este nyomok fel egy kis élményt
(#42524) mexel : 166W irtak és +20 TDP limittel 199W
-
LamaCube
addikt
válasz
#77081088 #42062 üzenetére
Mantle hírek. Lehet, hogy kamu...vagy kitudja.
-
Womb
senior tag
válasz
#77081088 #42062 üzenetére
Azért nem ölném meg a reményhalat. Ha tényleg igaz, amit a mantle api-ról mondanak, ha tényleg elterjed, sok játékot fejlesztenek rá, sokáig használható lesz a jelenlegi kártyánk. Hisz a lényege az, hogy minőséget produkál, kevesebb erőforrásokat igényelve. Legalábbis az én szempontomat alapul véve
-
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #41672 üzenetére
Az a helyzet ha játék miatt csinálja akkor konzolt veszek és nem szarakodok. De mivel PC-s vagyok már 8-9 éve így maradok nála. De ha játék miatt csinálná akkor ne játszak vele? Nem a játékok hibájából csinálja ez az el b...ott hardver miatt van sajnos. Bele esett megint valami gödörbe. Egyéni gyártói szemét megint. Nézd meg az MSI,Giga,Asus egyiknél sincs probléma.
Veress neki Crysis 3, Metro LL, Batman 1-2-3,
De van amikor nekem sem jött elő órákon keresztül ment faszán majd egyszer csak puff. Villog. Ujra indítom indítok majd játék és hamar 10-15 perc megint kezdi.A Sapphire fórumban is akad már úgy látom ez a probléma.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41622 üzenetére
Ha igaz a teória (persze eddig csak feltételezés) akkor ez nem szoftveres probléma, hanem olyan hardveres, ami biz. szoftver/ek használatával jön elő, vagy legalábbis jobban igénybe veszi a kártyát, így előbb kijöhet a hiba. Simán lehet, hogy javítható BIOS módosítással... ha végre foglalkoznak majd Sapphire-éknál a problémával.
GPU-Z nálam sem ír VRAM hőmérsékletet, de ez az összes sapphire-nál így van.(#41625) z0l1ka: Nálad sincs VRAM hőmérséklet!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41620 üzenetére
Akkor lehet mégse olyan hülyeség, hogy a monitorozás közrejátszik a hiba előállásában!
Ha ugyan az a hibánk, akkor szerintem nálad se szűnik meg a hiba addig, míg újra nem indítod a gépet (ha jól rémlik, Steve198310 is megerősítette ezt)! Tehát, ha előállt a hiba, és kilépsz az AB-ből, akkor simán lehet, hogy jelentkezik a hiba, hiába nem fut már az AB!
Úgy próbáld, hogy indítsd újra a gépet, és el se indítsd az AB-t, hogy úgy jelentkezik-e. Én jelenleg ezt tesztelem, nem indítok monitorozó progit, és eddig minden OK! -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41615 üzenetére
Azt tapasztaltad, hogy ha éppen jelentkezik a hiba, akkor mindaddig megmarad, míg újra nem indítod a gépet? És ha előjött, akkor már minden játékban jelentkezik? (legalábbis ahol erős tesszelláció van).
Lehet hülyeség - de egyelőre igazolódni látszik-, hogy nálam akkor jött elő a hiba, amikor PlayClaw-al monitoroztam (+ment a GPU-Z is). Azóta direkt nem használom a progit, csak Fraps-al íratom ki az FPS-t. (de ennek ugye semmi köze a hardveres monitorozáshoz, míg az előbbi és a GPU-Z folyamatosan kommunikál a kártyával) -
válasz
#77081088 #41615 üzenetére
Más játékokkal is próbáltad?
Vannak még pc-re rosszul megírt ,és vga-t melegítő játékok ,ilyen pl. az egyik kedvencem a darksiders 2 is...
Ha mégis garira kerül a sor , a "fogyasztó védelem " szót raktározd el ,időközönként nagy hatással tud lenni a segítőkészségre... -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41600 üzenetére
Azért egyáltalán nem biztos, hogy Steve198310 fórumtárs VGA-ja halálának köze van a "Steve féle" villámós hiba jelenség okához. Lehet, hogy ettől teljesen független okok miatt nem ad most képet. Persze a lényeget tekintve ez majdnem mindegy is, ha nem kapunk rá megoldást, akkor így is-úgy is RMA lesz....
Nekem most azt válaszolták, hogy akkor készítsem elő a számlát, és küldjem vissza az eladónak! Szóval akár tudnak a problémáról, akár nem, a lényeg, hogy kb. semmi segítségnyújtásra nem lehet számítani a supportól. (az is lehet, hogy jórészt nem is hozzáértőket alkalmaznak, csak tudjon jól angolul és minden helyzetre találja meg a megfelelő kikopizandó szöveget)
-
bombibmw
veterán
válasz
#77081088 #41600 üzenetére
Küldd el emailben a videót és csatold hozzá,hogy mire viszed a kártyát vissza,ott legyen a másik,különben ideges leszel!
(#41602) CitroenC4:
Két ilyen árából már majdnem vehetsz használtan egy 780-at,amihez a procid is elég lenne.
Újonnan meg 770-et,280X-et,ami szerintem jobb megoldás lehet. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
#77081088 #41506 üzenetére
Na ne idegesíts!!!
Maradjunk annyiban, hogy az eső, és minden rendben a kártyával, oké?
(#41501) Grave444
Nekem továbbra sem az kell, hogy x %-kal nőjön a teljesítménye, hanem, hogy minden esetben kihajtsa a VGA-t 100%-ra(nyilván, ahol 50%-os GPU kihasználtsággal is megvan a 60 FPS, ott elég, csak arról beszélek, hogy amikor most a CPU 100%-on teker, akkor a GPU kihasználtság 90-95%). De lehet csinálok csak egy kis OC-t, és megnézem úgy, lehet nem is kell CPU csere -
BogyóBP
addikt
válasz
#77081088 #41514 üzenetére
Egy csomo bolt tart raktáron OEM terméket, legalábbis a nagyker hogyha pattog az ügyfél akkor azonnal a kezébe tudják nyomni a csereterméket. Érdemes ezekkel probálkozni. Így a dobozból kiveszik a kártyát és a zacskoját és odaadják az oemet a régi dobozával..Azt hiszem.
-
-
válasz
#77081088 #41248 üzenetére
hát ahogy a kezdetek óta, leszeded atiflash.exe-t ,dosos progi, dos alol fel flasheled. Kell egy usb-s dos arra rámásolod a romot meg a exet és megcsinálod.
Fontos hogy az eredeti biost mentsd le ... gpu-z pl erre alkalmas azt win alol is megteheted.. de atiflashel is
minden infot és progit romot megatalálsz a techpowerupon...
viszont nálam a diablo random fagyást nem oldotta meg
Villodzás hibája:
állítólag elpida ramokkal van gond szarul veszi visza a ram óra jeleket amd support oldalán írják . Ha kikapcsolod az energia takarékos módot akkor megszünik .. én ezt nem csináltam mert el se tudtam képzelni a konfigomat energia takrékosság nélkül igy is 73w eszik idle... monitor nélkül -
bombibmw
veterán
válasz
#77081088 #41245 üzenetére
Nekem is volt,sőt szinte mindenkinek.
Az Origin felfrissítette a játékot és meggyógyult.
Hogy pontosan melyik patch,azt nem tudom.Akkor Te szerencsés Vagy.
Eddig nekem sincs gondom a kártyával.Valaki nem tudja,hogy pontosan hol találom az új bios-t?
Asus oldalán nem találom,pedig már mindent végignéztem. -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41108 üzenetére
De amit Bogyó linkelt videót, azon is látható ugyan ez a hiba.
-
diegho
nagyúr
válasz
#77081088 #41008 üzenetére
Én az elsők között vettem a pro-t, még senkinek nem volt itt akkor, így nem tudtam, hogy egy rakás sz@r. A 212 evo ugyanaz teljesítményben, de sokkal minőségibb a kialakítása, az egész felfogatása is profibb, 7k-ért best buy volt, 9k-ért már nem venném meg, akkor már 10-ért valami komolyabbat. Na de tényleg off vége.
-
katt777
félisten
válasz
#77081088 #40399 üzenetére
Gyári beállításokkal, tuning nélkül meg 100°C-ig, GPU 80 fölé, szerintem az is sok, főleg a zaj ismeretében. 1V-ra levéve a feszt, és kicsit feljebb emelve a terhelt hűtést, a VRM-ek sem melegszenek 68°C fölé, EZt már elfogadható teljesítménynek tartom. Azt kevésbé, hogy nekem kell beállítanom, ha nem szeretném, hogy izzon a gépem.
GB hűtés, vagy amúgy nV kártya esetében nem fordult elő ilyen.
A tuning egyébként a gyári alap 1.144V helyett 1.1V-on teljesen stabil, tehát még ez is takarékos beállítás.kovsol: 40%-on nekem sem hangos.
Csak játék közben ez elég szerény teljesítmény lenne. Az tény, hogy most nem HAF932-m van, de hátul 1 12cm, meg felül 2 12cm venti viszi ki a meleget a házból, és még a vinyóról sem megy oda.
A pasztázásra nem tudok mit mondani, garos a kártya, nem szedem szét. Anno vettem egy HIS 3870-et, na, az porzott, amikor leszedtem a hűtést muszájból, mert "álló helyzetben" is forró volt. Elállhatott valahol nyáron egy 50°C-os raktárban pár hónapig. -
katt777
félisten
válasz
#77081088 #40397 üzenetére
Az én 7870XT-men dual Sapphire hűtés van, hangos, és a kártya is durván melegszik (gyári beállításokkal, némi tuninggal VRM-ek már karcolják a 110°C-ot), kénytelen voltam Afterburnerrel levenni a feszt, és feljebb a hűtést, tuningolva a VRM így is elmegy 100°C-ig. Szerencsére csak terhelés alatt pörög föl, terheletlenül szinte zajtalan. Ehhez képest a GB TwinForce2 hűtése anno a GTX560-amat túlfeszelve és tuninggal is hűvösen tartotta (80°C alatt) az egész kártyát.
Volt Sapphire HD4870-em is dual hűtéssel, az is hangos volt és forró, HD3870-em meg AMD-s hűtéssel, az még annál is rosszabb. -
-
-
Iceman9918
csendes tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
#77081088 #37153 üzenetére
Sztem az elötted szóló arra az eshetőségre gondolt ha épp nincs türelem/lehetőség..nemtudom hirtelen máshogy foggalmazni..tehát MOST kell a gép
Nem akar 2hónapot várni arra h megdobják a "jó" kártyával.. Bár énis amondó vagyok h hajrá gari, addig meg venni egy átmeneti 5-6ezres sz...valamit amivel lesz kép...nekem mindíg van 1 tarcsiba...
-
HSM
félisten
válasz
#77081088 #33151 üzenetére
Szerintem ezzel többet ártassz, mint használsz. A kosz nem megy be a zárt helyekre, ellenben az alkatrészek, kontaktok kopnak, gyengülnek minden egyes szétszedéskor/összerakáskor.
A porszívóval is jobb vigyázni, nehogy megsüss valamit ESD-vel.Ecsettel is jobb óvatosan.
-
HSM
félisten
válasz
#77081088 #32323 üzenetére
MSI 7870 TwinFrozR OC volt. Próbáltam ezt a BIOS-t (egy újabb volt rajta) és ugyan elindult vele, de mindenféle hibát dobott a driver és minden baja volt, nem lehetett vele működésre bírni.
Persze, akinek a kártyáján gyárilag ez van, és tökéletesen megy, az szerencse, mert azok közül nem hallottam ennek a hibának az előfordulásáról.Persze, az érthető, hogy előfordul selejtes darab, de ebből sokkal több volt, mint amennyi a normális statisztikákba belefér. Itt egy csúnya szériahiba volt, hasonló, mint a Sapphire hírhedt BS hibája.
Bár sajnos az MSI okát a mai napig nem tudjuk, illetve hogy van-e rá megoldás.
A gagyi ventit és ezt a hibát leszámítva tényleg nagyon egyben van fizikailag a kari, ezt leírtam többször is.
Akinek fontos a halk működés, annak viszont nem ideális ez a hűtő/kártya, mert halkan nálam nem működött megbízhatóan.
-
synthattik
aktív tag
válasz
#77081088 #31554 üzenetére
Kidobni nem is szeretném,de lehet ,hogy eladás lesz helyette,mert szntem szörnyen hangos.
Ez 40%-os ventinél hangosabb,mint a giga 7950 3ventis 50%-nál pedig az már ott nem olyan halk,de ez azon is túltesz.
Bár még mepróbálkozom 1 kis alulfeszeléssel hátha úgy nem lesz para,de szntem megy hamarosan apróba. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
#77081088 #30025 üzenetére
A lényeg, hogy a SSAO fogja meg és a tesszeláció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest