- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
irhejja
tag
válasz
Cseneles #45094 üzenetére
A Driverek mennyire fejlődtek az utóbbi időben CF téren?
Régen tudom, hogy elég sok gond volt velük, de nem nagyon követtem a helyzetet, mert eddig nem volt aktuális a CF.
Nekem nagyon szimpatikus már azért is, mert sokkal egyszerűbb lenne külön külön megvenni őket mint hónapokig spórolni egy 280X-re vagy 290X-re.
Most a régei gépemből maradt HD 7750-el tolom és nem éppen csúcs az élmény
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Cseneles #45062 üzenetére
Na, hát ez így királyság!
Csak az a baj, ha majd megint úgy látják, hogy kevés hardver fogyott,
és meg akarják növelni az eladásokat, akkor majd megint adnak olyan "névleges"
gépigényeket a játékoknak, mint pl.: a krízis 3-nál. Aztán most meg kiderült, hogy fele
olyan erős gépen is elmenne, de direkt lett úgy fejlesztve, hogy akkora gépigénye legyen.És pl.: Ha
letöltömmegveszem a BF4-et, akkor azt valahol külön be kell állítanom, hogy a Mantle-t használja, vagy automatikusan felismeri és úgy indul? -
Nuada herceg
őstag
válasz
Cseneles #45060 üzenetére
Uhh, az utolsó mondatod elég kemény volt nekem, de azt hiszem értettem.
Szerintem is a minimum fps javulás lenne a legfontosabb dolog. Annál nincs is idegesítőbb, amikor leeseik tízen fps-re pár pillanatra. :/
De gondolom ezt a mantle API-t még nem sok játék támogatja...
Köszi a magyarázatot.
-
katt777
félisten
válasz
Cseneles #45024 üzenetére
A Mantle a VGA-n is segít.
Nem tudom, hallottál-e róla, hogy az új DirectX is mantleosodik, azaz azzal is "lemennek gépi kódba", tehát mire lenne pár program Mantle támogatással, lesz arra DX is. Régen amúgy PC-re is tudtak optimalizálni, mert kénytelenek voltak hardvert programozni, hol volt még a windows meg a directx...Én azóta is azon dühöngök, hogy mi a f.szért kell szoftveres áttét, aztán meg hibajavítás szintén szoftverből, de hát nyilván kevés a hozzáértő programozó, mint az a játékok minőségéből is észrevehető.
belinho: Minden rendesen beállított, főleg mai játék VGA limites, de nálam még az Oblivion is. Játékok is vannak, ott sem lesz más az eredmény, előre borítékolhatom, mert már a 6800K is csak 40-60%-ban dolgozott alattuk, leszámítva BF 3-4-et, na, ott 80%-ban, tehát még annak az ereje sem kellett. Persze vannak, akik lebutítják a grafikát, aztán bőven fikázzák a "gyenge" processzorukat, de azok véleménye számomra nem mérvadó.
Nem azért vettem ilyen VGA-t, hogy rontsam a szememet, aztán még siránkozzak, hogy gyenge a procim. A Markok és az Unigine-ek is full grafikával mentek full HD-ben, nem defaulton.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Cseneles #45024 üzenetére
Én nagyon keveset tudok a Mantle Api-ról.
De akkor most ha jól értem amit írtál, a procsszor gyengeségén javít ez a megoldás?
Én ma vettem a HD 7870-et. Mellé egy I7-es konfigom van 8 Gigával.Akkor most ne várjak sok javulást a Mantle-val?
Vagy azért az mindenképpen több fps-t ad, mint a direct x?Tényleg nem értek hozzá, ezért próbálok 1 kicsit okosodni.
Előre is köszi a választ. -
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #41410 üzenetére
Megtaláltam
Gigabyte R9 270X F2 Bios
-
katt777
félisten
válasz
Cseneles #40029 üzenetére
Munkahelyről ugrálok fel, nincs időm keresgélni. Én amúgy az alaplapi támogatásra gondoltam, mert mindenütt azt írják, hogy a PCI-EX16 3.0 csak megfelelő processzorral működik. Ha 7990 ki van szolgálva, akkor valóban mennie kell, kérdés, 7990CF mennyit lassít.
kovsol: FM2+-ban már van. IGP meg a prociban van, szóval van köze. Hogy te nem látod értelmét, az engem nem különösebben érdekel, mivel, mint írtam, az 1 karit ált 30-60%-os teljesítménnyel hajtja ki a proci, legfeljebb C3-ban veszítenék teljesítményt CPU-limit miatt, de akkor még mindig buherálhatom feljebb a grafikát driverből. Persze leginkább az érdekel, hogy pl. Oblivionnak van-e már CF támogatása, mert az az egyetlen játék, amellyel a tuningolt 7870XT-t is ki lazán tudom fektetni (ennyit meg az elavult DX9-ről).
-
válasz
Cseneles #39904 üzenetére
Az akadásoknak nincs köze a 256 bit-hez, akkor egy kártyával is jelen lenne, csak alacsonyabb fps mellett.
Fél évig 1 kártyával toltam, most ismét 2 és már látom miről beszélnek az emberek, csak eddig évekig SLI és CF rendszerem volt és azt szoktam meg, ezért nem láttam.
Grid 2 alatt pl vajsima, de sok helyen... -
Dany007
veterán
válasz
Cseneles #39900 üzenetére
Áh nekem szórakozásnak drága.
Teljesítményben meg nem éri meg. Majd ha minden játéknál pontosan 200%-os teljesítményt lehet elérni 2db kártyával akkor talán. De fogyasztásban akkor sem. Összárból inkább vennék használtan valami nagyobb teljesítményűt és akkor nem kell várni driverre és garantáltan meglesz a teljesítmény mindenhol. Persze tisztelet a kivételnek.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Cseneles #39491 üzenetére
Mennyi vga-ra van rátekintésed? 2-3? Netán 5? Itt nem a veszel egy kártyát és az jó vagy nem a kérdés. Itt tízezres tételekről beszélünk, hogy abból mennyi a hibás. Nekem volt szerencsém egymás után 16db ugyanolyan fóliázott csomagolású Sapphire kártyát kibontani (2 órával előtte lett a nagykerben vásárolva), amiből 14 még csak képet sem adott! Az ilyenek előfordulnak, de az, hogy egy gyártó évek óta folyamatosan olyan szériákat dob piacra, amikben látszik, hogy kispórolta a fesz stabilizátorokat és áttervezte az egész áramellátást azért, hogy olcsóbb legyen, na az már gáz. Érvényes ez rengeteg gigabyte alaplapra és vga-ra is. Érdemes utánanézni a külföldi fórumokon, ahol nagyobb cégek emberei is előszeretettel alkotnak véleményt az általuk forgalmazott termékekről.
-
R3laX
addikt
válasz
Cseneles #39478 üzenetére
Nekem ez a második Giga. Első egy Gigabyte 8500 Deluxe volt. Első ATI kártyám
, és imádtam. Alaplapból nem vennék Gigát, tápból sem, de a vga bizniszt már elég régóta űzi.
-
Apollo_21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest