- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Azért az ATI-nál is érzik, hogy baj van a driverekkal, mert ha jól látom itt van a 11.11-es verzió.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #25177 üzenetére
Köszi!
Nem is küszködök vele tovább már. A BF3 illetve a MW jobban bejön, azok meg futnak tökéletesen. -
embe
nagyúr
válasz
Gerisz #25172 üzenetére
Nem feltétlen butaság.
Olvass bele a Rage tocsikba! Találsz egy kis panaszáradatot.
-
embe
nagyúr
válasz
ittakary #25163 üzenetére
Ok. csak azt írták, hogy a progiban is lehet, gondoltam megnézem vele a RAGE-t. De mivel leszedtem a gépről a játékot, így majd esetleg ha valamikor kedvem lesz megint felrakni. Nem bírtam semmi okossággal működésre bírni anno a játékot, csak a 11,6-os driverral ment. Azzal viszont minden okosság nélkül. Viszont a BF3 sírt, hogy 11,7-es vagy újabb driver kell neki. Mivel a BF3 jobban tetszett így maradt az. Mert tudod " csak egy maradhat"
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24725 üzenetére
Szia DroiDMEster!
Ezt a kérdésem megnéznéd?! Köszi! -
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24653 üzenetére
Érdekes. Egy hete szedtem le a Sapphire oldalról. Mindegy. Ezzel sem tudom.
Elindítom a progit. Ott megnyítom az Overlocking fület. A GPU Voltage résznél emelem, majd Apply - de nem történik semmi. Pontosabban az Apply megnyomása után vissza áll az eredeti 1168-as értékre.
A Settings-nél mi legyen bejelölve - vagy mi nem?
A Rage továbbra is működésképtelen a konfigompn. Csak a 11.6-os driverral működik. Azzal viszont a BF3 nem megy. -
embe
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24597 üzenetére
Itt a hivatalos oldalon is:
11.10 driver . Nekem a Rage sz@rabb - egyszerűen nem működik. Csinálhatok bármit. Csak a 11.6-os driverral hajlandó szóba állni. -
embe
nagyúr
Ha már tuning? Tudtok mondani egy olyan beállítást, amivel a Sapphire HD5831extreme 800/1000-es gyári jeleit járatni lehet feszemelés nélkül? Tudom ez minden kártyánál egyedi, de mondjuk egy olyat amire azt szokták mondani " jó eséllyel" bírni fogja.
Köszi!Nem szállok be a "mag szám" vitába.
De: Nekem volt E5200 - 3,4-en, és E7300 - 3,5-ön járatva. Most egy X2 555Be van, 3 magosítva. Igaz most 4GHz-en jár, de emelés nélkül is erősebb. Szerintem számít a cache méret. -
embe
nagyúr
Megoldottam a problémát a BF3-al. A monitor képernyőfelbontását beállítottam 1440x900-ra. Majd elindítottam a játékot. Mint korábban írtam, ha a monitor ezen a felbontáson van, és nem a natív 1600x900-on, akkor elindul a játék. A játékban viszont működik az 1600x900-as felbontás. Ahogy itt nézelődtem, mármint a játék videó beállításai között, azt vettem észre, hogy a monitor képfrissítése - Field of View 70-es értékre van állítva. Holott a catalystban, illetve az asztal speciális beállításai között is 60-as érték szerepel. Visszavettem a video beállításban is 60-ra.
Ezt követően kiléptem a játékból, és az asztalt - vagyis a monitor felbontását - visszaállítottam a natív, vagyis az 1600x900-as értékre. Ezt követően a játékot elindítottam, és most már nem villogott, hanem szépen elindult.
Ha esetleg más is hasonló hibával küzd, javaslom az említett Field of View értéket leellenőrizni! -
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24408 üzenetére
A játék maga felkínálja, és beállítja magának ezt az 1600x900-as beállítást. Ha lesz rá keret, akkor lehet egy új monitor lesz.
-
embe
nagyúr
Üdv!
Na a küszködés folytatódik a HD5830 Extreme karival, és most már a 20" -os monitorral.Tehát a Rage probléma megoldódott azzal, hogy a 11.6-os drivert kellett feltennem. Ment szépen, semmi buhera nem kellett.
Most feltettem a Battlefield3 játékot. Kezdte azzal, hogy a 11.6-os driver nem jó neki, mert minimum 11.7-es kell.
Akárhány, akármilyen drivert tettem fel, a BF3 csak villogott, mármint a monitor.
Gondoltam egy merészet. A sokadik játék, és driver telepítés után visszavettem a monitor natív felbontását 1600x900-ról, egy elterjedtebb 1360x768 -as felbontásra. Láss csodát a BF3 elindult. Érdekesség, hogy a játék beállította magát a natív, vagyis az 1600x900 felbontásra, high beállításra, ezen szépen futott a játék.
Ha kilépek a játékból, ekkor a szépséghibája, hogy ilyenkor az asztalt újra kell rendezgetnem, felbontást a natívra visszaállítani, ikonokat rendezni - ez meg elég macerás.Összegezve: a játék nem szereti az 1600x900-as felbontást. Mármint a gép ezen beállítását. maga a játék szépen fút ezen a beállításon.
Mi lehet a megoldás? Tudom - vegyek új monitort, más felbontással.Más?
-
embe
nagyúr
Helló! Megmarom magam :
Küszködtem a RAGE játékkal, driver le és fel, de nem ment. Különféle cfg fájlok. Eredménytelűl.
A legfrissebb ccc-t lecseréltem a 11.6-os CSAK driverra. Így ment szépen.Feltettem a BF3-at. Nem indult el, mert ordított, hogy a 11.6-os driver nem jó, ami fenn volt, hanem 11.7-es vagy újabb kell. Lecseréltem. Az eredmény: A RAGE a szokásos módon sz@r, nem megy. De a BF3 sem, csak villog a kijelző széle.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24223 üzenetére
Szia!
Megoldódott a Rage probléma. Itt leírtam, hogyan. Köszi a sok segítséget! -
embe
nagyúr
válasz
Na levettem a procit 2 magra, és a gyári 3,2 GHz-re. Most így a játék eleje is szarul indult.
Felhúztam 4GHz-re. Így sem változott semmi. Levettem a felbontást 800x600-ra - eredmény szintén ua. -
embe
nagyúr
válasz
Irigyellek
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24219 üzenetére
Jó neked! Nekem nem megy a játék. Az adatlapomon lévő konfg + annyi, hogy a kari 875/1100-re van húzva. Felbontás 20"-os monitor 1600x900. Ezt állította be a játék is. Mégse megy. Olyan laggos, hogy nagyon. Egy diavetítés ehhez képest gyors keresés a videón....
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24217 üzenetére
Ok. Köszi! Már működik. Csak azt kérdeztem, hogy amit linkeltél az mezei driver, vagy valami a RAGE játékhoz igazított cucc?
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24212 üzenetére
Rendben, köszi! Működik.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24212 üzenetére
Köszi! Valszeg ez lesz a megoldás.
Igen, azt hiszem anno, valóban kézzel telepítettem a karit.... és igen, a Driver swipert használtam-
most töltöm a csomagot aminek a linkjét betetted. Az mi? -
embe
nagyúr
Hali! A problémám a következő. Küzdök a Rage játékkal, mint disznó a jégen. Nem megy. Eközben cserélgettem a vga drivereit. A kari AT HD5830 extreme.
Driver telepítés: telepítőcsomag hiba illetve Illesztőprogram telepítés: nincs ilyen INF fájl hibát kapokVégigmegy a progress csík - elméletileg felteszi a drivert - de például a CCCenter már nem indul el az asztal - > jobb egér -> catalyst control center sincs ott, a kijelző felbontását nem lehet állítani 880x600-on van.
Több drivert is próbáltam, ami korábban jó volt, most nem működik egyikkel sem.Valami ötlet? Régebben is volt ilyen, akkor valami INF fájlt kellett másolni, csak már nem emlékszem mit és hová.
Köszi a segítséget!
-
embe
nagyúr
válasz
GhostLead #23886 üzenetére
Egy helyről szedd le, mert összeakadhatnak. Pl. innen leszeded az AMD Driver Autodetect progit. Elindítod, majd megkeresi a legfrissebb drivert neked.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #23828 üzenetére
Köszi!
Korábban kérdeztem ezt a "monitorozást" valamelyik fórumban, de nem kaptam rá választ. Most már birtokában vagyok a "titoknak" -
embe
nagyúr
Csak egy javaslat:
Próbáld meg a Driver sweeper progit telepíteni. Majd indítsd el, és értelem szerűen menj végig.
AMD-Display -t pipáld ki
Elemzés
majd takarításújra indít. Hátha!
Vagy : töröld a Program fájl mappából az ati könyvtárat, és csinálj egy rendszer takarítást (registry stb )
-
embe
nagyúr
válasz
Dark KillerX #23559 üzenetére
Na megmérték, vagy szétkapjam a gépet, megmérjem?
Megmértem: 24,8 cm. ~ 25 cm. Ez a kártya hossza, és ebben nincs benne annak a lemeznek a vastagsága ( nem tudom mi a pontos neve ) amivel a gép hátlapjához rögzíted. A hűtés kicsit túl nyúlik.
Ez egy Sapphire HD5830Extreme kártya mérete. -
embe
nagyúr
Nekem nem mutat ilyen Vram hőmérsékletet, pontosabban egyáltalán semmit sem mutat. Sem az AIDA sem a GPU-Z. A kártyám: Sapphire HD5830 extreme. Miért? Nincs rajta ilyen hőérzékelő dióda?
-
embe
nagyúr
válasz
intercooler #23418 üzenetére
Ez a 850/1100 nem automata tuning a ccc-ben, hanem hasra ütésszerűen allitottam be , majd teszt .
-
embe
nagyúr
Hali!
Tudnátok egy olyan értéket mondani amire biztonsággal belehet állítani egy Sapphire HD5830 extreme karit? Mármint tuning értékekre gondolok. Most 850/1100-ra állítottam a catalystban. Ezzel működik szépen. Most nem egy szétégetés előtti utolsó értékre gondolok, hanem ami egy jó kiegyensúlyozott tuning érték.Köszi!
-
embe
nagyúr
válasz
Mittu88 #23231 üzenetére
Végül is még az éjszaka megoldódott a dolog. Uninstall majd reinstall. Eredmény ugyanaz, vagyis a tálcán nem működött az aero. Windows élményindex ismételt futtatása, és közben bekapcsolt az earo, vagyis a tálcán már működöt, és ismét a régi pontot adta, ami a videó teljesítményre írom csak: 7,6 és 7,6.
Passz hogy mi volt a gond. -
embe
nagyúr
Hali!
Kártyám: Sapphire HD5830extreme. Nekem az a tapasztalatom a 11.8 -as driverrel, hogy a W7 élményindexe kevesebb pontot adott:11.7 11.8
Windows aero asztali teljesítménye 7,6 6
3d munka és játék 7,6 6
Mi ez a pont esés - csökkenés?
Visszatettem a régit, de azzal meg most az aero nem működik, és az aero teljesítményre: 1 !!!! pontot adott. Miért van ez????
-
embe
nagyúr
Maghalt volna az alaplapom hangvezérlője? Mivel már feltettem egy új win7-et és nincs analóg hang a kimeneten továbbra sem.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #21094 üzenetére
Ok, Köszi!
De hangom nincs. Lehet hogy kártya csere közben meghalt valami az alaplapon?
-
embe
nagyúr
Jó reggelt!
Megvan az új kártya. Sapphire HD5830Extreme. Küzdök itt vele - éjszaka után álmosan - mert nincs a gépen hang.Már tettem fel új realtek hang drivert is, de semmi. Biztos vagyok benne hogy bagatell a hiba, de most álmosan nem bírok rájönni. Valami ötlet?
Köszi!
Ha felkelek neki esek... -
embe
nagyúr
válasz
lizakattila #20986 üzenetére
Hali!
Elvileg nekem is holnap érkezik meg az IPON-tól. Kíváncsi leszek a karira. Ez a 26500 Ft.-os ár ( benne a pic-pac szállítás) szerintem elég barátságos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest