- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark_hmz
tag
válasz
pempellini #30508 üzenetére
Milyen problémára gondolsz? Nekem ilyenem van és semmi problémám nem volt vele eddig - kivéve amikor túl volt húzva és előfordult egy két fagyás -, lassan 2 éves lesz. Hőmérséklet is rendben van még plusz fesszel is, 70-72 fok körül mozog a gyári hűtéssel.
-
dark_hmz
tag
válasz
Chosen #29206 üzenetére
Szia!
Ha gondolod ezt kipróbálhatod, és akkor nem ugrik a powerplay. Még tavasszal csináltam ezt a programot, pontosan azért mert a Trixx elcseszi a feszültséget és 2d-ben is a 3d-s feszt kapta a kártya. Nagyon fapados a cucc, egy szövegfájlból olvassa be az egyes powerplay szintekhez tartozó órajeleket és a magfeszültséget. FONTOS, hogy MIELŐTT elindítod a programot, írd át a fájlban az értékeket mert ez az én kártyámhoz van belőve (nekem 5830 Xtreme van), és indításkor nem kérdez semmit csak beállítja az értékeket! Valamint arra is figyelj, hogy mit írsz be mert semmiféle ellenőrzést nem csinálok, azaz beírhatsz akár 10Ghz-nek megfelelő értéket is. Egyszer sikerült is egy nullával többet írni a mag órajel után, szerencsére egy resettel megúsztam a dolgot.
Magyarázat a cfg fájlhoz: az egymást követő értékek: mag órajel memória órajel feszültség, 3 sorban a 3 szinthez. A frekvenciaértéket százzal osztva látod, hogy hány mhz, a feszültséget pedig ezerrel osztva kapod meg, hogy hány volt. Tehát az eredeti fájl alapján 125 / 300 Mhz 0.9V, 600 / 900 Mhz 1.063V, 935 / 1250 Mhz 1.17V megy a powerplay szintekhez. Célszerű parancssorból indítani és akkor látod ha esetleg hibával leáll a program.
-
dark_hmz
tag
Nekem ezt dobta:
-
dark_hmz
tag
válasz
DroiDMester #25177 üzenetére
A vsync-nek pedig semmi köze ahhoz amit mondtál. Tripla bufferelés az nem vsync
-
dark_hmz
tag
embe, cellpeti, nálatok meddig engedi emelni a feszültséget a Trixx? Nálam csak 1.195V-ig
-
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24826 üzenetére
Én beállítottam végtelenre, natív felbontás+full screen+error check, aztán mehet. Trixx beállításainál pipáld ki az "...and restore clocks" sort, akkor betölti indításkor a mentett profilt.
Csináld azt amit Zoo123 is írt, kicsit visszaveszel, vagy plusz feszt adsz, majd tesztelsz. Ez ilyen, kis türelem nem árt ahhoz, hogy megtaláld a végét. -
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24807 üzenetére
900-ig elég gyorsan eljutottam, először 850 aztán 900.
Utána már nem voltam olyan bátor, 10 Mhz-es lépésekkel mentem. OCCT-vel teszteltem első körben. 10 percig hagytam futni, aztán ha nem volt addig hiba, akkor +10Mhz. Ha volt hiba akkor pici plusz feszültség, majd újra teszt. Aztán ezt ismételgettem. 960 felett már egyre több feszültség kellett és alig tudtam emelni az órajelet. Úgyhogy hagytam 960-on a GPU-t 1.18V-os feszültség mellett. Utána hagytam futni az OCCT-t pár óráig, majd 3dmark, furmark (hogy mennyire izzad meg a kártya), és játékok. Ez volt valamikor augusztus közepén, azóta így megy hiba nélkül. Ja, a memóriák... Megnéztem milyen modulok vannak a kártyán, utánaolvastam a specifikációjának, kiderült hogy bír 5Ghz-et és egyből feltoltam 1250-re. Kipróbáltam még 1300-on is, de ott már fagyott.
-
dark_hmz
tag
-
dark_hmz
tag
Mi olyan hihetetlen abban amit Remusz911 mond? Nem állok senki pártján, nem azért mondom, csak nem értem mi olyan hihetetlen benne... (gondolkodni is kéne néha, és akkor átlátható)
-
dark_hmz
tag
válasz
Zoo123 #24649 üzenetére
Igen, biztosan állítja is a feszültséget. 960-ig mentem el egy pici fesz emeléssel. OCCT-vel néztem hogy hibázik-e, 960Mhz-en alapfeszültségen már hibázott, de egy kis feszültség emelés megoldotta a problémát.
Aztán kb 2 óra OCCT, 3dmarkok, játékok stb... Augusztus közepe óta használom így. (960/1250)
-
dark_hmz
tag
Ez nem túl valószinű.
Esetleg próbáld meg portalanítani a kártyát. Nekem kb 2 hete a NYÁK-on lévő por okozott anomáliákat. Random hibák játékok közben, volt hogy 2-3 másodpercre megállt a renderelés, majd csak fekete kép volt a monitoron, aztán rendbejött mintha semmi nem történt volna. Aztán már simán 2D módban is szétesett a kép, megintcsak fekete képernyő, volt hogy teljesen megfagyott a rendszer, vagy be sem bootolt újraindításkor. Érzékelők szerint túlmelegedés nem volt. Na mondom de jó, megdöglik a kártyám. Aztán gondoltam letakarítom jó alaposan, egy próbát megér.
És azóta semmi baja szerencsére.
-
dark_hmz
tag
válasz
bajaki #23192 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen kártyám van, kipróbáltam Trixx-el. GPU 940 Mhz-ig ment el stabilan feszültség emelés nélkül. Most egy pici emelés mellett (1.163V-ról 1.173V-ra) használom 970Mhz-en, ezzel a beállítással eddig stabilnak tűnik (memória nálam is 1250-en megy). Szerettem volna megcélozni az 1000Mhz-et, de ott már a Trixx által engedélyezett max feszültség mellett (1.195V) sem volt stabil.
-
dark_hmz
tag
válasz
szalámi66 #23113 üzenetére
Szia!
A táp elég kellene hogy legyen. Tiedhez hasonló konfigom van (i3 2120, Sapphire HD5830, 2x2Gb RAM), egy 400W-os FSP táppal meghajtva. Sőt előtte egy 400W-os codegennel volt tápolva a rendszer, még az is elég volt neki, de jobbnak láttam ha lecserélem egy jobb minőségűre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- Honda topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest