- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
h1n1_900 #25635 üzenetére
Ez az új hűtő kérdés nálam is felmerült, de teljesen más okból.
Úgyhogy a tippet kösziAz a bajom egyébként, hogy mostanában bekapcsoláskor olyan hangot az az EAH5850 gyári hűtése, mint egy traktor. Néha magától abbahagyja, néha egy finom billentés után kussol csak el... Nagyon idegesít a dolog, főleg hogy több órát öltem eredménytelen pucolásba.
Nem lehetne valahogy megmenteni a gyári hűtőt?
Nekem ez a formaterv jobban bejönOBTW, a garanciához hogy viszonyul egy hűtőcsere?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
h1n1_900 #25585 üzenetére
Nem tudom mi gyenge neked 1920x1080-ba 4xAA mellett minden maxon 86fps...
454fps se olyan gyenge szerintem low-on...[i7 920-al simán pariban van a procim, sőt néhol oda is veri, pl itt is...]
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25572 üzenetére
ha fejleszteni akarok, akkor tényleg legkényelmesebb a core2quad
múltkor volt Q9400 25-ért, de nem bíztam meg az eladóban(újonc volt és postázni akart..), persze aztán kiderült hogy tisztességes na mindegy
mondjuk 17-18.000 Ft ráfizetéssel van egy szolid teljesítményű négymagosom, csak be kell pattintani a helyére, és elsózni a kis pentiumot
ellenben platformcsere az vesződséges: szenvedni hogy eladjam az alaplapot(ugyan ki vesz már 965-ös kb 5 éves lapot, ha igen akkor is fillérekért), akkor Ramcsere, szerelgetni, telepíteni, sok pénzt veszíteni
jah meg a tápom, Chifi, 5 éves, delta beles, ultra megbízható: de ha már veszek új gépet, akkor már valószínű azt is illene cserélni
akkor ilyen géphez már SSD dívik, új ház se ártana..
a végén rákölt az ember 100.000 ft-ot, és úgyis ugyanazt a dell monitort fogom bámulni, tehát nem hiszem hogy annyira megéri kukázni a rendszert
és valóban gyorsabb lesz valamennyivel, aztán kijön a még jobb, és akkor b@szhatom ugyanúgy
Alpachino: azért erősebb mert az övé, ha Sandija lenne akkor meg az az erősebb
nekem pedig az E5200@12*300mhz a világegyetem mércéje
, bőven erősebb a gagyi i7-eknél, FSB-ben meg L2 cache-ben még mindig vezet a c2d! meg még árban is
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25561 üzenetére
kábé 5.5-6 ghz-en kellett volna mennie, na mindegy nem is érdekel
valami trükknek kell itt lenni, ez nem létezik
egyébként miért gyenge az a Q8400? az a baj hogy core2quad? vagy mi?
vagy kevés a cache-je? 2*4MB?
van itt neked egy kis olvasnivaló: [link]
kábé ennyit számít, néhány százalékot, nem egy markáns difi(főleg ha megnézed 1 és 2 mb cache közt nagyobb a difi, mint 2 és 4 közt, sőt 4 és 6 mb cache közt még kisebb az eltérés), számít-számít de ha lecseréli Q9550-re, érted valamit nyer, meg esetleg 100-200 mhz pluszt hozzá, kérdés megéri-e, szerintem nem(persze attól függ, van-e kidobandó 15 ezer Ft)
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25554 üzenetére
Istenem, E5200-zal közel 300 fps-t dobott
de volt itt 400-600-zas FPS eredmény is, ha levesszük a videókártya terhelését, a grafikát
az biztos a proci limitál...
, mondjuk már minden hiteledet elvesztetted ez csak hab a tortán
, neki ráadásul Q8400-ese van
Lord Vader: írtam hogy 12*300=3600mhz
-
Alister71
nagyúr
válasz
h1n1_900 #25545 üzenetére
Nem hinném. Az AvP a magas órajelet szereti, és 2 magon megy. Azért ilyen jó benne az I3 és és az E8400. Ha felhúzta vagy 4500-re az I7-est meg szénné a vga-t, akkor érthető az eredmény.
Én odaírtam mennyin ment, de a t. kolléga ezt elfelejtette megtenni.
c2c a procik hasonló eredményeket kaptak. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
h1n1_900 #25441 üzenetére
Dehogyis nem: nekem az első példány MSI TWINFROZR II-m pont memóriahibás volt, a boltban gond nélkül helyben cserélték (3 napon belüli). Alapfeszen, alapórajelen fél-egy óra működés után fehér pöttyök a képernyőn, sima desktopon is. Szép screenshotokkal illusztráltam a hibát az üzletben.
-
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25400 üzenetére
Jól van. Hidd azt xD
A valóság kicsit árnyaltabb a fantaziavilagodnal xD
Miért azt hiszed ha valamit így kerek-perec kijelentesz az úgy is lesz? Ilyenkor a labaddal is dobbantasz?
Nem érdekel, profi tesztelok profi grafikonjai nekem többet mond mint te hogy érezted. A vagy hogy gépcsere után mit mericskeltel. Jah win reinstall is volt, hopp!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
h1n1_900 #25390 üzenetére
Ez így van.
Azért nem mind1 hogy mennyi pénzből lesz egy q6600 "jó" teljesítményű..(lap,hűtő)
Amúgy meg nagyon király, hogy 750mhz tuninggal esetleg beéri a gyári órajelű phenomot.
Az nem jut eszedbe, hogy a phenomon is lehet 6-700mhz-et emelni?Amúgy ha jól megnézed a grafikont 3300mhz-en lenne minimum 24fps, átlag 34.
Azzal a 100mhz plusszal, tehát 3,4ghz-en valóban utoléri a gyári órajelű phenomot, de 1ghz tuninggalA phenom fps növekedését is vizsgáld meg.
400mhz plusszal 4-4-el nőtt az fps.
Vagyis 700mhz plusszal minimum fps 31, átlag fps 42 (csak hogy igazad legyen a 4100mhz-el, bár az enyém konkrétan bírná 4200+-t is..)
Hozzáteszem a phenom egy tök mezei lapban is képes erre oéldául egy tx3-al vagy hyper212+-al.Akkor olcsó alaplappal, hűtővel 31/42 fps vagy drága lappal, drágább hűtővel "szénné tuningolva" 24/35 fps?
Nem is mondtam, hogy válts phenomra core2quadról.
És felhasználófüggő, hogy ki mire szeretné használni a gépét.
Én AMD párti vagyok, mivel szerintem olcsóbb, de nem roszabb megoldás az intelnél. -
X Factor
addikt
válasz
Igen, de jelenleg a quadok piacát azok képezik akik 775ös rendszerrel rendelkeznek meg mondjuk 4 giga rammal, és quadra tizen x ezerből tudnak váltani és még a gépet se kell baszkurálni.
Bár tisztában vannak vele h. egységnyi pénzért jobb/erősebb cpu-t is vehetnének, vagy netalán tán még platform csere se fájna sokkal többe, a vele járó macera sok esetben nem ér annyit,mint ami user egyszerű lelke elvisel.
Hisz a legtöbben inkább csak használják a gépet, minthogy állandoan babrálnák, szerelgetnék és windowst telepitenenek.
-
Remus389
veterán
válasz
Miért kéne? 9-és szorzoval rendelkezik
Az elég magas, a tehát nincs szükség brutális lapra
A 965-ős lapok tudnak 450-és fsb-t a P45-ősök 500 felett is mennek, na akkor szorozzal
Mielőtt le próbálnak oltani nézz utána picit
Na most nincs miről beszélni
Nem arról van szó, hogy valaki q6600-ast vegyen, de ha olyanja van simán állja a sarat. Felesleges lecserelni, pláne ha full hd ba játszik.
Ha pedig AMD X4-re cserélné cseberbol vederbe kerül. Max annyibol éri meg hogy kipróbálására, de sokat nem nyer, sőt.
-
válasz
h1n1_900 #25381 üzenetére
Lap : => Maximus II Formula De ez látszódik is a 3600.as tesztképen
Táp : => Seasonic M12D 850
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25381 üzenetére
nem olyan vészes az:
igaz ez nem tunningolt, de mégis valami fogalmad legyen az erőviszonyokról
a QX6700 a középmezőnyben van, terhelve úgy látom kemény 60 wattal fogyaszt többet a rendszer a 45nanos quadokhoz képest
a Phenom2 955-el van egy szinten fogyasztásba
ráadásul ez a B3 verzió, a G0 steppingnél alaposan javítottak a fogyasztáson, akkor lett 95 wattos a Q6600
sejtem te valami 600W-ot vizionáltál
-
-
válasz
h1n1_900 #25342 üzenetére
En csak azt magyarazom hogy nemkell azert komplett cuccot cserelni mert ti aztmondjatok hogy cserelje le mert szar. Joltudom h elavult a cucc de ha nemakar bajlodni a platformcserevel akkor a megrantott procija is eleg lesz valamire...ameg vki 2 magos szutykokkal hasznalja addig nincs mirol beszelni. Ha teheti vegyen jobb procit ennyi. Igyis fog majdnem minden menni magas reszletessegen...
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25198 üzenetére
igen a ket giga ram lehet a leggyengebb lancszem
elsonek vennek bele 4 giga ramot, arban az a legkevesebb
kiprobalni a jatekot javult-e
utana erdemes a videokartyat cserelni es akkor mar jobb lesz sokkal tutira
bf3 eseten eros vga limitem volt full hdban, ha bf3-ra kell
tehat elsosorban ram(4 giga ma mar alap) es videokaresz
ha marad elvernivalo zseton akkor lehet erosebb procira is kolteni
butasag jatekra eros proci+gyenge videokartya kombo, a gyenge proci+eros videokartya a jo(nyilvan ha nincs eleg zseton)
-
Tommee
aktív tag
válasz
h1n1_900 #25197 üzenetére
Sztem meg hanyagoljátok a kevés a C2D az 5850-hez témát!
Ha ő úgy érzi, neki jól futnak a játékok, akkor JÓL FUTNAK és kész.
Továbbá JAckass6 nyugodtan megveheti az 5850-et, haverom E8400 mellett cserélte 4870-esét 5850-re és elégedett, nem tervezi jelenleg a proci cseréjét. -
X Factor
addikt
válasz
h1n1_900 #25126 üzenetére
Érdekes, pont most gariztatok Ipon ban egy tápot, és tök normálisan cserélik, de úgy kiváncsiságból átfutottam a gari papírt.
És ott pontosan levan írva h. egy éven belül ha tudják cserélik, illetve ha nem kifizetik az árát, viszont ezen túl amennyiben a csere nem lehetséges úgymond avultatás alapján a jelenlegi piaci árnak megfelelő összeg vásárolható le.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
h1n1_900 #25167 üzenetére
Nem akartam túlzottan variálni. Így is "csak" 14k-t kellett ráköltenem!
Na meg... sajnáltam a bolti 27k-s alaplapomat 12k-ért eladni.
Tudom hogy ennek már 3 éve... de mégis!
Szerencsére támogatja a DDR3-at, tehát a későbbiekben ha váltok,
a ramokat majd csak egyszerűen át kell helyeznem az új lapba!
Na meg, hol lehet kapni i3-ast 17k-ért?! Boltban 30k, használtan 17k lenne?! -
djculture
félisten
válasz
h1n1_900 #25169 üzenetére
Ki vesz már ddr2 ramot meg s775 lapot+procit?Maximum negyed áron lehet elsózni csokiért.Ha már új lapot+procit is kell venni bárkinek biztos hogy nem s775 vesz.Esetleg akkor vesz ilyen régi procit vagy lapot ha fejleszteni akarja vagy tönkrement az egyik vagy másik részegysége.
-
válasz
h1n1_900 #25128 üzenetére
Érdekes mert én is cseréltettem már több helyen(nem csak iPon) és mindenhol úgy működik ha nem tudják ugyan olyanra cserélni nem a számlám szereplő vétel árat adják hanem azt az árat nézik mikor legutoljára kapható volt a boltba az adott cucc azt az árat adják! Tehát hiába vettem én 2.éve 70.e ért a 4890 TOXIC ot most nem adnának 70 et vissza kp ba!
Hanem a legutolsó árát mikor kapható volt TOXIC nál szerencse lenne mert az limitált kiadás volt, és alig volt kapható néhány hónapig a legutolsó ára is ~55-60 környéke!
-
kisza25
félisten
válasz
h1n1_900 #25124 üzenetére
nem azt veszik figyelembe, hanem a jelenlegi árakat, ha nem tudják cserélni felajánlanak, egy hasonló teljesítményűt(jobb esetben képben van az eladó)én már sok mindent cseréltettem sok helyen, mindig ajánlottak valamit ami gyengébb volt mint az enyém, vagy annak az árát
-
barack1997
senior tag
válasz
h1n1_900 #25082 üzenetére
Én is a ref hűtőt lecseréltem inkább egy TT Pro- ra Eszméletlen halk és teljesítménybe is jó csak az a fránya VRM hűtés... Azt az Zalman bordát valahogy le kellene köszörülni a megfelelő magasságra és hátha jó lenne, csak akkor meg kevesebb lenne a hőleadó felület...
UI: Egyszer egy srác egy ilyet akart rám sózni cserébe az én ref 5870-esemért, mert azt mondta nem tudott feszt állítani (+ igy utólag most jutott eszembe a szar hűtés miatt is)
-
-
-
-
Bandee678
csendes tag
-
kisza25
félisten
válasz
h1n1_900 #24988 üzenetére
már próbálta:
Megprobáltam letölteni a legújabb drivot hivatalos oldalról azzal is ezt csinálja viszont itt kb 20-30 másodpercenként fekete képőernyő és a hibaüzenet jön Képernyő illezstő nem reagállt és utána siekresen helyreállt.
Bandee678: nézted a kártyát nincs elkoszolódva a hűtése? -
GAbre
veterán
válasz
h1n1_900 #24981 üzenetére
Üdv!
Ki szeretném tesztelni,h mi az a tuning,amit stabilan bír a kártyám!
Ha jól tudom a crysis 2 az ami jól kihasználja,a furmark nem éppen a legjobb program,mivel a nála belött értékeknél pl a crysis 2 meghalt sokszor!
Esetleg vki tud vmi másik progit,vagy jól tudom,h ezzel kell!? -
-
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24812 üzenetére
szerintem az lehet a magyarazat hogy vagy valami teljesen mas jatekot mert le ami nem hasznalja ki(erre utal hogy meg jobban is hajtottam)
azt hiszem az lenne a korrekt ha ugyanazt a palyat es ugyanazt a jatekot nezi, igy neki is kijon a 99%
de kulonben nem ez szamit hanem az fps, fpst kene merni grafikonosan 4 mag vs 2 mag, a dirt3 full hd benchmark pl nem tamasztja ala hogy 2 magnal kisebb a min fps, ahogy szerintem a fraps se esik le drasztikusabban
vegig kene jatszani a bf3-ban egy palyat vegig monitorozni es ott is ki fog jonni az ami a dirt3 benchmarknal, hogy nincs kulonbseg, vagy van de minimalis a negymagos javara
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24769 üzenetére
jó akkor mérjük le grafikonokkal
már csak ezt a tabut kell megdönteni
van olyan monitoring program ami fps-t mér ki grafikonnal
ha nincs több FPS, akkor biztos a minimum fps a több, beztos
Grave444: OK, pill, de melyiket? rég játszottam vele, mintha több benchmark lenne
illetve a vga legyen alapon?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest