- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Adott egy gép: AMD Athlon II X2 250 - 2+3GB 1600 mhz memória - HD5850 ( most lett beletéve ) - 1 db 60 gigás SSD - 1 tera merevlemez - 250 giga merevlemez + 1DB optikai meghajtó. Mióta a HD5850 bele lett plántálva a gépbe állandóan újraindul, ha visszarakom a HD5770-et, ami előtte volt benne, azzal semmi gond, vagy ha másik táppal próbálom. Ehhez az összeállításhoz mekkora táp kéne szerintetek? Jelenleg FSP Saga II 500W-os van benne...
-
Nagynozi
aktív tag
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Már 2009 óta HD5850 tulaj vagyok, ilyen még nem történt velem az elmúlt 14 évben, mióta a számítógépek világában elmerültem, hogy ilyen hosszú ideig legyen egy VGA a gépemben. Azt szeretném meg tudni, hogy miben rejlik ennek a szériának az ereje? Nem éri meg lecserélni 40-50 ezer forintért ( ennyit tudnék rá szánni ), mert nem kapnék akkora teljesítmény többletet és csak boltból (ipon.hu) szeretek vásárolni. Szóval a kérdésem, mi miatt nem vesztette el az erejét ( olyan nagy mértékben, mert persze nem a legerősebb kártya a piacon jócskán )?
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Google Chrome használata közben ( csak sima böngészés ), mindenkinek 3d profile-ra vált a kártyája? Engem zavar, nem érzem, hogy szüksége volna a Chrome-nak 3d profil-ra. HD5850-em van 13.4 whql driver-rel. ( mostanában vettem ezt észre )
-
Nagynozi
aktív tag
Újrapasztázás után ilyen hőmérsékleteket produkál a kártyám (HD5850) referenciahűtős FURMARK alatt:
Kiporoltam a lamellákat, Titan Nano Grease hűtőpasztát raktam rá. A házba egy 12 centis ventilátor fújja 1200-as fordulaton a levegőt befelé, egy fújja ugyanilyen fordulaton kifelé és egy 8 centis ventilátor meg fújja a levegőt PWM-es befelé a házba 1000-1400-as fordulaton jár. Nagyon durvák ezek a hőmérsékletek? A paszta a rossz? Bár valahogy úgy emlékszem eredeti referencia pasztával sem tudtam sokkal jobb hőmérsékleteket kicsikarni. Talán ha leveszem a ház oldalát 1-2 fok mínusz, de az semmi. -
Nagynozi
aktív tag
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Egy húzatlan HD5850-nél, mennyivel tud többet, egy GeForce GTX660? Érdemes lenne lecserélnem? Már egy ideje egy helyben toporgok, mert annyira jól meg vagyok 3 éve ezzel a HD5850nel, de épp lenne pénzem GTX660-at venni 60k-ért. Szóval kábé mennyivel tud többet és megéri-e?
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Sapphire HD5850-es videókártyám van. Többször ütközök abba a problémába, ha 1920x1080p-re állítok be egy játékot, 24hz-re vált a tévém. Egy Samsung ue32d5000 led tv-m van, erre van rákötve a gép HDMI kábellel! Eleinte VGA-kábellel volt összekötve a kártya és a TV, de mióta HDMI-t használok ez a probléma többször előjött. Amúgy sokkal szebb képet produkál így és ha a játékon belül lehet képfrissítést állítani, akkor semmi probléma nincsen, de ahol nem pl.: Crysis, ott nagyon idegtépő a dolog. Ha bárkinek van ötlete megköszönném....
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Lassan 2 éves lesz a Sapphire gyártmányú HD5850-em. Úgy gondoltam ideje volna lecserélni rajta a hővezető pasztát meg kiporolni egy kicsit. Igazam is volt a paszta egy hangyányit már rá volt száradva a GPU-ra. Zalman STG-1-es pasztával helyettesítettem a gyárit. Kiporoltam összeraktam, és most a hőmérsékletek magasabbak lettek, kivéve a GPU VRM hőmérsékletét az úgy 5 fokkal kevesebbet mutat. Nem értem, rosszul tettem, hogy kicseréltem a pasztát? Esetleg a minőségével van baj? most alapjáraton olyan 45 fokon mászkál, terhelve 10perc furmark után volt 84fokos, ami azért nem halálos.....
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! A problémám ami van, már egy ideje idegesít, de nem tudok vele mit kezdeni. a 11.1-es drivernél tapasztaltam legelőször, hogy ha egy megterhelőbb játékkal játszok, majd kilépek belőle a GPU terheltségi szintje 100%-on marad. Most a 11.3-as driver van feltelepítve, de egy fél óra Crysis 2 után kilépve már ezzel a problémával találom szemben magamat, és csak a gép újraindítása segít ezután. Ha másnál is előfordult, illetve tudtok rá egy jó megoldást, akkor azt nagyon megköszönném. Amúgy a kártya egy Sapphire HD5850-es még 2009. októberéből.......
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! HD5850es videókártyám van, még csak most frissítettem a 11.2-es driverre. A gondom az volna, ha videot nézek, mondjuk KMplayerrel, vagy pl: HD-ban youtubozom, akkor a kártya kihasználtsága 100%-on marad, miután abba hagytam a filmezést és elkezd pörögni a venti emiatt hangosan ráadásul a hőmérséklet is megemelkedik 10 fokot. Ha rebootolom a gépet akkor ez a probléma rendeződik. Másnál is előfordult? A driver okozza? Válaszotokat előre köszönöm.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Nem szeretném, ha bárki kiröhögne, de mégis beírom a problémámat. Van egy gyári hűtős Sapphire HD5850-em, szerettem volna újrapasztázni a GPU-t, mert nyár van meleg, meg csakazértis, a lényeg hogy egyszerűen nem bírom kicsavarozni a kártyán azt a négy rugós csavart, ami a gpura rögzíti a bordát. Izomból nekileselkedtem meg minden, de sehogy nem megy. Most én vagyok béna, vagy tényleg nagyon izmos emberek, vagy gépek csavarozták oda, nehogymár leessen?
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4743 üzenetére
Köszönöm a választ.... Kicsit meg is nyugodtam.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Van nekem egy Sapphire HD5850-em, ami ha autóra van állítva a ventiszabályzás, szőrösfánktesztnél eléggé meleg lesz, pontosabban a GPU memo eléri a 90fokot is, a többi része a kártyának max 82-85 fok. A ventillátor max 33%-ig pörög föl. Ezek a hőfokok normálisak? Amúgy lehet valahogy állítani, h a ventilátor jobban felpörögjön max. terhelésnél?
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
bigdigit #3220 üzenetére
Elméletileg tudnia kéne, mert rákerestem a topicban és azt írták fentebb, hogy bizony kell lennie, és van is, mivel a system32 mappában találok is egy d3dx_11_42 filet, de akkor sem értem, miért nem települ tulajdonképpen...
Amúgy ahogy nézem 4870X2 van írva az adatlatlapodban, gondolom, mivel nem directx 11-es a kártya, ezért nem indul el. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Az unigine heaven benchmarkot szerettem volna elindítani, de nem akar menni directx 11-ben, azt írja, hogy a directx11 wrapper nem tudja betölteni a d3d11.dll filet, és leáll. Feltelepítettem az összes lehetséges directx frissítést, de nem akar menni a program. Windows Vista 32-bit Home Premium-ot használok. Egyébként az Everest azt írja, hogy Directx 10.1 van telepítve. A dxdiag pedig, hogy directx 10. És még hozzátenném telepítés után símán megköszöni, hogy telepítettem a directx-et, de semmi nem történik, én rákattintok, hogy befejezés..... legalább egy rebootot kérne, de nem.
Ha van valami jó ötletetek akkor írjatok. Előre is köszönöm.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Nekem kedden jön meg a Sapphire HD5850-em, már nagyon várom. Am. lenne egy kérdésem DX11 az csak win 7 alatt lesz elérhető? Mert nekem Vista home premium van a gépen jelenleg....
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
FragMaster #1725 üzenetére
Igerem irok rola, en is kivancsi vagyok h milyen hangos, a guru3d-s teszt alapjan toleralhato, de meglatom majd ha meglesz. A Hd4870 en is hasonlo nagysagu venti porgott de magasabb fordulaton annak volt am hangja!
-
Nagynozi
aktív tag
Megrendeltem egy Sapphire HD5850-et ismerősömtől 48k + Áfa lesz, de várnom kell rá 2 hetet, valahogy csak kibírom ha már eddig vártam a VGA vásárlással. Jó vétel lesz én úgy érzem, engem meggyőztek a tesztek....
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
katt777 #1244 üzenetére
Nekem volt HD4870-es kártyám, amit 2008. szeptemberében vettem és nem volt baj a régi játékokkal sem pl.: Titan Quest, Test Drive: Unlimited, Stalker: SOC stb. semelyikkel sem volt grafikai hiba és a sebesség is rendben volt. Az új játékok is nagyon jól mentek vele. Remélem, hogy az új HD5xxx széria is olyan jó lesz, mint amilyen a 4es!!!!
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
FragMaster #979 üzenetére
Köszönöm a választ
Amúgy én meg HD5850-et akarok venni annak meg csak 151W, szóval elnéztem
Na, mind1 mégegyszer köszönöm!!!!
-
Nagynozi
aktív tag
A 188W maximális fogyasztás az mit takar? Mekkora tápegység kell, hogy kényelmesen elvigye a kártyát?
Bocsánat ezt kifelejtettem, gépem adatai az aláírásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest