- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dilipok #25275 üzenetére
Hát én 4 -szer meg gondolnám!
1, amennyibe a GTX560 kerül (~60-65.e) már kapsz egy HD6950.et ami sz@rrá alázza bárhol bármelyik GTX560 -at még az OC -s és a Ti -t is!
2, ne a HD5850.el akard össze hasonlítani mivel az kb pont a felébe kerül tehát nem egy kategória!
3, Nézzél teszteket GTX560.al (de ne Ti és r@rrá OC -zott verzióktól mert te nem olyat akarsz venni és azok még jóval drágábbak) nagyon sok játéknál még a HD6870.is leveri! de mutatok 1 et (értelem szerűen a sima GTX560.at nézd benne! mivel amit vennél az is olyan órajeleken jár)
4, 5850. ről nem sok értelme van gtx560 ra váltani mert ha kicsit felhúzod a 5850 et(850/1200.ra) már gyorsabb mint a gtx560
Felesleges pénzkidobás bár tudom kint élsz és neked nem volt sok 80.e ért egy elavult C2Q proci se de én akkor se cserélnék kártyát dupla annyiba kerül és alig gyorsabb!
-
Kingpin73
csendes tag
válasz
dilipok #25039 üzenetére
Ez sajna nem garhiba. Ilyen segg BIOS-t raktak rá erre a változatra.A kártya jól megy nem fagy stb...
Megnéztem az 5870 SOC és 5870 UD változatok F1 és F3 BIOS-ainak beállításait. Az 5870 SOC változat is küszködött ezen venti beállításokkal, csak azt a Giga kijavította az F3-as BIOS-sal. Az 5870 UD-nél meg ez jól van beállítva. Az OC-hoz meg nem adtak ki újabb (az F1-től újabb) BIOS-t.
Egyébként az 5870 SOC F1 BIOS-ban 55/102c fok ventihőmérséklet van beállítva. az F3-ban már 21/102C fok. egyébként a 950/1250 órajelen kívül mindenben megegyezik az Oc változat BIOS-ával.
Most manuálisan hajtom 40%-on a szaros Giga EasyBoost fossal. Így 39C fok tartósan.
Csak azért kérdezem, mivel nem egyedül vagyok ezen kártya tulajdonosa, gondolom más is belefutott már ebbe a problémába.Bár lehet hogy nem figyelte senki se. Egyébként jó lenne a hűtése a karinak , még 50%-on sem hallani a ventiket.
-
Zoo123
senior tag
válasz
dilipok #24843 üzenetére
Remusz911:
"olyan kell ami grafikusan mutatja mint egy e.k.g., tudom hogy van ilyen csak melyik? nem tudjátok? félórás BF3 tesztet szeretnék nyomni"
Nekem az MSI Afterburner 2.1 szépen mutatja a jobb oldali ablakban ott ahol a gpu órajeleket, hőmérsékletet, ventifordulatot,kijelzi. Csak be kell pittyenteni hogy mutassa az fps-t és szépen grafikont is rajzol róla. Talán lehet fájlba is logolni, ha hazaérek megnézem neked (kb még egy óra).
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------Nagyon úgy tűnik hogy kevés a szufla, ez lehet alaplap miatt -púpos/kiszáradt kondi-, és lehet táp miatt.
A gyártó honlapján jól látom hogy bár 750W-os táp CTF-750-14CS, de csak 2db 18A-es 12Vos ág van? Mert az akárhogy számolom csak 432W, de ez is bőven elég!
Inkább az ágak elosztásával lehet a baj, az a proci többet fogyaszt:
- Alaplapi 12V-os kiegészítő tápcsatikat rádugtad?
A processzor fölött a sarokban van a 8 pines foglalat, 2db 4 pines csati megy bele, mindkettőt be kell dugni!- Nincs kéznél egy másik tápegység amivel ki tudnád próbálni?
- BIOS reset volt processzorcsere után, esetleg megkergült az alaplap
- Alaplapi BIOS frissítése a legfrissebb stabil -nem béta- verzióra
- Multiméterrel mérd meg a 12V-ot abból kiderülhet ha kevés a táp, 11,4-12,6V közötti értéket kell mérj, de ha nem tudod mit hogyan akkor inkább ne méricskélj. -
-
-
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dilipok #24254 üzenetére
Szerintem nincs szénné húzva, főleg hogy alap feszen van és gyári ventiszabályzáson.
Pontos fps-t nem tudok mondani, de 3dmarkokba is több az összpont.Dirt3 benchmarkban tuning előtt átlag ~60-63fps, tuning után átlag ~80fps.
Persze dirt3-ban mind1 hogy 60 vagy 80fps, de nagyobb gépigényű játékoknál az a +15% már nem mindegy.
Amíg nem teszteltetek ugyanilyen konfigot tuningal és tuning nélkül addig ne akarjátok megmondani, hogy érdemes-e az oc vagy sem.
-
hekkerman
tag
válasz
dilipok #23401 üzenetére
azért nem kéket használok, mert feketét kaptam a boltba, és nincs pénzem már.
vga kábel meg azért, mert régi géphez van ez a monitor, amin csak vga csati van, és ne kelljen két külön kábelt használni. nálam csak ideiglenesen van pár hónapra.
csak érted, azt nem vágom, hogy ugyanúgy 15 pines ez is mint a "kék" és mégse ismeri fel a gép a monitort
illetve erre kellene valami szoftveres megoldás addig, valahogy lekorlátozni a felbontást. ahogy látszik a képen, próbáltam catalystbe lekorlátozni, de nem akarja
-
Colos1
őstag
válasz
dilipok #23084 üzenetére
Most egyelőre csak csökkentettem a GPU tuningot 850-ről 830-ra, ha így is lefagy, akkor jön az alapórajel.
Ha úgy is rossz lesz, akkor keresgélek más irányba. A CPU-NB-t már kizártam, amikor feszt adtam neki, illetve saját magát zárta ki, mert 7 hónappal a húzás után jött az első ilyen hiba.Ami hátramarad: CPU core vissza 3400-ra (csak idén január óta van a 3500-as órajelen), és az, amit (#23083) csongi mond, az alaplap.
-
Giot
addikt
válasz
dilipok #23058 üzenetére
Akkor hajrá mozgasd!
Most mint mondjak erre..... nekem és havernak is sok lett a badsector, mire rájöttünk hogy nem érdemes forgatni a cuccot ha megy a gép.
Később eladtam a winyót egy ismerősnek, jeleztem a hibás sectorokat, külön figyelmeztettem ne forgassa vagy mozgassa miközben megy a gép, és figyelje nem e nő hibás sectorok száma.
Odafigyel rá kb 2 éve van nála a hibás szektorok száma nem nőtt.
Magamnak egy 750-es Samut vettem, odafigyelek rá nem mozgatom, forgatom ha megy, egy darab hibás szektorom sincs.Na de off end!
SRY! -
CimbiX
aktív tag
válasz
dilipok #22984 üzenetére
Köszi, ez most sokat segit!
Tudnal esetleg egy fenykepet fellöni a te kartyadrol, ahol jol latni a VRM-et? Valami lapos kis aluminium bordakat meg tehetnek a feliratos helyre, de nem tudom, hogy oda kell-e, mert ha jol tudom, akkor a harom kis chip, ami mögötte van es a bordat is raraktam, az a VRM, ami melegedik ezerrel...
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest