- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zoo123 #26587 üzenetére
Köszi! GPU-Z-t most telepítettem, nekem 3 hőfokot mutat:
GPU temp #1, #2, #3, de mivel majdnem tök egyformák a hőfokok, így nehezen tudom elhinni, hogy bármelyik a VRM lenne.A memóriától annyira nem félek, de a VRM hűtés hiánya aggasztó. Amúgy keveset játszom, nem izgat túlságosan, csak kíváncsi voltam, mikor megvettem, hogy mit tud. A Catalystban beállítható maximumoknál (775MHz és 1125MHz) már pár perc után megfeküdt, tehát szó sem volt semmi extrém tuningról. Előtte egy Sapphire 4830-am volt, azt ész nélkül lehetett húzni, úgy, hogy pár hét után a BIOS-át is átírva, az egész életét (3 év) így töltötte nálam, ráadásul hűvösebb és jóval csöndesebb volt, mint most ez alapon. (Magyarul mindenféle driver és segédprogram nélkül húzva ébredt) Ja, és természetesen hibátlan állapotban adtam el.
Érdekes, hogy az 5850 a GPU húzását nem bírja, a memória nyugodtan mehet(ett) 1125-ön. -
Bogyó bá'
nagyúr
Sőt az MSI 5850 TwinFrozr II. is éppen így magasról sz*rik a BIOS-ában megváltoztatott ventiszabályozásra.... utálatos, hangos dög!
Egyedül Afterburnerrel lehet "kordában tartani", úgy-ahogy... bár én nagyon nem szeretem, ha mindenféle "fölösleges" programok futnak a háttérben. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dangerzone #26155 üzenetére
Amikor 24-26 k körül mentek a Sapphire Extreme 5830-ak, akkor 30k körül mentek az ugyanilyen 5850-ek. Igaz, azok hamarabb elfogytak...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Cybertrone #26099 üzenetére
Forrás:[link]
Kieg: ha mindig ilyen "precízen", adatokkal jól alátámasztva tudsz "kijavítani", akkor aggodalomra semmi okom egyelőre....
#26101: Nem azt állítottam, hogy az Ati az erősebb, hanem csak azt, hogy az nVidia 580 zabál többet, méghozzá sokkal. Nem papírforma szerint, hanem a PH tesztelő csapata által mérve. Nekem sajnos egyikre sem telik, így kénytelen vagyok elhinni a profik által mért adatokat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
janika1337 #25793 üzenetére
Pár hsz-szel följebb írtam, hogy ezt az MSI-t gyári állapotában nem lehet / nem szabad érdemben tuningolni, mert semmilyen hűtés nincs a memórián, és a VRM-en!
Lehet a hűtőborda normális hőfokú, ha a GPU-t leszámítva minden megfő rajta!
(#25803) Majkee84: A szóbanforgó MSI-m van, azért azzal van csak saját - rossz - tapasztalatom. Ha jól tudom, a Sapphire minden 5850-nél becsülettel hűti a VRM-et.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Speed® #25784 üzenetére
Saját tapasztalat szerint ez az MSI VGA abszolúte antituningos (lásd adatlapomon, én is ilyet használok). Mivel nincs semmiféle hűtés a VRM-egységen és a memórián sem, így már csekély túlhúzás (a Catalyst által alapból engedélyezett 775 /1125MHz) esetén is képes fagyásokat produkálni, teljesen instabillá válni. A ventiszabályozása ráadásul gyárilag agyrém (Afterburner használata nélkül idle üzemben is 55%-on pörög, és szinte üvölt).
Nyáron olcsón vettem akciósan (38k HUF), annyit megért, de amúgy nem sok pozitív tapasztalatom van vele kapcsolatban...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #25738 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van, volna egy kérdésem:
Nektek sincs semmilyen hűtő a VRM-en?!
Nekem a 2 luk az ott van, de semmi borda vagy ilyesmi....
Gyári új boltból, én bontottam ki a fóliából. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
h1n1_900 #25441 üzenetére
Dehogyis nem: nekem az első példány MSI TWINFROZR II-m pont memóriahibás volt, a boltban gond nélkül helyben cserélték (3 napon belüli). Alapfeszen, alapórajelen fél-egy óra működés után fehér pöttyök a képernyőn, sima desktopon is. Szép screenshotokkal illusztráltam a hibát az üzletben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zsolt19888 #25226 üzenetére
De van, a buherált driverrel. De nem kell összekötni őket!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ricshard444 #24738 üzenetére
Jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több....
Kell vegyek egy új billentyűzetet, mert ez a 9 éves Logitech már elég hézagosan működik, állandóan kimaradnak karakterek.... sajna az 1-2 ezer forintos gagyi klavokat meg rühellem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szvatuplak #24192 üzenetére
5850 erősebb vagy 5-10%-kal. A 6850 viszont újabb, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik. Szerintem kb. tökmindegy: újonnan a 6850 az olcsóbb, használtan meg a régebbi...
jav.: elgépelést igazítottam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csabika0001 #22770 üzenetére
Kikapcsolod a gépet, hogy legalább az ne fűtsön, és keresel egy jó könyvet . - Ez nem játszik?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #21735 üzenetére
Pont az a bajom, hogy a BIOS-ban a lineáris (függvényes), és a diszkrét táblázatos ventiszabályozást is megpróbáltam az előbb, de a kártya magasról toszik rá....
kieg: a 100% fordulatszám az tök fölösleges lenne szvsz, mert Furmarkkal gyilkolászva, 55%-on pörgő ventivel sem megy 72-73 foknál magasabbra a hőmérséklete (egyelőre nincs húzva, de ha lesz jobb tápom, akkor azért szeretném...)
Az idle üzemmódbeli hangja az, amitől a falra tudnék mászni.
Szerintem olyan 20 - 60 % közötti szabályozás mindenre elég lenne, már ha működne.... -
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
A hozzáértőktől szeretnék némi segítséget kérni, bár úgy gondolom, hogy mást is érinthet a problémám. 3 hete vásárolt (és azóta már gariban cserélt, ettől kezdve hibátlan) MSI TwinFrozr II 5850-esemmel van az alábbi gondom. A kártya ventije idle állapotban és full terhelésen is stabil 55%-on pörög, nem szabályoz. Hangos. Nem kicsit, nagyon....
Idle-ben 30-32 fokos, fullra kiterhelve úgy 72-73 fokra melegszik, tehát a max. hőmérséklete teljesen rendben van. Catalystban tudom manuálisan állítani a fordulatszámot, eddig ez is rendben van, viszont ha "lecsendesítem" a kártyát, akkor terhelve sem növeli a fordulatot, a hőmérséklet megengedhetetlenül magasra adódik.
MSI Afterburnerrel készítettem profilt, de az sem működik. Ha a kiinduló (idle) fordulatszámot alacsonyra vettem, akkor azt terhelésre sem emelte fel, majdnem megfőztem a kártyát....Most próbáltam szerkeszteni a kártya BIOS-ában a venti beállításait, de hiába írtam át a táblázatot, a VGA egyszerűen sz@rik rá, továbbra is ragaszkodik a fix. 55% -os fordulathoz. (Legfrissebb RBE, legfrissebb WinFlash)
Valaki tud rá korrekt megoldást? Legjobb a BIOS-mod lenne, előző 4830-asomon ez simán működött, így csöndes és hűvös volt még húzva is.
Kieg: most olvastam vissza, látom, más meg a Gigabyte kártyánál ütközött ebbe a problémába.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21647 üzenetére
Egy hét múlva tudtam vissza vinni, de le volt beszélve, simán elfogadták "3 napon belüli" cserének. Ugyan olyat kaptam, azzal a különbséggel, hogy ez hibátlan.
Nagyon rendesek, segítőkészek voltak, elég volt a mailban elküldött 3 db kép "bizonyítéknak" a kártya hibájára. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #21164 üzenetére
Jó hírem van a magam számára: maximálisan rugalmasak az Aqua-nál, tekintetbe vették, hogy vidéki vagyok, és nem tudok "szaladgálni" hozzájuk, simán kicserélik a kártyát kedden (akkor megyek legközelebb Pestre). Terhelés alatti memóriahibára gyanakszanak ők is, mint Ti itt többen is.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21163 üzenetére
Mindenképpen felhívom őket holnap reggel.
Érdekes, hogy 15- 20 perce nyomom a Crysist (a Warheadet), de nem hibázik.... igaz, hogy most Fraps nélkül indítottam véletlenül... A Fraps nem okozhat hibát? Bár a zöld szemetelés pont sima Desktopon volt.... mondjuk azóta azt nem láttam
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21154 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy az én kis tetves Kalocsámban a 3 közül egy számtechboltban van 5850, mégpedig 75 ezer forintért. 1 azaz 1 darab tavalyról beragadt példány...
A 30 ezres Sapphire-ról lemaradtam, így pont kapóra jött a 38,9 ezres MSI. Egyébként 6850-et akartam venni ugyanott (Aqua), és az eladó srácok dumáltak rá az olcsóbb, de erősebb kártyára.
Most már 10 perce Crysis Warheadozok a géppel, de eddig még nem hibázik: pedig a Furmarkkal előtte azért szépen fel lett hevítve.... persze ez nem jelent semmit, csak furcsa.
Driverhiba kizárható? Legfrisebb Catalystról nincs rossz tapasztalat?1680x1050, minden fullra húzva...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #21149 üzenetére
Az a bajom, hogy - mivel vidéki vagyok - és csak hetente egyszer tudok Pestre menni (illetve akkor kell) a 3 napból biztosan kiesek: kedden vettem, szerda este került haza, és csak ma tudtam igazán kipróbálni (tegnap késő este csak bepakoltam a gépbe)
A kártya szerintem is biztosan hibás, de mit tudok csinálni?!
Egyébként az előző hozzászólásom óta a netbookon ülök, a "nagygépen" meg pörög a Furmark, azon kívül, hogy 12 perc alatt szépen felment 73 C fokra, más nem történt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21142 üzenetére
Nem, a kártya normálisan működik/-dött (?!). Délben kikapcsoltam egy órára a gépet, utána a Win7 desktop rögtön apró zöld "homokszemes" volt. Újraindítottam, minden rendben lévőnek tünt, majd 10-15 perc játék után ilyen kockásan szemetelt. Crysis Warhead. Aztán kiléptem a játékból, desktop hibátlan, elindítottam a Crysis 2-őt, és az már azonnal kockás lett. Kilépni sem tudtam belőle, mert a fekete háttéren csak az egérkurzor volt tologatható...
A kártya nem forró, vagy ilyesmi...
725MHz a GPU, 1000 (4000) a GDDR5.
A zöld "homokszemeket" azóta nem láttam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
2 napja vásárolt, vadonatúj MSI 5850 TwinFrozr II vga-m ma az alábbi csodálatos képekkel "örvendeztetett meg"
Ez mi a sz*r lehet?
Windows vadifriss (mai telepítés), driver szintúgy a legújabb Catalyst, semmi nincs (és nem is volt) húzva...10-15 perc játék után így néz ki.... de néha nem ilyen, hanem apró zöld "homokszemekkel" van telihintve (akkor nem volt eszemben screenshotot készíteni)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #21010 üzenetére
Na, kipróbáltam az OCCT.-t netbookon, a VGA-tesztek (a tápé sem) futnak le, hibaüzenetet ad, valamilyen DLL-t hiányol.....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #21010 üzenetére
Biztos, hogy ki akarom nyírni a gépemet, még mielőtt használnám is az új szerzeményt?
Várjál, minnyá kipróbálom netbookon!
Az egymagos Atomos csoda IDLE 10-11W-ot, Unreal Tournamenttel (az elsővel, persze) 16W-ot fogyasztott, mikor a télen mértem. Természetesen "monitorral együtt"!kisza25: az sajnos nem megy, az Asus M4A78-VM -en csak fölfelé lehet állítani a processzorfeszültséget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Eddig a (z enyhén, de BIOS-ból, állandóan húzott) 4830-cal Furmark + prociterheléssel 240W a max, amit képes volt felvenni a hálózatból.
kieg2: Crysis 2-vel játék közben, max 210W-ot mértem
kieg: a proci nincs (és nem is volt soha) húzva, bőven elegendő a teljesítménye az én számomra. Az SSD sokkal többet "gyorsított" a gépemen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #20998 üzenetére
Nem tervezek tuningot, csak zavart, hogy szaggat a Crysis 2, és volt egy kis dugi pénzem az asszony elől.... ja, meg Pesten esz a fene 2 napig, és a Műegye3temtől nem messze volt az Aqua boltja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #20991 üzenetére
Csak a ventiszabályozással van baj annál a karinál?
Mert akkor no problem: a Sapphire 4830-am biosát is átírtam 2 éve, default lett az 575/900MHz helyett (az előtte gondosan kitesztelt) 675/1000MHz, és a hűtés karakterisztikáját is ott állítottam be normálisra. Az IDLE fordulatot levettem egészen alacsonyra, a MAX-ot meg feltekertem 70 C fokon 100%-ra. Előtte közel 100 C-ig lehetett hevíteni Furmarkkal (mert csak akkor ment 100%-on a venti), utána 68-70 fölé nem lehetett kergetni. Azóta is így megy, csöndesen és hibátlanul.Kieg: Idle 30-32 C-ról felment 40-41-re, de teljes kussban van, ha meg játszom, akkor lesz@rom hogy hangosabb, de legalább nem lehet megfőzni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #20988 üzenetére
Köszi, remélem, hogy igazad lesz. Bár csak nem véletlenül van annyira brutális dupla hűtés a kártyán...
Vagy az csak az esetleges tuningoláskor kell igazán? Húzni nem tervezem, szerintem bőven elég lesz így is a Crysis 2-höz. Mással nemigen játszom (max. Néha Unreal Tounament 1-2-3), szerintem 47 évesen ez is szép tőlem...
A 4830-ammal 1680x1024-ben, "gamer" beállítással néha be-beszaggat (30-40 fps), de ha "extrem"-re teszem a grafikát ugyanezen felbontáson, akkor 12-20 fps közötti diavetítés, bár gyönyörű a megjelenítés. Remélem, hogy az új szerzeménnyel ez megoldódik.Giot: 5850 Twin Frozr II-t vettem végülis.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Akkor már kezdek is aggódni a táp miatt: kipróbálni csak holnap este fogom tudni, vidéki vagyok, de most Pesten dekkolok egy tanfolyammal kapcsolatban 2 napig, és ha már itt vagyok, jóóól bevásároltam
Egy netbookról pötyögök éppen, és nézegetem ezt a brutális hűtő-szörnyeteget az új szerzeményemen....
A 4830 (enyhén húzva) + Athlon x4-640 Furmark + cpuburn együttes alkalmazásával kb. 240W-ot volt képes felvenni ténylegesen a hálózatból. Ehhez képest biztosan sokkal több lesz az új karival...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Motion_Blur #20971 üzenetére
Ugyan nem 30,5k hanem 39, de lagalább van bőséges készletük is belőle: MSI 5850 TwinFrozr , én bő egy órája vettem.... épp ideje leváltanom a jó öreg Sapphire 4830-amat. (Csak az asszony meg ne tudja, hogy volt rá dugi pénzem...)
Sapphire 6850-ért mentem be hozzájuk, de simán rádumáltak az olcsóbb, de gyorsabb régebbi karira a srácok a Karinthy Frigyes utcában.
Picit a tápom miatt aggódom: elég lehet ehhez meg egy Athlon II X4 640-hez a 400W-os Hipro-m? Annak cseréjére egy darabig biztosan nem lesz keretem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest