- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
norci84
tag
válasz
X Factor #29069 üzenetére
Egy X6-ost szánok nekik,egyenlőre csak egy 5850-em lesz ezzel a karival,karácsony körül meg vennék neki párt!Melyiket érdemes megvenni amúgy párjának?:Sapphire,Gigabyte,Xfx?Vagy az mindegy?de mákom is van mert pont egy 550-es corsair tápom van,akkor az elég lesz!8 giga 1600mhz-es ramot kapnak,meg egy asrock 870 extreme 3-at!
-
norci84
tag
válasz
X Factor #29067 üzenetére
Végülis igazad van!Mivel 5850 sztem nem lesz gond vele!Valamiért jobban húz a szívem felé,mint hogy vegyek egy 6850-et!Inkább veszek neki tesót és lesz 5850 CF!Az órajeleire nagyon kíváncsi vagyok,majd kiderítem,mert a neten nem sok mindent írnak róla,a gép amiből származik az viszont nem roszz!
-
GAbre
veterán
válasz
X Factor #27685 üzenetére
Köszi mindenkinek,de nem problémáznék ennyit,ha nem sapphire kártyám lenne.
Mondjuk így is felraktam 1 nap után az msi-t.
Köszönöm Doridmester.
Próbáltam már regben átállítani.
Meg mindent kipucoltam a sapphire regisztriből is,de nem lett jó,majd ezzel este,holnap játszok,h tudom megoldani.
Köszönöm szépen. -
válasz
X Factor #27667 üzenetére
Pedig ref karinak tudnia kell!
Próbáld meg feltenni a legfrissebb v2.20 Beta15. verziót hátha segít megoldani a problémát!
-
válasz
X Factor #27654 üzenetére
Már hogyne lehetne monitorozni!
íme néhány régebbi teszt képeim innét a 58xx tropikból!
vagy Rage tesztképeim!
jobb felső sarok! ott van minden infó MSi AfterBurner progival monitorozva! HD5850.es kari!
vagy van még Skyrim CF tesztképem is! (bár itt érdekesen számolta a ram használatot, igaz itt kezdetekben még buherált driver kellett hogy menjen skyrim alatt a CF ezért látja 1400.Megának)
Tehát mennie kell msi ab vel a monitorozásnak csak nem mindegyik 58xx támogatja leginkább gigabyte kártyák amik ennyire ratyi hogy még ezt sem tudják az irtó nagy olcsósítás végett!
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
X Factor #27341 üzenetére
Rá kell hagyni... igazi szakbarbár, aki nagyon tesztel, de semmi rálátása, és szakértelme nincs... gondolom minden teszotoldal fennthagyja az összes drivert és úgy tesztel.... az lenne a legkevesebb ha 2 vinyo lenne, és az egyiken az AMD-s driverrel ellátott oprendszer a másikon az NV-s... persze hogy semmi sem müködik, mikor minden összeakad mindennel!
És persze hogy a kártya a szar, miért is ne... Ekkora USER ERRORT mostanában nem olvastam a fórumon!
-
odorgg
addikt
válasz
X Factor #27152 üzenetére
Oh az szép
Nálam csak 60 fok alatt hajlandó stabil maradni a zemet 1Ghz-en. No de azért az +50Mhz-ért tuti nem fogok hűtőt cserélni
Kb BF3 az eggyetlen olyan gépigényű game amivel játszom, és kéne hozzá a power is. Viszont megnéztem OC és alapórajel között, allig van FPS külömbség a gamben, szóval lehet nem is eröltettem a tuningot inkább, mert tul sok +t nemhoz a konyhára, viszont fogyasztáson és melegedésen sokat dob.
-
poj
tag
válasz
X Factor #27005 üzenetére
1920x1200
texture high
shadow med
effects med
mesh ultra
terrain medium
aa def off
aa post high
motion blur off
aniso 16xnem a legszebb, de ez játszható, 64-es mapon simán átlag 60 fps megvan..
amint lesz egy kis lém, vagy 1db 7970, vagy kepler (inkább)..
cf.ben picit csalódtam.. túl sok a probléma vele.. (3 kártya kéne a jó min. fps-hez)
a felső kártya 20 fokkal melegebb mint az alsó ráadásul, pedig iszonyat házam és hűtés van.
(thermaltake chaser, 4 db 20 centissel + 2db 12 centissel, szabályzóra kötve) -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26575 üzenetére
Igen, megeshet. Azért megnézem a gyári hűtővel is, csak kell rá venni hővezető párnákat, mert azok sajna kukázva lettek róla. Ellenben néztem furmark -ot, 1060-on a GPU ebm -ben maximum 57C-s. Más kérdés, hogy a VRM meg 100C-s... De láttam én már 120-130 fokosat is, 4870 X2 -nél mindennapos eset volt, még alapon is, na meg a 2900XT -nél is bőven 100C fölött szokott lenni.
Egyébként érdekes, mert 1060/1200-on ok, aztán 950/1300-on is ok, 1060/1300-on meg kockás lesz egy idő után, és kifagy. Szóval nem feltétlen a memória, inkább az, hogy a GPU -ra hatással lehet a nagyobb memória sávszélesség. -
MPowerPH
félisten
válasz
X Factor #26568 üzenetére
1.225v. De az 1080/1355-re is elég neki ennyi, több feszt nem szereti. Teszteken még azzal pont elmegy. Van rajta egy nagyobb hűtőborda, és 80C közelében megáll ez is, legalábbis a GPU-Z szerint. Borda sem annyira forró. Valami túlmelegszik ilyenkor, de csak memória részen lehet a gond, mert 1060/1200-on tökéletes.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
X Factor #26172 üzenetére
Nem drága?
85be 5970et adnak, a kettő kártyát meg nem említem egy lapon.
Egy 6950 vagy 6970ért max 55 és 65 ezret adnék teljesítményükhöz mérten.
Ugyan ez az igaz NV oldalról a GTX480/570/580 szériára, nevetséges amikor egy 480at hirdet 75be egy 570et 80ba, 120ba meg az 580at. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
X Factor #25392 üzenetére
Már én is rég le akartam cserélni a cuccot, de annyira a szívemhez nőtt ez a gép, hogy az leírhatatlan, pedig szeretek bütykölni meg cserélgetni tesztelgetni.
Szerintem ezt a gépet már el sem adom, megtartom majd tartalék gépnek.(#25387)DroiDMester: Igényes cuccok
, mondjuk a laphoz jobban illene egy Q9550, de nagyon drágán adják, így nem éri meg a váltás.
(#25410)Tommee: Elég kis felbontáson tolod a géped képességihez képest.
A Q8000-es széria tényleg nem sikerült igazán jól, mert nem lehetett igazán tuningolni(persze vannak kivételek) és eléggé meg volt csonkítva. Ami életképes a Qudokból az a G0-ás Q6000-es széria és a Q9000-es széria ebből is az E0 széria az igazi.
-
válasz
X Factor #25016 üzenetére
Mondjuk ellenem szól, hogy én ezt értettem röcögés alatt:
előrendeltem a DiRT3-at és az első percekben minden maxon (értsd: Ultra + 8xMSAA) néha volt egy-egy lagg, és lement 60FPS alá is néha. A DiRT2 vajsima, VsyncON, stabil 60FPS futása után ez nagyon felqrta az agyam, és ennek az eredménye lett pár napon belül ez az 5870Szóval nagy a hiszti aránya nálam, maradjunk annyiban
-
Remus389
veterán
válasz
X Factor #24755 üzenetére
Nem próbáltad még mással, így nem tudod mi a különbség... biztos gyorsabban konvertál videót, de én ritkán konvertálok és játékról beszélünk
arről volt szó, arról volt szó hogy azt állítják Full HD alatt nagyon sok múlik a procin(ezesetben BF3 alatt, de más esetekben is)
ezt tudtam hogy nem hisz nem 800*600 low-on játszik az ember, hanem full HD-ba ahol a videokártya terhelődik
azt mondták nekem felesleges tunningolni a videokareszt mert az E5200-ba csak 2 MB a cache és nem 6 MB és ez rendkívűl visszafogja az egész játékot(ez tudom hogy nevetséges)
mondjuk az már valószerűbb ha azt mondják hogy mert csak kétmagos
tehát cpu limit van szerintük, nos levettem a felbontást és meglódult a játék, tehát nincs semmilyen cpu limit, a korlátozó rész a videokártya, egyszerűen le van terhelve és hiába adnék alá gyorsabb cpu-t nem tudja attól még gyorsabban kirajzolni a grafikát
.
leveszem a felbontást gyorsul a gém: konklúzió: játékra videókártyát, videokonvertálásra processzort ennyi[link][link][link][link][link] -
-
válasz
X Factor #23291 üzenetére
No azért badarságot ne írj! egy 5850.CFX sokkal (+20-25.% -al) erősebb mint egy 6970.es!
Kicsit nézelődj ha nem vagy tisztába a dolgokkal! Ja igen 5850.CFX nem szerepel a listába de nyugodtan nézheted a HD5970.et mert az gyakorlatilag egy 5850.CFX csak 1.nyákon!
és egy kis ízelítő saját tesztjeimből!
Vantage :
3D11 :
ugyan picit húzva vannak a kártyáim +100.MHz GPU,RAM igaz nálam ez DEFAULT érték mert bios ba égettem ezeket az értékeket!
-
válasz
X Factor #23291 üzenetére
Amúgy ez egy érdekes dolog, hogy bár a 6850 gyengébb az 5850-nél, a 6850CF bőőőven veri az 5850CF-et (~5970). Sokkal jobban meg vannak írva az újabb kártyákra a multiGPUdriverek.
Ezt csak azért írtam, mert ha CF-ről beszélünk, akkor én TUTI ezt választanám
60k-ból kijönnék (ha okosan vásároltam volna lapot annak idején
)
Ha nV, akkor 560 Ti-t vennék. Hihetetlen az a kártya: most néztem pár perce, hogy gyakorlatilag nincsenek eladó példányok aprón. Amikor vannak, azok is ~50k körül. Ez azért jelent valamit
-
CptMisi
őstag
válasz
X Factor #23182 üzenetére
Helló!
Terhelésfüggő a probléma, vagy véletlenszerűen előjön?
Semmi nem változott a kártyán kívül? BIOS-ban állított valamit?
Nyilván elsőnek egy driver cserét megejthet.
Esetleg egy Bluescreenview képet felrakhatna, abból hátha kiderül valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest