- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
norci84 #29068 üzenetére
Sokkal jobb az 5850cf, mellesleg egész időtálló cucc is lehetne, bár nagy felbontásban sok szűrővel az 1giga Vram kevés.
20-ért jó vétel.
Tápra azért figyelj, jók az 550-es Corsaierek, főleg ha VX széria az 1 ágon tud 41A-t.
Proci jó lenne 4 giga körül, kérdés mennyi fesz kell neki ehhez.
Ilyen szettről, max 7870-re érdemes váltani.
-
X Factor
addikt
válasz
intercooler #27860 üzenetére
100ért, várj és talán megfogsz egy 7950et idővel, vagy 6950cf, 7870 van ennyiért de az meg kb 20%al gyorsabb és több mint duplája egy 5870-nek, vagy nv oldalról amit Motion említett.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27821 üzenetére
Szerencséd az 1680*1050, így elég lehet.
Én is filóztam de 1080-ban, pont azokban a játékokban ahol kéne a plusz kraft, bf3, shogun 2, ott még ultra beállítások nélkül is kifutok az 1 giga ramból.
Ha meg olyan beállításokat használok ahova elég 1 giga vram, ott akkor 60 helyett lett 100 fps, ahol meg 25 van nem lesz 40...
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27686 üzenetére
Sry, nem tudtam.
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27668 üzenetére
köszi, a bétában már benne van, eddig nem volt.
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27655 üzenetére
Most linkelhetnék képet. nekem is ugyanúgy ott van, csak épp mem usage-t nem tud kirakni, vagyis nincs rá opció.
látom h. milyen dx, gpu usage, hőfok stb...
2.1.0 MAB
12.1 Cata
ref Sapphire 5870De a monitoring beállításokban nem vonatkozik semmi a mem-re.
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #27653 üzenetére
Köszönöm, akkor nem keresem tovább
Bár a gpu-z tudja.
-
X Factor
addikt
MSi afterburnerrel lehet vhogy vram használatot monitorzni, h. osd-n megjelenítse mint az fps-t meg a gpu kihasználtságot ?
-
X Factor
addikt
válasz
seederking #27600 üzenetére
Teljesen jó az mellé, gondolom nem 1024ben low beállításokkal játszol.
-
X Factor
addikt
válasz
Joker94 #27342 üzenetére
Őőő, az azért elég fura, h. nálad kifogy nálam meg nem...
Single ultra 4/16 vittem végig, semmi baj nem volt, multiba vissza kellett venni, minden high, nincs aa, de van 16af, és motion blur, meg az ssao-s cucc disable, így van 60fps majdnem fixen. (1920*1080)
Csinálnál egy cc-vel vagy vmivel egy driver takarítást, utána fel 12.1 cata és valszeg neked is jó lenne. vagy lehet h. a q9400 kevés, bár nem tudom milyen felbontásban tolod.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27128 üzenetére
Azért csodálkoztam, mert alkalmazásokban (de még régebbi markban) is, messze menőleg nincs ekkora különbség x6 és i7 8** között.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #26999 üzenetére
Durva h. majdnem dupla cpu score-t kapsz. 5k+
-
X Factor
addikt
No, egyelőre alapfesszel (1.162) járok 950nél, megnézzük h. így meddig szalad, aztán meg h. mennyi kell 1ghz-hez.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27124 üzenetére
köszönöm
-
X Factor
addikt
Sziasztok felraktam a 2.1.0 AB-t és hiába állítom be az unofficialoverclockingot, nem enged többet 900mhz-nél?
-
X Factor
addikt
Pedig olyan beállításokkal még az 1 giga vramból se fogyhatsz ki, azért voltam kiváncsi.
Mert ált mai A+-os játékoknál ez a 58** CF rendszer rákfenéje.
Anno használtam egy ideig, nekem tökéletes volt, de nem is voltak még ilyen játékok el is lett adva, mert egy kártya is bőven elég volt.
-
X Factor
addikt
válasz
Zotya984 #27003 üzenetére
Teljes mértékben, de az is amit poj kolléga leírt, a multi 64 fős mapon jobban terhel, de neki a cf miatt jön ki különbség, egy kártyás megoldásnál a min fps-nél se lehet nagy különbség 4 mag és 3.6ghz fölött.
poj multi alatt milyen beállításokat használsz? Nem fogy ki a vramból?
-
-
X Factor
addikt
válasz
seederking #25763 üzenetére
Nem.
Második: Próbáld meg a 11.11c-t.
-
X Factor
addikt
válasz
Gaboman #25482 üzenetére
Elég egy cf skálázodást megnézni.
Az 5870 azért még a mai napig az egyik legerősebb kari, szvsz jobb teljesítménymutatókkal a 6870-hez képest, de az egyre újabb dx11-es játékokban azért előbbi, igencsak dolgozza le a hátrányát, ami azért érdekes, mert a 6950 meg nem kezd elhúzni.
CF-re visszatérvem, brutális mit művel 2db 6870 1920*1080ba, itt még ált nem találkoztam olyannal h. kevés lenne az 1 giga vram, de irdatlanul begyorsulnak, holott 2db 5870-be nincs ekkora potenciál, hiába erősebbek külön külön.
-
X Factor
addikt
válasz
h1n1_900 #25390 üzenetére
Igen, de jelenleg a quadok piacát azok képezik akik 775ös rendszerrel rendelkeznek meg mondjuk 4 giga rammal, és quadra tizen x ezerből tudnak váltani és még a gépet se kell baszkurálni.
Bár tisztában vannak vele h. egységnyi pénzért jobb/erősebb cpu-t is vehetnének, vagy netalán tán még platform csere se fájna sokkal többe, a vele járó macera sok esetben nem ér annyit,mint ami user egyszerű lelke elvisel.
Hisz a legtöbben inkább csak használják a gépet, minthogy állandoan babrálnák, szerelgetnék és windowst telepitenenek.
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #25358 üzenetére
Játékokban azonos órajelen, igazából túl nagy különbség nincs. Inkább tuning végett nem annyira előnyös a q8*** széria a kis szorzók miatt, meg a 400 körüli fsb wall is gyakori.
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #25323 üzenetére
1280-ban meglepődnél h. mennyi minden elég alá.
-
X Factor
addikt
válasz
barack1997 #25253 üzenetére
Ált ezek a bordák messze nem érnek annyit, mint amikor egy komplett hőelvezető lap van.
sokak szenvednek egyébként nem ref hűtés esetén, vrm hőmérsékletével.
Érdemes mondjuk egy vf3000-re váltani.
Vagy a thermalright nak van elég jó vrm hűtője, kérdés itthon mennyit kérnek érte.
-
-
X Factor
addikt
válasz
h1n1_900 #25126 üzenetére
Érdekes, pont most gariztatok Ipon ban egy tápot, és tök normálisan cserélik, de úgy kiváncsiságból átfutottam a gari papírt.
És ott pontosan levan írva h. egy éven belül ha tudják cserélik, illetve ha nem kifizetik az árát, viszont ezen túl amennyiben a csere nem lehetséges úgymond avultatás alapján a jelenlegi piaci árnak megfelelő összeg vásárolható le.
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #25009 üzenetére
Megkell verni
Nemcsak az eladóra vonatkoznak szabályok, azért a vevőnek is kéne vmilyen szitne alkalmazkodni, főleg gondolom ha user error dominál.
-
X Factor
addikt
válasz
Remus389 #24799 üzenetére
Volt nekem e1400 1mb l2 cachel, 3.6 ghz-en, volt 2180 3.2ghz-el, volt e5200, e6600, e8400, q6600 3.2ghz, gondolom nem meglepő h. melyik teljesített legjobban játékok alatt hiába tudott az e8400 4giga fölött.
Nem is nagyon az átlag fps volt több, de magas volt a minimum, és jóval kisebb volt az ingadozás, a mostani 4ghz-es 6 magos amd-ről nem is beszélve
Értem én h. nem kell high end cpu, ha vki játszani akar, és inkább vegyen több, erősebb vga-t vagy ssd-t abból a pénzből, de azt ne írd, h. a 2 magos über alles, mert betéved ide vki, és majd megnyugszik h. jaj, az tök jó, aztán, majd nem érti h. másoknak miért muzsikál faszán az 5870, nála meg nem.
Bf3-nál jól látszik h. tényleg nem cpu igényes, viszont régi 2 magosnál esik a min fps.
Azt hiszem vita lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest