- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #44390 üzenetére
Az 1.76-os CPU-Z megy Win98 alatt, GPU-Z-ből nem tudok működő verzióról
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #43567 üzenetére
jahh ez így van.. csak egyet tudok hogy hol van... A saját dobozában...
A múltkor mikor összepakoltam a padlásomat
elég sok minden előkerült, pl a múltkor is megmutatott Rendition Verite VGA kártya... de még így is hiányoznak cuccok.. pl a dobozos Asus P5A-B alaplapom, vagy még pár Asus Geforce4 VGA kártya... tudom hol lehetnek, csak el vannak barikádozva.. a nyáron most kipakolom az "előteret" ott majd meglelem őket -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #43436 üzenetére
nahh, az van hogy sikerült bebootolni a smartstart-ot látta a raid kártyát is, engedett RAID0,4,5-öt, az a 4-es RAID tömb érdekes.. meg a is hogy 1-est nem engedett, de kb lexarom... Szóval csináltam egy RAID0-t szépen látja is a Win2k telepítő
nem gondoltam volna.. már lemondtam a vasról
De ez még semmi... Amikor elkezdtem gyűjteni a számítógépes kütyüket, bő 10 éve, került hozám 2db VRM modul elvileg Pentium PRO-hoz adták... azttán volt ez a VRM Ádyka-nál is, de mondta hogy nála nem ment...
újabb évek múltak el, a múltkor összepakoltam a padlásomat és előkerültek a VRM-ek.. na nem mintha el lettek volna nagyon veszve, ezeket pont tudtam hogy hol vannak... NA szóval nézem.. banyek ebben a Compaq Proliant szeróba pont ugyaniylen VRM van, csak egy darab.. betoltam, plusz kapott még egy 400-as P2-t és lám működik a szeró 2 procival -
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #43393 üzenetére
Van CT-479 -ed ?
huu vazz' !!!
Ha gondolod, hozd el hozzam, meglessuk, mit bir a cucc !Masik dolog, ami igy hirtelen beugrott, nincs valakinek pci-es 478 lapja kolcson vagy elado esetleg ? Valamennyire azert lehessen tuningolni, olyan kene. Van egy 6800 extreme-em, ha azt sikerulne versenybe keriteni, az eros cucc lenne szerintem !
Ct-479 amugy nagyon jol jonne szinten ! Akar kolcson, akar eladot ha tud valaki, halasak lennenk ! -
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #43388 üzenetére
Jaja ! Most indult a "Team-cup" ! Pont most probaljuk valamennyire szetosztani a feladatokat ! Hihetetlen szines programot raktak ossze ! Oriasi moka lesz remelem !
Ram orajelre nyilvan ujra indulni fog a kis 939-es konfig. A multkori freki folott kene produkalni. Alatta mar nem lennek elegedett ! -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #43221 üzenetére
Így van Ádyka jól mondja, van pozícionáló a proci egyik sarka "le van vágva" illetve a proci foglalatnál is az egyik sarok máshogy van kialakítva.. a leírásban amit találtam képet a lapról, aszerint a lekerekített része "hátrafelé" a Cache-ek irányába néz. tehát a proci lekerekített sarka is oda essen...
Ha forgattad a procit az cumi, mert tönkre lehet vele vágni a procit is lapot is... ha fordítva teszed bele a jelenség hogy sokkal gyorsabban forrósodik a proci, pikk-pakk tűzforró lesz a lapon FET simán durranhat el... De kis szerencsével túl is élheti a lap... -
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #43221 üzenetére
Hogy kell állnia? A tüskéknek a lyukakban kell lennie.
A proci egyik sarka meg van jelölve, és a leírás szerint a socket is meg van jelölve.....Ha előtte már forgattad minden irányba a procit, akkor lehet nem lesz már se kép se hang.
Egyszer még 486 koromban én is beleraktam elforgatva. Akkor simán túlélte. -
cbmfan
senior tag
válasz
Ranagol_5 #42909 üzenetére
nem rossz, nekem egy ECS P6S5AT lapban van. VH6T-ben meg egy 1266-os.
ez lenne a terv, már csak arra kellene rájönni, hogy indítsam. talán HDD-re rárakom Uniflasht és indítok valamit CD-ről.
-
válasz
Ranagol_5 #41984 üzenetére
Ott a pont. Az Atom bizonyos dolgokban jobb, ket mag +HT-vel, de az egesz rakfeneje az egy szalas teljesitmeny. Az utso szeriaknal ezert van agressziv turbo, ami tenyleg jol mukodik az AMD megoldasaval szemben. Ezt benchet erdemes nezni es az egy szalasra ott a lame/itunes: [link]
gerlaip: A linkelt low end CPU bench nem sokat er, ha minden Intel Celeron neven fut, maikor azonos orajelnel a kulonbozo verziok kozott sokszoros az elteres. Raadasul pont a kulonbozo optimalizacio miatt nem tudhato, hogy mennyire jutalmazza/bunteti a tobb szalat, SSE X. verziojat stb. Szoval en maradok a reszletes teszteknel.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Nem is komoly grafikai teljesítmény végett vettem 3-4 éve, hanem univerzális kártyának, mert bármiben megy, ami legalább PCI v2.2-es, így pl.még egy Socket-370-es lapban is hasít simán
Úgy voltam vele, ha már PCI-os VGA-t veszek, akkor az legyen a lehető legcombosabb. A GT 430 ami még ennél is erősebb, de az újan már nem volt forgalomban, használtan meg nem akadt. FX 5200 meg 6200 akad itt-ott, csak azok gyengék. Volt HD4350-em is PCI foglalatba, de annak az átfordító IC-je valami iszonyat trééé volt, iszonyat vérszegény lett tőle a kártya. Cserébe viszont akkora volt a hűtőbordája, mint egy Pentium II-esnek
-
gerlaip
addikt
válasz
Tényleg, ebben az esetben az is számíthat...
Egyébként érdemes böngészni ezt a low end cpu performance a listát. Érdekes, hogy melyik proci hol helyezkedik el. Pl. PIII-asok, vagy éppen az Athlonok a Pentiumokhoz képest, bár legtöbbeteknek nem jelent meglepetést. Én azért jól szórakozom vele
.
-
válasz
Ranagol_5 #40358 üzenetére
Most jövök rá hogy egy 750- esnek elvileg kell lennie nálam [link], csak az a gond hogy a már 800 db proci között mikor találom meg/lesz időm megtalálni
(#40371) PeachMan : elvileg a nyári szabim alatt én is meg tudom majd nézni, csak nekem komplett gépbe van építve, első kanyarban meg kell találnom a géppiramisban ( ami nem is olyan könnyű, mert nem tettem feliratot a házakra és nem is tudom már melyikben van
), aztán fel kell tennem az egyik monitorra, oldallap le, plusz hozzáférek-e az újjammal ahhoz az IC- hez
-
SP4C3
veterán
-
pw12345
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #39709 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Bacsisnak is!
Még dilettánsabb kérdéseim lennének, mivel még 64bites rendszert nem használtam, nincs is nekem sajnos, lövésem nincs működnek-e vele a 32 bites alkalmazások. Azt sem vágom, hogy a xeon procc (meg egyáltalán a 4 magosok) működik-e 32 bites környezetben.
Sajnos csak W2008x64 (illetve esetleg W2012) drivert találtam hozzá, XP esélytelen
Érdemes egyébként többprocis szerverben gondolkodni asztali gépként?
-
válasz
Ranagol_5 #39504 üzenetére
1.5T-as DB, 800.000 tabla, thin lvm snapshotokkal, ejszakankent 16 szalon dumpolva, master-2slave felallasban. Sok mindenre gondoltunk, de arra nem, hogy kifutunk a metadatabol + bizonyos fusionIO-gep-OS komboknal a teljesitmeny erdekesen ingadozik. Szoval rosszul alltak a csillagok, volt egy hosszan futo dump a lassult fio miatt. Ennyi az egesz, de ket napja takaritom a romokat.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #39340 üzenetére
az a plusz 100 inkább csak plusz 45 lesz. mert először 945-ön futattam, utána csapattam 990-en
3Dmark99 inkább GPU limites tehát ott annyira nem számított neki, vagy csak hajszálnyit.. úgy hogy közbe a RAM freki is megugrott 105-ről- 143Mhz-re így már dobott a teljesítményen... De 700-at még ezek sem hoztak volna... Ami jobban számított az az hogy a GPU-n még több mint 10MHz-et tudtam húzni...
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #39310 üzenetére
Én a helyedben nem a rosszalkodó lapban próbálnám megírni, hanem egy jó igáslóban (lehetőleg olyanban amiben egyezik a P2-esből bontott chip programozási feszültségével, vagy ennek híján jumperelhető az), ahol látod is rendesen mit csinálsz uniflash alatt (felismeri a P2-es bios chipet, ill. milyen feszkó kell neki az íráshoz).
-
Ranagol_5
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #39300 üzenetére
Jó bele bármilyen 32 lábú 256kb-os chip, hot swappel megírod egy donor lapban aztán mehet a VH6T-be, körbe nézek, nálam lehet, hogy akad, javarészt csak 128Kb-osokat használtam el 486-osokhoz.
Rive: Pontos típus, csak ha abban a lapban akarja megírni, érdekes olyan szinten, hogy 5 vagy 12 volton írható-e, olvasáshoz már teljesen mindegy milyet használ, mert az minden chip esetében szabvány feszkó.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ranagol_5 #39140 üzenetére
Nem vagyok sem buzgó moderátor sem trollkodó, normális hangnemben megkértelek titeket a fórum alapszabályainak betartására.
Hajlandó voltam/lettünk volna kompromisszumokra is (topik áthelyezés), ami valljuk be jó megoldás lett volna, de egyeseknek a rangjuk fontosabb, mint a korábbi szokások megtartása.
A korábbi szokásaitokkal fel kell hagyni, mivel már évek óta tilos szakmai fórumban hirdetni. Ez alól nincs kivétel.Részemről itt befejeztem a témát, nem kívánom többször megírni ugyanazt. Aki megértette, az első hozzászólásomból is megértette. Aki nem akarja elfogadni, azt nem feladatom meggyőzni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #38810 üzenetére
Igen, te is régi motoros vagy, hiszen MAJDNEM a kezdetektől itt vagy
Lehet itt pörögni, hogy logikus vagy nem, persze hogy nem az, és ezt radi8tor1 is jól tudja, de ha ez a melója akkor ez a melója.. ha ez a szabály, akkor ez...
Egy biztos! tovább nem mehetnek a hírdetgetések, és ezúttal már tényleg nem...
de az is biztos hogy keresünk megoldást...
radi8tor1!
nem szabad hírdetést linkelni...
ok, és pl az ilyen szabályos?! pl:
skaccok képzeljétek láttam a hardveraprón, hogy hintawr nevű fórumtársunk SLOT1-es procikat árulgat...
ha valakit érdekelne az a SLOT1 CPU-k 600-700-733-866-1000 nevű bazár alatt megtalálja a részleteket...
nem linkeltem -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ranagol_5 #38798 üzenetére
Csak ismételni tudom magam: a fórum szabályai minden topikra egyaránt érvényesek. Az hogy eddig itt nem volt érvényesítve ez csak a véletlen műve.
Újév csak egy dátum. Mi különbség lett volna, ha hétfőn írom? Szerintem semmi.Már júliusban is felvetődött a dolog, csak elfelejtődött.
Tim82: kávés topikkal, Oakley topikkal is így történt. Semmi baja nem esett a júzereknek ebből.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ranagol_5 #38793 üzenetére
Közel 600000 regisztrált felhasználó mellett szerinted hogyan lehetne megoldani a rugalmasságot?
Nem igazán megoldható.sanchezsa: szerintem az értékelés fontosabb, mint a rang. És regisztrációd ideje sem változik rang mellett.
Tim82: akkor már tudom miért az átmozgatás lenne jobb. Kösz az emlékeztetőt.
-
válasz
Ranagol_5 #38637 üzenetére
320-as Scsi.
Az intel lap meg csak felpörög és egyből leáll. Egy sima E6300-ast raktam bele. Ramból és vgaból is próbáltam többet. Cogegány 450-essel de az jó tesztre. 3-as xeont megnéztem és enné de jó lenne ha menne valamivel. Keresek másik c2d-t. PentiD-sem van sok de az nem megy alapból benne. -
-
válasz
Ranagol_5 #38466 üzenetére
3ware 9500S-4LP 64-bit/66MHz PCI2.2 SATA Raid Controller Card
RAID 0/1/5/10 JBOD
4 x SATA 150 Internal ConnectorsGoogléztam arra hogy AMCC és a képek között felismertem.
-
válasz
Ranagol_5 #38458 üzenetére
Ez sajna Sata1, azt szerintem éppen határ az új vincsiknek. Talán már egy sima WD blue megfutja a sata1 sebességét.
Kicsit más:
Most amúgy hozzájutottam egy HP ML310 G2 szerverhez. Látszólag sima asztali 775 P4 HT-s de extrákkal.
E7221 chipset (asztaliból talán 925-nek felelne meg), 4GB ECC REG DDR1 ram. SATA van a lapon. Delta 350w-os táp ami talán a legtöbbet éri az egészben. Még nem tudom mit kezdjek vele, core2-est pont nem eszi meg. Lehet lesz belőle budget netezős gép ha bírja a youtube-ot meg persze ha lehalkítható a ventije.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest