-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ebegab92 #54194 üzenetére
Én régen tartottam ezektől az ösztövér, két féle ram slot (pl SD, DDR), kétféle CPU foglalat (pl Slot1, S370). Mivel a szaksajtó, fórum lehúzták őket akkoriban. Ma már mindkettőből van lapom és szuperül teszik a dolgukat.
Erősen mozgatja a fantáziám egy SD-DDR -es S478-as lap beszerzése. (mondjuk ebben a topikban ez nem számít őrültségnek)Esetleg olyan lap létezett amin volt S370-S478 foglalat?
-
laskr99
addikt
válasz
ebegab92 #53422 üzenetére
CMOS elem csere volt, táp eddig okés volt, a lap teszteletlenül került ide. Proci nem volt lesarkazva mikor beraktam és egyenesen raktam rá, nem döntve. A cmos jumper alapból nem volt benne azt pótoltam , a bios chipet kiszedtem és vissza de az se. Memória a másik lapban megy, de ha kiszedem akkor sincs csipogás. VGA-k 100% okésak máshol mennek, GF2 MX400+S3 Virge DX.
-
erer1000
őstag
válasz
ebegab92 #50985 üzenetére
"The i815 does not feature any such on-board display cache, but instead, the design calls for something known as a Graphics Performance Accelerator (GPA), which is essentially that 4MB display cache placed on a card that is inserted into your 815 motherboard’s AGP 4X slot (see below)."
-anandtechúgyfest intel i815 lapokra egységesen vonatkozik .
igp--je meg riva tnt szintet hoz 3d-ben kb. már csak az a kérdés mennyit segítene az FPS-en ez a memória blokk -
erer1000
őstag
válasz
ebegab92 #50841 üzenetére
hova valósi vagy?
én tesztelem még, de valamiért néhány játék nálam szét van csúszva, néhány meg nem.
arra gyanakodom hogy a PCMCIA szarakodik, mert a pcmcia wifi sem megy rendesen, használat közben el-el dobja.lehet nagyobb terrhelés miatt a vezérlő haldoklik
ha vasmegyei vagy, kölcsön tudom adni, tesztelni.
a tiéd DX 7.0 ha jól látom. ez a kártya DX 8.1-es és saját 266MHz ddr memóriája van, nem osztott.
lehet többet tudnál kihozni, de ezt a teszt mondaná meg pontosan
-
válasz
ebegab92 #50723 üzenetére
Pinmoddal lehet 2ghz-re húzni, amit simán visz alapfeszen. Egyik notim ilyen. Simán össze kell kötni két lábat, elég ha egy vékony rézdrótot áthidalsz a foglalatban. [link]
Ha nem akarsz moddolni akkor 1-2eFt ebay-en a 770-780-as proci ami erősebb.
De 2ghz-en az a cerka sem annyira rossz. Asszem csak 2gb ramot kezel max, de win10 32bit megy rajta. -
MMIX
addikt
válasz
ebegab92 #49868 üzenetére
Pentium 4 570J [link]
"A modell típusjelében a „J” arra utal, hogy rendelkezik a memórialapok védelmét szolgáló NX (No eXecute, más szóhasználattal Execute Disable Bit, EDB) technológiával, amely a puffertúlcsordulásra építő rosszindulatú kódok lába alól húzza ki a talajt. Ez a funkció megfelelő operációs rendszerrel – a Linux-szal vagy az MS Windows XP Service Pack 2-vel – használható ki.
Az NX-et – úgy a P4-ek, mint a Celeron D-k esetében – az E0 steppinggel vezette be a gyártó, amely ezen kívül a Thermal Monitor 2-vel képes megelőzni a CPU túlhevülését, illetve kis terhelésnél ugyancsak az órajel és az üzemi feszültség csökkentése révén potenciálisan takarékosabb működésre is képes (Enhanced Halt State)."
CPU Worldön is írja szerintem.
-
peti_s
addikt
válasz
ebegab92 #49289 üzenetére
A pufferkondi tovább szokta bírni, árából adódóan azt nem cserélném, a többit valami jobb márkára, Rubycon, Nichicon, Sanyo/Suncon/Panasonic, Nippon/United Chemi-Con, van még pár, ennyi jutott most eszembe.
(#49290) krisz67, szép, most látom hogy 2,5-es, akkor egyenesen gyönyörű.
-
Tim82
félisten
válasz
ebegab92 #48761 üzenetére
Ehhez a Xeon 5060-hoz kell BIOS mókolás hiányzó mikrokódok miatt, vagy csak simán foglalatmoddolással mehet olyan 775-ös alaplapba, amelyik még nem fogad Core 2 Duo-t, de Pentium D-t igen?
(Konkrétan egy Dell Dimension E510-et vagy más néven Dell Dimension 5150-et lenne jó valamelyest gyorsítani vele.)
-
juliabrilke
veterán
-
arn
félisten
válasz
ebegab92 #48387 üzenetére
en pl most szivesen vennek normal hasznalatra egy i7 ee procit vmi korabbi titannal... de ahogy kalkulalgattam, tobbe kerulne a 4960x + x79, mint egy uj nyolcmagos ryzen
hatha a hatmagos ryzen most megadja a kegyelemdofest neki. realisan nezve nem nagyon erne tobbet a proci 250 euronal, es akkor eltekintettem a hasznalt faktortol.
titant lehet relativ jo aron venni - persze sok racio nincs ebben az egeszben, mert tobbet fogyaszt, hangosabb, lassabb, de vhogy aktualisan megis jobban vonz egy 2014es topkonfig, mint egy 2017es jo ar/ertek aranyu.
-
arn
félisten
válasz
ebegab92 #48384 üzenetére
Az ezres p3 is ennyi volt a maga koraban
amugy tenyleg van vmi olyasmi a dologban, mint egy veteranautonal. Most hiaba nyomja le egy par evvel ujabb atlagos cucc, azert teljesen mas egy ilyen felextrazott lappal meg egy ee procival foglalkozni - hiaba gyorsabb egy mai hyundai, mint egy korabeli ferrari, a ferrari megdobogtatja az ember szivet, a hyundai nem erdekel.
nem terveztem tuningolni, de azert megnezem kb mit tud levegovel. Valszeg nem tul sokat, a b3as mag nagyon korai (a proci is 96os gyartasu), illetve meghuteni sem nagyon tudom, egy aida stresszteszttel is felment 65-70 fokig a zalman 9500al alapon.
Anno a g0as q6600 franko volt, 3600on siman ment, de a fogyasztasa miatt 3200on hasznaltam egeszen a sandyig.
-
alvaro
senior tag
válasz
ebegab92 #48321 üzenetére
A 486-ban 256 cache van, 4db 512kbites IC-ből áll. Az elemkárt szomorú és bosszantó jelenség, sajnos a korabeli alaplapok többségét megette
Realtek meg hogyne csinált volna VGA-t, középsuliban olyan volt anno, iszonyat lassúak voltak
Azóta próbáltam párat így retrózás során, de az emlékeim nem csaltak, ma is borzalmasan lassúak
(Amik vannak nekem Oakok, azok is, de azoknak megvan az a mentségük, hogy 8 bitesek, direkt ezért tartottam meg őket, XT-be garantáltan passzolnak, nem is lógnak túl a foglalaton.)
@DarthSun - milyen Corsairek azok? Hülye holográfiától nem bírom elolvasni :Đ Előttem egy pár XMS3202v2.2 van, 400MHz CL2 felirattal, a minap osztották őket. Meg kéne hajtani egy kicsit őket, azt hiszem.
-
arn
félisten
-
Alpi.
addikt
válasz
ebegab92 #47631 üzenetére
Remélem hamarosan látunk majd többet is a procikától !
Ic-7 csak így képes postolni ezzel az 552-essel. Nem támogatott típus, ha bekapcsolom Ht-t és "save and exit"-ezek biosba, akkor nincs post. Bios reset, utána indul. Minimum szorzón megy os-ig, ott Rmclock-kal tudom állítani tetszőlegesen. Szerencsére minden mást enged biosba. Feszt, fsb-t, ramokat, stb. Egyébként gyanítom vrm így is kibírja röhögés nélkül a "kis" Prescott uraságot !Nem hiányzik még Ht. Most P35-el fogok foglalkozni és a socket átalakítóval. Kibogarásztam némi infot és van egy ötletem, hogy miért nincs vcore állítási opció. A megvalósítástól viszont kicsit tartok. Pin modolni kell. Ezt idekötni, azt azzal rövidrezárni, ilyesmi... :S Gyomorgörcs rulez.
-
MMIX
addikt
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
ebegab92 #47054 üzenetére
Hogyne !! Egy 775 / 771 quad mai napig igen combos cucc ! Pont most vagyok túl egy nagy visszatérésen. Nálam a 775 quad volt kezdet. Egy ideig nem volt értelmes lapom quadokhoz, de végre szert tettem UD3-ra és nem utolsósorban sikerült vennem egy olyan procit is mellé, ami a hihetetlenség határát súrolja. Az elmúlt 1-2 hétbe rengeteg időt töltöttem velük.
Nagyon jó volt végre, már úgy hiányzott !
-
-
válasz
ebegab92 #47002 üzenetére
mennek ezek 5GHz-et is
De az igazán kemény dió, ha 800-as szériát tuningolsz na az befűt a FET-eknek -
quailstorm
félisten
válasz
ebegab92 #46985 üzenetére
Arctic hűtők nem nagyon teljesítenek jobbat a gyári Inteleknél, tuningra én keresnék jobbat.
Ezek csak halkabbak meg tovább tart a venti, de egy szál aluval nehéz csodát művelni, akkor is ha finomabban van csiszolva.Penya D-hez amúgy gyárilag a magasított rézmagos volt szerintem. Nekem legalábbis azt adtak hozzá.
-
válasz
ebegab92 #46664 üzenetére
Azért egy Master X1950XTX-hez képest egy 8800GTX tucat termék
a CF kábel (nem CF híd) meg még inkább...kb soha nem láttam egy szem eladót sem
ebay-en most pont akad igaz majd' tíz rongy -
Rive
veterán
válasz
ebegab92 #46534 üzenetére
Ennek a lapnak a típusát (vagy a gép típusát, amiben volt) meg tudnád adni?
...mer' ugyan elég sok pletyka vanik dual-486 rendszerekről, de én meg közben tudom, hogy a 486-os procik közül egy se volt felkészítve SMP működésre... Szóval szeretnék ennek végre rendesen utána járni.
sanchezsa: vazze, tömegsír
-
RexMaximus
senior tag
válasz
ebegab92 #46322 üzenetére
Erdekes gondolat. Mert valojaban ott ert veget, sot normalis chipsetet se adtak ala az intel reszerol (max 512mb kezelese...).
Viszont az all time kedvenc konfigom egy Tualatin. Asus Tusl2-C + 1200-as Tualatin Celeron (@1600 korul
).
Elotte egy coppermine 6xx-es celeronom volt. Ez 1200 korul ment. De valamiert sose kotodtem hozza, a Tua az igazi
-
-
Ranagol_5
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
ebegab92 #45235 üzenetére
Van erre egy félmegoldás, a MioPocket. Ott külső konfig van és oda ment, de így soká tart az indítás, és a telepített cuccokat így is bukod.
Egyébként GPS-e válogatja. Általában minél trébb, gányabb, nyomorékabb kínai vacak, annál jobb haxolni, warezolni meg WinCE-re.
-
Tim82
félisten
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
ebegab92 #41980 üzenetére
A 3Dmaki01 egyszálon megy csak és brutálisan érzékeny a megahertzekre.
Plusz a D510 valami istentelenül gyenge, én annó linux szervernek használtam, nem voltam vele elégedett, mert még a gigabites integrált eth-t sem tudta full sebességen kiszolgálni.(#41983) gerlaip: A PCI sebessége lehet limitáló tényező még a hw-s gyorsítás esetében is.
-
gerlaip
addikt
válasz
Viszont ez a GT 610 még kapható egy-két helyen (és egész drágán - 16E Ft), de világosan látszik a pontokból, hogy sokmindenre nem használható, maximum az mondható el, hogy tudja a mai fícsöröket, és valszeg a hd videókkal azért elbánik.
ebegab92: ja durva, nemrég nézegettem egy összehasonlító listát, amiben benne voltak a mai mobiltelefon procik is, sokat fejlődött az ágazat...
-
gerlaip
addikt
válasz
Itt van egy low end cpu performance összehasonlító lista.
Szerintem - persze biztos vannak akik jobban tudják itt - az lehet az oka, hogy a 3DMark2001 és a 06 még nem ezekre a procikra lett optimalizálva, nem tudják kihasználni a fejlettebb utasításkészletet. De ez csak egy műkedvelő bölcsész vélemény.Egyébként tök jó, hogy felhoztad a témát, mert megdöbbentő, hogy ezek a tabletba való procik mennyivel erősebbek a régi cpu-knál.
-
válasz
ebegab92 #41579 üzenetére
A 4 magosíthatók 8-10-12k-ért mennek, abban biztos lehetsz.
Egyébként ebayen 3GHz-es Phenom II X2-t 5k körül már lehet fogni. De lutri, hogy lehet-e unlockolni (gondolom nem, mert a kicsi szorgos kínai kezek ezt már letesztelték), ráadásul az Asus rev2.0 AM3+ lapjaiban nem is lehet csinálni unlockot, mert köcsög módon kivették belőlük ezt a funkciót. Így jártam anno az M5A99FX Pro 2.0 és most az M5A97 R2.0 lapommal is.
-
válasz
ebegab92 #40778 üzenetére
Ja Nv kariknak elég silány a nyílt támogatása, főleg újabb karik esetében, Amd/Ati-nak, ill. Intelnek jó a nyílt supportja csak.
Peachman: Utsó böngészők Win2K alá: 10.0.12 Firefox ESR, 12.02 Opera, 1.6 K-Meleon, ezek mind tudnak flash blockot (talán az FF reklámot is tud blokkolni uBlockkal, de egy P3-as procit nagyon megkajál a reklámblokkoló, inkább csak flaskblock + hosts file-os szűrést érdemes használni), Soltek Tuás lapot lehet elő tudom kotorni neked, ha nagyon nem találsz, de az az 1 Gb-os modulokat nem eszi, max az 512-eseket, de abból is csak a mezei nonECC-t. -
válasz
ebegab92 #40818 üzenetére
igen, ez elvileg támogatja a 6800 Ultrát is... A kérdés az hogy vajon az SLI funkció is benne van-e? de hát elvileg miért ne lenne
szal jahh
akkor kell egy S939-es SLI-s alaplap, 2X256MB DDR RAM, a két 6800-as Nvidia, prociból egy 4000+-os Athlon 64, ugye X2-nek nincs értelme, meg a két Voodoo2... szal akár így még működhetne is -
válasz
ebegab92 #40775 üzenetére
Ja, hogy Nv karival nem ment az alap nyílt driverrel, zárttal pedig igen, ez ritkább/spécibb/újabb Nv karik esetében előfordulhat, hogy nyílttal ennyire nem boldogul csak a zárttal megy (szóval alap telepítés után parancssorból (ctrl-alt-f1) is telepíthető lett volna, szóval csak az nvidia-current-es parancsot elég lett volna kiadni, a többi nem szükséges, alap esetben ha legalább normális kép lett volna, kényelmesen Gui-ból is feltehető a zárt Nv driver, van rá menüpont is további illesztőprogramok vagy milyen néven), Linux esetében pedig mindig a tárolóban levő zárt dvirert kell használni, ui. az kompatibilis biztosan az adott disztró által használt kernellel, X-el, külön drivereket töltögetni külsős oldalról csak Win esetében szükséges, Linuxnál csak nagyon ritka extrém esetben lehet ilyesmire szükség.
-
válasz
ebegab92 #40744 üzenetére
Amennyire én tudom a 4.0 - 4.2 közötti kernelneknek (15.10 és 14.04.4 is 4.2-est használ) gondjai vannak elég sok Intel karival, szóval vagy régebbit 3.19-est (14.04.3 vagy Mint 17.3) vagy újabbat kell használjál (Fedora/Korora 23), esetleg megvárhatod 16.04-et, ami jövő héten jön ki vmikor.
PeachMan: Akkor ahogy ígértem linkelem a Win 2K updatetek-et, úgy ahogy van felhúztam Megára inkább, amik mindenképpen kellenek, kb az alábbi sorrendben;
-Sp4-es telepítés gondolom alap
-Windows Installer 3.1
-IE6 SP1
-SP4-hez összegző frissítés (KB891861-v2)
-Windos Update Agent 3.0
-root certificates update, hogy Wu-ról a maradékot le tudd húzniOpcionálisan VB runtime, DX, msxml, utolsó jre, flash is benne van packban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest