- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Addig nem nyugszok, amíg nem érem el a bűvös 3 ghz-es határt.
Vízzel olyan 2500 - 2600 körül megy szinte mind, de az az érdekes, hogy kompresszorral a legtöbb semmit sem javul.
Egyedül ez a 2800+ mutatott javulást hidegre, a többit nem nagyon érintette meg. Szóval egy olyant kell találnom, ami léggel / vízzel mittoménmivel jól megy és javul hidegre.
Van egy 2400+ -os mobil Bartonom nekem is, de pont semmivel sem megy jobban, mint a többi. -
RexMaximus
senior tag
Nem kimeled szegeny oreget
Tuningnal en mindig a minimal fesz emeles hive voltam. Alltalaban mukodott is ez a megkozelites, van egy hatar amig kis tulfesszel konnyen eljut, es utana mat jeltntos emeles kell, minimal mhz-kert cserebe - na ezt sose eroltettem.
Foleg Northwoodoknal voltak azert halalesetek, sokaknak keves volt a 2,8Ghz koruli ertek kellett a 2,9//3 node milyen aron?
-
iday
aktív tag
Nem csak bájoszos vagyok.
Nap mint-nap forrasztópáka van a kezemben. (laptop-tablet szerviz)
Azért nem vállalták be, meg azért annyiért.
Mert a procinak elég nagy a hőleadó felülete. (értsd marha nagy alumínium stb..)
A procin levő padeket is át kell melegíteni, különbem olyan lesz a forrasztás mint a képen.
Röviden nehéz dió. -
"Olyan árat mondanak rá a HA-s kollégák, hogy vicc."
Mesélj, kíváncsi vagyok. Mit kérnek el egyesek két ilyen forrasztásért?
mod:
Látom, időközben megválaszoltad.
8 kHUF. Röhej.Sajnos nem tudok segíteni, mert itthon nincs ehhez felszerelésem (előző munkahelyen volt) csak a tudásom / kézügyességem.
Ellenben ha ezért a kettő darab kb. 0402 méretű alkatrész forrasztásáért kérnek 8 kHUF-ot, akkor az közel 100.000 Ft-os órabérrel készül, igen laza tempóban. -
RexMaximus
senior tag
Azert kivsncsi lennek, hogy miert nyultak hozza. Ha mukodik nem biztos, hogy van ertelme a beavatkozasnak, azert ilyen "helyes" az on mert aki hozzanyult nem tud forrasztani. Ebbol kiindulva kerdes mivel, hogyan ugykodott rajta, lehet a pad-ek is serultek. Nomeg, foleg a bal also olyan lenne mintha rovidre is lenne zarva, bar igy keprol nehez megallapitani.
Ha a pad-ek rendben vannak akkor pikkpakk megvan.
Meg tudom oldani. Ha erdekel akkor pu
-
Ranagol_5
őstag
Van itthon 333-as FSB-s 2600+-om meg 2500+-om, de azokra azt irják, hogy nem kajálja.
Majd kipróbálom.(#46391) Aventyr: Téged pedig lanon vártalak, vittem a P4C800-at is.
Egyébként mielőtt megérkezett arra gondoltam, hogy majd a 9800XT-n cserélek hűtőt, mert még mindig nem raktam fel semmire a bontatlan zalman fatality hűtést. De igy hogy láttam milyen jó minőségü és hogy van benne anyag, marad az eredeti.
Nekem egyébként a 9600XT hűtése a meglepő, mert ilyen jó minőségüt meg olyat, ahol a memóriákat is hűtik 9600-osnál még nem láttam. Állitólag elég jó órajelekre képes a kártya.
-
Nekem ezt egy core2-es gép csinálta. Hiába cseréltem elemet és sosem volt áramtalanítva minden bekapcs után totá random módon válltozott az idő tehát nem visszaállt alapra hanem órákat késett. Nem találtam megoldást, csak annyit hogy neten frissít minden bejelentkezés után majd óránként újra.
Lehet alaplapon sérült valami. (talán az a kristály ami az órajelet generálja?) -
arn
félisten
az ertekes hweket mindig tisztitom, a hazat meg szetszedem a legkisebb darabokra, es ugy van lemosva. vegulis ha egyszer megcsinalja az ember, evekig szep marad, ha nem hasznalom sokat. a tap uj.
(#46069) Rive: koszonom is a vedoangyalomnak, hogy nem a femet fogtam akkor
ovatos szoktam veluk lenni, csak itt a fene gondolta volna, hogy ilyen elofordulhat.
(#46070) RexMaximus: vettem ket komplett konfigot csak a hazak miatt, igy jott, csak le kellett tisztitani, meg eltuntettem par karcot. nem volt feheritve, azt majd most akarom kiprobalni a masik hazon. ezt szerintem nem nagyon erdemes, nem nagyon ut el a femtol (meg uj korukban sem voltak eppen makulatlanok).
(#46071) DarthSun: egyre viszont nem jottem ra, hogy mit allit a turboval... orajel marad, procibenchek ugyanannyit irnak, viszont a buszsebesseg visszaesik (video, ram, etc). mindegyik kes aktiv.
(#46072) frescho: a p3at ugy epitettem, hogy kimaxoltam az adott idoszakot, ennel inkabb a nosztalgia vezerelt. igy ket geppel eleg jol le tudom mar fedni minden szempontbol a 92-2000 idoszakot. lesz meg par "bundle" amit ezekbe barmikor bele tudok epiteni, de kb ennyi lesz reszemrol.
95ben ilyen lapom volt (csak asszem a 4+2 ramfoglalatos verzioja), ilyen procival, vezerlovel. idoben ez inkabb 94 vege, amibe vegulis minden hw beleferne, kiveve a vinyot es a vinyovezerlot (95os winbond chip, tudja mar a dma modokat, es a pio4et). hazra ranezesre inkabb azt mondanam, hogy penya passzol hozza, de hat 95ben tenyleg ilyen hazak voltak, es nalunk meg akkor csucsosodott ki 486 korszak.
vinyobol nekem 94ben volt 540es, 96ban 1.3as. de ahogy megneztem a korabeli ujsagokat, mar volt 94 vegen is gigas wd ideben (azert kerestem ezt - caviar 31000). gyujtottem be kisebb vinyokat is, de meg a korabeli jatekokkal is olyan hamar megtelik, hogy jobb lesz ez. a fireball meg szinte az egyetlen, amire konkretan emlekszem 95bol, hogy az volt az ubervinyo, igy adta magat.
az sbpro2 is nosztalgiabol maradt benne, egyreszt kompatibilisebb a regi jatekokkal, masreszt 95ben epp ilyet csereltem gusra
most megvan mindketto.
tervben van egy 95os csucs lap+proci+video kombo, majd neha cserelgetem (p133 + triton + 32m edo+ trio64v+).
-
bacsis
Közösségépítő
Amikor válogattam a csúcsP1-es konfigomhoz az alaplapot, nézegettem mi is kéne ami még P1, de kajálja a combosabb procikat, átfutott a kezeim közt több olyan alaplap is amire a NYÁK-ra is rá volt szitázva, hogy EDO+SD RAM Mixed, szóval annak ellenére, hogy két elérű feszültséggel mennek, biztosan vannak lapok amik keverve is támogatják a ramokat
-
bacsis
Közösségépítő
NE felejtsük el, hogy a super Socket 7-et, és a magába foglaló szabványt legalább az AMD találta ki
frescho!
Igen, Cyrix... De ha azt mondom, hogy van egy Cyrix-os gépem, az lehet 286-tól harmat gyenge P2-szintig bármi... Míg ha azt mondom hogy P1 max zárójelbe hozzá kell tenni hogy Cyrix alapokon, de így azért elgé jól be lehet határolni a gép telejsítményét -
Fenyő
őstag
Menni fog vele bios cpu micrcode patch-el, csak nem fog leállni op leállításakor, hanem kézzel kell kilőni, ill biosban kézzel kell a fix legmagasabbra állítani szorzót (utána op alatt már lehet a terhelés függvényében beállítgatni a szorzókat, energiagazdálkodási funkciókat stb.) ezt leszámítva hibátlanul működik, legalábbis E5x00-el ezt tapasztaltam.
Q6600-os szvsz már kevés a lap vrm-je.DarthSun Regor azért ált. jobban húzható mint a Deneb, C2-es 240-esem E szinten (bőven alapfesz alatt) megy alapfrekivel és a 3.6-hoz sem kell még alapfesz, míg a C2-es 925-ös Deneb max 3.3 körül ment alapfeszen.
-
arn
félisten
Azt tudom, hogy mit lehet beallitani, de az elso szerianal a 133 elegge a plafon volt, nem tudom, hogy birnak e... Azert valasztottam p3bt, mert ezek mar stabilan viszik tutira. Viszont az a rohadt roland marha jol szol
be kellene paszirozni a masik ketto melle. Bar az is egy erdekes kor lesz, hogy negy hangkartya egy gepben mit csinal. Harommal no prob.
-
Pöpec kis hűtő, jobb mint az én sufni-megoldásom
(#43875) quailstorm : én az 5700- ast választanám, az össz sávszéle magasabb, hasonlítási alapom viszont nincs mert 5600- al nem rendelkezem. Itt lehet látni a két kártya adatait egymás mellett. Azt nemtom hogy a HL2 például profitál-e a több fedélzeti ramból, de valszeg elég neki a 128MB.
Az 5700- as nekem 2400MHz- en pörgő Barton mellett 11947- et kap 3DM2001- ben. -
Fenyő
őstag
Nevezd át a 3dmark2001.exe-ét vmi más nevűre máris visszaesnek a pontszámok a normál tartománya, 4x-es forceware-ok szinte mindegyike csalt 3Dmark2001-ben, amúgy 8500-höz sem a 6.11 Catalyst a legoptimálisabb, régebbiekkel többet hoz, alacsonyabb fsb és cpu órajellel is több pontot kapok a fentebbi 8500-as eredményednél, ráadásul 128mb-os példány, szóval ott is ki lehet kísérletezni a leginkább 2001-hez való Katát;
-
arn
félisten
azert en anno orommel elcsereltem volna asusra
486bol mar szep emlekeket oriztem rola. az acorp meg olyan volt, amilyen. most hogy szerettem volna egy txes lapot, most sem az acorp ugrott be eloszor.
nalam is ez volt az elso olyan konfig, amit csak tuningolva hasznaltam. 166@208 illetve 200@250. emlekszem, hogy sikerult meg szorzomentes mmxet is szerezni
-
gerlaip
addikt
Talán nem emeltem ki megfelelően, ezért ismét leírnám, hogy semmi problémám a tőled vett kártyával, ezentúl ezt fogom használni a gépemben, mert kiváló a minősége!
Teljesítménye a 200MHz ddr ramhoz képest kitűnő. (A 250Mhz-es rammal szerelt 9000pro-hoz képest sokkal több pontot hoz).Egy kicsit engem is érdekel az AIW 9000-essel egyező órajeles mérés, meg fogom próbálni azonos órajeleken a két kártyát, valószínűleg legalább 1000 pont különbség meglesz 3DMark2001-ben, ami korrekt is lesz. Nincs bennem kétség ezzel kapcsolatban.
Mindössze azt írtam le, hogy hibás a weboldalakon található információ, hogy a lassabb rammal szerelt 8500LE kártyákat nem éri be a 9000 pro teljesítménye.
-
gerlaip
addikt
Everest szerint Sapphire 9000 Atlantis Pro 275/250 órajel biztos. Etrontech memók (úgy láttam, hogy) általában 250MHz-esek.
Az All In Wondert is több helyen láttam 275/270-esként.A hivatalosan megadott órajelek úgy látszik csak elméletben igazak...
(vagy pontatlan a vga-határozó)DarhSun:
A bga ramos egész jól szedi a lábát, de a felépítése miatt azért a 8500-ashoz nem ér fel... -
Ranagol_5
őstag
Néztem én is, mert úgy emlékeztem, hogy meg van jelölve, de nem láttam egy szájbavert jelölést sem a socket-en.
Nem forgattam, beraktam úgy, ahogy nekem értelemszerű volt.(#43223) bacsis: Nem forgattam, de ezekszerint akkor jól raktam bele.
Ettől függetlenül se kép se hang.
-
arn
félisten
de ruhellem az ilyen neppereket
(#43143) DarthSun: dehogynem, nem volt azzal semmi gond. 486vlbtol kb kt133ig hasznaltam mindenfele lapban a classicot (3.4-3.7), mas hangkartyak mellett. a problema itt a pnp reszevel van, nem veletlenul hivtak anno plug and praynek. amikor kikopott az isaslot, es megjelent a winxp, kb onnantol valt hasznalhatova.
total feleslegesen foglal be 4 dmat meg irqt. a setup resze kb teljesen hasznalhatatlan - jonak es szabadnak mutatja az osszes eroforrast, aztan az init meg nem talal kartyat. majd kivesezem rendesen, tegnap az volt a cel, hogy megszolaljon egyaltalan, es tegnapig en max foton lattam gus pnpt.
gusnal nalam a legkompatibilisebb beallitas a 240,5,5,5,5 volt - ezzel minden ment, sb mellett is (annal meg a220 i7 d1 h6 volt emlekeim szerint). itt csak harom szabad isa dmam van, de ossze lehet hozni - harom hangkartyat tervezek a gepbe
-
-
"Melyik gyengeelméjű mérnök találta ki, hogy ezt így kell meghűteni gyárilag?"
Egyik sem, ahogy az össze-vissza dölöngélő kondenzátor erdő se így került rá a lapra.
Ez már kókányolás eredménye.
Az "ősrégi" EEPROM meg lényegtelen milyen régi, ha megfelelő a célra. A tokozás fajtája meg nagyban segíti az esetleges hibaelhárítást. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Opel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest