- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csabyka666 #80651 üzenetére
Akkor jó, mert jól is néz ki. Szedj össze hozzá változatos színű más kártyákat a gépbe, és plexi oldalt neki.
-
válasz
csabyka666 #80646 üzenetére
Ez mondjuk nem igazán arra való, hanem gamingelni.
Én is az SB16-tal és a tévé hangrendszerével Duke Nukemeztem tegnap éjjel. -
válasz
csabyka666 #80644 üzenetére
Youtube-on van fent videó a hangjával, szépen pöcörög rajta az OPL.
-
válasz
csabyka666 #80641 üzenetére
Micsoda szép kék PCB.
-
hege8888
aktív tag
válasz
csabyka666 #66373 üzenetére
Én még szoktam olyat ilyen régebbi, soki időt állt lapokkal, hogy ha AGP slot nem ad képet, akkor más kátyákkal PCI, ISA foglalattal is próbálkozom.
-
Alpi.
addikt
válasz
csabyka666 #66373 üzenetére
A "semmi" az nem a bios-ban állítható állása ? Ettől mondjuk még kéne indulnia.
Valami még beugrott, még egy dolog miatt csinálja ezt a lapok egy része ! Mégpedig ha nincs proci vagyis nem érzékeli. A socketet lehet, érdemes lenne kicsit "átmozgatni", esetleg valami tisztics spray-vel kifújni. Félig nyitott (vagy félig zárt) karnál próbáld meg ki-be mozgatni akár, hátha oxidos valahol.
-
Alpi.
addikt
válasz
csabyka666 #66369 üzenetére
Hát, az nem túl jó jel ! Mármint, hogy csak áramtalanítás után hajlandó ismételt indításra, mert általában az zárlat, részleges zárlat miatt szokott előfordulni. :S Nincs oxid, apró kis rosszindulató kosz valamelyik slotban ?
-
Hosssszu
őstag
válasz
csabyka666 #66369 üzenetére
Hali!
Valahol egyszer olvastam hogy (relatív tudom) az újabb tápoknál néha van olyan (gondolom típusfüggő) hogy csak bizonyos terhelés felett hajlandó csak elindulni. Nem tudom hogy ez mennyire igez, de talán egy próbát megérhet hogy a tápra rádobsz még valamit ami közelben van. Pl. néhány HDD-t.
-
quailstorm
félisten
válasz
csabyka666 #58801 üzenetére
Ez egy RS485 alapú ipari busz, szenzorokhoz és aktuátorokhoz, aciklikus átvitelre is alkalmas.
De hogy erre senki nem fog könnyes szemmel emlékezni, az biztos. Akkor érne valamit ha építenél köré egy egész PC/PG-t.(#58800) csabyka666: ha nagyon látszik rajta hogy gáz van, akkor nincs garancia, ez kb. ezt szokta jelenteni.
Nyilván nem fogják szakértővel kielemezni. Boltok is szoktak azért villámkárosat is cserélni, ha nem nézik meg. De alapvetően a garancia a vásárláskor fennállt termékhibára vonatkozik még mindig, vagy a termék silányságából eredő túl korai meghibásodására.Ha ezeket nem írnák le, akkor mindenki vinné vissza a leejtett, árammal szétbaszatott, törött kopott karcos kibelezett cuccait "garanciáztatni".
-
quailstorm
félisten
válasz
csabyka666 #58791 üzenetére
Semennyire nem reális, kivéve ha valakinek NAGYON kell és NAGYON sok pénz múlik rajta.
Majd' 20 éves. PROFIBUS DB kártya. ha nem menne a linkPROFIBUS network analysis-re jó, hogy DP masternek használható-e azt nem tudom, bogarászni meg nincs kedvem. Discontinued, W2K és XP, amire jó.
Teoretikusan én még foglalkozhatok PROFIBUS-szal a jelenlegi munkámmal, de a supportot se írtam meg teljesen, mert elavult. Industrial Ethernet megy meg PROFINET már. PB is nekem PLC-n át menne, a PLC meg Ethernettel lenne a gépre kötve.
PB network analysis meg nem tudom mire jó, kész termékhez mappingot írni, na ahhoz valszleg nem kellene. Ha viszont mi gyártanánk DPV1 Slave-et, akkor lehet kéne. De olyan meg nem lesz. -
válasz
csabyka666 #58733 üzenetére
Azoknak még a 3DMark99 kell, vagy az első Futuremark teszt, a FinalReality. Játékból meg már a GLQuake is megfingatja őket, a Turok1 ami még jól mehet.
-
Tim82
félisten
válasz
csabyka666 #58579 üzenetére
A videókártya BIOS-a miatt PowerPC-alapú Mac-ekben fog csak működni (ez az AGP sín miatt gyakorlatilag a G3, G4, illetve esetleg az első generációs G5 PowerMac-eket jelenti, az annál újabb G5 PowerMac-ek már PCI-e sínt használtak). PC-ben - ha elindul vele egyáltalán a tesztgép - képet 99,9%, hogy nem fog adni.
PC irányból Mac irányba működik mondjuk a BIOS átflash-elés (volt is erre topik a beszeljukmac.com-on, abból a topikból kenand fórumtársat itt is megtalálod a PH!-n). Fordítva nem láttam róla leírást, de ha a linkelt kártyával azonos a tied is, akkor pl. valószínűleg nem működne az átflash-elés után a speciális Apple-monitor csatlakozó (ADC).
Hozzáteszem, hogy ennek a kártyának pont a Mac BIOS és a speciális Apple-monitor csatlakozó miatt van valami használtpiaci értéke, ha PC-kompatibilis lenne, akkor szerintem kb. eladhatatlan lenne, AGP vonalon vannak nála nyilván sokkal jobb/erősebb darabok is mind ATI/AMD, mind Nvidia vonalon. Úgy rémlik, elég sok sebből vérzett anno az FX5*** széria...
-
válasz
csabyka666 #58579 üzenetére
Fölösleges próbálgatni a BIOS kódja nem x86 kompatibilis.
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #52099 üzenetére
Nem saját kép. Azt se tudom hol van most a lap így hirtelen.
(#52100) frescho
Tényleg csak állatkodásra jó. Szeretem én isa korhűt. Maximum a optikai és a merevlemezbe térek el.
Nem lehet egy 10GB lemezen elférni, főleg ha egy nem buherált eredeti image fájlokba vannak a játékok.
Pl az NFS 1-6ig + a Spec Edition. -
HSNet
aktív tag
válasz
csabyka666 #52094 üzenetére
Igen, itt a tüske blokkból a képen legfelül lévő pár lesz az vízszintesen.
A J5 jumper érdekes, jó lenne tudni, az mi.
Az alaphoz meg gratula, ritka egy elmebeteg darab xD. Slot1, AT/ATX, AT bill csatolóval, PS/2 nélkül, de van rajta USB és infra header... Ráadásul, ahogy így elnézem, szemre nem is férne be a legtöbb AT-s álló házba, mert a proci útban lenne a keresztmerevítőnek/tápnak/tápkábelnek, de megoldották, hogy elférjen az AT-s szabvány nyák méretbe...
-
HSNet
aktív tag
válasz
csabyka666 #52087 üzenetére
Egy képet ha tudsz felrakni az alaplapról, vagy a típusát, úgy könnyebb segíteni, de szokott rajtuk lenni egy jumper (vagy block) amivel állítod, hogy AT vagy ATX legyen, és valahol (nem feltétlenül a szokásos speaker/reset/ledek körül) egy power gombnak való tüske pár is (ami aztán vagy értelmesen van feliratozva, vagy nem
).
Korábbi táp ügyre:
-5voltot pár ISA-s kártya kér, de onnan sem minden. P1-ek utáni alaplapok már általában boldogan ignorálják a hiányát, AT/ATX-es deszkák általában panaszkodnak, ha nincs meg. Attól hogy panaszkodik, még a gép menni fog a legtöbb esetben, de attól hogy nem panaszkodik, ha olyan hangkártyát használsz, aminek kellene, akkor lehet pár kellemetlen meglepetés (pl pár PAS kártya dupla sebességgel játsza le a PCM mintákat, ha nincs -5Volt a táposon, mások meg meg sem szólalnak). Ha nem tervezel egzotikus ISA-s kártyákat használni, akkor ezt a részét egy tápnak ignoráld, amire viszont figyelj oda, az az 5V-n leadott teljesítménye.
Nagyon kései P3-ak és Socket A kivételével elvileg bármi elég lesz (15A körültől, de annál gyengébbet úgysem találsz), de a modern tápok 12V-os terhelésre számítanak, és így egy öreg gép, amin nem húzza meg őket ott, okozhat problémákat.Ha SocketA/szénnéhúzott P3/stb kell a táp, akkor érdemes keresni valami rendesebb, 30A körüli 5V-s ággal bíró darabot, már csak a békesség miatt is. A SocketA-s alaplapokon lévő ATX12V csati (4-tűs, avagy P4 táp) ne tévesszen meg, a többségnél a CPU továbbra is az 5V-os ágról van hajtva (korabeli teszteken elvétve tesztelték, és jelezték, ha egy-egy lap a 12V-ról állította elő a CPU feszét, ha ilyet találsz, akkor az onnantól sima menet).
Amit nem felejts el, hogy nem csak a CPU eszik 5V-ot, hanem a korabeli VGA-k is főleg ott terheltek, ezért is kell az erősebb táp. -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #52087 üzenetére
Lehet át kell jumperelni a lapot ATX-re..
-
válasz
csabyka666 #51689 üzenetére
Ha zenénél színezettebb hangot szeretnél, a legtöbb lejátszóban van equalizer. Valamint a videolejátszókban is fellelhető. Ha éjszaka a kis zsebüvöltő aktív hangszórókat haználom, azért egy kicsit én is emelek a mély+magas végeken.
-
válasz
csabyka666 #51684 üzenetére
Nem kell neki semmi kiemelés, pont ezek, a 100/220 is szép lineáris hangot produkálnak, sőt a prezensz egy kicsit kivan gyárilag emelve, ami a magasabb sávban 6-7KHz- ig is érezteti a hatását. A mély meg nem tolakodó, gyors lefutású. Ha mégsem elég, van a driverben hangszínszabályzó, mely beépül a hangkeverőbe. Én linearban szoktam hajtani, masszív rendszerrel jó. Kenwood végfok+hatalmas Siemens dobozok.
-
alvaro
senior tag
válasz
csabyka666 #51679 üzenetére
Ráadásul a Live az utolsó hangkártya, amihez van natív DOS-os lejátszó (Lada Kopecky LMP-je)! Igaz, semmilyen régebbi program nem támogatja, se demó, se játék. Az emulátora mondjuk hellyel-közzel működik, persze az OPL utánzása nagyon gyászos, meg amúgy se tökéletes.
-
válasz
csabyka666 #51676 üzenetére
A CT4830 4 csatornás, a másik kettő 5.1- es. Mindgyikhez más driver kell Win98/XP alá. Az SB0100 és a 220- as is szépen műkszik Win7 alatt a Daniel K féle Live csomaggal. A hangja mindegyiknek jobb a modernebb int alaplapi hangkeltőknél.
A 220- as Brand gyártóknak lett főleg szállítva, valami maradék chipekhez készítettek nyáktervet, ezért nem megy a 100- as driverével. Aztán a kész darabokból is eladatlan felesleg keletkezett, így ment OEM kisker forgalomba. -
arn
félisten
válasz
csabyka666 #51679 üzenetére
Korabeli erteke van max, jobb kartyat konnyu talalni hasonlo arban, ha vki hasznalni akarja.
-
arn
félisten
válasz
98ban jelent meg a fullos verzio, kesobb noveltek az integritasat, es olcsositott verziok is megjelentek. A vegen pedig jott belole 5.1es. Eszmei ertekuk nincs, talan kesobb lesz - az aranycsatlakozosakat erdemes begyujteni, foleg az elso szeriat.
Ct4620 volt az elso
-
válasz
...na meg van még egy SB0220 is, ugyancsak EMU10K1-JFF chippel.
-
nyisziati
veterán
válasz
csabyka666 #47361 üzenetére
Áh, akkor ez normál ár volt, mi '96 nyarán vettük szinte pont ennyiért (és ugyanígy féláfásan
) a mienket. Talán már Pentium volt, ha jól emlékszem, Amiga 1200-at váltott.
Egyébként akkoriban egy darab CD másolás volt kb. 2.000 Ft (meg nagyjából 1 óra), úgyhogy minden tétel zsebbenyúlós volt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
csabyka666 #47353 üzenetére
1997 őszén az első pc-met 100 K + féláfáért vettük. Akkor a minimálbér 17 K volt, most 127.
Olcsó tömegbermék lett a pc.
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #47353 üzenetére
V1 mellé tökéletes dx kártya. Nekem van agp és pci is.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
csabyka666 #47340 üzenetére
Szerintem is, ha inflaciot is figyelembevesszuk szerintem ma olcsobb egeszen haznalhato masinat vasarolni
De lusta vagyok utanaszamolgatni
-
RexMaximus
senior tag
válasz
csabyka666 #47337 üzenetére
Nekem ugy remlik anno ketszer ennyiert vettem
(#47338) FinalCaleb
Ilyenrol meg akkoriban marmint 32MB max almodhattam
-
FinalCaleb
tag
válasz
csabyka666 #47337 üzenetére
-
válasz
csabyka666 #43664 üzenetére
1. honnan tudod hogy olyankor a vga nem indul és nem mondjuk a monitor?
2. púpos kondival hogy állnak? vagy nem kell púpos, lehet csak elfáradt, az okozhat ilyet - áramtalanítás utáni átmeneti gond az tipikusan lehet kondi.Mert ugye átmeneti? Ha gyógyul mitől gyógyul?
Másik monitorral nézted? -
gerlaip
addikt
válasz
csabyka666 #40836 üzenetére
Én ilyen mazochista típus vagyok, szeretem az ME-t.
Egyébként azt figyeltem meg, hogy 3DMark2001 elég pontosan megmutatja, ha nem megy együtt két ram. Már az első tesztek kifagynak.
Kinsgton-ból pl. nyák-kinézetre ugyanolyan, de egymástól távoli sorozatszámú 256MB modul nem megy együtt.
Találtam két - párban vásárolt noname VM ramot, és nagyszerűen szalad a két 256MB-os együtt. -
válasz
csabyka666 #38584 üzenetére
Persze nzomasd csak ez ne mreklám, hanem a retro kedvelő társak opcionálisan hozzásegítése egy-egy gyöngyszemhez
-
válasz
csabyka666 #38562 üzenetére
Engem nem zavar, bar ezek nekem mar tul modernek. Ha lesz ega/cga/hercules monitor/kartya, esetleg valami a microcomputer korszakbol, akkor is szolj.
-
Ádyka
őstag
válasz
csabyka666 #38556 üzenetére
Tök jó kis lap. Miért nem csinálsz belőle gépet? 2 x P3 1GHz oszt jólvan. XP hasítana vele.
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #38525 üzenetére
Ha zene akkor ugye rendesebb 2.0.. Játékoknál meg a filmeknél jól jön a láda.
-
Tim82
félisten
válasz
csabyka666 #38525 üzenetére
Azt hiszem, ahhoz nem egyszerűen jack-RCA kábel kell, hanem balanced-unbalanced átalakítás is a kábelen belül.
De jut eszembe, van jobb szaktopik is, mint a hangkártyás, talán jár is arra időnként pár nálam jóval hozzáértőbb emberke.
-
Tim82
félisten
válasz
csabyka666 #38522 üzenetére
Ne tekintsd szakértőinek a véleményemet, de ha megcsinálod a törött analóg bemenetet és sikerül valahogy működésre bírni Win 7 alatt (pl. az XP-s driverrel valahogy), akkor szerintem 10-15k között.
Én nagyon-nagyon kihangsúlyoznám a hirdetésben, hogy ez stúdiós felhasználásra készült kártya, szimmetrikus (balanced) kimenetekkel és bemenetekkel, szóval pl. stúdió monitorhangfalakhoz alapból, bármi egyéb közbeiktatása nélkül lehet csatlakoztatni balanced kábelekkel.
Ez egyébként a hátránya is, nincs rajta 3,5" jack fejhallgatókimenetnek vagy olcsóbb 2.0/2.1 hangfalakhoz.
Az is fontos, hogy Linux alatt meg használható, az Alsa kezeli.
-
Tim82
félisten
válasz
csabyka666 #38513 üzenetére
A hangkártyás topikban szerintem azért nem kaptál választ, mert senki sem tudja rendesen felmérni, hogy van-e egyáltalán értéke a kártyának.
Kifejtem, mire gondolok:
- stúdiós és "PC-audiofil" berkekben is jól cseng az ESI neve, mint gyártóé,
- viszont már nincs rá érdemi támogatás XP után, ami viszont pozitív lehet, hogy Linux alatt az Alsa már elég régen támogatja,
- jól hangzik, hogy 24 bit/96 kHz-re képes DAC és ADC van benne (bár persze ESI-ék nem képesek a manual végén a specifikációknál feltüntetni, hogy pontosan milyen DAC és ADC), de ez azért ma már egyáltalán nem ritkaság, a mostani legalapabb elfogadható hangkártyának tartott Asus Xonar DG-ben is képes erre a C-Media CMI8786,
- a kimenetek/bemenetek miatt lehet értéke (konzumer használatra tervezett kártyákon pl. nincs szimmetrikus bemenet/kimenet!), de a támogatás hiánya modern Windows-okra eléggé nagy deal breaker.Valószínűleg csak gyűjtői értéke van - már ha valaki a retrózásos gyűjtőszenvedélyt a retró stúdiós cuccokban éli meg. Az ilyen dolgok általában komplett rendszer részeiként érnek sokat, amit még használni is lehet. Ha meg az a rendszer nincs már meg, akkor csak töredékét érik a régi értéküknek.
Csak hogy saját példával megvilágítsam: egy Digidesign Studio 882 Audio Interface-m van, amit én fejhallgatóerősítőnek és aktív stúdió monitor hangfalakhoz előerősítőnek tudok használni. Van benne egy DAC, amit nekem nem sikerült koaxkábelre dugva életre keltenem, mert valószínűleg egy speciális bővítőkártyával és SCSI kábellel ellátott, 486-os Windows 95-ös vagy még Mac OS Classic-os PPC-s gép kellene hozzá, a megfelelő Pro Tools változattal (3-5. főverzió). Olyan, mintha most csak "monitor mode"-ban lenne, amiből csak szoftveresen, gépről lehetne átkapcsolni valami más üzemmódba; az RCA bemenetek, a fejhallgatókimenetek és a hangfalakhoz való szimmetrikus 6,3" jack kimenetek azok, amiket tudok így használni.
Maga az audio interface 5k volt innen Hardverapróról (és nem is hozzá nem értőtől vettem, a srác hangmesterként is dolgozik), a speciális bővítőkártya a szintén speciális SCSI kábellel alsó hangon 70-80k körül volt eBay-ről, amikor néztem és úgy árulták ennyiért, hogy nincs rá garancia, hogy működik. 1997 körül meg az audio interface és a hozzá való munkaállomás ezzel a kártyával és kábellel + a Pro Tools-szal egységcsomagban kb. 2000 USD-be került.
Szóval ez a gond a régi, minőségi stúdiós jellegű hangcuccokkal. A támogatásuk megszűnésével együtt az értékük és használhatóságuk is eltűnik.
-
Rive
veterán
válasz
csabyka666 #38515 üzenetére
Lejárt, vagy sikeres? Nem mindegy...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
csabyka666 #38512 üzenetére
Az üzenet elment!
Ezer hála, és köszönet! -
válasz
csabyka666 #38515 üzenetére
Magánvélemény hogy annyiért nem tudod eladni, esetleg ha egy fanatikus gyűjtő csap le rá.
-
válasz
csabyka666 #38513 üzenetére
Viszonylag modern de retro is mert Win98- ig van driver hozzá ( ha meg lehet találni valahol ) . Sejtem hogy értékesebb, ritkább darab, árat viszont nehezen tudnék saccolni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
csabyka666 #38423 üzenetére
az a legalsó asus deszka finom cucc
-
válasz
csabyka666 #38402 üzenetére
gí van PCIe-ben 100X gyorsabbat adnak.. de sajnos AGP-sed van... és azért fokozd le az árát mert pont a tied is kommersz lassú AGP-s kártya
a z X1950/HD2600 HD4650 HD3850 AGP mind erősebb a tiednél
De kész én befejeztem a győzködést te tudodmás!
Van egy HP Socket939-es konfig.. Karácsonyra kértek egy kis upgrade-t hogy a ksi srác tudjon játszani új(abb) játékokkal... kapott egy GT240-et (sajna a HD5750 már ebben a lapban sem indult) egy nagyobbacska SATA HDD-t, egy 3800+ X2-t de lehet ki tudom cserélni egy 4200+-ra ééés kapott 4X1GB DDR RAM-ot..
Nézem a windows-ban írja hogy 4GB de csak 2,75GB érhető el... ahha ismerős probléma.. kutakodok a BIOS-ba, Memory remapping szépen átállít enabled-re... Windows újra betölt, nézem 4GB elérhető: 3,75GB.. na király, így már majdnem az összes elérhető.. de miért csak 3,75GB? a maradék 256MB hol a francba van?
természetesen 64bites OS -
Ádyka
őstag
válasz
csabyka666 #38398 üzenetére
Asszem 800-ért hirdetem a 128 bites 128 Megás MX440-et. Ez azért messze van árban a legolcsóbb 3850-től.
-
válasz
Igen, a példád:
Oké, elhiszem, de nem értem a különbségek mértékét. Olyan ez, mintha egy Opel Astra 100 forint lenne, de 110-ért már vehetek Lexus-t is.
Jó... csak fordítva... azaz ha 110ért lehet venni Lexust, akkor minek vegyünk 100Ft-ért Opel Astrát
Azaz a példa lefordítva a konkrét kártyákra, te 7rongyért árulod a kártyád miközben hasonlók is vannak fele annyiért illetve jobbak (gyorsabbak, modernebbek) vannak ugyanazon az áron -
Sanchez638
addikt
válasz
Jó tanácsot adott, ha el tudod adni annyiért akkor add
.
-
válasz
csabyka666 #38395 üzenetére
de ez is egy kommersz kártya
de persze szíved joga, te tudod, én csak jóindulatból javasoltam
szerk:
Azért pár konkrét példa miért kéne lejjebb vinned az árat!
7ezerétrt van HD4650 AGP
6ezerért X1950PRO
Alig gyengébb X1600PRO 2ezerért
dobozos HD3650 6ezer
7500ért HD3850
Szóval jobban belegondolva.. lehet nem is felezni, 2/3-adolnod kéen az árat -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #38395 üzenetére
"Mennek" tehát el kell 1 héten belül pl. , vagy hirdetve hónapokig..?
-
válasz
csabyka666 #38392 üzenetére
felezd meg az árát annak az X1950PRO-nak
ennyiért ha feltűnik már X1950-et is lehet kapni illetve a sokka lerősebb HD2600PRO/XT-k is olcsóbban mennek
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37225 üzenetére
Mert szar az nvidia drivere és megint bele futottam ebbe...
Újra renderelem, sony vegas és az nvidia nem kedveli egymást... Ez volt régen a 9800gtx-el is. Atival ilyen problémám nem volt még sőt azzal gyorsabban is renderelt akármilyen is volt
-
gerlaip
addikt
válasz
csabyka666 #37179 üzenetére
Más kérdés: a videókártya ramokra való gap-padot honnan a bánatból lehet rendelni? Egyelőre nem találtam semmit.
Viszont akkor nem költök rá, ha reménytelen...
-
gerlaip
addikt
válasz
csabyka666 #37154 üzenetére
Én AVG free + superantispyware-re esküszöm. A superantispyware-t hetente lefuttatom, és kész.
Ezt fogom neki is ajánlani.
De akkor jó az xp, köszi! -
quailstorm
félisten
válasz
csabyka666 #37159 üzenetére
zalman cnps7000 full-CU
sikerült venni egy újat, gyári csomagolásban 2k-ért
a Willamette alu bordája az nagyon kevés voltanyám netezik rajta Chome-mal, korrekt
ugye Linux, meg még Adguard Adblock is van
HDD az kaka, 40GB-os kövületyoutube 360p simán megy, de van kliens
Tim82 FX5600-a van benne még mindigami már nem megy az a 100/50-es net, asszem 67/30-ig bírja
-
válasz
csabyka666 #37161 üzenetére
Igen, én is veled értek egyet
SP3-as XP, csk én Avasta-al támogatom meg
1G RAM-ot bele, ééés ami a legfontosabb, hogy minél gyorsabb HDD-n legyen a cucc... sokat számít a "komfortérzeten"... simán el lehet még velük netezgetni is -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37161 üzenetére
Inkább Kis, az legalább megéri a pénzét
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Már egyszer leírtam, hogy miért beszélsz ezzel butaságokat.
Gerlaip: Lehet módosítani a registry-t, hogy az xp embeded verziónak lássa magát. Azokra még mindig vannak frissítések, mert ugye jónéhány atm-ben meg hasonló cuccokban még azok mennek. [link]
NOD-ot 2Gb ram alatt felejtsd el. Idő temető az a szar.
-
quailstorm
félisten
válasz
Hát én nemrég raktam fel egy Willamette P4 512RAM kombóra egy Debian 7.8-at, mellé ATI 9600SE van.
Siralmas.
Northwood-Prescott 3GHz és 1,5GB RAM alatt már nem lehet ép ésszel kibírni. -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37155 üzenetére
szerintem 3-5k között érhet.. De többiek itt jobban tudják az eladási árakat
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37151 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37122 üzenetére
Mert ugye a márka prémium most már... De azért pl a Gainward vga régen és most már teljesen más kategóriát képvisel..
-
válasz
csabyka666 #37100 üzenetére
Ez a része telljesen iagaz, már én is mondtam másnak is
amíg nincs buherálva az aktivációs része az OS-nek, és nem illegális (forrásból szerzett) kóddal aktiválod be, addíg egy torrentről letöltött Windows-t is lehet legálisan használni
Én is az ncore-ről töltöttem le a windows 10-esemet! Na és akkor mi van?az más dolog hogy még nincs beaktiválva, majd ha látok valami jó kis akciót, akkor veszek hozzá kulcsot, és a most még aktiválatlan Windowsom aktivált lesz, ami most is legális, és akkor is legális lesz
-
válasz
csabyka666 #37096 üzenetére
No, ehun vannak:
###
### -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #37063 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
Régi irodai gépből jött nekem idős vinyó, de raid hdd szokták sokáig bírni
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Az elindulás, leállás az sok, de a napszám az nem annyira. Nekem a raid-ben lévő régi sata2-es seagate-jeimet valami 1500 naposan cseréltem le 100/100-asan. Meg van egy 640GB-os samsungom, ami 1700-1800 napot ment, igaz az már csak 100/92-es.
-
válasz
csabyka666 #36715 üzenetére
olyan 2,5 rongyra áraznám be
Látom írod a hírdetésben hogy van hozzá 3,2-es P4... az meg hogy? elvileg nem támogatott semilyen 800-as FSB-s P4 proci, A Prescottok meg semilyen formában...
Elképzelhető hogy elindul benne egy 800-as FSB-s 3,2-es Northwood P4, de az meg alapból 133Mhz-es FSB-vel mert ugye az a hivatalos, s úgy meg 2100MHz-en indulna a cucc... -
Ranagol_5
senior tag
válasz
csabyka666 #36624 üzenetére
Yepp, a próféta engem is érdekelne.
(#36633) Tim82: Nem értek veled egyet. Melóba tavaly évvégén meg idén év elején cseréltük le a c2d-ket (E8200-E8500-ig). 4Gb - 8Gb rammal meg HD5450 - GT430 vga volt a gépekbe 500-as samu vinyóval, és a srácok egészen odáig használták fejlesztésre a gépeket meg netezésre. (Azért lettek végül cserélve i5-ökre, mert a z új eclipse igen csak megzabálta a gépet a jetty-vel)
Szerk.: Márpedig egy olyan felhasználó, aki ennyiért vesz gépet, nem fog java-t fejleszteni pölö.
-
válasz
csabyka666 #36315 üzenetére
Mert kifolyik a sav és szétmarja az alaplapot.
Már láthatóan el is indult a folyamat. -
válasz
csabyka666 #36302 üzenetére
Ilyenből egy cserélhető procis lenne jó. Az akkut törd le róla !
-
válasz
csabyka666 #36299 üzenetére
Bacsis megmondja majd - van, tuti.
Pláne hogy a proci a 386 csúcsa (kivéve a 486-os tokozású, de lényegében 386-os procikat). -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #36296 üzenetére
jól látom, elem levág!
-
válasz
csabyka666 #36296 üzenetére
HOT307, rajta egy 386-os DX-40-es CPU.
-
Alpi.
addikt
válasz
csabyka666 #36130 üzenetére
Nálam van I7 is. Általában win asztalt jelenít meg. Azon írok hsz-t ide, ilyesmik.
Emmellett rengeteg régebbi cuccom van. Beleszerettem, kíváncsi voltam, milyen lehet, ilyesmi okok miatt kerültek hozzám. Viszonylag olcsón hozzá lehet jutni egy-egy kurrens példányhoz. Majdhogynem kidobjuk kategóriába süllyedtek az egykor még álomnak is merész hw-ek.
Ez az én szerencsém.Nem csak vitrinbe üldögélnek, hanem időről időre előveszem és átmozgatom, nehogy ellustuljanak.
Az alaplapok a gyengéim. Sajnos jópár régi nagyágyú már alig lelhető fel működőképes állapotban.
Az átlag egy kicsit kevésbé retro, mint ami itt a forumba jellemzően felbukkan, de lassan, lassan beleérnek majd. -
válasz
csabyka666 #36095 üzenetére
Ha az tenyleg SX16, akkor engem erdekel, de csak azert, mert leglassabb 32 bites x86 Intel.
bacsis: Az a proci ismeros
-
unclefucka
senior tag
válasz
csabyka666 #36099 üzenetére
Ez egy sima AT-s lap, melyen nem cserélhető 386-os van, Tridentet neki, aztán had szóljon!
Az üres helyre 487DLC társprocesszor való. -
iday
aktív tag
válasz
csabyka666 #36101 üzenetére
Matematikai co-proci, de anélkül is működik.
-
válasz
csabyka666 #36099 üzenetére
De, totál "PC szerű", proci meg nem benne van hanem rajta
Egy 386 sx-16-os.Az ipari környezetet nem a tiedre írta, hanem arra amit utána írt.
-
unclefucka
senior tag
válasz
csabyka666 #36095 üzenetére
Szép állapotú 386 lap.
Meg kéne néznem, hogy az enyémek milyen állapotban vannak.Érdekes, hogy ipari környezetben még használnak ilyeneket, méghozzá újat!
Egy kütyüben épp a minap láttam AMD gyártású 468 DX2-66 processzort dual módban. BGA RAM-ok voltak mellé téve. A gyártási idejére nem emlékszem, de 201X -es lehetett alacsony csíkszélességgel, mert semmilyen hűtő nem volt rajta. A tokozása meg az embedded használatból adódóan SQFP208 volt: -
gerlaip
addikt
válasz
csabyka666 #35980 üzenetére
Én is úgy láttam, hogy a driver megfelelő összetételű.
Inkább az bosszantott, hogy miért hiányzik a megbízható helyeken levő 4 in 1 driverekből létfontosságú file, ami még itt is megvolt. -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #35923 üzenetére
Sok mindennek fel van verve az ára, olyan mint a 775, egy jóobb lap árából kapok egy rendesebb 1155-sö rendszer...
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #35919 üzenetére
vas nélkül 1250 környéke, vassal 1150 és ne az itteni ph felvásárlókat nézzük, hanem a ténylegesen céges felvásárlókat
-
válasz
csabyka666 #35896 üzenetére
Igen kb olyan az arány. Jóég tudja, akkor kb 10000 retrokedvelő van MO- on
-
válasz
csabyka666 #35891 üzenetére
Használati értékük van, a retrosoknak, sőt olyan nagy a használati értéke hogy annyit nem tudnánk fizetni érte, ezért keressük az olcsóbb megoldásokat.
-
válasz
csabyka666 #35873 üzenetére
Ebben egy ember az illetékes mostantól, a Topicgazda Úr Őkegyelmessége.
Már ameddig tűr és az marad, mert oltogatni fogjuk az tuti -
MurdR
veterán
válasz
csabyka666 #35873 üzenetére
Csak mert ez az egyetlen hiteles fórum, ahol áraztatni tudom a bontott cuccokat
Folyamatban van egy Retro beárazós topic, ahol az itteni nagyágyúkat fogom felkérni árazásra.
Egyelőre még csak folyamatban van, mert PC, Fotós, Konzol, Mobiltelefon hibrid lesz a topic, és össze kell szednem az embereket akik vállalják kategóriánként a tevékenységet. -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #35828 üzenetére
kyro kártyákat ne árba mérd, nagyobb a használati értéke.
-
válasz
csabyka666 #35824 üzenetére
A vele egykorú kártyákhoz viszonyított teljesítményre gondoltam. Árban majd egy hozzáértőbb kolléga elhelyezi.
-
válasz
csabyka666 #35822 üzenetére
Különlegesség. Árra tippelni nemigen mernék. Teljesítménye nem nagy de ritka kártya.
-
quailstorm
félisten
válasz
csabyka666 #35819 üzenetére
PowerVR Kyro
nem T&L-es DX7
[link] -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #35819 üzenetére
áhh kyro
Nekem is van belőlük.
Dx6, abban ha jól tudom nagyon jó, megkésett vga volt anno.
-
válasz
csabyka666 #35783 üzenetére
Elvből nem frissítek
+1
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #35784 üzenetére
mivel amd-be és intelbe is teszteltem, az utolsó lap rá beeb-elt. a 64kb ram akármire
-
válasz
csabyka666 #35769 üzenetére
Kíváncsi leszek felmegy-e. Sztem már a chipsetet sem támogatja, az SSE2 hiánya meg......, vagyis mégis fel fog menni de egy regényt vegyél elő
-
válasz
csabyka666 #35767 üzenetére
Inkább XP- t vagy 98- at tegyél rá, a Win7 szenvedés lesz 512M rammal.
-
válasz
csabyka666 #35666 üzenetére
Csak 512- őt képes felismerni. 3x256 ? , ha benne is volt, 512- nek látta.
-
gerlaip
addikt
válasz
csabyka666 #35641 üzenetére
Cpu limit sokat számít. Nézd meg, hogy a 5900XT dekára ugyanannyit hoz, mint a négyezerkecske. Egyébként jó kártya az a ti200.
Szerk.: Amúgy valaki látott már a saját szemével ti500-at?
-
válasz
csabyka666 #35653 üzenetére
Jó kártya az biztos, kicsit forrófejű de majd egy 7cm- es lapos venti lehűti.
-
válasz
csabyka666 #35647 üzenetére
Régebbi, 1 év van köztük. A GF4Ti a GF3 közvetlen továbbfejlesztése. Ugyanúgy 0.15 mikronon készült mindkettő, de az NV25 a finomításoknak köszönhetően jelentősen magasabb órajelen tudott járni. Azonos órajelen egy kicsit erősebb volt az NV25 az NV20-nál, bár a tesztekben a GF3 Ti500 igencsak a 64MB-os Ti4200 nyakán van (a 128MB-os Ti4200-nak alacsonyabb volt a memória órajele)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The First Berserker: Khazan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged