Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
-
Kemény
, akkor a modern SSD kipipálva ezen lapon. Nem is kell a félretró Raid Raptor feeling, jó hangos, és még a single SSD sebességétől is elmarad.
Persze aki a korabeli retró sok-motorhang+ropogó seek- eket hallgatná, teljesen megértem.
Ma a széklábalátét Patriot vagy SPCC gagyi SATA SSD- k is megeszik tízóraira a félretró Raptor HDD- ket. -
SSD bedarálja a korabeli leggyorsabb Raptorokat is, még ha RAIDben mennek, akkor is. Kérdés hogy pld a mai SSD- k, mennek-e a S478 deszkában gond nélkül ?, ha igen...
...-Win98 : 120/128GB kell kiindulónak/bootnak, utána a modern driverekkel 32768TB az elérhető/kezelhető.
-Modern XP, pld Integral : nincs korlát a bootdriveben sem, és úgyanúgy 32768TB a vége.S478 alatt nemigen próbáltam ezt a szintet, de pld modern XP- vel RyZenen a fenti érvényes...
-
ata99
tag

Ez nem ugyanolyan, mint a Tiéd. Más a szine

Mákom volt, mert nem kellett mennem érte sehova. Házhoz hozták. ( 2 üveg hazai meggyboromba került a fuvar) Viszont a Phenom II 965-öst visszamondtam. Az csak a C2-es, 140W TDP--s változat volt, nem a 125 W-os. Maradok a másik lapban még stabilan 3 magon működőnek tűnő 955-ös mellett -
ata99
tag
Nekem itt [ez] van. Jelenleg a szabadidőmben proci és ram vadászat van. Találtam egy hirdetést a közelben egy Phenom II 965-ösre + 2x2 GB G:SKILL-re és már csak a válaszra várok, hogy még aktuális e. Viszont a legfontosabb per pill a motorcsere a melóba járó kocsiban...
-
ata99
tag
Tesóm gépéből van a kártya, igy hát pontosan tudom, hogy alig futott, mert inkább notiról neteztek amiért ilyen hangos. Húzva sem volt azelőtt soha. A ramokban még maradhatott valami, mivel ez a max amit az Afterburner engedett állitani. De nem oldottam, mert a Tiéd is ott van. 600-on a teszt legelején elhasal, amikor a kocsik odaérnek a legelső gödörhöz. Na jó, feszemeléssel + jobb hűtéssel tuti tovább birta volna, de azzal nem kinzom, mert kb úgy járnék, mint most a 955-össel. Már csak 3 magos...
-
Turulbir
tag
Az NB-t érdemes, többet hoz, mint az IGP tuning. Hiába megy 2400-on a RAM, ha az NB csak 1800-al eteti az IGP-t (és még a CPU is ezt használja közben). 2-2,2GHz-et szokott tudni gond nélkül, de egyértelműen ez a platform gyengéje (optimális esetben az NB-nek legalább szinkronban kéne mennie a RAM-al). 720 Mhz-en is memória sávszél limites az 512 shader, 1GHz környékén meg pláne. Annak idején azt keservesen megtanultam, hogy APU tuningnál a memória sávszélnek kell mindent alárendelni, sokat lehet reszelni rajta.
Kíváncsi leszek majd, hasonló órajeleken az A8 mit tud 384 shader-el, de azonos sávszéllel. -
Turulbir
tag
NB mennyin ment? (ezeknél az a legnagyobb limit) Egyébként az XP drivere a 3DMark06-hoz elég szar, próbáld ki Win7-el. Az AM1-nél (ugyan ez az XP driver, ugyan úgy GCN2) +7-8% volt a Win7 javára azonos órajeleken.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Egy fórumtárs elküldte a megoldást privátban:
https://www.driverscape.com/download/ati-mobility-radeon-9550A dotNet meg innen megy épp fel:
https://www.youtube.com/watch?v=IG9EvCUf5Rs -
T0mBd1gg3R
veterán
Nem indul el, nem tudom miért. CMD felvillan és ennyi.
Ezekkel sem megy:
https://theretroweb.com/drivers?name=radeon&page=1&itemsPerPage=24 -
-
Igen ez még benne lehet, viszont a 2400@3330-hoz 184 MHz kellene. Ezt furcsa mód tudja a P4B533E, lehet ez a szokatlanabb, semmi tapasztalatom nincs az i845 tuningképességeivel (ahogy a Granite Bay-el sem).
Találtam délután egy 2660-as P4-et ami szépen megy 3200-on fesz emelés nélkül 160 MHz-es FSB-n. Négy különböző memória párt néztem eddig benne, most akadt a kezem közé egy Micron chipes 333-as amivel kényelmesen elvan jelenleg. Ezzel a memóriával kicsivel 4100 MB/s fölé került az olvasás végre, rengeteget hozott teljesítményben a komplett konfignak.
-
Asus P4G8X Deluxe.
Egy oldalassal próbáltam, illetve most jobban utána olvasva nem tuningra lett kitalálva annó, emiatt nem kapott hivatalosan 800 MHz FSB támogatást sem, egyszerűen nem bírja az északi híd. Kicserélem a 2400/400 @ 3300-at egy nagyobbra ami bír hasonló órajelet alacsonyabb FSB mellett. -
Átnézem. A routeres beállítások tudásanyaga azért még sok év után sem 100- as nálam. Pár nüansz azért már befigyel, de azok nem bizti hogy rendes védelem.
De ahogy regéltem is, blokkolhatják a kettő éppen bekapcsolt gépet is (általában kettő van online, egy használós +1 szintén modern, avagy félretró, retró éppen) lekódolhatják az összes rajtuk levő dokumentumot/adatot, kb kiröhögöm, minden mentés is a fiókban...
az alaptelepítést+adatokat pár óra alatt visszaállítom, úgyhogy nálam semmi érdekes, annyi hogy elismerésként kb lexophat a legprofibb hekker is
-
-
-
Sima hőálló szilikonpasztának szvsz nem szabadott volna odaragadnia annyira, hogy leszakadjon minden. Én delideltem egy LGA775 procit, majd Mannolos pasztával ragasztottam vissza az IHS-t. Na nem rányomtam az egész tubust, hanem egy nagyon vékony réteget vittem fel a szélekre. Annyi is elég volt neki bőven.
-
-
-
-
Érdekes egy becsípődés az biztos. Gyanús is lehet akár. Az XFX HD6870- et pasztáztam, padoztam, utána még jóideig jól működött, majd nemrég leállt, ahogy regéltem. Van tőle egy 3 ventis Giga HD6870, szintén száraz volt, renováltam azt is, műkszik még.
HD7950 beindult, majd hamar rosált, képet sem adott. QFX3450 nem indult egyáltalán. Utóbbi kettőt küldtem vissza, visszautalta a pénzt. Bár ő azt mondta hogy a 7950 nála működik.
-
-
-
-
Blade és Freedom verziókkal nem fagy a CPUz, bár XP alatt a régebbieket használom, az újabb verziók S462/478 gépen, úgy emlékszem meg is tagadják a futást.
Modern gép/Integral XP alatt a valamivel újabbak is futnak, de a legújabbak azon sem.
Blade 1 és 2 továbbszerkeszthető nLite- al, FreeDom nem - egyedi mappaszerkezetet használ. -
S462- re inkább a Blade és Freedom verziók valók. PCIe S775- től jobb az Integral, az adott géphez beforgatva az ISOba a szükséges cuccok a mellékelt szerkesztővel - nLite kompatibilis lesz az ISO, avval is tovább szerkeszthető.
Egy vegyes Integral szerkesztés pld, legtöbbb félmodern, modern gépre jó. A filenévben benne van, hogy a szerkesztőben mely opciók kerültek bejegyzésre. Ha maradna felkiáltójel vagy hibaüzenet, akkor az SDI driverpakk a ritka, különleges hardverekhez is felteszi a drivert.
X299- hez kellett nálam az SDI is.
Zen2- ről van full eszközkezelős képmentésem, a kérdőjeles Other devices a GTX1060, ahhoz persze nem létezik XP driver. -
Fücsök007
őstag
Modern XP nem fog elindulni, mert SSE2 is kell hozzá, sőt a legkésőbbi változatokhoz már SSE3 is! Emiatt SP2-es változatok jöhetnek szóba, de a legjobb kompatibilitás szempontjából S754/S939-es AGP platform. S423-hoz Win2000 prof. SP4 való inkább, azzal nincs gondja és még gyorsabb is mint XP alatt.
-
-
-
ata99
tag
Ó, én ezekben a dolgokban le vagyok maradva vagy 10-15 évet, mert miután átvette tőlem a fiam a gépfejlesztéseket a rokonságban, azután már nem foglalkoztam vele csak annyit, hogy félreraktam azt, amit valamire használhatónak találtam. Az idén ültem neki újra, miután elköltözött otthonról. Köszi, hogy szólsz, megspóroltad nekem a fórumozást. Újra bezacsizom és mehet vissza a többi közé...
-
-
Valójában csak a cache a különbség. A mag ALU, és IO része teljesen megegyezik az E7xxx és az E8xxx sorozatban, sőt a Quadokban is.
A cache mérete bőven van akkora, hogy ezt a közel 200 millió tranzisztornyi deficitet összehozza. Nagyon régóta (Pentium Pro éra) a CPU érdemi számolóegységei töredékét teszik ki a cache méretének, legalábbis tanzisztorszámban, ennek köszönhetően a sűrűsége is más. Die fotókon is látható, hogy az érdemi munkát végző CPU részleg, ha össze sűrítenéd, a negyedét talán kitenné a cache-nek fizikai méreteit tekintve. Tippem az, hogy a 410 millió tranzisztorból talán 50, vagy 70 millió lehet az ALU, IO, FPU, utasítások, satöbbi, a maradék mind L1 és L2 cache, vagy busz logika. -
Olvastam róla sokat anno én is. Az órajel viszont elég sokat tud kompenzálni, és ebben a fentebb/lentebb -kinél hogy- említett lapban egy E8600 sosem érheti el a saját default állapotát, mindig alacsonyabb FSB-n és órajelen fog járni. Ellenben egy X6800-at vagy E6700-at meg simán húzhatsz is benne, mégpedig elég jól. (X6800 különösen érdekes lehet, mert még a húzott E6700 se kap ki nagyon a lassított E8600-tól.)
Ha esetleg van a topikban olyan, akinek van ilyen lapja, meg mindegyik procival is rendelkezik, megkínálhatna minket egy alapos tesztelgetéssel.
-
Pista0001
addikt
Kerestem vele kompatibilis Trixxet, de nem találtam, gondolom Afterburnerrel is lehet, vagy talán Catalystból is. Nem próbáltam, így csupa képhiba volt. Ez ennyit tud, együtt tudok élni vele, főleg, mert nincs konfigban amúgy a kártya.
Örülök, hogy egyáltalán Win 7 drivereket találtam a Precision 5820-hoz, a Dellnek jár a jó pont, hogy ha már valami fejlesztési projekthez megcsinálták, elérhetővé is tették. Nem is tudom, hogy lehetne XP-t varázsolni rá úgy, hogy az rendesen fusson is.
-
-
Hősi halált halt szegény. Majd ledetektálom mi a gáz. Ma még nem mert buli lesz.
VRM tippre. Kicsi amperszag, bár közelsem akkora, mint amikor egy SS7 FET füstölt el.
Mondjuk 478 szinten most nem nehéz pótolni, ha bármi eldurran. A másik erősebb lapom lehet műkszik, bár utoljára nem indult, de az lehet bármi, gyorspróba volt, inkább feltettem a Via lapot hirtelen.
Ha mégsem, akkor vásárlás is befigyelhet, a retró arzenálból nem hiányozhat a csúcs P4.Még jó hogy az X299- en a 7900- as nem kap IRQ- t Win98 alatt, így nem kell tuningolnom, a HEDT lap már kissé nagyobb veszteség lenne ha széthajtanám.
Szép pont !, hát a Dothan. S479, ha belevesszük, 478- al soha nem lehet utolérni. Átalakítót meg kb reménytelen fellelni.
-
Szuper kártya, a Quakek, Unrealok jól mentek/mennek vele. Annó akkor is a retró/félretró címeket kedveltem, mint mai viszonylatban is.
GTX1650 is elég ma, a SSamHD(2010) ultrán megy FHD- ben, kell ennél több
.Pasztázom a 6600GT- t. Meg volt kövülve rajta. Műszerész kontaktspray leszedte, bár csak a GPU- t fényesítettem ki, körülötte hagytam, nem volt kedvem esetleg lekotorni az SMD- ket.
A bordát is óvatosan kell levenni, egytized mm- re körülötte SMD- k, hagyhattak volna pici szabad kört. Így a csavarosra alakítást sem vállaltam be, mégha gumialátéttel húzom is meg, lepattanhatnak az alkatrészek.
Borda itt is sima mart, nembaj, kap MX4- et. Venti hangos(a Gigabyteon halkabb), Win alatt szabályozható, de mindegy, teszek rá egy ultragyors sufniventit is, az méghangosabb...meg a többi venti is a konfigban.
X99-299 gépek ehhez képest ultrahalkak.Visszatettem a Giga tápot. 2x20A 12V kör, 1x20A 5V kör.
RAMból is a Geil a legjobb, ment vissza szintén. -
Kb ilyen eredményre számítottam. Jól pörög !
A kártya nálam közelsem megy ennyit. Visszatettem a Geileket. Még azok a legjobbak CL2- vel. CL3- al nagyobb órajelen rosálnak, meg az 500- asok sem mennek rendesen.
A táp meg még rosszabb mint a régebbi Giga.
Vennem kell tápátalakítót, és rendes RAMokat. -
Hopp, a videó és egyéb RAMok kiismerésében analfabéta vagyok. Kb beállítok valamit, aztán vagy stabil, vagy nem.
Itt a VGA beragadt 500/500- ra, elqrtam valamit, de CPU irányban egy kezdő teszt, RAMok jól vissza lettek osztva, úgyhogy a Geil féle CL2- ben van még tartalék, kb 4.2 GHz- ig még nem kell bevetnem az 500 vagy 600- as modulokat. 4.4 GHz- en meg már a CPU a kérdés vagy bírja, vagy nem.
Megismétlem ezt VGA 550/540- el, akkor már hoz egy relatíve kiinduló alapszintű versenypontot. -
Jó hír, viszi az enyém is, lehet hogy még többet is, de ennyin hagyom, hogy legyen összehasonlítási alap. Ha vesztésre állok majd, akkor még megküldhetem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kártya :
Suffniventivel :
A tartalék egy Gigabyte :
Szemelvény, még '20- ban is érkezett pár DDR és SD RAM:
Ok, de mostmár nézzünk egy radikális tuningot.... -
A64 X2 939-ben nem volt vészesen kazán, sőt.
Gépben összerakott és konnektoron mért 1 magos SanDiego 4000+ alapfeszültségen 2700-ra húzva 127 wattig megy el 3DMark05 alatt.
SuperPi eredménye 31,266 másodperc.
8 másodpercet javult így 300 Mhz-el magasabb órajellel. Nyilván ez csak tipp, de ha valakinél megfutná a 3 GHz-et egy 939-es A64 X2, jó eséllyel tudna hasonló eredményt produkálni mint a Pentium D 925 4800-on.
A végét még nem kerestem meg, egy mATX Biostar lapban van, nem szeretném zargatni a VRM-jét. -
Neked is köszi ! Nemgond, bizonyos kor esetén már az is nagy szó ha megéri az ember.
Látni hogy relatíve fiatalabbak sincsenek már velünk, sőt a gazdagok között is előfordul, akiknek tuti extra biztosításuk van, pld az USA- ban, mégsem tudják megmenteni őket.
A covid nemrégen engem is majdnem elvitt, de TB- re is megmentettek(boríték is volt azért, de ugye ez titkos, senki nem hallotta
). -
FF23
senior tag
Ennél maradt a Pentium D925. Szerintem a C2D-ig nem volt ez olyan rossz ár-érték arányban.
Lemértem mennyire, hogy mennyire volt kazán, az A64 X2-t sajnos elfelejtettem. A konfig a képen látható + 2,5" HDD, 2ddb 12cm-es venti.
Alapon:
- idle: 104W
- aida stressz cpu: 143W
- 3dmark03: 167W a legtöbb amit láttam.
4800MHz:
- idle: 127W
- aida stressz cpu: 215W
- 3dmark03: 225W a legtöbb amit láttam.
-
-
FF23
senior tag
Majdnem felhagytam ezzel a D 925-tel. Giga P45-ben gondoltam tesztelni, erre végtelen újraindulásba kezdett. Betettem egy egy másik D925-öt ami hol indult, hol nem, win töltésekor bsod. A honlapon ez az egyetlen stepping amit elvileg nem támogat az alaplap. Azért felismerte, a 3GHz-et eltalálta, de a feszt 1,056-ra lőtte be. Ez azért fura, mert az összes 775-ös procinak ugyanaz a vid-konfigurációja.
Mindegy, asusban megyeget:
-
KROK640
nagyúr
jah, nem voltak drágák, én a D805-öket általában nagyker áron vettem, aztán szépen mentek 2660@4000MHZ-re és kész is volt a közepesen budget árú gép, nagyon komoly teljesítménnyel. (pláne, hogy akkoriban otthon én egy 1466@2200MHZ-es Athlon XP-hez tudtam hasonlítani, ami nyilván simán elbújhatott mellette)
-
X2 nálam már később(de gőzöm nincs melyik évben) jött, az alaplap már megvolt, így nem is kérdés. Az akkori Intelek kimaradtak, meg a későbbiek is, a most ismét tesztelődő X99 pótolja a korszakot.
A komolyabb i7- ek szintén elképzelhetetlenek voltak a mélyszegénységben, azt meg most az i9X unlock X299 szériással pótoltam. -
Annyira azért nem, van vele egy Brand gépem, tuning nyista, de van a proci-gyűjteményemben is pár darab, úgyhogy ha nagyon akarom meg tudom nézni a tartalék P5Q lapomban, akár xarrá tuningolva is.
A C2D más kávéház, 2005-ben még nem volt.
Vigyázat csalok, nekem a retró évszámok amolyan másodlagosak, ha real retró, akkoris az a lényeg nálam, hogy ma mit tud
, akár annó még nem létező cuccok, driverek hozzáadásával is. -
Elég jól tolják, bár PentiumD- vel nem hasonlítottam, következő kategória nálam a Core2, az alacsonyabb órajelen megeszi tízóraira kb.
Bekapcsolom még kicsit az X99- et, biztos ami biztos, letolok pár tesztet, mert a RAMok cserélve lettek ECC- re(így most a chipset és a RAMok is szerver, ahogy az orosz kolléga ajánlja, meg a kínaiak is). Ha minden jó, akkor lezárom ezt is, aztán lejön a próbapadról. -
Figyeltem, viszont ezzel a procinak adsz feszt nem a memóriának, nekem meg annak is kéne.
Plusz ugye procikat akarok összemérni, szóval nem csak egyen kéne akkor ezt a pin modot megcsinálnom hanem a többin is (több idő). Vcore poti helye amúgy már megvan, ugyanaz mint a 4CoreDual esetén is.
-
-
-
Akkor az valószínű tényleg az utolsó. Én ezt a 3.22-eset is nagy nehezen találtam csak meg, waybackmachine-t kellett használnom hogy meg tudjam nézni az oldalt ahol említve volt. A letöltésre meg csak véletlenszerűen találtam rá, van egy Drive mappa ahol vannak ehhez illetve 4CoreDual-hoz bios fájlok, itt meg lehet találni, hátha valakinek szüksége lesz rá.
-
-
Az FSB mod az oké, csak nem így akarom megcsinálni, hanem jumperrel mert elvileg meg lehet (igaz ebben a videóban 4CoreDual van, de ezen is ugyan úgy van clock generator illetve a BSEL1-et is megtaláltam már csak valamiért nem megy). Veszek majd még egy ilyen lapot illetve kísérletezgetek vele másik 775-ös lapon aztán lesz ami lesz. Feszemelést meg potival oldom meg, P4i65G-n is lehet, erről is van fent videó és annak a mintájára akarom. Szóval röviden összefoglalva szét akarom hardmodolni a lapot.
-
-
A házban lévő helyhiány miatt tényleg jobb lett volna 2,5-es HDD de azzal gazdálkodtam ami van (egy 320-assal rendelkezem de azon vannak fontos adatok amiket még nem mentettem le).
Maga a kapacitás meg elegendő, ez a 80GB + 160GB felállás sose lesz teljesen betelítve. SSD-t meg szimplán csak azért nem terveztem bele mert így is meg vagyok elégedve a sebességevel (aztán lehet majd idővel kap egy kisebb kapacitásut, nem tudom).
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Tesla topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, akkor a modern SSD kipipálva ezen lapon. Nem is kell a félretró Raid Raptor feeling, jó hangos, és még a single SSD sebességétől is elmarad.

ha már a gyári ragasztás is elengedte a kupakot

Megismétlem ezt VGA 550/540- el, akkor már hoz egy relatíve kiinduló alapszintű versenypontot.
Suffniventivel :
A tartalék egy Gigabyte :
Szemelvény, még '20- ban is érkezett pár DDR és SD RAM:
Ok, de mostmár nézzünk egy radikális tuningot....
).
DarthSun