- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gerlaip
addikt
válasz
gerlaip #57208 üzenetére
Nem sikerült dűlőre jutnom az Alpha driverrel WinXP - Voodoo3 viszonylatában.
Az SP3-ra telepítve az 1.09 beta pedig szörnyű 4 bites színmélységet eredményezett, amelyet csak az XP cd-n levő vga alapdriver visszaállításával lehetett helyrehozni. Az Alpha viszont nem tartalmaz setup.exe fájlt, a eszközkezelő illesztőprogram frissítése pedig nem tud mit kezdeni a kibontott Alpha driver fájlokkal.
Szóval megrekedtem a történetnél, megy vissza a Win 98 ME.Hacsak nincs valami ötletetek.
Konfig:
Abit KX7-333
Amd 2000+
Voodoo 3 3000 agp -
jokeph
nagyúr
válasz
gerlaip #56237 üzenetére
Nos, a dual-channel azért egyvalami mégiscsak hoz, a késleltetésen azért javit, a többi értéken alig van növekmény.
De igazából a használati érzeten nem vettem sose észre.
A jobb időzitésű ram is dob rajta valamennyit.
Ma néztem CL3-4-4-8 Kingmax 400-as 1 GB-os modulokkal hasonló eredményt kaptam mint te, single-ben a késleltetés 100ns felett volt, dual-ban viszont beesett 90ns alá.
Corsair 512 MB-os 400-as XMS modulokkal valahogy igy alakult: read: 3130, write 3000, copy 2958, latency 76ns.
Ezek a modulok CL2-2-2-5 -ös időzitésűek. -
jokeph
nagyúr
válasz
gerlaip #56202 üzenetére
Igen.
Papiron 3*1 GB a támogatottság. Ez esetben a ramok max. 333 MHZ-en fognak menni, ha 2 modul van benne, akkor mennie kell a dual-channel 400 MHZ -nek is 2*1 GB felállásban.
Én Kingmax 400-as 1 GB-os modullal próbáltam (kék nyákos).
Még az NF7-S van a boncasztalon, holnap délután megnézem 2*1 GB DDR 400-as KINGMAX-al.
Jelenleg 2*512 MB Corsair XMS 1 van benne, CL2-2-2-5. A gigás moduljaim CL3-ok.
Aztán visszaállok majd hamarosan, ha megjön az E5440 E0-ás cucc, a P45-ös ASUS P5Q vallatására.
-
flymi
addikt
válasz
gerlaip #56113 üzenetére
Már nem tudom, azt kábé egy éve teszteltem. Mondjuk a driver azóta is ugyanaz (91.47), elég univerzális, de semmit nem piszkáltam a gépben, nem kerültek fel rá más progik sem. Elég haloványnak tűnik nekem is az eredménye, de már nem tudom újra tesztelni, mert lecseréltem a PNY-t az Asus-ra.
Viszont a 8170Pro-t újra be fogom pattintani a gépbe, mert annak is elég soványak a pontjai, ennél sokkal jobban kéne hozzon. -
flymi
addikt
válasz
gerlaip #50855 üzenetére
Ahogy az előttem szólók is mondták, Zalman és a Glacialtech hűtők vannak elérhetők occsóért. Ha néha felbukkan valami nem túl hatékony, de különlegesebb példány, akkor azt már el is vittem.
Egyébként nehéz ügy már ez és nem is kell annyira visszalépni az időben, csak s478 korszakig. Én folyamatosan túrom a netet és keresem a megfelelő állapotú és még hiányzó cpu hűtőket a gyűjteményembe, olvasom a hozzájuk kapcsolódó cikkeket, stb...
Épp a múltkor futottam bele egy, a hőcsövekkel foglalkozó cikkbe még 2004-ből. Egy Coolink Bear volt az áldozat, amit szétkaptak, mint foxi a lábtörlőt, ma meg már véletlenül sem találni egyet sem belőle. Legalábbis az utóbbi 2 évben nem láttam eladó darabot.
És ez csak egy példa a sok közül. -
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #50855 üzenetére
AeroCool Itt s478-as kiszerelésbe van Nekem még a s370/462-re jó.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
gerlaip #50673 üzenetére
Helyi önkormányzat ilyen gépházakkal van tele, K8N-NEO lapokkal. Valószínűleg egyet lenyúlok majd amibe a régi socket 7-es lap kerül majd mert az most háznélküli lett
Más:
Apropó kipróbáltam ezt az nGlide progit. 3dfx-et szimulál modern gépek alatt. Az első tesztalany az F22 Lightning 3 volt mivel régen nagyon sokat szórakoztunk a demójával. És meglepő módon de működik. Zéró glich nélkül mint amivel a d3d verzió tele van. Ingyenesen le tudtam tölteni a novalogic fórumáról csak nem kell az updatet hozzá feltenni. Minden gond nélkül megy Win10 x64 alatt. Akit érdekel dobhatok linkeket. -
RexMaximus
senior tag
válasz
gerlaip #50672 üzenetére
Azon a konfigon azert mar kemeny lehetett az ut 2003
(#50673)
Ezek a hazak mar a lowbudget papirvekonysagu peldanyokhoz kepest jobbak voltak. De szinten belepokategoriat kepviseltek. Amit ezeknel a legjobban gyuloltem az az, hogy meghataroztak hova keruljon bele a flopyy es ezeknek a dizajnja se volt az igazi.
Mai napig nem ertem miert vettek at ilyen sokan ezt az elore kialkitott floppy elolapba epitos dizajnt.
Az osszes ilyentol szabadulok
Persze ettol fuggetlenul rengeteg ember szamara lehetett ez akar elso konfig haza akkoriban.
-
quailstorm
félisten
válasz
gerlaip #50671 üzenetére
Az is csak egy belső limit, NFS3 patchnél van róla szó, abban a játékban is egy rakat textúra sose jelenik meg teljes valójában, csak szétbutítva...
NFS3-at én is 240x320-ban kezdtem, bár sok köszönet nem volt benne
A Codegen Super Power ház meg nagyon giccs a foncsorokkal, nekem is van, még 2009-ben vettem.
-
quailstorm
félisten
válasz
gerlaip #50544 üzenetére
Van különbség rendesen. De állítom Glide wrapperrel meg lehet oldani ezt is (nGlide). NFS3-hoz meg ugye van a modern patch, ami a legkirályabb dolog valaha.
Igazából itt most csak a D3D és a Glide közti beállításbeli különbséget nézed, hogy D3D-ben leveszi a minőséget. Nálam nagyobb volt a baj NFS3-mal, csak software módban megy vagy wrapperrel. Akkor már inkább a wrapper, még inkább a modern patch. -
Ry0K3N
senior tag
válasz
gerlaip #50445 üzenetére
Ez sajnos igaz. Most újra összeütöttem egy régi konfigot, mondom underground kettőzöm kicsit. Had mennyen a max grafika, aztán mondom mi ez a framerate. Sajnos igen kompromisszumos a dolog. De erősebb videókarira most nem fogok eltapsolni 60+ dolcsit abból a korszakból mert nem látom értelmét ha egy sokkalta erősebbet megkapsz ugyanannyiért ami modernebb.
-
-
HSNet
aktív tag
válasz
gerlaip #50259 üzenetére
Vogons itt néz körül.
TL;DR
Socket A - Via KT266/333 lesz a max, AGPPro-s alaplapot kell nézni, onnan sem mindegy hogy melyiket, Barton, ha mákod van menni fog, szorzó majdnem biztos hogy nem lesz elég magas, procit valószínűleg nem fogja megismerni, de 2500+/2600+ akár mehet is rendesen. NForce-okat felejtsd el, egyik sem tud 3,3Voltos kártyákat kiszolgálni, plusz ha jól tippelek, akkor Windows 98-al is csak a szívás lenne rajta.P4 - SiS645dx chipsetes alaplap AGPPro-val működhet.
Mindkettő variációra dobtak be pár konkrét típust is, amire érdemes vadászni.
Az én tippjeim:
-Nézz egy Tua képes i815-ös lapot, bele egy 1200-as tualeron-t még az is túl gyors bármihez ami 3,3Voltos AGP-t kér, ellenben olcsó, és könnyű beszerezni.
-Ha a kihívás kell, és a pénz nem akadály, akkor Abit KT7A-Raid, 133Mhz FSB, AGPPro (kompatibilis mindennel), ISA slot!!!, korrekt IDE kontroller. -
arn
félisten
válasz
gerlaip #45736 üzenetére
Dehogy koppintottak... mint sok masik ceg, megveszi ilyenolyan kinai gyartotol atmatricazva, es eladja "brandesitve". Ezt minden teruleten csinaljak, nem csak a hweknel. Az ertelmesebbje legalabb arra figyel, hogy ne szart aruljon, de sokan tesznek erre is, csak olcson megveszi, es nagy profittal tovabbadja. Itthon pl a somogyi ebbol epitett milliardos ceget (majd jokor eladta).
Ennek az uzletnek betett, hogy ma mar minden hulye meg tudja online kinabol rendelni, nem kell hozza egy kozvetito ceg.
A ket solteknek nem tudom van e koze egymashoz, emlekeimben normalisabb gyartok kozott volt. Rengeteg lapgyarto hullott ki a rostan. A northq meg pont abbol el, mint korabban.
-
válasz
gerlaip #43812 üzenetére
A gpu az 9800- as rajta - 8 pipeline megy rajta, csak a felületszervezése 128 bit, a hivatalos neve is 9800 és nem 9800SE. A 9800SE 4 pipa + 128 bit vagy 256 bit, az SE- ből nekem egy 256bit- es van, az is erősebb mint a Ti4200.
(#43815) sanchezsa : Belső kártya + külső doboz ( Audigy2ZS Platinum Pro van nekem ). A főhangerő szabályzásra : - az előlapi hangerő változik, - a kártyakimenet hangereje változik, - a digitális kimenetek is változak, akkor ha a digit jel nem bypass- on van átküldve az erősítőre, ha az erősítő DSP- re van bízva a DAC is, akkor csak ott hatásos a szabályzás.
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43702 üzenetére
Ezeken a 8500/9100 karikon nagyon izzanak a ramok, szinte mind1 milyen órajelen mennek.
Én is megtámogattam 2 db 8-as ventivel, és persze a 23 fokos szobahőmérséklet is kellett. Én a memtuningot hagynám a francba. A GPU szerintem elmegy minimum 280-290 körül (a gyári légkavaró is simán elegendő hozzá), és akkor nem kell a memók hűtésével bíbelődni, amik amúgy is kellőképen csípnek ha hozzáérsz.
Na ma is trágya az idő. Megnézem mit bír az Asus Ti4600 és a TI4400 Deluxe.
Valahogy a Gainward Classic GF3-at a Ti200 GS-t meg az Abit Ti200-at kevésbé merem bántani.arn: Nekem is ez volt az első hangkarim. Van is itthon egy példány.
-
válasz
gerlaip #43600 üzenetére
Ennyiből inkább valami olcsó asrock lap 965-el, legolcsóbb 4 magos xeonnal vagy nagyobb wolfdale xeon megfelelője és egy 8800Gt-vel szebb lenne. Ha használni akarod pl netezni és alap játékra.
Retrózni okés, a P4 ami kb 2003-as jószág inkább hasonló korú kártyát raknék. Geforce4 Ti 4200, FX5600 és felette, 8500-9800 radír... -
gerlaip
addikt
válasz
gerlaip #43402 üzenetére
Még talán annyit, hogy igazából az Ati ezt a számozást elhazudta, nyilván illeszkedni kellett a 9xxx sorozatbam de teljesítmény szerint fordítani kellene a számozáson. A 9200 inkább 9000, a 9100 inkább 9200, 9000 pedig 9100...
Bár sejtem, hogy legelőször a 9000-es készült el a 9700-zal és a 9500-zal egy időben, és akkor még teljesítmény alapján akartak súlyozni, majd amikor rájöttek, hogy inkább pénzt akarnak keresni, kezdték el felszámozni, az egyébként kis teljesítményű 9200-asokat.
-
válasz
gerlaip #43362 üzenetére
8500LE-eről szólt a fáma, nem 8500LELELE-ről, annál elhiszem, hogy akár még gyorsabb is 9000Pro, amúgy leméricskéltem én is a karikat (Zafír 9000Pro, AIW 9000Pro, Zafír 8500LE) most septiben (minden defaulton kivéve a proci lett 2500+-ról 3200+-ra lőve) és az AIW 9000Pro tényleg gyorsabb a sima Zafíros verziónál, mondjuk nem hinném, hogy a BGA tokozás okán, sokkal inkább a memidőzítések állhatnak a háttérben, 8500-öshoz is volt "csoda" bios annó;
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43365 üzenetére
Ez így azért nem pontos megfogalmazás, mert a 8500/9100 köré raktak 183-200-230-250-275 MHz-en üzemelő ramokat.
Ezek közül melyiket hívjuk akkor 8500 LE-nek? Szerintem a 250 (DDR 500-as) MHz-es ramokkal szereltet. Azzal szemben pedik semmi esélye egy 275/550-es 9000 PRO-nak sem.
Még a 230-as is simán otthagyja, a 200-as ezexerint már 2,5%-kal kevesebbet hoz nála.Akkor legyen a 230-as LELE, a 200-as LELELE, a 183-as meg LELELELE
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43362 üzenetére
Akkor a BGA ramos verziónál lehet valami memória késleltetés beli eltérés is.
Amúgy nyilván ugyanakkora mértékű tuningra sokkal jobban reagál egy 8500 alapú kari mint a 9000.
Elvileg a 9000-esben már benne voltak a GPU-ban a Theater Chip fícsörök.Beállíthatnád a kártyákat egyforma órajelre. Akkor lehetne jól látni, hogy clok to clock mennyi a különbség.
Nem is emléxem, 9000 pro-hoz pont ugyanaz a driver felmegy ami a 8500/9100-hez való?
3DMark 2003?
Én még most sem hiszem el, hogy "hogy a 8500LE teljesítményét nem éri el a referencia 9000 pro". Nagyban függ, hogy milyen órajeű karikat eresztünk össze.
A BGA ramos ezexerint nem éppen referencia. Meg ráteszel 10-10 MHz-et a 8500-ra, és hatványozottan nő a sebessége a 9000 PRO-hoz képest. -
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43151 üzenetére
A két driver között eltelt több mint 2 év. Simán lehet ekkora különbség. Régi markokhoz régi drivert érdemes használni.
A minap néztem Geforce 4 Ti-ken a drivereket. Amivel Bacsis is tesztelt, egy kései verzsön volt. 2001 alatt alig hozott vele, 2003 alatt relative nagy pontot tolt.
Korabeli driverrel 2000!!! ponttal többet kapott nálam a Ti4600 2001 alatt, míg 2003-ban 400-zal kevesebbet.
Ez van, el kell dönteni milyen benchet akarsz futtatni, és ahoz a legideálisabbat felrakni. -
válasz
gerlaip #42957 üzenetére
"a Voodoo3-asokon van ilyen hűtő. Az TO-220 nem valamiféle FET, amit hűt?"
Emlékeim szerint csak PCI-os Voodoo 3 kártyán van ilyen hűtés, ott is feszültségstabilizátornak. Ismétlem, ha az emlékeim nem csalnak. Egyébként a TO-220 egy elterjedt tokozás sok minden IC-re / félvezetőre.
-
törölt tag
-
válasz
gerlaip #42828 üzenetére
"menjen egyszerre a böngésző, a szövegszerkesztő és a zenelejátszó vagy egy full hd film, a torrent kliens, és közben pedig tudjon az ember kotorászni a háttértárban úgy, hogy ne akadjon a többi dolog, és ez nem is olyan kevés, ha belegondolunk..."
Ezek egyike se okoz problémát (bár torrent klienst nem helyben futtatok hanem remote), simán megy minden ezen a gépen szimultán is. HTML5 honlap ami megfogja egyedül, de az egymaga két vállra fekteti.
Másolás is megfekteti még a gigabites porton keresztül (kimaxolja a CPU-t), de a gép válaszideje érzésre nem nő jelentősen, jól kezeli a szituációt.
-
Vladi
nagyúr
-
válasz
gerlaip #42715 üzenetére
Annyira nem volt rossz, mint amennyire olcson adtak. Tipikusan riva 128 arban ment, de azt kenyelmesen verte. A TNT2-ot viszont meg sem kozelitette, de annyiert nem volt erdekes. A driverei volt a rakfeneje. Egyik driverrel egyik jatek ment jol, masikkal meg a masik. Kepesek voltak az ujabb driverrel egy mar mukodo dolgot eltolni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest