Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
válasz
envagyok #57381 üzenetére
Nem feltétélenül. Létezett 2333 MHz-en járó, de "csak" 333-as FSB-jű 3200+ is. Volt ilyenem, de elég antituning volt. Már 2400 MHz-en sem akart nagyon menni. Egy gyűjtő hamar ráugrott, mert nem túl gyakori.
A nagyobb végső órajel ez esetben többet hozott mint a 2200 MHz 400-as FSB-n. -
Ádyka
őstag
Jaja, valszeg nem is megy így.
-
Ádyka
őstag
Olyan 12 éve fillérekért adtam el a Elsa GF256 DDR-t. Kb 3500-ért....
Akkor annyit ért.
HP 690C -be való szines patron (HP49) kölcsönbe egy próbára valakinek nincsen?
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Akkor nyomtassunk is
Adott egy HP 690C egykori "népnyomtató". Talán valamikor 98 körül vettem 15K-ért használtan. Sokat nem volt használva. Még az első színes patron van benne, természetesen kifogyva. Viszont ilyen állapotban is azóta is nedvedzik, nem vészes. A fekete többször cserélve kiürülés, de soha nem beszáradás / bedögölés miatt eredetire / utángyártottra egyaránt. Valahogy ezekből midíg tudtam venni a PH-n bontatlan, de lejárt példányokat fillérekért.
Kb heti egy oldal van vele nyomtatva.Múlt hét óta, mintha patronra panaszkodna. Kivettem őket, és a 20 éves kiürült színes megint összetrutyizott mindent, érdekes módon még a patron és a vezetőfólia - érintkező közti részt is. Takarítás után patronok vissza, de becsukás után nem áll vissza alaphelyzetbe, mintha patron hiba lenne.
Ez a franc ugye nem hajlandó menni csak feketével, kell neki egy szines is, még ha üres is.Lenne valakinek kölcsön egy szines patron a lomtárában? Nem baj ha üres, csak jó lenne kideríteni mi a gond, mert heti 1-2 oldal fekete nyomtatásra itthonról még mindíg szükségem lenne. Esetleg üres fekete is jöhetne... hátha annak murdelt meg az elektronikája.
Fekete patron száma 29, színes 49.
Köszi
-
Ádyka
őstag
Pár hete valaki linkelte Oldman régi írásait.
Olvasgattam, és feltűnt, hogy K6 után szinte semmit nem ír AMD platformokról. Majd egy 2003-as számban leírta miért. Azt hittem hülyét kapok. Hogy lehet valaki ennyire korlátolt? Elkönyvelte, hogy szar, és semmit nem írt soha Athlon XP-ről, 64-ről, semmiről. A K7-et is csak nagyon röviden ismertette. Bosszantó dolgokat írt."Sziasztok!
Sokadszor kapom a kérdést, hogy miért mindig csak az Intel platformmal foglalkozom, miért nem írok már valamit az AMD-ről is. Akik régebb óta olvassák a Gurut/Gamert, azok emlékezhetnek arra, hogy bizony írtam én annak idején az Athlonról, meg a jó kis AMD chipsetes Asus alaplapról eleget. De azóta nem írok. Hogy miért nem? Nagy volt a kísértés, hogy egy kétoldalas cikket jó sűrűn megtöltök a hozzám érkezett, AMD tulajdonosok által írt panaszos e-mailekkel, de van egyéb mondanivalóm is, kár lenne a helyért. Nem írok olyan plaformról, amelyiknek a legerősebb alaplapja, az nForce2 tizféle memóriából csak eggyel hajlandó elindulni, hogy két héten belül ki kell adni a chipset második revízióját, annyira bugos. Nem írok olyan platformról, amihez soha nincs megfelelő AGP, meg IDE-driver, az USB portok megbízhatatlanul működnek, a gameport nem használható, amelyik azonnal megfagy, ha boot közben megnyomok egy billentyűt, ahol a processzor órajelét a gyártó nem meri valós értékben feltüntetni, ahol egy tuningolható processzor megtalálásához meg kell tanulni a szanszkrit számrendszert, ahol az alaplapi hangvezérlő egyszerűen nem működik, ahol nincs fix AGP/PCI beállítási lehetőség, és végül, de nem utolsó sorban nem írok olyan platformról, amelyikben a processzor ugyan erős, de az alaplapi chipset a szűk keresztmetszet, ahol az egyik chipsetgyártó tele szájjal hirdeti a 600MHz-es memóriabuszt támogató lapkakészletét, csak azt nem közli, hogy a hardveres késleltetések miatt lassabb, mint a 333-as volt. Pedig az se volt egy szélvész. Tudomásul kell venni, hogy a gép nemcsak processzorból áll, az összteljesítményt jelentős mértékben befolyásolja a memóriasebesség, az IDE-átvitel sebessége, meg még ezer dolog, és a nagyhangú ígérgetések ellenére az AMD processzorokhoz készített chipsetek ezer sebből véreznek. Szinte kideríthetetlen fagyások, újraindulások okoznak sok-sok örömet. Hogy honnan tudom ezeket, ha nem foglalkozom AMD rendszerekkel? Ahogy már említettem, abból a sok-sok e-mailből, amiket ezekkel kapcsolatban kapok. Szomorú dolgok ezek, barátaim. Az Intel platformot lehet utálni, lehet szeretni, de egyet mindenképpen el kell ismerni: megbízható, stabil, kifogástalan támogatással rendelkezik, és gyors. Úgyhogy továbbra sem írok AMD-ről."
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #52780 üzenetére
Iday nem csak bios szaki? Nekem is flashelt már, de nem tudom forrasztanak -e ilyen mütyűrkéket.
Amúgy egy másik ismert forrasztó javító kolléga aki AMD lábakat foraszt vissza tökéletesen gyárival megegyező minőségben, Ő pl nem vállalta be. Nem értem miért. -
Ádyka
őstag
válasz
RexMaximus #52776 üzenetére
Azért lett hozzányúlva, mert nem működött enélkül. Néha elindult, de rögtön fagyott biosban, és soha nem bootolt. Így megy simán. A hozzányúlás lényege az volt, hogy mind1, hogy hogyan, csak próbaképpen felkerüljön rá az odavaló alkatrész, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni, vagy tök kuka.
A pad valszeg rendben van, hiszen nem tapadt volna meg rajta az ón.
Ami még lehet megoldás, az az elektromosan vezető ragasztó. A napkban kapok olyat, és egy rédi P 531-én gyakorlok majd.
Amúgy régi penyán gyakoroltam ugyanazen méretű alkatrészek forrasztását. Sokkal szebb lett. Féleh ha ezt a gányt leszedem a proccról, akkor már később semmi sem tapad oda.
Pü -
Ádyka
őstag
válasz
RexMaximus #52772 üzenetére
Így került hozzám, így tudnám megvenni olcsón. Jelenleg is működik,csak csúnya. Direkt nem mondtam a fickónak a típust, hogy nehogy az legyen az árfelhajtó tényező. Aszonta minimum 8k, de inkább több.
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
A topicból tud valaki szépen visszaforrasztani SMD-t egy proci aljára?
Célszerszám nélkül nehéz, de legalább működik.
Olyan árat mondanak rá a HA-s kollégák, hogy vicc. Pedig csak egy szépészeti beavatkozásról lenne szó.
[link]
KÖszi Mindenkinek! -
Ádyka
őstag
Régi P1 és talán celeron hűtőbordákon alkalmaztak valami vékony anyagot, hővezető paszta helyett. Azt hogy hívták? Nem gap pad, mert azok sokkal vatagabbak. [link]
Van egy ilyen bordám, de nem szednéém le róla, pedig kéne egy tranyónak, hogy ne vezessen elektromosan a hűtőbordája a küldvilágba. Műanyag csavart már szereztem. -
Ádyka
őstag
Hétvégén megint beesett egykét szépség.
Ahoz képest, hogy PRO, a ramok csak 5,5 ns -osak, és éppen ezért csak DDR366-on járnak 400 helyett.
Ledek is vannak a kártyán. Error / 4xAGP / Power visszajelzéssel.Az asus már bajosabb. Sajna szemeteli a képet, így nálam nem maradhat. Hétvégén visszaadom az eladónak, hacsak valaki nem gerjed rá innen szombatig beszerzési áron.
-
Ádyka
őstag
válasz
sladka_pani #47995 üzenetére
Egyik sem illik bele. Az radeon túl öreg és lassú (GeForce1 vagy 2MX szint), a 7600GT meg overkill.
Korhűen valami GeForce 3-4 Ti, vagy radeon 8500 illene bele.
De ha mind a 2 kártya csak a polcon áll, akkor a modernebb nyilván jobb választás. -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #47890 üzenetére
Hát lassacskán azért barátkozni kell az ilyen árral.
-
Ádyka
őstag
Elég jó kis gyűjtemény jó minőségű képekkel : [link]
AMD chipsetes socket 7 lap, meg 3DFX Tv tuner? Lehet ritka cuccok
-
Ádyka
őstag
BUÉK!
Láttatok már ilyen mobility radeont asztali gépben? [link] -
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #46389 üzenetére
Ne gerjedj a 2400+ ra. A Bartonokat is simán megkajálja, még ha nem is tök hivatalosan.
Ja, az utlolsó AGP 1-2-4X lapok egyike. Utána már KT400 csak 4-8X volt.
Milyen procc van benne most?
Van 2400+ Thortonom, de nem akarom elkótyavetyélni, mert a legnagyobb fix szorzós 266-os FSB-s procim. -
Ádyka
őstag
válasz
Bile Demon #46227 üzenetére
Ezen a 100-as proccon tényleg nincs hűtő?
-
Ádyka
őstag
Lett egy ilyenem is. Érdekes jószág. Fura, hogy egy ilyen nívós gyártó képes volt OC-zni a ramokat a kártyán.
Azaz gyárilag 4ns-os ramokkal van szerelve ami ugye DDR 500. Ezen a kártyán referencia 8500-as órajeleken megy ami DDR 550.
Az más kérdés, hogy simán megy 300/600-on a kari. -
Ádyka
őstag
Srácok mitől van az ha egy alaplapnak mászik az órája?
Pályafutásom alatt ez már a harmadik lap. 2 db 486 lapnál, és egy P2B-nél tapasztaltam ilyet. Ha nincsenek neten, nyilván soha nem szinkronizál utána.
Volt amelyiknél 0-24 bekapcsolt állapotban is elmászott. Hetente kellett utána állítani, mert iskolai csengetés volt a dolga. A mostanit még nem teszteltem úgy, de mind1 is, hiszen többet lesz kikapcsolva. Nem elemcsere kell. -
Ádyka
őstag
-
Ádyka
őstag
Adott egy 486 VLB lapocska. Az OK, hogy nem Y2K compatible.
Hiába állítok be 2016-os évet addig jó, amíg nem áramtalanítom a gépet. Kikapcs majd bekapcs után mindíg 2094-en áll az év. Ha 2000-et állítok be akkor is. Csak 2000 alatti éveket hajlandó megjegyezni a BIOS.
Másik VLB lap simán jó 2000 után is, mint ahogy a korabeli lapok nagyrésze is jó. Annó asszem csak manuálisan kellett őket átsegíteni az ezredfordulón, de utána már nem hülyéskedtek.
Egyedi probléma ez, vagy volt már valakinek? -
Ádyka
őstag
Ez miez már?
Nem először szivat a Soltek SL54-U5 lap, amivel a nagy Socket 7 proci tesztet csináltam.
Amikor éppen hardvereket próbálgatok benne, mondjuk VGA, 3DFX, hangkarik stb..... memóriákhoz nem nyúlok, akkor néha a következőket adja elő.
Elkezd tök instabillá válni a gép, nem ismer fel HDD-ket, majd a bios befagy a post felénél. Majd ezt követi, hogy egyáltalán nincs kép, csak másodpercenként csippan egyet. Elkezdem kiszedegetni a vasakat, de nem sípol VGA-ra sem, memóriára sem. Proci csere semmi. Bios reset, bios ki, semmi.A megoldás: Kiszedem a 2 SD ramot, ugynúgy semmi életjel, vagy éppen másodpercenként csippan. Berakok 2 db EDO ramot, gép elindul. Vissza 1 vagy 2 SD az EDO-k mellé, csak az EDO-kat látja.
Berakok 1 SD ramot és 1 EDO ramot, végre látja az 1 db SD ramot. Berakom mellé a másik SD-t is és kiveszem az EDO-t, látja mindkét SD ramot. És innentől megint hibátlan a gép, ha nem cseszegetem hardver teszteléssel.Egyszer már ezt előadta velem, szét is szereltem a gépet, hogy beszart. De így eddig mindíg helyre lehetett hozni. Ilyen marhaságot pedig nem csinálnék alap esetben, hogy SD-t rakok EDO mellé, de ez így szereti, mert csak így javul meg.
-
Ádyka
őstag
Fúú mennyi vélemény.
Egyértelmű, hogy nem lehet kifejezni egy szóval, hogy P1 vagy P2.
Talán azért sem, mert az AMD-nek meg a cyrixnak nem volt saját socketje. Csak tologatták felfelé az órajeleket egy akkor már elavult platformon.
AMD-nek a SLOT A-ját és a kezdeti socket 462-jét (mondjuk Thunderbirdig) meg lehet akkor P3-nak nevezni. LOL. De hülyén hangzik. -
Ádyka
őstag
válasz
cbmfan #45140 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy csak a sajátja, ami a driver lemezén volt.
Annó 2000 körül minden szart megvettem a gépbe, többek között egy ilyet is, asszem 16K körül. Végül is csak a TV-out miatt kellett, nem akartam én P100-on DVD-t nézni.
Aztán észrevettem, hogy az átkötő kábel mennyire lerontja a képet a monitoron, tök homály lett tőle. -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #45091 üzenetére
(45088) Aventyr : Milyen feszen ment ennyit?
A Socket A mindíg is a szívem csücske volt. Annyi félét bespájzoltam már belőle.... válogatott tuning procik, lapok stb stb.
Amúgy az MSI féle NForce2 lapok nekem egyáltalán nem jöttek be. Érdekes, hogy 333-as FSB-n tök hüvi volt a feteken lévő borda. 400-on meg hozzá sem lehetett érni annyira izzott. Legalábbis ami nálam volt lap. Nem is mertem volna úgyhagyni, inkább megváltam tőle.Mai szerzemény egy ilyen... remélem beröffen.
-
Ádyka
őstag
Adott egy P5PE-VM lap.
Esélytelen benne elindítani a 45 nm-es proccokat?Ha csak 65 nm-ből válogathatok akkor mit érdemes belerakni ami a legerősebb? Persze tuninggal.
Vagyis alapból 800-as FSB-s procikat kell nézni, tehát E2xxx vagy E4xxx. Utóbbiból a legnagyobb szórzójut.
A 2 vs 4Mb cache nem hoz annyit, tehát a legnagyobb elérhető órajel lenne a cél.
Jól látom?
Pl Q6600-at miért nem támogat? -
Ádyka
őstag
Hétvégén lett egy ilyenem: Asus V6600MX/32 Mb
Szemtelen átverés egy Asustól. Ugyanis a forrófejű GeForce 256 chip mellé 64 Bites memsávszél társul. Ráadásul a memória is csak 143 Mhz-en ketyeg 166 helyett. Ezt a nem éppen elhanyagolható tényt sehol nem jelezték a vásárlóknak. Sem a dobozon, de még a magyar és külföldi oldalak sem tesznek róla említést csak fényezik, hogy milyen jó áron "lesz" a 32 Mb-os kártya. Még az Inno3D rém igénytelen GF256-osa is 128 Bites, bár az is csak 143-on ment annó.
A GPU-hoz nem nyúltak az maradt 120 MHz.Alap órajeleken (120 / 143) 1200 pontot tol 3DMark 2001-ben.
Kapott egy rendesebb hűtő és simán teker 170 / 210 MHz-en
Így 1920 pontra képes.
-
Ádyka
őstag
Nem estem hanyatt a minőségibb GeForce4 kariktól.
Az asus Ti4400 Deluxe-on hiába van fél kg réz elől hátul, a GPU csak 315 MHz-re volt képes. A 3,6ns-os ramok (éppen DDR550), 670 MHz-re voltak képesek. Így kb ugyanúgy 15200 pontot hozott 2001-ben, mint a sokkal egyszerűbb kinézetű, de 330 MHz-es GPU-ra képes Abit Ti4200.
A 4600 GPU-ja szintén 315 MHz-et bírt. A 2,8ns-os ramok DDR 702 Mhz-ig bírták a tempót. Nem egy nagy durranás.
Az Abit GeForce 3 sokkal szimpibb. Alap 8800 pontot tud, és 10600-at némi tuninggal.
Viszont tuti volt valami kókány ezekben a korai Geforce3-4 driverekben, hogy 2001 alatt ennyire mentek. Erre voltak kihegyezve. Még a Ti 200 is simán dupla FPS-eket tolt a NATURE tesztben a Radeon 8500-hoz képest. Talán nem véletlen, hogy nem kicsit visszaesett a tempó a 9x.xx driverekben. Kikerült belőlük a csalás -
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43702 üzenetére
Ezeken a 8500/9100 karikon nagyon izzanak a ramok, szinte mind1 milyen órajelen mennek.
Én is megtámogattam 2 db 8-as ventivel, és persze a 23 fokos szobahőmérséklet is kellett. Én a memtuningot hagynám a francba. A GPU szerintem elmegy minimum 280-290 körül (a gyári légkavaró is simán elegendő hozzá), és akkor nem kell a memók hűtésével bíbelődni, amik amúgy is kellőképen csípnek ha hozzáérsz.
Na ma is trágya az idő. Megnézem mit bír az Asus Ti4600 és a TI4400 Deluxe.
Valahogy a Gainward Classic GF3-at a Ti200 GS-t meg az Abit Ti200-at kevésbé merem bántani.arn: Nekem is ez volt az első hangkarim. Van is itthon egy példány.
-
Ádyka
őstag
Éppen egy Abit BX6 V2.0 laphoz kerestem biost, és találtam ezt az oldalt: [link]
486 - P1 - és még Abit Pentium Pro laphoz is fent vannak az utolsó biosok amiket kiadtak, és a biosok újításai is ott vannak.
Tök durva, a legtöbb Abit P1 laphoz még képet sem lehet találni a neten, hogy egyáltalán hogyan is néztek ki. Lehet mazsolázni.
-
Ádyka
őstag
6800 GT a HA-n 3000-ért? Valaki? Ha GT egyáltalán...
Más: Tudom, hogy nem a beárazós topic, de egy eredeti Aristo irattartó mappa mit ér mostanában?
Ráadásként benne az alábbi dokumentumokkal..... ez csak egy része...Igazából ezért kerestem elő, mert tudtam, hogy van köztük egy rendition v2200-as
Egyszer egy ilyet is kipróbálnék
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43365 üzenetére
Ez így azért nem pontos megfogalmazás, mert a 8500/9100 köré raktak 183-200-230-250-275 MHz-en üzemelő ramokat.
Ezek közül melyiket hívjuk akkor 8500 LE-nek? Szerintem a 250 (DDR 500-as) MHz-es ramokkal szereltet. Azzal szemben pedik semmi esélye egy 275/550-es 9000 PRO-nak sem.
Még a 230-as is simán otthagyja, a 200-as ezexerint már 2,5%-kal kevesebbet hoz nála.Akkor legyen a 230-as LELE, a 200-as LELELE, a 183-as meg LELELELE
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43362 üzenetére
Akkor a BGA ramos verziónál lehet valami memória késleltetés beli eltérés is.
Amúgy nyilván ugyanakkora mértékű tuningra sokkal jobban reagál egy 8500 alapú kari mint a 9000.
Elvileg a 9000-esben már benne voltak a GPU-ban a Theater Chip fícsörök.Beállíthatnád a kártyákat egyforma órajelre. Akkor lehetne jól látni, hogy clok to clock mennyi a különbség.
Nem is emléxem, 9000 pro-hoz pont ugyanaz a driver felmegy ami a 8500/9100-hez való?
3DMark 2003?
Én még most sem hiszem el, hogy "hogy a 8500LE teljesítményét nem éri el a referencia 9000 pro". Nagyban függ, hogy milyen órajeű karikat eresztünk össze.
A BGA ramos ezexerint nem éppen referencia. Meg ráteszel 10-10 MHz-et a 8500-ra, és hatványozottan nő a sebessége a 9000 PRO-hoz képest. -
Ádyka
őstag
Láttátok a procinepper hirdetését itt a HA-n? 3300-at kér egy aranykupakos Cyrix / ST / AMD prociért?
Azért ennyit még nem érnek. Szerintem max 1500-2000 lehet a reális érte. Vagy ezeknek is megugrott az ára mind aa Voovoo2 kariknak?
-
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #43221 üzenetére
Hogy kell állnia? A tüskéknek a lyukakban kell lennie.
A proci egyik sarka meg van jelölve, és a leírás szerint a socket is meg van jelölve.....Ha előtte már forgattad minden irányba a procit, akkor lehet nem lesz már se kép se hang.
Egyszer még 486 koromban én is beleraktam elforgatva. Akkor simán túlélte. -
Ádyka
őstag
ATIFLASH
BIOS lementése: atiflash -s 0 biosneve.bin
- s - BIOS lementése
- 0 - VGA egység sorszáma (ha nincs benn még egy VGA akkor 0, elvileg ez mutat az AGP-re de aki nem hiszi az a -i opcióval megnézheti melyik kártyája is a flashelendő Radeon)új BIOS feltöltése: atiflash -p -f 0 biosneve.bin (-r)
- p - BIOS beírása
- f - flashelést kikényszeríti hibás checksum és védelem ellenére is (fontos)
- 0 - VGA egység sorszáma
- r - opcionális, ha odaírjuk, akkor a flashelés után automatikusan újraindítja a rendszert -
Ádyka
őstag
Itt feszegettem volna a win 8 + régi proci témát, de akkor nem sokakat érdekelt..... [link]
Szal megoldható még coppermine cerkával is..... -
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #43151 üzenetére
A két driver között eltelt több mint 2 év. Simán lehet ekkora különbség. Régi markokhoz régi drivert érdemes használni.
A minap néztem Geforce 4 Ti-ken a drivereket. Amivel Bacsis is tesztelt, egy kései verzsön volt. 2001 alatt alig hozott vele, 2003 alatt relative nagy pontot tolt.
Korabeli driverrel 2000!!! ponttal többet kapott nálam a Ti4600 2001 alatt, míg 2003-ban 400-zal kevesebbet.
Ez van, el kell dönteni milyen benchet akarsz futtatni, és ahoz a legideálisabbat felrakni. -
Ádyka
őstag
Hát pedig elég gyárinak tűnik, semmi mókolás rajtuk. Googliba beírva (STB Velocity 128) elég sok különböző fotó van a kártyáról, és mind ilyen. Hacsak nem minden user azonos recept alapján mókolta meg
zoltanz : Kár, hogy LE 8 pipával, 6600GT sebességgel. De talán lehet kapcsolgatni akár 16 pipára is.
-
Ádyka
őstag
Melyik gyengeelméjű mérnök találta ki, hogy ezt így kell meghűteni gyárilag? [link]
Igényes kártya lett, a szupi kis hűtésével, az ősrégi bios chippel, na meg a dülöngélő kondikkal. -
Ádyka
őstag
Savage 4 Xtreme kártyával találkozott már valaki? Tegnap láttam egyet élőben, de eléggé le volt pusztulva, inkább kihagytam. Elvileg 166 MHz-en hasít a GPU-ja.
-
Ádyka
őstag
Segítsetek!
Rivatunerben elfogy a tuning csúszka..... szóval úgy emléxem mintha a Power User fül alatt lett volna valami pippantási lehetőség, hogy jócskán kitolja az állítható értékeket. Vagy ez csak az Ati Tray Toolsban volt? -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #42506 üzenetére
Jaja, én sem tudtam, hogy a silencer 3-hoz van ilyen brutkó kis mem hűtő.
Nyilván nem én sütögetném itthon hanem elvinném mondjuk hozzá.... [link]
Itt van a közelben (még itt van, de hamarosan bezár a pesti bazárja), és talán tudja mit csinál egy profinak tűnő sütő berendezéssel. Szerintetek? -
Ádyka
őstag
A 8500 és a Ti4600 hibátlan, de a 9800XT-vel vannak gondok.
Elsőre nem indult vele a gép, de nem is sípolta ki. Aztán megfeszítettem kicsit egyik irányba a kártyát a slotban és lett kép. De 10 mp után újraindult. Feszítem másik irányba van kép, biosban fél perc után resetelget.
Mondom akkor kap egy takarírást. GPU sértetlen, kapott friss pasztát. Azóta már sehogy nincs kép.
A memórián lévő gap padok alig akarták elengedni a hűtőt.Mivel láttam képet tőle, mit érdemes csinálni vele, ésszerű anyagi kereteken belül? Érdemes sütögetni lutrira 2000-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest