- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #39713 üzenetére
Úgy tudom, hogy anno a 64bites XP-nél és az SP mentes Vistánál voltak gondok, és nem véletlenül nem terjedt el a 64bites XP... viszont a Vista SP1-től kezdve tuti hogy nem volt ilyen probléma, megoldották a 32bites alkalmazások futtatását.. viszont annyi, hogy a 64bites XP/Vista már nem kompatibilis a 16bites progikkal, azaz a DOS-osokkal, míg ugye a 32bites XP alatt lehet futtatni elég sokat...
De amúgy had kérdezzem már meg, akkor milyen OS-t használsz fő gépeden, ha nem 64biteset?
Az hogy 32 vagy 64bites egy OS, inkább csak a felhasználható memóriánál számít, de a támogatott prociknak/szálaknak kb majdhogynem mindegy... pl a 32bites XP még a 4 mag/8szálas i7-et simán lekezeli, nem tudom felette meddig boldogul, de ha jól dereng valami 16 szálig tud az XP is...
Még érdekességkép azt megemlíteném, hogy pl a Windows2003 szerverből a 32bitesnél megoldották a 4GB-nál több memória kezelést is...
elméletileg használható a több procis szerver asztali gép helyett is, gyakorlatilag még én is húzom rá a számat, mert nem feltétlenül éri meg kiépíteni... mert drágább, vagy mert nem használnád ki...
Nemrégiben MasterDeeJay próbálkozott dual LGA771-es workstation kiépítésssel, az ugye hozhat 2X4 magot, a kérdés az, hogy te pl mire használnál 8 CPU szálat -
válasz
pw12345 #38988 üzenetére
Asszem 3.3- as DOS volt az első amit használtam de meg nem mondom hogy az FAT12 vagy már FAT16 volt, talán már az utóbbi.Wiki is zavaros, hiányos ebben. Kiderül majd, az XT- mre azt akarok tenni.
Hozzám eddig 1 olyan ház került ami nagyon durva szinten volt retkes, főleg belül, a többit csak portalanítani/törölgetni kellett.
-
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz
pw12345 #31859 üzenetére
Ahogy Fenyő is írta, nincs jelentős kockázat. De ha nagyon para vagy, akkor csináld meg LCD-vel a tesztelést, az ki is írja, ha nem jó a tempó.
A kártya és a monitor passzításához nem kell a driver. Ha a POST/BIOS látszik a képernyőn, akkor már jó a kapcsolók állása és menni fog driverrel is.
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #31859 üzenetére
Nagyon kicsi az esélye, hogy tönkremenjen a monitor, ha nem vga-ra van beállítva a kártya, akkor elvileg out of sync-el fogja jelezni a monitor, hogy bizony ő nem megfelelő jelet kap, amúgy ha csak a kártyát tesztelnéd, hogy él-e, azt monitor nélkül is lehet, csak köss egy speakert a lapra, ha egyet csippan valszeg jó, ha nem vagy vmi ütemeset akkor vmi nem jó. A 3.0-ás driver simán megy 3.x alatt is, de 286-os max 3.1-el megy, 3.11-hez már 386 kell, ill. az újabb (kb '93 utáni) drivereknek is ált. min 386-os kell.
-
snake1977
őstag
válasz
pw12345 #21066 üzenetére
Nem nullázódik a bios, így az elem biztosan jó, illetve még novemberben kapott teljesen új elemet. Abit lapoknál volt ez rendszeres, némelyik el sem indult ha lemerült az elem csak csipogott.
Tpower: a kondik rendben, 250w-os delta tápról kapja a kraftot, 1600-as athlon van a deszkában, meg egy gef4mx bőven elég kellene legyen neki, de most kipróbáltam egy 400-as fsp-vel ugyanaz.
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #20851 üzenetére
Persze, akár ezer éves socket1-esben is, csak akkor kell hozzá feszkonverter, amin jó ha van szorzó jumper is, de voltak külön erre a célra upgrade procik is mint pl a Kingston Turbochip. (Bővebb info a témáról).
Más, bagóért szerváltam egy Leadtek Ti4200-ast (csak egy pupi kondi volt rajta), bele is próbáltam a P5A-B-be, hogy mit lehet kihozni belőle;
Kőkemény procilimit, alig gyorsabb a Leadtek Ti200@Ti500 eredményemnél
-
tpower
tag
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #20755 üzenetére
Nyócat meg még nem próbáltam, de mivel nincs tapperolós moncsim, meg nincs benne Rajt menü és láttam róla videót, hogy NotePadekre optimalizálták... ezek után, annyira nem is lelkesedem.
már évek óta használok w7-et az érintőkijelzős autós monitoromon, valamint bő fél éve egy w500 tableten is. már 1x adtam esélyt a w8-nak az asztali gépemen egy plussz vinyóval, de pár óra után félre is dobtam. most úgy egy hónapja az autóban lévő gépre húztam 8-at, gondoltam adok neki egy esélyt érintőkijelzőn is - hiszen "pont arra optimalizálták, lássuk mire képes a saját környezetében"... jelentem, vicc, katasztrófa pont az érintőkijelzős környezetben a 7-hez képest:
- a start képernyőn úgy lehet keresni, hogy egyszerűen elkezdesz gépelni és átmegy kereső módba. de ha nincsen billentyűzeted, akkor nincsen mivel gépelni, sehol egy OSK ikon!!! WTF, egyszerűen érintőkijelzővel nem lehet keresni a programok között!
- w7-el bármilyen beírómezőbe kattintasz az érintőkijelzőn, egyből feldob egy kis OSK ikont amivel közvetlenül előhívhatod a virtuális billentyűzetet. ezt a 8-ból valamilyen degenerált okból kifolyólag eltüntették! ugyan ott van a fix OSK ikon a taskbaron, de mi van ha azt egy fullscreen progi, vagy az autohide mód eltüteti? lehet összevissza kapálni érte, hogy kapj billentyűzetet...
- maga az OSK: a w7-féle szabadon átméretezhető akkorára ami tetszik, oda húzod ahová éppen akarod és rajta van az összes gomb. a 8-as egy apró kis vacak lett, minden speciális karakterért almenükben kell turkálni. de miért olyan kicsi? széltében egy fekete maszkkal kitakarja a képet széltől szélig, és a közepére odavág pár apró gombot...
- az autó monitorja 1024*600 natív felbontású. az összes start képernyős alkalmazás elszáll azzal a hibaüzenettel, hogy "túl alacsony felbontás, nem tudok futni"... nem fut semmi amit ez az új GUI ad, de azért erőszakosan csak ezzel indul minden rebootnál!
- ha érintőkijelzőt érzékel, akkor erőszakosan egy lock screen-el indít minden alvásból visszatérésnél. ezt sehogy nem tudtam eddig eltüntetni, és baromira idegesítő, hogy minden autó indításnál / gép indulásnál az az első mozdulat, hogy manuálisan el kell görgetni a "függönyt" a centrafuse+igo elől. pont azért használom a sleep módot mind a tableten, mind az autómban, mert szeretem hogy 1-2mp alatt visszakapom azt a képet, ahogy hagytam előtte a gépet - a minimális standby fogyasztás nem tétel, többet nyerek azzal hogy rebooot szökőévben 1x kell... de ezt az erőszakos xart nem lehet letiltani sehol, majd talán valami registry hack-el...
- van egy rendszer beállítás menü - valamiféle control panel pótlék érintőkijelzőre - amibe ha beletévedsz, egyszerűen nem lehet érintőkijelzőn kikeveredni! nincs egy back gomb, nincs egy cancel vagy ilyesmi. a tableten van hardveres startmenü gomb, az segít, vagy a jobbról balra taperolós menüelőhívással lehet vissazjutni először a start képre, majd az asztalra. de olyankor ez a beállítós vacak a háttérben marad, még task manager-ből is ki kell lőni ha le akarom tisztítani a futó program listát...
- sztem semmi olyat nem tud ez a start kép, amit egy 7 ne tudna desktop gadget-ekkel - csak az utóbbi látványosabb, szabadabban konfigolható, és nem utolsó sorban ott van az asztalon minden ikon, infó, startmenü együtt, nem kell külön mászkálni ezekért az infókért egy elbaxott görgetős felületre...
az, hogy ez a modern UI egy rossz gyerekrajz lett az aero-hoz képest, ez már csak személyes vélemény. mindjárt megyek is ki a pendrive-al, aztán visszahúzom a kocsira a a RETRÓ w7-et...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #20755 üzenetére
A Vistát ne hasonlítsuk az ME-vel, mert oké hogy az ME-t én favoruizálom, de tény hogy szeret összeomlani...
Viszont a Vista betonstabil.. nálam már 3,5 éve ketyeg, még SP'-el húztam fel, közben kapott SP2 frissítést, 4 alaplap volt alatta, volt hogy AMD-s gép ment alóla Inteles landolt, majd vissza megint AMD... mint a betoncsak lassúcska... kell alá 4GB RAM m,eg egy 10K RPM-es HDD, de ezt már kibeszéltük, nem is olyan régen
-
meroly
veterán
válasz
pw12345 #20755 üzenetére
Hát nem tudom, lehet az a gondja. Majd rápillantok ha lesz időm.
98 nekem bejött, legalábbis jó sokáig használtam, igaz párszor újra kellett rakni. Me/2000 nekem is kimaradt, de szerintem nem vesztettem sokat. Vista egy fos az tény.
Win7 tényleg nagyon el van találva, Win8 meg engem sem vonz. -
Ádyka
őstag
válasz
pw12345 #20583 üzenetére
A Super Socket 7 (vagy Super 7) a Socket 7 egy módosított változata, amelyet az AMD tervezett. Támogatja a 100 MHz-es FSB-t és az AGP-t. A Super Socket 7-et az AMD K6-2 és K6-III (+) használta, és néhány kései Cyrix M-II.
Mintha egyre kevesebb működő Super Socket 7 lapot lehetne találni. Nem sokan adják el őket, ugyanis eszmei / feelinges értékük egyre nagyobb, míg valós értéke 1-2 K között van maximum. Ez az összeg meg manapság senkit nem húz ki a sz@rból.
Nekem is van még bedobozolva egy MVP3-as a világverő Sector műhelyéből. Amennyire gagyi volt annó (pl annó a VX-esemnek még a leírását sem voltak képesek helyesen megcsinálni), ez a VIA-s kimondottan jó lett. Tarcsinak jó lesz. Persze inkább a Soltek SL54-U5 van belőve. -
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #20206 üzenetére
a mai napig hasonló gagyikkal kell dolgoznunk csak mostmár lenovo felirat van rajtuk - hullanak mint a legyek... a leggyakoribb a gomb probléma, de volt olyan széria - pont valamelyik régiből - amelyikkel néha gondolt egyet és felszaladt a jobb felső sarokba a nyíl. annyira nem volt vicces, ha pont akkor kattintottam egyet és lezárt valami ablakot mentés nélkül...
sikerült lecsapnom szállítva 6 ojróért egy LG Chromatic MPACT! 2 csippes kártyát, abból is a ritkább 8 mega rambus memóriásat
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #20197 üzenetére
tegnap sikerült ismét lecsúsznom az átkozott tizedespont vagy tizedesvessző kérdés miatt egy szállítással együtt 10EUR alatt elmenő tekram MVP3 super7 lap + Cyrix M-II 300 + némi ram, vidkártya, vinyó kombóról
pedig nagyon megnéztem volna, hogy ez a 233-on robogó cyrix mire képes egy MMX 233 és K6 233-hoz képest, esetleg még egy ilyen órajelre lebutított K6-3-at és visszavett FSB-s P2-350-et is érdemes lett volna bevetni... dehát ez is elúszott.. de biztosan jön majd valami más izgi
egyébként amerikából is szoktam rendelni - speciális útvonalon - egyik ismerős gyakran rendel hajós/autós alkatrészeket a légipistával és hozzá szoktam betársulni olyankor. 1-1 darabra irreális lenne a minimum ár, de úgy már minimális plussz költség, paypal-t pedig az amcsik 99%-a fogad. sajnos a németeknél jó ha 50% az arány, nem kevés licit már ott bukik, hogy visszautasítja a paypal-t, az utalásos módszer pedig irrális feláras. mondjuk 1x 3-4EUR-t szimplán beraktam egy borítékba alufóliába hajtva és elküldtem postai levélként és korrektül megjött a cucc, de azért nagyobb összegnél már nem szívesen játszanék ilyet...
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #20173 üzenetére
én azokat az aukciókat lesem, ahol max 1-2-3 eur a németországon belüli szállítás (ismerőshöz küldetem), vagy ha 4-5-6 akkor legyen 2-3 érdekes dolog nála lehetőleg, plussz magát a cuccot is alig 1-2 eur körül üthessem le. tényleg bagóért vadászom a cuccaimat, ha valamivel szállítva 6-8eur-ig felmegyek az már tényleg ritka. persze előfordult már nem egyszer, hogy meg is szívom, lemaradok valamiről. egy 2+2 megás AT3D PCI kártya pl 1.5+2 eur-ért az enyém lehetett volna, ha nem rosszul állítom be az ébresztőt és pont lecsúsztam 1 perccel. az angol ebay-en meg most a napokban csúsztam le két érdekes kártyáról: már legalább fél éve láttam egy cirrus laguna 3D CL5465 kártyát 1 font licit indulóval, 5 font szállítással magyarországra. már sokszor lejárt, senkinek nem kellett. de úgy voltam vele, hogy azért bő 2e pénz az 1 kártyáért sok. erre a két ünnep között kiszúrtam egy STB MPACT2 kártyát szintén 1 font indulóval, licit nélkül, és látom hogy ugyanaz az eladó. gondoltam szuper, holnap írok neki hogy együtt küldi e a kettőt - ha 8-ért meglenne a 2 kártya, úgy már jöhetnének. erre másnapra levette a cirrus kártyát, 2 nap múlva meg az mpact-ot is (eladta őket más oldalon). szóval már nem egyszer csúsztam le érdekes cuccokról, de sokat sikerült is megfognom. így is már nem kis összegben van a gyűjteményem, nem akarok vele végképp elszállni... most éppen frissen lecsúsztam egy asus 8460 ultra kártyáról kemény össz 4 ojróért, mert elbaxtam a tizedes pont-vessző témát...
-
snake1977
őstag
válasz
pw12345 #20072 üzenetére
A HP gépek nagyon öregek már, volt egy 2mpixeles kodak-om, na az 2 tartós elemet kivégzett 40-50 expo alatt.
Fujifilm S5700-esem volt ami nagyon akku kimélő volt, pedig nem egy drága készülék reative, illetve utoljára sony dsc-h10-esem volt ami szintén jól bírta pedig akkumulátoros készülék.
Én inkább arra tippelnék hogy régi készülékek alapból sokat fogyasztottak, és ahogy öregednek egyre jobban mennek tönkre az alkatrészek akár a kondik vagy egyebek, maximum érdemes venni 2600-2800MAh-s elemeket és azzal használni, vagy ha nem igény a nagy tudás, akkor venni pl. samsung gépet, s630, s700 ezek már 10k körül megvehetőek vagy alatta, és megbizható készülékek, na persze nem szivesen ruház be senki ennyit ha van másik otthon. -
snake1977
őstag
válasz
pw12345 #20062 üzenetére
Az OFF-ra, én sokat fotóztam egy időben hobbi szinten, de ilyet nem tapasztaltam, valamelyik kodak gépcsodánál volt ilyen, széria hiba miatt 1-2 hónap után a 2000mah-s elemekkel is csak 1-2 órát üzemelt vagy annyit sem a gép, nézz utánna fórumokon, mert ez nem normális, csak példaképpen öcsémnek van egy kb. 6éves casio-ja, 2ik gyári akkut eszi épp, de ugyanugy el tud lőni vele 250 képet lazán.
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #20062 üzenetére
Mixelt méretnél már a bootolás folyamán elhasal, különböző felépítésűeknél pedig a szokásos ramhibázgatós szimptómák fordulnak elő (újraindulás, kékhalál stb).
Gravisekbe való ramok természetesen jók vgakba is és vica-versa (persze a dipesek dipes vgaba, esetleg 2/386 lapba, a Sojosok pedig Sojos vgaba, tehát tucat S3 Trioból simán ártakhatod Gravis Maxba a ramot). -
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #20062 üzenetére
Ha már SOIC, a Gravisekbe való bepattintós RAM helyettesíthető a VGAkba való (S3, Trident) IC-kkel? Valahol olvastam IC leírásban, hogy az direkt VGA RAM, gondolom a lábkiosztása is más.
ha stimmel a lábszám és a mérete akkor mehet bele, nagy valószínűséggel menni fog! annó én is így bővítettem a GUS MAX-ot...
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #20060 üzenetére
Bankonként (tehát 386dx/486-nál 4-esével, 286/386Sx-nél 2-esével) kell egyforma méretűnek és felépítésűnek (chipméret és azok száma) lennie, márka és időzítés is jó ha egyforma, de nem feltétel, ill. a kisebb méretű ramok az alacsonyabb számozású bankba mennek, tehát pl. 5 megánál, az első 4-be mennek a 256kb-osak, és 5-8-ig az egy megások.
286-os dipes ramoknál is az egyforma méret a lényeg bankonként, azonos márka szintén nem feltétel... -
Ádyka
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19822 üzenetére
hallod, esküszöm semmi opás nincs vele!
Még egyszer nagyon röviden:
Összedugod, floppy be amin már rajtaa debug.exe, bootolás után elindtod, beirod a kártyához passzoló "parancsot" három enter és kész, fdisk format C:... nekem kellett a vinyó teljes kapacitásához az hogy manuálisan állitsam be a HDD paramétereit, amit ha nem tudsz kiguglizod kb 30sec, ezek szerencsére fent vannak... beirod és ennyiEgy 150en ketyegő 486osban van most az MFM vinyó, már települ...ne.. ha felférni.. banyek most irja hogy 82,7MB hely kell a win95-nek... én esküszöm 40re emlékeztem
igy akkor még egy 80as MFM-re is csücskösen menne fel
az XT-m az rendben van benne a 20-as vinyóval pár játékkal
Fenyő Körbe nézek miből élünk, most kaptam DartSun-tól egy 160ast de azt megtartanám, olyan 400mega körüli sztem akad még, körbe nézek -
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19813 üzenetére
Figyelj!... semmi szoős nincs ezzel...
ennyi a titok! kártya kábel HDD megvan, összedugod, indító lemezre a telepített DOS-ból felrakod a DEBUG.exe-t bebútolsz lemezről, debugot elindítod,
majd beírod ezeket attól függ miylen kártyád van:
for Western Digital
G=C800:5 -or- G=C800:800for Adaptec
G=C800CC
for DTC (Data Technonolgy)
G=C800:5for OMTI
G=C800:6megcsinálta reboot, majd fdisk ismét reboot majd format C:
és ennyi, és megy és bootol a kicsike
Mostmár csak azt kéne tudni hogy a 43megás vinyót miért 20megásnak formázta le?lehet a mélyformázó progiba nem automatikusa beállítással keleltt volna formáztatni hanem hogy én írom be a HDD paramétereit
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19778 üzenetére
...Még hogy nem multimédiára kihegyezett oprendszer a Win3.11
Van olyan amit nem lehet alóla megcsinálni, és a Win7 alól meg igen?
Persze értsd/étek jól...
tehát Skypolni nem tudok róla, de ott van helyette az ICQ pl, tehát online beszélgetés megy, van rá zene lejátszó, film lejátszó, TV adások fogásához is ott vannak a progik, szkennelni nyomtatni szöveget zserkeszteni netezni is lehet -
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #19769 üzenetére
a rajta lévő Zoran ZR36100PQC csak decoder, nem encoder > csak kitömöríteni tud, feltvételnél betömöríteni nem. feltehetően az a "projektor kártya" rajta a TV kimenetért felelhet, és azért került rá a hardveres mpeg1 lejátszó hogy lehessen mozizni vele (nyilván a VGA-n is lehet)
az audio jack-ek a társkártyán mindkettő bemenet. a #19730-en látszik hogy társítani lehet a videó bemenetekhez az 1-es vagy 2-es audio bemenetet
találtam egy ilyet: [link]
hasonlít, de nem biztos hogy ugyanaz. mindenesetre a "port of entry" és a "projector module card" helyek, valamint az aljzatok helyzete stimmel. ezekszerint az alsó 3 hátlapi csati az a VGA és 2 féle TV kimenet, valamint 1 audio be és 2 audio kimenete van. érdekes a felépítése... talán az egyik kimenet az arra van hogy a TV hangját bele lehessen kötni a hangkártya line in-jébe. a hangkártya line out-ját pedig a bemenetbe kell kötni, hogy ott rákeverhesse az mpeg lejátszó hangját és a másik kimenetére pedig mehet a hangszóró. fülhallgatót nem erőltetnék, lehet nincsen rajta erősítő csipp. jobb az aktív hangfal / erősítő...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19758 üzenetére
bazzeg hihetetlen hogy egy qrva szót nem értek amit írsz
a fene a gyagyás fejemet
Na majd még lassan mondatról mondatra elemzem, szépen minden idegen szakszón elgondolkodok, és akkor talán össze fog állni
Szerintem meg van hardveres Mpeg gyorsítása a kártyának mert mikor bekapcsolom kiírja a VGA BIOS-a hogy Mpeg Video graphics Accelator... vagy ez nem azt jelenti?
Jahh van a saját progijában TV szoftver.. szóval a Koaxot, azt a nagy vastagot ugye, azt beledugom a Tseng társkártyájába, és akkor utána már ELVILEG lesz kép ha elkezdek searcing-olni ugye? tuti hogy nem lesz, de most elméletről beszélünk.. utána a társkártya hang kimenetét összekötöm a... a minek a hangbemenetével? a a hangkártyáéval, vagy pedig a Tseng hangbemenetével? egyáltalán minek raktak a VGA kártyára is hang ki/be menetet? -
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #19699 üzenetére
Az átvételt (tőle, mert ő Pest központibb részén lakik) fizetést Finalcaleb kolléga leírta, a pontos összeg nyilván az aktuális dollár árfolyamtól is függ. Mr. Wang itt pontosan leírja, hogy kell beüzemelni a motyót. Eddig akkor már 4-en vagyunk, még egy ember kéne akkor, hogy a mennyiségi kedvezményt elérjük.
-
FinalCaleb
tag
válasz
pw12345 #19699 üzenetére
Itt le van írva miben tér el a SimmConn a Creative moduljaihoz képest.
Kétféle kivitelű nyák van. Az egyik az összes oem AWE64-hez és másik a GOLD-hoz. A memória merőlegesen fog állni a kártyán, így még egy bővítőhelyet elfoglal.
Ha többeket érdekel akkor a rendelést lebonyolítom én, aztán átvételkor (Budapest) kifizeti akinek kell. -
válasz
pw12345 #19424 üzenetére
Egy kimondottan retro topicba retro cuccokat szidni nem szerencses raadasul tobbszor megismetelve. Ajanlom figyelmedbe az FX topicban torteno Bulldozer szidast. Ott hatekonyabban tudsz flamet generalni, igaz kb. a masodik hozzaszolo mar moderatort igenylo szavakat fog hasznalni.
Nem fenyegetoztem, nem szokasom. Illik betartani az alap udvariassagi es logout szabalyokat. Ezek koze tartozik, hogy nem szoljuk le mas hobbijat, a szerkeszt gomb es az is, hogy nem kulon-kulon valaszolunk masoknak. A szerkeszt gomb 5 percig hasznalhato, igy nem okoz gondot a visszaolvasas. Azert mert valaki megker, hogy tartsd be a szabalyokat nem megsertodni kell, hanem elgondolkozni, hogy talan valamit nem megfeleloen csinaltal.
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #19424 üzenetére
igen, tényleg sok a vicces ár... pl fél-1 éve saját hibámból lecsúsztam egy AT3D kártyáról a német ebayen - 1EUR + alig pár EUR szállításért vitte el valaki - valszeg kis szerencsével egy utolsó pillanatos licittel az enyém lehetett volna 1.5-2-ért, csak elnéztem az időt 1 perccel
azóta egy ilyen kártyát láttam csak $300 make offer-rel, és eltűnt pár hét után
(nem tudom hogy kb. ennyiért megvette e valaki, vagy csak lejárt és nem hirdette újra)
-
Ranagol_5
őstag
válasz
pw12345 #19424 üzenetére
Szólás szabadság van, de egy "..minden ami RETRO" címü topicban nem kéne a retro-t szídani, nem?
Nem tudom milyen másik fórumon szoktál lenni, de itt a 3-4 hozzászólás egymás után nem divat. Vagy leírjük egybe, magyar helyesírás szerint elválasztva a különálló gondolatokat(kivéve a Bacsist
), vagy szerkesztjük a hozzászólást. Van rá 5 perced még, miután elküldted.
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #19402 üzenetére
igen, sokszor el vannak szállva maguktól, de jó vételek is akadnak szép számmal. már jópár kártyát lőttem onnan alig pár $-ért. az érdekesebb dolgokért kicsit többet is hajlandó vagyok megadni - a 2 revolution kártya pl együtt 16$-ért jön, az m3D meg egymaga 15$ - de talán ezek a legdrágábban beszerzett darabok a gyűjteményemben. természetesen az eu szállítás magában horribilis lenne, ezért az usa-n belül a légipistához vitetem a dolgokat, velük pedig egyik ismerősöm gyakran hozat hajós és egyéb cuccokat, így mellé betársulva már tolerálható a költség - asszem 10$/kg, szóval akár több kártya is belefér egy ezresbe... ezen felül a német ebay-t is túrom folyamatosan, mert van kint ismeretségem akikhez ha berendelem, akkor elhozzák nekem... összegezni nem merném - bár általában bagóért szerzem a cuccokat, de ha az üzemanyagot, mászkálást, postaköltséget is beleszámolom, akkor 50-70e már biztosan elment az eddigi 65 kártyára... viszont nem cigizek, ritkán piálok, szóval ennyi hobbi belefér...
-
válasz
pw12345 #19402 üzenetére
Ket keres:
1. Ha csak leszolni jarsz ide, akkor inkabb ne tedd. Eddig nem fordultam soha moderatorhoz, de valamikor el kell kezdeni.
2. A valaszoknal van szerkeszt gomb es lehet egy hozzaszolasban is irni tobb embernekYutani: A regebbi Nvidia kartyak is kepesek HDMI-n hangot kiadni. Rossz esetben talalsz egy tuskepart a kartyan, amire az alaplapi SPDIF-et kotni kell, de nekem 8400GS es a 8100 IGP is siman ment mindenfele magia nelkul.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
pw12345 #19377 üzenetére
Hát, ha így gondolod, sosem fogsz megérteni olyan embereket, mint a Yutani, Bacsis, Fresco avagy én. Én példának okáért majd 100ezret bele öltem, hogy meglegyen a kívánt Dual s462-es configom. Vettem ebay-ről egy ilyen lapot, de mint látod eladtam, mert beton stabil volt, viszont tuning nulla. Utána megvettem az egy MSI K7D Master-L deszkát, amit végül elcseréltem Akosf-el erre. Ehhez rendeltem 2db 2800+-os MP-s procit, vettem hozzá egy AGP-s 3850-et, ki gyönyörködtem magam benne, aztán pár hete eladtam, és csak a VGA-t tartottam meg. De mondhatnám a P4GD1 deszkát is, amit nagyon sokáig kerestem. Végül mákom volt, mert 10ezrek helyett, amennyiért ajálgatták nekem, sikerült a harmadáért megvennem minden gyári cuccával együtt, arról nem beszélve, hogy még hiányzik belőle, amit már a Bacsissal rég letárgyaltam, csak mindig elfelejtjük, a CT-479-es átalakító egy jó kis dothan magos procival.
Ha szereted a retro-t a pénz nem szokott számítani..
Szerk.: A korábban említett Asus A7N8X-E Deluxe lapnál meg kiderült, hogy az egyik AGP láb el van hajolva, és lejebb ér hozzá igazítás után is a kártya pin-jéhez, így meg telepíteni lehet, meg megy, de random elszál és újra indul. PCI-os VGA-val viszont stabil.
-
Peter789
senior tag
válasz
pw12345 #19378 üzenetére
az egyik legrégebbi kártyám egy ilyen szépség:
8 megás Millenium 2 kártya + 8 megás upgrade modul... a 4 megás alapkártyára '97-es árat találtam: $279. akkor mennyi lehetett ez a 8+8-as? valószínűleg más komplett gépet épített abból a pénzből... de a képe nagyon ott van tényleg! van még jópár kisebb és nagyobb matrox kártyám is és képminőségre egyiknél se lehet panasz...
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19032 üzenetére
ilyen az ALS4000-esem semmi extra
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19021 üzenetére
Figyi... összeraksz egy gépet akármilyen VGA kártyával, legyen az pl cirrus ati nvidia tök mindegy.. mikor feltelepült a windows, azaz van egy szűz friss telepítésed, első utad az eszközkezelőhöz vezessen. szépen aszondod hogy a VGA kártyát, amit vagy fel ismert, vagy nem, hogy újra telepíted... betallódzod a Win3.1-es EGA drivert, persze hümmögni fog hogy hát ez nem biztos hogy jó lesz, de te aszondod hogy igen jó lesz.. akkro jön hogy akkor restartot kér. oké legyen, szépen kilép a windowsból, de amint kilép, kikapcsolod... utána át rakod az EGA kártyát, vagy ha EGA/VGA-d van akkor átrakod EGA módba... gép úgy vissza kapcsol és megy is
HA kell az EGA driver akkor feltölthetem neked -
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19019 üzenetére
háát Zinternet az emgy fixen, persze 3D-s játékok, sőt még VGA-t igénylő játkok sem indulnak el rajta
még a qrva ALS4000-es hangkártya telepítő is kiírta hogy bazzeg nem jó a 640X350
mondjuk a Win-es flipper megy
szal most küzdök a vassal, hogy miket tudok még rajta elindítani, azt majd beszámolok
Fenyő-nek van valami nagyon tuti kis monitorvezérlője ami tud emulálni hercules-től kezdve a CGA/EGA-n keresztül kb mindent -
bacsis
Közösségépítő
válasz
pw12345 #19017 üzenetére
redzsisztrí meg kisf*szom persze... szerinted én értek a Windowshoz?
Mondom! nálam a 3Dmark lefuttatásánál megáll az ész
Mondom! semmi extra! Win ME fel tol VGA módba, majd a szabvány PCI grafikus kártyát újra telepíteni, a Win3.1-es EGA driverrel, restart, majd 640X350be villant a kép -
pw12345
aktív tag
-
válasz
pw12345 #18798 üzenetére
A CD- re egy könyvtárba bemásoltam a Win3.11 teljes telepítőkészletét, nincsenek benne azonos file nevek ezért lehet így.Innen indítva a telepítőt folyamatosan lefut, nem kér lemezcserét mivel minden egy helyen van.De lehet jobban is automatizálni.Csináltam egy másik CD- t is.Először feltelepítettem egy HDD- re egy DOS- t a használatos programokkal játékokkal együtt majd egy könyvtárba bemásoltam a 3.11 telepítőt.Az egész disket lenyomtam Ghost-image- be, ezt kiírtam CD- re.A telepítendő gépet elindítom egy Win98 bootfloppyval melyen rajta van a Ghost program és egy ODD vezérlő.Az imaget rághostolom CD- ről az üres HDD- re és máris van egy indítható rendszer melyen ott van a 3.11 telepítő is, mely így már HDD- ről indítható
Epic79 : Alapszintű megosztásnál a Win7 egy könyvtárat / Public / dob a hálózatra, mely Win3.11 alól betallózva mindjárt megnyílik.Teljes megosztásnál a gépnév objektumként kerül a hálózatra, melyet a 3.11 nem tud betallózni, csak egyszerűen a meghajtók megosztott neveit kell az elérési úthoz hozzábiggyeszteni
-
-
válasz
pw12345 #18758 üzenetére
XT- vel már én nem próbálkozom, kimaradtam belőle, még 88- ban 286- al kezdtem.Egy jobbfajta 286- ot bevállalnék, még van van egy retro 40Mb- os IDE vinyóm is ami hozzáillene.Az MFM már nekem is túl hangos lenne, pedig nem szokott zavarni a PC hangja.
A Win3.11- et már régen CD- re másoltam, onnan könnyű telepíteni, egy könyvtárba be lehet gyűrni az egészet, nem kell floppykat cserélgetni.A telepített 3.11 könyvtára pedig másolható, felülírható, így elég 1 telepítés sok hardver kipróbálásához.Pld. egy videokártyát feltelepítek, ha másik kell akkor az eredeti, lementettel csak felülírom az aktívat -
Rive
veterán
válasz
pw12345 #18731 üzenetére
AMI BIOShoz hol lehet hibacsippantás kódokat találni? Amit találtam abban
nem volt ilyen kód.Máshol sincs. A nyolc rövid mindenesetre a videokártya hibáját jelenti, próbálkozz azon a vonalon.
Tesztelés dolgában: efféléhez én csináltam egy ATX-AT átalakítót, így nem kell bizonytalan eredetű/állapotú AT tápokkal reszkíroznom.
-
-
bacsis
Közösségépítő
-
válasz
pw12345 #18713 üzenetére
A házon lévő gomb maga a 220V-os kapcsoló. Ami a tápba megy bele. Az ATX-nél és régebbi komolyabb AT-s pentiumoknál volt divat a mikrokapcsolós bekapcs. Meg spéci szerver gépekben láttam még ilyet. De ott is sokszor inkább a tápba ment a mikrokapcsoló nem az alaplapra.
-
bacsis
Közösségépítő
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345 #18701 üzenetére
A Suntac laphoz itt egy leírás és itt at oak otihoz, ezek egy perc gugli alatt megvoltak, a másik 286-ost viszont nehezebb dió lesz, de azon alig van jumper ahogy nézem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest