- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
Bull Boss #60395 üzenetére
A proci ott van középtájon, kicsit jobbra, egy 8086-os XT. Közvetlenül alatta a DIP memóriák, négy oszlopba. Ha jól számolom 288Kbyte lehet. Bal szélen integrált floppy az jó dolog. Bal felső sarokról jó lenne látni, hogy az egy monitor csatlakozó, vagy SOROS...
A két ??BIOS?? chip viszont nincs leragasztva...gondolom már rég elfelejtett mindent. Jobb széle talán valami riser kártya helye lehet, de ehhez találni bármit is...pff...
Bocsi Alvaro.... ez van mikor nem olvasok végig mindent, csak válaszolok valamire. Te már sokkal előbb és jobban leírtad.
-
alvaro
senior tag
válasz
Bull Boss #60395 üzenetére
Van benne, a 8086-2 a proc. Egy kicsit kigyúrt XT kategória (ez a "fullos" változata az elterjedt 8088 "Celeronnak"), de valami proprietary cucc, mert még egy rendes tápcsatlakozót se látok rajta.
Na, ez lesz az, AT&T PC 6300 alaplap. Ráadásul nem is az egész, mert a 8 bites kártyákat nem is ebbe a nyákba lehet dugni, hanem egy riser-szerű másikba, ami egy szintén riser-szerű harmadikon át csatlakozik ehhez
256k RAM is van a képen (az a szép tábla MOSTEK 4564-es IC, de nem Commodore IC-ket kéne gyártaniuk ebben a korszakban?
), ha több kell bele, akkor az megint egy kártya, ami ráadásul 8 biten csatlakozna a 8086-hoz, 8088-as szintre redukálva a teljesítményt
-
-
Rive
veterán
-
válasz
Bull Boss #39125 üzenetére
ha feltűnik ebay-en 1-1 V5 6000-es ÜRES!! NYÁK!!! az is oylan 200ezer Ft-ért kel el! azaz nem annyiért hírdetgetik hanem annyiért el is viszik...
Egyzser láttam eladó V5 6000-esst működő példány tápjával minden.... picit több mint 1 millió Ft-ért kelt elkb 5 éve láttam
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Bull Boss #32534 üzenetére
Jó, csak miután rájöttél, hogy az utasításokat hiába kezeli, ha még a Quake2-t is szénné kell butítani hogy menjen (N95 8GB erősebb ennél), és volt nálad egy akkoriban drága cucc, amivel nem mentél semmivel többre mint egy AGP-s olcsólap+S3 kombóval, de fejleszteni se tudod, mert ezen AGP nincs, na utána elöntött a boldogság.
Ennek az irodában volt a helye, ne is jöjjön ki. Jó dolog, hogy normális IGP-t raktak bele, megfelelő támogatással, korrekt működéssel, de az kevés volt. -
quailstorm
félisten
válasz
Bull Boss #32531 üzenetére
Nem üzletet akarok rontani, bocs, ez úgy jött.
Személyes csalódásom a PCChips lapomban, ami 90%-ban ugyanez, vagy teljesen. Nekem meg ha nem is erőgép, de azért egy Vanta 16 vagy TNT2 M64 szint kellett volna.Annyi pozitívumot tudok mondani, hogy a linuxokat, Windows Xp-t, bootCD-ket, live rendszereket megeszi és szereti.
Amúgy honnan lehet tudni, hogy ez ritka? Ilyen chipsetes lapom van. Amptron lapom is van. Nekem ez sima consumer termékként él emlékeimben.
-
-
unclefucka
senior tag
válasz
Bull Boss #32270 üzenetére
Mostanában egy kicsit leálltam a retrózásról. A K6 platform amúgy sem hoz annyira lázba.
DOS-hoz sok, Windows-hoz kevés.
A következő nagyobb projekt -amihez már megvannak az összetevők- az egy
ASUS P2B-DS + 2x 550 Katmai + 2x Voodoo2 + 4x 256 PC100 + 4x IDE RAID
A többi komponensen még gondolkodom.
Meg az időt -
-
-
unclefucka
senior tag
válasz
Bull Boss #32248 üzenetére
Elég ritka a PC-s világban. (és nem is x86-os proci)
Lehet, hogy a célszámítógépek, vagy szerverek világában frekventáltabb.
Én személy szerint először látok ilyet.Maga az IDT x86 -os procik is elég ritkák.
Azok IDT WinChip C6 néven futottak anno és Pentium alternatívák voltak. -
unclefucka
senior tag
-
törölt tag
válasz
Bull Boss #12486 üzenetére
A gép indulásakor kiírja, hogy milyen processzor van benne. Ha ez alapján az infó alapján nem dönthető el biztosan, akkor be kell kukucskálni a processzorhűtő alá. Ott a processzor tetején van egy S betűvel kezdődő 5 karakterből álló kód. Na, annak a kódnak a segítségével már elég egyértelműen kideríthető, hogy socket7-es processzorról van szó vagy sem.
-
-
-
-
cskamacska
addikt
válasz
Bull Boss #4759 üzenetére
Azt a burzsoá kulák mindenségit neki, még hogy 166-os MMX.
2000-ig egy 133MHz-es 5x86-al nyomtam
de a Trio64 nálam is befigyelt.Viszont ekkor az osztály felső tízezrede a Voodoo3 2000-esével villogott.
Azóta is bánom, hogy nem pakoltam meg a palit.Kuporgatott zsebpénzecském meg PC GURU-ra ment el.
Viszont volt benne játékmelléklet! Dark Colony.. úúh, de komoly volt. Lehetett benne csapatokban skirmishelni, amit pl Starcraft-ban, Red Alert-ben nem lehetett.
-
-
-
-
-
válasz
Bull Boss #4679 üzenetére
Nekem van két darab 500 MHZ-es is, és az egyik tuti megy, a másikra hűtőt kell tennem és letesztelnem. Mindekettő lappal együtt érkezett.
Meg van 1 db 650-es, meg 2 db 700-as (az egyik Pluto, a másik T-Bird magos).Szóval 5 db Slot A Athlon Classic boldog tulaja vagyok.
zoltlanz: Azért ne feledjük, hogy a Win98 idején 512MB memória csak a mesében létezett a magunkfajta számára. Emlékszem, hogy akkoriban 128 MB PC100 ramot valami 22.000 Ft-ért vettem az azóta már megszűnt Carrera üzletben a Karinty-n.
Ennél csak egyszer adtam ki többet RAM-ért, amikor 2007. elején megvettem 30k fölött a 2x1GB GEiL Value DDR2-800 memóriát, ami aztán 2 hónap múlva már csak 20-25k-ba került. Aztán még néhány hónap, és 10k körül volt az ára. Pont akkor vettem meg az új konfigomat, amikor még drága volt minden, és ha 2-3 hónapot várok, a harmadát megtakarítottam volna. Előferdül az ilyen...
-
válasz
Bull Boss #4674 üzenetére
NAgyon ritka
a legbetegebb gyűjtők is megszenvednek a beszerzésén
a K6-III továbbfejlesztésén mit értesz?
Mert a Slot-A-s Athlon lehet a K6-III "továbbfejlesztése" bár van egy olyan érzésem hogy te a K6-III+ra gondolsz, az is nagyon ritka bár időnként fel-fel tűnik egy egy, múltkor Oliverda árulgatta portékáját
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest