- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #87284 üzenetére
Köszi, és én is remélem, hogy tartósak lesznek. Mikor nekem volt MX400, nem sikerült kinyírnom alapos húzással sem; annyi, hogy egy freki fölött már jöttek a képhibák, de visszavéve kicsit az órajelet megint tökéletesen ment. Nem károsodott maradandóan a nyúzástól.
Perpill egy KT133-as konfig építésén filózok. De lehet, maradok a KT133A-nál. KT133-asnál 115-ös FSB-n túl nem nagyon van élet, ha jól emlékszem, és gyakran csak 110-112-ig megy.
Kéne még egy különleges GF2MX is mondjuk, amit nagyon nehéz beszerezni, de láttam legalább 6k-ért (!) egy GF2 GTS-t, amit nekem kéne elhozni még hamar.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #87275 üzenetére
Köszi!
"Nekem G200 és Mystique van. G200 kicsit gyorsabb mint a Voodoo1, és előnye a Win3.1x driver, mely a Rage- nek pld már nincs."
G200 8 MB nekem is van, én a Voodoo 1-et gyorsabbnak érzem a GLide miatt 3D -ben.
Mystique -em is van, de már nem midig indul el. Nem is tudtam, hogy van Win 3.1 driver-e. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87276 üzenetére
Bővült az AGP-s club, előkerült SDRAM vadászat közben egy Inno 3D FX5600 és egy ATI 9550-es.
Rendeltem 2*64 MB SD133-as ramot, remélem azzal életre kel a socket A VIA-s lapom.
Amíg nincs tutira működő SDRAMOM, addig nem tudok mit kezdeni az Asus P2B-S lappal sem.PCI-E: várható egy Asus Silent HD3650...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87260 üzenetére
A szorgalom fontos, és az visz előre.
Az eredményeimet folyamatosan frissítem a GDRIVE-ra, közkincs, bárki nézheti akit érdekel.
Biztos vannak benne hibák, egyet kiszúrtam már, azt újra kell majd tesztelnem - ugyanazokat az eredményeket mentettem le az XFX 7800GS-nél 2 konfignál, van még máshol is apróbb baki.Az AGP-s HD 3850 még mindig elképesztően "erős".
A GF3Ti200/Radeon 7500-nál gyengébb VGA-kat AM2-vel nem tesztelem le, nincs értelme, azokat bármi kihajtja, az Athlon 64 3500+ (s939) is bőven overkill nekik.
Teljesen jók lesznek viszont az s462/s478 és ha összejön - a SLOT1-es tesztekhez.Közbe sikerült némi hardverre ismét szert tennem, tesco gazdaságosan, jövő héten velük is jelentkezem majd - addig nem lövöm le mik lesznek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87256 üzenetére
Mivel saját tapasztalatom nincsen belőlük, kizárólag néhány boltos "szívásai" vannak meg.
Oszt lehet, nem voltak toppon.AGP tesztsor: GF3ti/Radeon 7500-tól lefutott az összes, az utolsó most fut az Athlon A64 5400+ mellett, a fenevad Sapphire HD 3850.
SLOT1: közben sikerült előásnom a rég elcsomagolt Asus P2B-S REV 1.04-es deszkát. Hű, ha ezt életre tudnám kelteni...
#87259hokuszpk: ALi nem egyenlő Avance Logic.
Az Avance Logic gyártott mást is hangkártyán kivül ? Volt tölük anno ALS 100, ALS 120 és ALS 4000 nálam próbára - nem voltak rosszak. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87250 üzenetére
Aztaa durvaa, ez nekem már SCI-FI cuccos.
Igazából minden az, ami PII (s370/SLOT1) vagy K7 (s462/SLOT A) előtti.
De örömmel olvasom mindig, így nyerek némi bepillantást, átjön simán hogy semmi nem volt egyszerű, a hardverek egymáshoz való inkompatibilitása a csúcson járhatott. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #87246 üzenetére
Leteszteltem 3 vlb kártyát pár isa-val
A vga benchmark az s805-öt hozta ki győztesnek 45fps-el, 40 volt a cirrus logic gd5428, 38 a paradise, az isa kártyák pedig tseng et4000ax 28, et3000ax 17fpsKépminőségben valahogy a tsengek sokkal jobbnak tűnnek.
Élesebb, kontrasztosabb.Jelenleg 256k cache van a lapon, érdemes felvinni 1MB-ra?
16MB Ram van benne, az elég szerintetek?
Az LSI hdd cache 2MB-al van, az is jó így?
Itt a tesztkép, akkor itt rendesen mehet a cache:? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87201 üzenetére
Végre sikerült szerválnom egy működő PCI-os karit, ráadásul egy GF6200-at ami nem LE meg hasonlók. Piszok szerencsém volt, épp akitől vettem pár más cuccot, írt hogy jött még pár AGP-s VGA (korábban említettem neki hogy minden GF6/7 series AGP-s VGA érdekel, ha ilyenjei jönnek ne fogja vissza magát), és így lecsaptam a lehetőségre, 2 db AGP-s és egy db PCI-os 6200-am lett rögtön - így ezek már nem kerültek fel sehová. Malacom volt, no.Csak egy döglött Radeon 7000-esem volt eddig PCI VGA-ból.
AGP vs PCI: mivel gyakorlatilag lett mindegyikből egy GF6200 DDR2 64 bit felállású, így most ki tudom elemezni hogy van-e érdemi difi a 2 között, egy relatív erős CPU (Athlon 64 X2 5400+) mellett.
Ezt a párost le fogom nyomni majd a Pentium Dual-Core E5200-al is (mert ez még erősebb) a szintén VIA-s s775-ös Asrock lapban. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87194 üzenetére
Bizony-bizony, ne szerénykedj.
Zotac: patika darab, azért mellédobtam a kedvenc ventimet, biztos ami biztos alapon.
Itt van végre a tesója is - ez is Zotac GF6200, DDR2 64 bit de 512 MB.
Szenvedtem vele pár sort mire sikerült aktívvá tennem, a VIA IGP ersőködött nagyon - vagy csak én voltam balfék, elszoktam az ilyesmitől, az AGP-s VGA-k behelyezése nemes egyszerűséggel inaktiválta az IGP, ez esetben viszont aktív maradt.
#87195KROK640: HD3200 vs HD4200 - nekem a HD42xx a HD3200 után csalódás volt, valahogy nincs meg az a "Hűűűűű, mennyivel erősebb" érzés.
#87197KROK640: mikor mi, a nagyobb VGA-knál sok esetben ellapított gyufás skatulya a tuti, ide pont ez a pendrive volt a nyerő.
#87198KROK640: ha MyPal az integrált böngésző, akkor az rendben kell legyen, nekem bármin is tette a dolgát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #87192 üzenetére
Ez jó kis telepítő, és nagyon szép is mind az install mind a Windows.
Le is szedtem, és elteszem.
Látom, vannak másféle kivitelek is, csak nem tudom azok is vajon modern gép kompatibilisek-e?
Mert amúgy van amlyikbe még böngész meg sok más hasznos dolog is bele van integrálva.
(A képnél fura, hogy detektálja, hogy 3400-as P4, majd mellé teszi a Ryzen képét)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87182 üzenetére
Megörültem múltkorában az 1090T-nek, baráti áron volt, az MSI 870A Fuzion lappal együtt - erre még később visszatérek majd, piszkálja a fantáziámat a hybrid multi GPU lehetősége.
Azóta láttam még 2-őt, hasonlóan jó áron.
A maga idejében nekem is álom volt s az is maradt mostanáig.
Azért azt megjegyezném, hogy illik alá egy combosabb lap, szegény M3A78-EM lapom VRM-jét piszkosul megfűtőtte - adtam neki aktív hűtést.
Illetve meglehet csalódnál picit a 4 magos után.
Az Opteron 1381-et sem éreztem kevésnek, pláne minimál 2,5@3,0GHZ OC-val.Addig is, jelenleg futó bench:
Leadtek GF 6800 LE DDR 256 MB 256 bit.
Nem egy GT/Ultra, de jól hasít azért és végre van GF6 series AGP-s karim.#87186DarthSun: van benne kakukktojás, nem mind AM2-es, van benne s939 is, illetve 1 szem Sempron.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #87140 üzenetére
Epp annyira tuningolhatok a slot1 procik, mint a pgas, max a csucsrajaratott modelleken nem tudsz huzni, mert szimplan annyit tudott a technika akkoriban.
Nem veletlen, hogy az elso celeronokat epp a p2-450 szintjeig lehetett, majd amikor kijott a p3, utana ment kb 550ig. A 600as katmai meg mar gyarilag is feszemelt volt, gondolom valogattak rendesen oket.
cumine-128 magoknal hasonlo volt, addig mentek, mint a korabeli top p3ak. Az intel hiaba dobta piacra a ghzes p3at 2000 elejen, kb ev vegere tudtak normalisabb mennyisegben szallitani az ujabb steppingekkel, annyira szar volt a kihozatal, csak csokos oemgyartok kaptak belole kis mennyiseget.
-
Tim82
félisten
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87130 üzenetére
A 2 SLOT1-es PIII 500-ast még egy régi projecthez vettem, még a lapot amibe szántam át fogom nyálazni, nagy kár lenne érte ha dög lenne...
s462: ezek tartalékok, a többi Athlon XP (2800+ kaliberek) lapokban vannak.
S7 és Cyrix: na, ezekhez semmim sincsen, de a Cyrix pofás darab.1 magosak: s939-Athlon 64 3500+, AM2: Athlon 64 3000+, nagyon kemények.
-
jokeph
nagyúr
-
FF23
senior tag
-
válasz
DarthSun #87062 üzenetére
Hát vazze, ezt bebuktam. A most vásárolt henger CDRW lemezeit a régi DVD drive nem látja, az új driveok meg igen. Ez akkor az adathordozó felület miatt már nem kompatibilis.
Ryzen+BDRW- n kiírva, visszaolvasva ok :
Az ezer éves CDRW lemezt pedig mindegyik látja. Hát akkor fel kell majd bontanom a DVDRW hengert is, hogy avval mi lesz a helyzet
-
válasz
DarthSun #87056 üzenetére
3 féle moddolt ACPI, 3 féle ISO, prímák, de a Haswellt nem szabályozzák. Az egyik ISO különösen jó. Legyalultam a vinyót, mert már 6 féle XP volt rajta, és ezt a jobbikat hagytam meg, majd kidolgozom véglegesre.
Tehát lehet tovább keresni azt ami lehet hogy nem is létezik.
-
-
válasz
DarthSun #87051 üzenetére
Nem olvassa a lemezt az X99. Tippem hogy az ISO amit használok újabb bootszektoros, melyet a régebbi DVD nem olvas. Vagy maga a lemez olyan hogy az adathordozó réteg miatt nem látja a régebbi drive. De kiírom most az FX- ről, ha nem ok, akkor pendrivevel próbálkozok. Vagy átviszem a BD drivet(USB kábelen van).
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87034 üzenetére
Én még várom a dirr-durr + esőt... semmi se volt még...
X99+XP speedstep: roppant kíváncsian várom.
Ma sikerült CD-t vennem, gyors bezsákoltam 20 db Philips-et.
Ki is írom a sima XP SP3-at, a DS XP SP 3-mat, meg moddolok egyet én is a régebbi cuccaimhoz.X79: lefutott az összes jelenlegi pci-e VGA alap teszt, kiemelten HD3870-el sok teszt, HT ON/OFF-al alapon és OC 4,3 GHZ-en csak az erősebb VGA-k, ezekből még visszavan a Quadro 4000/5000 és a HD6950/7870 párosok.
#87036DarthSun: 2 db 10-es hengert sikerült vennem, ez elég lesz, csak OS-hez kell, DVD-m még van.
Szuperól működik a BD lemezre ráírt DS XP SP 3 is, de pazallás rá a BD RW lemez, meg csak egy BD ODD-m van.X79 után visszaállok AGP-re, a VIA-s AM2-es lappal.
-
válasz
DarthSun #87016 üzenetére
Tuning nélkül is mérhetnél az 1.4S-el, számít a szobornál. Érdekes lenne mondjuk, ha a PCI R7000 mellett már megjelenne a VGA limit. Kábé a határon van, mert tippre a húzatlan 1.4S 27-29 fps-re elég proci oldalról, és nagyjából ugyanerre lehet képes a PCI-s R7000 VGA oldalról. De az se kizárt, hogy lesz VGA limit, és mondjuk csak 24-25 fps lesz a szobornál. Kíváncsian várom a mérést!
-
válasz
DarthSun #87014 üzenetére
Nagyon minőségi darabnak néz ki.
Szerintem egy 1.13 GHz körüli PIII-S / 1.3-1.4-es Tuacerka mellett 1024x768-ban 25-30 fps-sel elkolbászolna Deus Ex-ben. Aztán nem biztos, csak tipp. Ha a PCI bus sávszélessége ott már komoly akadály, akkor meg 800x600-ban. Lemérhetnéd, ami azt illeti!Szerk.: mértem AGP-s R7000-rel, nem tragikus. Néha beesik az fps, tippre a VRAM sávszélessége kevés, de kibírható. Az erős proci fontosabb, VGA-ból gyengével is beéri ez a játék.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86982 üzenetére
Bízom benne hogy pöpec lesz, a Zotac 9600 GT Synergy is perfect.
Érdekes, visszafogott a Zotac 9800GT ECO, nincs rajta segédtáp csati, kíváncsi vagyok ez mennyit fog vissza rajta egy normál 9800 GT-hez képest vajon.
Állítólag netes beszámolók alapján szeret melegedni, erre ráfigyelek majd. -
válasz
DarthSun #86971 üzenetére
Szeretem 2006-ot is, harmadik vagy negyedik kedvenc évjáratom.
Illetve vettem 2 gépet megint, 2006 és 2007. Egyikben volt egy Aten IP8000.
Saját kép:jokeph: 2015-ös patch nem játszik, de egyszer akkor már kiderítem, mit virít vele egy szerencsétlen Core 2 Duo. A játék egyébként 2001-es, aztán persze simán lehet, hogy hozzánk már 2002 elején futott csak be. Sokat játszottam vele én is, nagyon hangulatos.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86974 üzenetére
Kevés ATI VGA-m van, illetve a HD3850 AGP és a PCI-e 3870 személyes kedvenc is, a Sapphire pedig kiemelten favorit gyártó nálam - a 3850-eseim és a 3870-es is Sapphire 1 slot széles kivitel.
A maga korában az HD3850 AGP álom maradt, sokáig X1950GT (ez is 1 slotos Sapphire, ebből megvan a saját újonnan vett példányom is, fullosan dobozzal mindennel meg még jött hozzá 2 db az évek során) volt nálam AGP-ből a korszak végén, sajna ebből nincsen PCI-e példányom.
MSI X1950PRO pci-e van egy, de sajna ez sosem működött.
Mivel gyönyörű kártya és eszétikailag is rendben van, így eltettem emlékbe.Az AGP-s korszakban csak a vége felé lett ATI kártyám, előtte rendszerint nVidia volt, GF2 MX400-tól GF 6600GT-ig.
VGA bővítés: úgy néz ki, meglesz a ref. GF 6800LE AGP hamarosan, megfejelve egy Zotac 9800 GT ECO-val és egy low performance Zotac 6200 256mb 64 bit ddr2 AGP-vel, vállt vetve fognak izzadni az FX 5200-al.
UT2004DEMO: itt átálltam arra hogy az összes felbontáson lefuttatom a tesztet, nem sok + idő - leszámítva a nagyon gyenge kártyáknál - viszont a különböző felbontásokon kapott eredmények viszonya elég jól megmutatja az adott konfig (CPU/RAM/VGA hármas) gyengeségét/erősségét, a min. FPS-t is érdemes figyelni ennél a tesztnél.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86927 üzenetére
Frissítgetem folyamatosan, illetve találtam pár hibás elnevezést, azokat is korrigáltam, most is van folyamatban hibás fájl név korrigálás.
Az Asrock X79 Extreme 9 lapban végzett teszteket érdemes fenntartásokkal kezelni véleményem szerint, mivel a lap roppant hektikus volt, így a Giga X79 UD3 érkeztével ki is soroztam a sorból.Lassan végzek az i7-3820+HD3870 páros különféle variációival, OC/UC/HT ON/OFF minden van, és minden teszt fullosan ment le ezúttal.
Ez a VGA már elég erős hozzá, hogy látszódjon a CPU ereje/gyengesége, kiválóan skálázódik a pontszám.
Egy jellemző maradt állandó: a ramok XMP-vel mennek minden esetben, azaz 2133CL9 és Quad-Channel módban (4*2 GB).X99 XP alatti speedstep hiánya: az eszközkezelőben neked nem maradt hiányosság ?
#86957ityam: Pöpec !
Remélem hibátlam.
Úgy néz ki, hogy a nyák a piros színétől eltekintve követi a ref. kialakítást, még a hűtés is hajaz rá. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86946 üzenetére
Szerintem is.
Nagyon baba az az MSI 4Ti4200 AGPx8, mennyi cucc van hozzá, elképesztő.
Legalább tudom, hogy mik hiányoznak az enyémhez, kép alapján pontosan ugyanilyenem van, amit múlkorában felleltem az MSI K8 NEO2 Platinum lapban gépházba építve.
Egyre inkább sajnálom az egykori 6600GT SGP-s VGA-m, hogy anno eladtam... MSI NX 6600 GT, a pontos típusra már nem emlékszem, de arra igen hogy segédtápos volt és rendhagyó módon a segédtáp csatija FDD típusú, ennek külön örültem, az akkoriban 3-4 HDD és 2 ODD elvitte az összes molex csatimat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #86926 üzenetére
Az én hibám, néha felületesen olvasom a topicot, de volt már olyan is, hogy úgy írtam hozzászólást, hogy közben angolul beszéltek hozzám. (néha ezért szintaktikailag is érdekesek a kommentjeim, ha feltűnt valakinek)
De rémlett, hogy an ilyen, azért kérdeztem. A Ryzen 5XXX azért volt fontos, mert jövőhéten lesz nálam egy ilyen konfig pár napig, megrendelés alapján, és be akatam állítani a csatasorba. Erre ma kiderült, hogy lehet h INTEL lesz. Még nem tudni, de lehet h változik. A Mgerendelő nyaral Balin, de a gépnek a hazaérésre kéne elkészülnie, de még ő sem tudja mit akar pontosan ...Egyébként ez a 10th gen Intel + GTX -re ez felkeletette az érdeklődésem...
Lesz most nálam elhajítós* SSD is, arra rámehetne egy teszt rendszer.
(jól gondolom, hogy NVidia RTX 3080 kártyára nincs XP Driver?)* úgy értem format, nem hogy magát az SSD-t dobom el
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #86916 üzenetére
Azt elhiszem
Szerettem azt a kártyát, és ő is engem, mert miután eladtam egyszer még visszajött hozzám.
Sajnos a Phenom 9500 mellett nem volt kihajtva, egy HD4850 is ugyanannyit ment, viszont az kisebb volt, sokkal kevesebbet fogyasztott, és kevésbé melegedett, jgy praktikusabb döntés volt. Hátránya volt, hogy a CF-et nagyon kevés játék támogatta, így az egyik mag szinte állandóan kihasználatlan volt. Ami extrája volt talán az, hogy 1GB VRam volt rajta, amihez akár egytlen mag is teljesen hozzáfért... csakhogy akkoriban meg még 512MB is bőven elég volt, így sem volt igazán érv a megtartására.
Ma már persze eszemben sem lenne eladni, de akkoriban kellett a pénz, és csak egy elavulófélben lévő nagy fogyasztású "most még jó áron eladható, később kacat" volt a szememben. Ma már sajnálom a kétfejű sárkányomat, hogy már innen messze szolgál. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86923 üzenetére
Igyekeztem.
Összes retro mérésem ITT elérhető (GDRIVE link).
Kéretik kipróbálni, mit látni, megy-e, kér e valamit...
Ahogy végzek egy-egy nagyobb adaggal, frissítem a tartalmakat.
A konfig mappában későbbiekben kapnak korrekt elnevezéseket a file-ok.
A Retro VGA-k mappa jelenleg üres, oda későbbiekben kerül be tartalom, terveim alapján GPU-Z képmentés és a VGA-ról pár jellemző saját készítésű kép.
-
válasz
DarthSun #86910 üzenetére
Átbootoltam Rage- ra.
Forma1 94 : rendben. A korhoz képest jó DOSos grafika, mai szemmel persze egyszerű, de nagyon gyors játék, jó móka. Elvoltam vele egy darabig.
Galactix 1.3 : működikDOS képmentők már nem futnak a gépen, ezért..
..rábootoltam - szintén Rage-->Win98- ra(HD3850- nek nincs 98 drivere, az majd XP alatt). Kíváncsi voltam hogy egy ilyen korai 3D kártyából, mit hoz ki az extra procierő.
Win98SE/A64-3800-X2 @800MHz/AtiRageProPCI(ennek a videonak már ez is overkill órajel) :
Win98SE/A64-3800-X2 @2800MHz/AtiRageProPCI :
Hát kicsit, de ezen a kártyán már nemsokat lehet pörgetni.
-az órajel 2GHz- et nőtt
-a procierő 3DM szerint : 41499 ponttal lett több
-a 3DMark pontszámban ez : +166- ot hozott.Persze láttam pld az SS7 tesztekben hogy ebben a teljesítmény-tartományban a kis különbségek is nagynak számítanak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #86883 üzenetére
Ezek a VGAk mindig olyan kellemes nosztalgiát keltenek bennem.
Azt hiszem a VGAk aranykora volt amikor ilyen rajzok jelentek meg rajtuk.
Talán 2007 körül kezdődött??? 2008ban már divat volt az tuti, és nem is tudom mikor veszett ki pontosan, de valamikor a 2010-es években -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86887 üzenetére
Megérdemelne egy Wraith Prism-et !
Kisebb CPU-val, pl A64 3000+-al nem lenne jobb a "lassítás" ?DOS/AGP: ez jó hír !
X79: most előszőr, nem OC a setup, hanem UC - BIOS alatt 1,2 GHZ AC UC, csak a ramokat nem piszkálom, azok minden körölmények között 2133MHZ-en tekernek, XMP-vel betöltve.
Még XP alatt is visszaesett a fogyasztás, megnézem hogy mit kér ez a setup így W10 alatt is, amúgy még így is bőven jól ugrik.Mondjuk, az FPS-ek/pontszámok is csúnyán visszaestek.
Most a 2007-es kiadású HD3870-el megatesztelem az X79-et különféle CPU setupokkal, azt már most látom hogy még az alapon hajtott i7-3820 bőven hagy kakaót benne.
A mostani UC 1,2 GHZ-es beállítással a HD7870 szerintem csak malmozna mellette már.
Csináltam alapon és 4,3 GHZ-re tolva is HT OFF beállítással teszteket, UT2004Demo,99MAX/2000/2001SE alatt a kikapcsolt HT durván megnyomja a pontszámot, '03/05/06 alatt már minimális a difi, de azért van.
Még egy 3,0 GHZ-es AC UC setuppal végigtolom, így érdekes lesz a többi 3 GHZ-re állított konfiggal összenézni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86883 üzenetére
A gyorskötöző mindent is visz (nálam is).Melyik CPU van benne ?
Ha elkap a "molyolhatnékom van" érzés, rápróbálok egy W98-at az AM2-es VIA-s lapra.
Egy SB128 PCI hangkarit bele tudok dobni, sima PCI VGA-m az nincsen, szóval a DOS eme része így elmarad, max amit az AGP VGA-val ki lehet csavarni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86874 üzenetére
Nyomom az X79-es konfigot, megy a HD3870 tesztcsokor, közbe (rengeteg mérés van vele 7 különféle konfiggal), nézegettem a 2001SE eredményeket és feltűnt, hogy a húzott Xeon L5408 meg a többi OC-s s775-ös CPU nem maradt el pontban jelentősen az alapon hajtott i7-3820-tól....
Visszamentem a tesztcsokor végén a BIOS-ba és állítottam picit (nem OC) - azt majd később, kíváncsi vagyok a pontok alakulására.#86877KROK640: a 2 db Gravis Ultrasoundért nagy kár.
Hangkariból a '99-es kiadású SB 128 PCI a kedvencem a PII-es korból.Doboz: jó fogás !
Leteremtés: ez a finom megfogalmazása a leba*zásnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86874 üzenetére
Hát, olyan gépből került ki, ami vitte volna a pálmát a "legretkesebb gépek" kategóriában, sajna nem örökítettem meg - csoda hogy megy az a venti.
A Sapphire HD3850 AGP-s VGA-kon ugyanez a hűtés van, mind a 3 példány makulátlan ilyen szempontból is.Retro armada: szerencsés helyzetben vagyok szintén, nagyon ritkán adok el bármit is, inkább másról mondtam le, hely meg van.
-
válasz
DarthSun #86860 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy kompozit monitorral elég kevesen használták a CGA-t. A legtöbb PC-hez megvették a hozzá tartozó monitort, ha már az volt az előnye, hogy olvasható karaktereket tudott produkálni még 80x25 mellett is. Az egész azon alapul, hogy az NTSC (de ez a PAL-ra is igaz) a színjelet egy aluláteresztő szűrőn küldi át. Ennek a sávszélessége nagyon alacsony, de a spektrumbeszövés miatt szükség is van rá. Így aztán a színek elmosódottak. A CGA 5-ös mód pont erre nyújt megoldást, kikapcsolja a color burst jelet. A kép élesebb lesz, de cserébe eltűnnek a színek. Mai TV-n érdekes, hogy ez mennyire működne, de ha a fogadó oldalon meg van szűrve, akkor simán.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #86829 üzenetére
Ezt a videot lesd meg. Megkerestem a Wikin is, ez az a "feature", amit a "technologia" kihasznal.
Sajna, ezek a jatekok nem elvezhetoek VGA emulalta CGA-val. Ugyonakkor, lehet, hogy egy TV outos Riva128/TNT1/S3 VirgeGX eseten composite dugoval lehet, hogy mukodne?
-
válasz
DarthSun #86846 üzenetére
Ez inkább csak türelmet. Valaki már próbálkozott előttem, a CPU foglalatnál feltépte a nyákot és addig melegítette amíg elváltak egymástól a rétegek. Talán pillanatpáka lehetett? A fene tudja, de logikus és egyszerű a felépítése, ezért elég gyorsan meg lehet tippelni, hogy hol van a bibi.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #86802 üzenetére
Egy VGA (SVGA/MultiSync/stb) monitor semmilyen EGA vagy CGA vagy Hercules vagy MDA modot nem tud/ismer. Egy VGA monitor csak es kizaroalg, a VGA analog jelet tudja megjeleniteni. Hiaba probalod ezt a monitort CGA/EGA/MDA/stb kimenetre kotni, csufos kudarc lesz a vege, akar a monitor elektronikajanak a halalat is okozhatja az eltero feszultsegszint (5V vs 0.7V).
Amikor a VGA kartya Hercules vagy akar CGA modban van, akkor is VGA jel jon ki belole. Azok a VGA kartyak, amelyekben van meg BIOS es BIOS modban is indulnak, azok ismerik a regmult idok szabvanyait, igy ha a megfelelo BIOS hivast hivjak a szoftverek, akkor atvaltanak egy olyan uzemmodba, ami hasonlit ahhoz, amire a regi szoftver fejlesztoje, a regi eszkozon gondolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest