- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
simán, ez is csak egy PCIe eszköz. ha csatlakoztatni tudod hozzá, why not.
Linuxon pl azzal indítanám hogy az egészet, particionálás nélkül formázom swapnek, de ha nagyon játszós kedvemben volnék, pörgetnék alá egy custom kernelt ami a NVMe tárhelyet ténylegesen, közvetlenül ramként használja, nyilván bizonyos megkötésekkel. ha megtalálom azt az experimental patchet, be fogom küldeni, asszem az 5.4es környékén volt.
(ugyanitt most felélesztetted bennem az ördögöt hogy újra belekezdjek a modern PCIe eszköz őskövület alaplapon projektbe. ugyanitt elég vicces lenne egy NVMe SSD-ről bootoló Geode LX procis rendszer)
-
Nehéz idők voltak, valahogy mégis megvolt mindenki, ha nem jól, akkor rosszul, de túl lett rajta a társadalom. Nem 1 évig volt ilyen infláció, mint most. Sokszor jutnak eszembe a 85-95 közötti évek amikor a fiatalabb kollégák panaszkodnak az inflációra, a lakásárak emelkedésére, vagy a propagandára.
92-ben egy 286 sem számított rossz gépnek itthon. A magyar átlaghoz képest a C64 sem. A turbo XT-k az utolsókat rúgták, minimal gépnek felénk még eladták a maradékot. Nagyjából ez volt a korabeli ZX81-nek megfelelő gép: hercules monitor, 360-as floppyval és 640k RAM-mal. A 286-ok 16 MHz-en, de minimum 12-őn voltak az igazi olcsó gépek, amik bár nem voltak időtállóak, de egy kis játékra, programozásra, DOS tanulásra elfogadhatónak tűntek. Persze a boldogabb felén a világnak a 286-okat ekkor aki tehette már 386-ra cserélte és többen megtehették, mint itthon. Felénk persze használták mindenre is könyvelésre, doksi szerkesztésre, csak több türelem kellett hozzájuk. Közben eszembe jutott, hogy megvan az emlegetett 286, mert a barátom valamikor megtalálta és rám testálta. Reaktor szimulátort futtattunk rajta valamikor tavaly egy iskolai feladathoz amit a fizika tanár is díjazott. Nem hiszem, hogy mostanában sokan mutattak volna be magfizikai beadandót neki mostanában ilyen felszerelésen
A számítógép befektetés volt a jövőbe amit elégszer hallottam otthon. Persze én játszani akartam, de aztán ezt megerősítette bennem az amikor hónapokat töltöttem vidéken. Nagyapám mindig azt mondta, hogy olyannal kell foglalkozni amit mások nem tudnak, mire lemásolnak, addigra tovább kell lépni. Igaza volt az öregnek, bár ő ezt a mezőgazdaságra értette. A 90-es évekre ott már nagyjából senki nem értette amit olvasgattam (gép otthon volt én meg nyaraltam) és amikor próbáltam elmagyarázni, hogy mi az a bit művelet, meg regiszter, akkor scifi-nek neveztek el, persze szigorúan c-vel, mert csak.
A videón az ember arra gondol amit Czo nem látott. Az ID pin nincs meg, ha jól tippelek. Néhány régi gépen az egyszerűen nem létezett és a csatin sem volt meg a luk, de egy felforrósított gombostű is bőven megfelelt a probléma kezelésére. Hatásvadász videó...
-
Onnan, hogy kiválasztod neki, hogy melyiket szeretnéd 3D alatt használni.
Hagyhatod automatán is, akkor is kb azt fogja csinálni, hogy 3D alatt dgpu, internet, film, ilyesmi igpu.
De programszinten meg lehet határozni.
Akár le is tilthatod biosból, a dgpu-t, ha csak netezel is filmezel. -
jokeph
nagyúr
De nem ám, főleg hogy mindegyik GF6200.
De a PCI GF6200 és a GF4 MX IGP sem akad össze (driveresen egyeznek).
A PCI-os GF6200-at kb. bármi mellé be lehet tenni és tud menni.
Szimultán: a gép nem fogja, az OS sem hiszem hogy tudja, mindegyik VGA-ra külön monitort akasztok.
Modernebb plaftormon W10x64 PRO alatt (Z170) 3 monitorom volt, egy az Intel HD630 IGp-re kötve - ezen ment a böngésző, egy az R9 380-ra kötve - ezen az SC2 futott és egy a GTX 1070-re kötve, ezen meg a WWZ ment (WWZ-ben választható melyik VGA-t akarod hogy használja a játék), az R9 380 volt beállítva elsődlegesnek, az SC2-ben nem lehget kiválasztani játék alatt.
Az összeakadásnak megvan a lehetősége, nekem eddig jól futottak az ilyesféle setupok.
A multi VGA meghajtását gond nélkül elvileg már a W98SE is tudta anno.
XP-nek se okozott gondot eddig.#88149Fücsök007: kár, pedig nagyon hasítanának 3,5 GHZ körül is már.
Bezzeg a C2D E8500/Xeon E3120 párosom, ezek vidáman tekertek 4,4 GHZ-en is, egy jó lapban. -
jokeph
nagyúr
Jaa, nem, nem működnek eggyütt úgy mint SLI.
Ez egy Soltek Barebone gép, (anno ezt cibáltam LAN partykra) EQ3702A.
Most egy Sapphire HD3850-et vallatok benne.
Amúgy szimultán lehet benne használni az IGP-t (GF4 MX 32 MB) a PCI-os VGA-val, vagy PCI-os VGA-t AGP-sel.
AGP használatakor az IGP tiltódik.
Ennek a gépnek is AGP8x-es a slotja, ATI RAdeon 7000/Riva TNT2-től 7800GS/HD3850-ig minden is megy benne.A 865PE-ben is kellene működnie ezeknek, azaz bárminek ami AGP4x vagy 8x, universal AGP nem fog menni, AGPx2-őt meg nem mernék beletenni - elküldheti, ha egyáltalán belemenne, de szerintem fizikailag sem beletehetőek.
-
hokuszpk
nagyúr
emelem a tétet, hozácsapnék egy Asus M2V lapot X2 5600+ procival. Cmos checksum errorral indul a lap, gombelemcsere valószínűleg orvosolja. Nagyon nem toltam tul a tesztet, tettem bele 1 rammodult, meg egy vgat, bekapcsol, kép van, biosba be tudok lepni ; púpos kondit nemlátok rajta. Ez is ingyenes, aki kapja marja, külön is vihető.
-
Az egy dolog, hogy árthat a monitornak az a másik, hogy a frissítési frekvenciát sem biztos, hogy vinni fogja. Mondjuk nekem van LCD-m ami simán megeszi, de ez a ritkább. Viszont ha van olyan LCD TV amin van SCART bemenet, akkor arra könnyen ráköthető. Csak annyit módosítanék rajta, hogy az RGBI-re az ellenállások elé raknék 1-1 schottky diódát.
Ezt a videót is érdemes átfutni, mert egész jól végigmegy a dolgokon: [link]
-
-
-
Alpi.
addikt
Capture card-dal. Egy másik gép rögzíti a kimenő video jelet.
Czo : passz. Sztem max (vagyis min.) sata 2 -es volt. Szerintem nem a sávszélességgel van gondja, hanem a pici latency-vel. Valami i/o buffer testelhet le tippre. Picit végiggondoltam ezt a napokban, hogy szóba került és azt sem zárnám ki, hogy másik / régebbi bios-al még az Nf-7 is menne. Mintha ezek is érintve lettek volna egy-egy bios verziónál. (ha jól emlékszem)
Én is egy filléres, Aliexpress-es analóg - digitál konvertert használok !
VGA2HDMI márkájút !Ahhoz képest, hogy tartottam tőle, hogy mennyire fogja kilépni a bios-ból ki-be, boot majd win-be érkezés, stb. felbontás váltásokat, hibátlanul teszi a dolgát. Digitális jellel, magában a capture card sokkal előbb elveszti a fonalat, mint ezzel.
-
En ilyesmit, egy filleres AliExpresses HDMI "digitalizaloval" szoktam felvenni, ami ele ilyenkor elekotok egy szinten filleres, VGA to HDMI adaptert. Kb 8-10 dodo volt par eve az Alin.
A linkek kozul, a VGA to HDMI cucc az nagyon hasonlit (tok igy nez ki), a HDMI "digitalizalo" pedig ugyonaz, ami nekem is van.
-
Szép ára van annak a konverternek. EGA-ra ráköthető a CGA, a klónokon általában DIP kapcsolókkal előtte ezt be kell állítani. De ezzel elveszted az EGA előnyét a PCjr-hez képest.
DarthSun: Igen, saját képek, de emulátorból, mert nem akartam 4 gépet egyesével kiszedni, configolni, visszarakni. Bár jobban belegondolva elég lett volna 2, mert az EuroPC tud Herc-et, CGA-t és Tandy-t is.
envagyok: CGA-hoz és Tandy-hoz tudsz kötni monitort (NTSC a szabvány), mert volt RCA = kompozit videó kimenet, már ha raktak a kártyára. EGA-nál is mehet, de akkor bukod a 640x350-es felbontást. Érdekes, hogy úgy kicsit más a színpaletta, mint a monitoron. A legfeltűnőbb 5-ös módban, mert akkor moitoron színes, TV-n fekete-fehér a kép. Ha van GBS-ed, akkor elvileg rávehető, hogy az RGB-t kötöd a bemenetre. Persze nem direktben, mert TTL jelszintet nem fogja szeretni, de minimális mókolással mehet. A TVC-nél is így van megoldva, az is IRGB-t használ. Ha érdekel előkeresem, hogy a kapcsolás melyik része releváns.
VGA vezérlők egy része jól elvan 8 bites slotban is. Tridentre ez tuti igaz, nekem ment a korai PC-ben
arn: Na én ilyeneket nem figyeltem. A Tandy palettát használja, EGA gyakorlatilag = Tandy ebben a progiban. Sok játéknál azért van így, mert mi a fenének vesződtek volna az EGA-val? Amiről nem írtam, mert már gy is hosszú volt az árak és a megfizethetőség. Akinek olcsó gép kellett Herculest vagy Tandy kártyát vett. Az első szép éles képet adott, a másodiknál voltak színek és akár TV-re is lehetett kötni. De az utóbbi a 80-as évek második harmadára kikopott, inkább maradt a herc. Az EGA meg drága volt. Nem kicsit, de nagyon...
jokeph: Sokan lenézik a PC grafikát. Őszintén bevallom, hogy én sem vagyok elájulva tőle. De az igazság az, hogy 81-ben elérhették volna a konkurenciát a CGA-val, ha kicsit értelmesebben tervezik és rögtön a PCjr tudásával jönnek ki. Az EGA, ha megfelelő progival és monitorral használtad nagyon nagy előrelépés volt. De az EGA meg rosszkor jött, az Amiga lenyomta, de még az Atari ST is erősen megszorongatta. A legnagyobb baj a proci volt úgy kb 40MHz-es 386-ig. Mindent a CPU csinált és ehhez kellett a kraft méghozzá olyan áron amit a tömeg is meg tudott vásárolni. Na az AMD ezt hozta el.
-
Azt nemtom, nemnagyon ismerem ezeket az eszközöket.
(#86821) Czo : nem is úgy értettem természetesen. VGA kártyára VGA monitor, és a retro program kapcsolja pld a CGA felbontást, ez működik.
(#86823) gban : kalandos történet
(#86824) Czo : csak a CGA TTL modok erhetoek el - no, ezt nem figyeltem, itt látni kéne a kettőt párhuzamosan.
-
Barmi, amiben meg van BIOS boot, az UEFI boot mellett. Tehat pl egy AMD Rx480-at (nekem Asus van) is at tudsz kapcsolni Mode 04h-ba (CGA).
Ami nagy "szivfajdalom" szerintem, hogy igy csak a CGA TTL modok erhetoek el. Sok regi jatek "trukkorzik" az NTSC szinek osszekeveredesevel, CGA-nal kompozit modban, amivel egy sokkal szinesebb vilagot tudnak teremteni. No, ehhez valodi CGA kartya es a kompozit kimenetere dugott megjelenitore van szukseg.
-
Alignálás - a partíció helyes kezdete. SSD esetén nagy a jelentősége, mivel a Nand szervezés csak meghatározott méretű blokkokat képes egy menetben írni/felszabadítani. Ha átfedés van akkor a flash blokkot 2x kell törölni/felszabadítani/újraírni. De tudjuk hogy a Nand- ok nem írhatók újra, csak korlátozott számban, emiatt lényeges. Amúgy rossz alignálás vagy TRIM hiány esetén is sokáig elmennek, de jobb a békesség.
Alignálásról pld ebben a cikkben olvashatsz részleteket.
A kábeltől/külső háztól az alignálás nem függ, csak a TRIM, utóbbira kell figyelni, ha az SSD- t külső meghajtóként akarod használni.
-
i865P/ICH5 van, és microATX, ATX házba pakoltam, de látszik a mérete.
B3 : VGA monitor tud CGA felbontást minden probléma nélkül, asszem még a relatíve újabb VGA kártyákkal is, a legújabbak nem biztos, de olyat meg amúgysem lehet pakolni i865 lapba
A többire nemtom a választ...bonyolult a kérdés...
-
lemmy71
őstag
Sajnos a játék készítésének a történetéről nem tudok semmit
annyi hogy a lencsésin volt egy kis pc bolt és oda jártak az ismerőseim ők ajánlották azt a helyet. Ott találkoztam vele és segédkezett összerakni a gépet, de már arra se emlékszem milyen gép is volt, talán 386
Na annyi a lényeg hogy feltette nekem ezt a játékot és akkor mondta hogy ez az ő munkája, gondolom akkor ő volt a szerző is. Ha nem így van akkor elnézést a rossz infóért, de majd utána kérdezek, most már engemet is érdekel a téma
Az utcán meg sem ismerném és ha nincs ez a kép akkor eszembe se jutott volna, lassan 30 éve volt
-
Ez is kicsit összevissza eredménysor, de a szövegben leírja hogy a buszrendszer számít a legtöbbet, feltéve ha olyan video van a gépben amely fogadni képes a teljes adatfolyamot. Doom 1.9- et használ, én 1.9s- el mérek, de nézem hogy pld a K6-2/333 egyezést mutat az eredményemmel, bár a video (Matrox millenium) sokkal gyengébb a Ti200- nál, ez is affelé mutat hogy a video mindegy, ill csak egy bizonyos szintet kell megütnie, onnantól már csak a busz és a proci számít.
Doom source code : Carmack már rég szabaddá tette a Doom forráskódját, hogy a programozó palánták tanuljanak belőle, bár azt nyilatkozta hogy mai fejjel már sokmindent másképp kódolt volna.
-
Frawly
veterán
Nem kritizálni akartalak, de nem lehet komolyan venni. De ahogy nézem, azon az oldalon a többi mérést sem lehet, szoftver renderben is GPU szerint rangsorolnak, amihez annak nincs is köze (hacsak nem 2D fill rate szintjén).
Pedig engem komolyan érdekelne a GPU-k erőrangsora különböző játékok alatt. Egész a legrégebbitől egészen a modernekig, akkor is, ha nem skálázódnak jól.
-
Frawly
veterán
Disznó nagy csúsztatások vannak benne. Pl. a 9600 XT jobb a 9800XT-nél, meg a 9700 Pro jobb a 9800 Pro-nál, a 9200-es Radír jobb a 9800 XT-nél is, majdnem beéri a 9700 Pro szintjét. Aztán meg azt mutatja, hogy a Gef3 Ti200 és Ti500 64 MB VRAM-mal, AGP 4x-en veri az említetteket, nem is kevéssel. Vagy pl. a Gef2 Ti veri a listán a 9800XT-t meg az X1600 Pro-t is.
Azt értem, hogy OpenGL-ben az nVidia mindig is erősebb volt, de itt inkább az lehet a háttérben, hogy ilyen alacsony felbontásnál procilimites a játék, és aki az eredményeket mérte, erősen eltérő erejű procikat használt. Illett volna min. 1024×768-ban vagy 1280×1024-ben tesztelni, hogy GPU limites legyen.
Egy tisztességes erejű P4 procival társított 9800-as Radír szénné ver bármikor egy Gef2-3-at, teljesen mindegy hogy Ti hányas, meg hogy OpenGL-ben nézzük.
Persze mindegy, mert a Q1 nem fps-függő fizikás, így értelmetlen a vsync szintjénél magasabb fps-sel futtatni, csak a hardvert hevíti jobban, de nem lesz simább tőle semmi. Ezt meg a lista alapján egy 60Hz-en monitoron (ilyen alacsony felbontásban) egy TNT2 is hozza. Meg 15 éve minden integrált GPU, a modern procik mellé társított modern dedikált GPU-k meg annyira kimaxolják ezt a játékot a legmagasabb felbontáson is, hogy 999-nél beragad az fps-számláló.
-
envagyok
veterán
Az inkább 2014, meg kicsi az ablak.
Amik most vannak talonban:
Thermaltake kandalf és soprano. Ezek nem annyira rosszak, csak belül alu színűek.Újabbak
Zalman Z5 plus, ez újabb, nem néz ki rossznak, jó a szellőzés, mert előre 2 venti bemegy, alulra is lehet tenni a táp mőgé még egy ventit, plusz kettőt felülre, egyet hátra.
Bitfenix neos és sharkoon vg5-w ezek jól néznek ki, de zsúfoltak.
Valami lyesmi lenne jó, csak nagyobb kivitelbe, hogy legyen a táp és a lap alja között kicsivel több hely. És az is jó lenne, ha ki lehetne venni az alsó hdd racket.Van még valami thermaltake nagy torony kék és sötétszürke, ezek jó nagyok, csak nincs rajtuk ablak.
Antec nine hundred lenne talán jó, egyet árulnak is, csak posta nélkül.
Cooler Master Stacker 830 lenne még jó, de nem igazán találok+horror -
törölt tag
Bocsánat, hogy belekontárkodok, de pár dolgot pontosítsunk csak hogy ne legyenek pontatlanságok.
1. Nem létezik 8 bites Amiga. Az összes Classic Amiga a Motorola 68000-es CPU családra épül és ezek 32bites CPU-k. A 68000 és 68010 kifele még 16bites busszal csatlakozik, de a 68020, 030, 040, 060 CPU-k már kifelé 32 bitesek.
2. Vampire FPGA kártya még csak Amiga 600 és Amiga 500/1000 gépekre elérhető. Folyamatban van az Amiga 1200 és Standalone verzió fejlesztése. Tudni kell viszont, hogy nem 100%-os jelenleg még a CPU emuláció (Apollo-Core fejlesztés, nem keverendő össze az Apollo régi HW gyártóval)
3. Rengeteg CPU kártya van a gépekhez. Vannak régi, mondhatni korabeli gyártók (M-Tec, Apollo, Blizzard, GVP, Cyberstorm, DKB, stb) és persze vannak újabb, mondhatni pár éves fejlesztések is, főként A500, A600, A1200 vonalon. A régiek közül A1200-ban a Blizzard az etalon, utánna az Apollo jön. Kisebb gépekbe elég vegyes a dolog. A kártyák közül mindegyik 1-1 gépcsaládban használható. Például egy Apollo 1240 csak Amiga 1200-ban, de mondjuk egy GVP A530 az Amiga 500-ban és így tovább. A számozás jellemzően utal a generációra.
Az Apollo 1240 és 1260 kártyákkal annyi a gond, hogy felezett memória sebességet használnak. Ergo ha a CPU 50MHz-en megy, akkor a RAM csak 25MHz-en. Így a CPU jól húzható, de a rendszer belefuthat a RAM sávszél szűk keresztmetszetébe. A Blizzard kártyák (én is ezeket gyűjtöttem be) ellenben teljes RAM sávszéllel mennek. Ezekben a RAM foghatja vissza a CPU túlhúzást. Például nekem a 060/50MHz CPU csak úgy megy benne stabilan 66MHz-en, hogy 50ns-es EDO RAM-ot pakoltam bele. Viszont így piszok gyors. 80MHz viszont már bugosan működött.4. Aztán persze ott vannak a nagydobozos Amiga gépek (A2000, A3000D, A3000T, A4000D, A4000T) amikben a bővíthetőségek teljesen másképp, Zorro kártyaslotokkal mennek. Ezekbe jöhetnek videókártyák, hangkártyák, net kártyák, scsi kártyák, video motion kártyák, ram kártyák, sőt akár PC kártyák (XT-től 486-ig vannak tudtommal). Utobbi esetében elég buli egy időben használni az Amiga-t és a PC-t
De ez a vonal leginkább a gazdagoknak marad mostanra.
-
Hardver oldalról nézve teljesen más. A Vampire egy FPGA amiben megvalósítottak (leprogramoztak) egy komplett CPU-t, meg egy vidókártyát. mellé csaptak sok RAM-ot és ROM-ot. A 1240-es egy rendes 68040-es CPU-t tartalmaz, meg van egy RAM fogalalata. Ráadásul az Apollo 1200-es hez való.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy mire alkalmasak, akkor is van különbség. Az Apollo lassabb, de igazi eredeti tuning darab. A Vampire ezzel szemben egy sokkal erősebb, de nem autentikus. Minde a kettő drága, de van még drágább cucc is.
Ha csak játszani szeretnél az Amigával és nem érdekel a Quake/Doom vonal ami nekem már inkább PC-s, vagy nem akarsz korabeli render programokkal szórakozni, akkor mind a kettő overkill. VHDLoadhoz elég valami egyszerűbb kártya is, azt megúszod sokkal olcsóbban. Egy Furiával megpatkolt A600-at vittem a kiállításra. Az órajelet visszavettem 21 MHz-re, hogy tuti ne melegedjen és mindenki nagyon elégedett volt vele. A másik gépben (1200) is valami olcsó ACA volt, 100EUR körüli áron jutottam hozzá. Megkockáztatom, hogy egy 1200-essel ha nem akarsz túl sok dolgot, akkor 4, de inkább 8 MB fast RAM bővítéssel is tök jól el lehet játszogatni.
Ez most gyors brain dump volt, ha konkrétabb dolog érdekel, akkor megpróbálok rá válaszolni, de az Amiga nekem is csak vágyálom volt, aztán mire kezdtem volna megismerni volna jött a PC. Aztán mostanában karcolgatok vele megint, de messze nem vagyok profi.
-
Nincs mit, pont tegnap nézegettem, hogy hogyan lehetne építeni valami jobb minőségű konvertert kis delay mellett több kimenettel és rögzítési lehetőséggel.
Megjavítottam. A felhasznált plugin még a régi verziót használta, úgy néz ki a major verziószám ugrás nem tett jót neki. Majd megnézem a DB-ben van-e még legacy és átállítom az új verzióra
-
Ehhez a $6-os cucchoz hasonlót rendeltem kipróbálásra. Kíváncsi leszek mit tud.
A VGA-HDMI konverzióná is romlik a kép minősége, de a composite még problémásabb, mert ott elég sok dolgot hajtanak végre. Ha itt a képeket jobban megnézed, akkor látható, hogy milyen chipeket használtak és azok mit csinálnak:
- dekódolás
- AD
- deinterlace
- felskálázás (frekvencia és képméret)
- HDMI/DVI kimenetre ártakás (konvertálás)De a gagyibb cuccoknál ezt bután oldják meg.
- Egy chip megcsinálja az elsőt. Itt még minimális a veszteség.
- A második digitalizálás után (minőségromlás) deinterlacel és VGA formátumra skálázza (megint kis minőség romlás). Végül visszaalakítja analóg VGA kompatibilis jellé
- A harmadik chip újra digitalizál (minőségromlás) és HDMI-re alakítja.A digitális jel kezelése ugyan jár veszteséggel, de az minimalizálható jó algoritmusokkal. Viszont ha az AD-DA-AD sorból az utolsó kettőt kihagynák, mert direktben menne a konverzió, akkor a kép minősége klasszisokkal jobb lehetne.
-
arn
félisten
egy dosos jatek sose fog mason futni, mint 50-70hz
a vga 320x200 70hz, a vesa modok tipikusan 60hz. de vannak mindenfele elvetemult modok demoknal mindenfele kimenettel. de ez csak a frissites, a jatekok vsync szeru idozitese ismeretlen volt akkoriban, max a timing volt belove (nemelyik jatekban az sem)
nalam is tervben van egy crt, ha kitalalom, hogy hova tegyem
addig egy ips 4:3as dell 2007wpt hasznalok, azon van mindenfele analog bemenet.
-
arn
félisten
Ezek egy a korszak jobb monitorai - a trinitronbol itt tobb budgetebb megoldas is van. Az fw900 ami kesoi modell es 16:9, de azt mar nem fogod olcson megvenni
a tobbi van apropenzert. Ez a gaming crt onnan jott, hogy most esporolok hasznaljak?
P260am volt anno, meg lanpartykra is cipeltem
volt vagy 30kg.
-
Venyera7
senior tag
-
flymi
addikt
Én is kukáztam anno asszem két kodegányt, mikor szétkaptam asszony régi asztali pécéit. A narancsok még szo-szo elmennek retró gépben, ha nincs más, de a kék matricásakat kerülni kell, mint a pestist.
Én is inkább ilyeneket szeretem:
FSP Raider 550 -> Ez volt a napi használatú gépben, a 775 tesztkonfighoz szoktam használni.
Seasonic SS-650HT -> Ez az alapja most a gépemnek.
Seasonic SS-400ET -> Ez és a másik kettő a teszttáp és a tartalék a 370/478 konfigokhoz.
Seasonic SS-380HB
FSP FSP350-60APNAz egyik full BH6 konfigban van még egy Mercury táp, de istenbizony nem indítom el vele. Csak bennfelejtődött.
-
igen onnan jött az ötlet, csak ő előránt egy commodore monitort composit bemenettel a pult alól, nekem meg max porcicák vannak ott
így marad a nordmende kistv (smit tervezek lecserélni egy sony stúdió monitorra, csak amit eddig árultak, az nem fér be a polcra és ez is fontos)
-
quailstorm
félisten
Az alaplapon van kihagyva hely, és más, komolyabb gyártók használták is a local frame buffert. Tehát van olyan verziója is, ahol nem csak a chip van beforrasztva, hanem a memóriája is.
32-bites igen.
Ami nekem van, ott local frame buffer nincs, max pár bit, mert ha kikapcsolom a shared memoryt valami mégis van a kijelzőn, amiből ki lehet találni, hogy ez most a bios vagy nem.
Shared memory beállítható a BIOS-ban, legfeljebb 32MB mennyiségig.
A DAC pedig kimeríti a hulladék fogalmát, magas felbontáson zajos mint állat. -
quailstorm
félisten
Most sajna nem, egyszer majd igen. Semmi extra nincs rajta azon túl, hogy 32-bites a membusz, natúr M64.
LiveXP-ről nem megy, a HDD-t meg elcsomagoltam, hogy ne fagyjon meg a hidegben és most nincs időm ásni.Jaigen, helyhiány miatt csomó gépem kinn van a fagyban, fűtetlen garázs padlásán...
-
QS (Quaification Sample
ES (Engineering Sample)A QS egyel magasabb szint az ES-nél és annyit takar hogy már sorozatgyártásra szánt végeleges proci. Tuningban ez is lehet gyenge hiszen legtöbbször inkább a kései verziók forranak ki annyira hogy jól tuningolhatóak.
Az ES pedig fejlesztői verzió amiben lehetnek még bugok vagy nem a végleges beállítások szerint mennek. Ez nagyon sokféle lehet, cache időzítések, TBL, órajel, gpu...Ugyanakkor előfordul ezeknél szorzózármentes is. Konkrét procira kell rákeresni az ES-nél googléval mert akár mi lehet, egy kivételesen húzható példánytól egészen a teljesen használhatatlanig.
Szóval a QS-t elvileg megveheted és olcsóbbnak kell lennie mint a véglegesnek. Az ES ára változó, mivel lehet hogy éppen ritka példány. Illetve azt is jó tudni hogy elvileg legálisan nem biztos hogy megvehetnéd az ES procit. (pl: intel kifejezetten tiltja, le is van írva hogy az ő tulajdonuk) -
Bármelyikre amelyik olyan utasításokat használ amit az XT nem támogat. A korai progik között volt még 1 DOS-os, de a többi már mind win32s-t kért = Win 3.1 386 mód.
Igen, disassemblerrel nézed a kódot és megkeresed miért akad el. Aztán megpróbálod adott helyre megvalósítani a funkciót, hogy az ugrások meg semmi ne törjön el. Kicsit egyszerűbb, ha disassemblerrel nekimész, kijavítod, lefordítod. De ebben szoktak buktatók lenni.
V20 = NEC V20, egy olyan 8088 változat, ami néhány 286-os utasítást már kezelt.
-
Ha egy integrált IDE- s lapba teszed, akkor lesz mellette az is, a S3- as lapom ilyen, úgyhogy van IDE vinyó is a gépben. A 2940- en kettő db UW vinyó van 1 és 2GB- osak, valamint egy sima SCSI CD drive. A fent említett oprendszerek vannak a vinyókon, csak ez a használati cél. A 2940- es előnye hogy natívan DOS alatt is megy és saját biosos, bootolni is lehet, Win98 ismeri, fel is teszi a drivert. Volt egy valami Inteles SCSI kártyám is, annak is bejelentkezett a biosa, de DOS alatt nem láttam a vinyókat, Win detektálta ismeretlenként, de drivert nem találtam hozzá, így lényegében használhatatlan volt.
-
Szerintem retronak számít, az 5x86- ban van nálam, asszem a sima, saját fotót nem lőttem még róla, de ilyen. DOS, Win3.11, Win98, Win2000 alatt is prímán műkszik, ez a 4 oprendszer van a gépen, a Win2000- et csak a SPi verseny miatt tettem fel
. A másik 2 változat nemtom miben nyújt többet, nekem csak evvel van tapasztalatom. 1x- es SCSI CD - kivárod még beolvassa a CD- t
.
-
PCI, youngtimernek elmegy. Pentium - Pentium 3 korú lehet.
Nem fog menni a szoftverek miatt. Vagy V20-at kell beleraknod, hogy a 286-os utasításkészletet támogassa. Esetleg debugerrel megkeresheted a 280 specifikus utasításokat és átírhatod. De a legtöbb író cucc 386-ot kért már alapból, 286-ra egyet ismertem.
-
zoltanz
nagyúr
Értem. Köszi és a többi kedves klubtagnak is!
Lap még nincs meg, de olyan Nforce 3 - P965 szeretnék.
Nem kell csúcs, valami hasonló jó (van egy ilyen egytányéros lemez gyalum) [Sata2]
SSD-ken kívül, célszerű lehetne nekem egy Sata-->Micro SD adapter is. Mivel sok "kinőtt" kártyám van (maradt, telefonból, TV okosítóból, fényképezőből stb) így csak berakom az adapter a megfelelő kártyával az adott konfigba és go. -
Alpi.
addikt
Bevallalom !
De nem egetem le, nyugi. Nem kap olyan magas feszeket. A lehetosegekhez kepest, probalok vigyazni rajuk.
Nem is lenne ertelme, mert nem skalaz 3V folott ugy tunik. Vannak tipusok, amik sokkal tovabb tolhatoak. 3.6-3.8V -ig lehet tekerni. Ott mar nem egy eletbiztositas a dolog az teny, de azert (szerencsere) viszonylag ritkan halnak meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest