- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yutani #107392 üzenetére
Mármint nem tudja 133 FSB mellett 66-on hajtani az AGP-t, annak ellenére, hogy le van osztva 1/2-re? Kézikönyve nem említ ilyen jellegű problémát.
Tudnál erről egy picit bővebb infót adni? Lehet újra bepróbálkoznék benne a 133-as procikkal, ha az AGP miatt nem volt stabil.
Közben találtam valamit, az AGP transfer modeot normal -ra állítva ajánlja a lapot használni 125MHz FSB felett. Oke ez meg nekem új.
-
válasz
Yutani #107095 üzenetére
Mindegy. Feszültség, hőmérséklet, kapacitás érték ESR. Ezeket nézd meg, a méret csak akkor számít ha nem férne be.
Fücsök007: Jelenleg még a Zen5 sincs piacon. A Zen 6, 7 cirka 2-4 év. Az olyan messze van, hogy majd elhiszem ha ott leszünk és tényleg. Az intelné ez kb. a 15-16. generáció lesz, tehát a 9-től 6-7 gen. kell amíg elavulttá vált. A régi időben ez 2 generáció és 2-3 év volt, nem 8-10.
envagyok: Igen, erősen lutri, az A1200-ban a kondik megsemmisítik a gépet. A fórumon is találkoztam olyannal aki tagadja, de már raktam félre alkatrész bányának egy komplett gépet ami menthetetlenné vált. Költségre nem sok amíg nem szivárognak, inkább csak pepecs meló.
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yutani #107095 üzenetére
A szabvány méretek változtak idővel, ez retrónál főleg szembeötlő.
A lábak távolsága sem feltétlenül azonos már, egy adott kapacitáson belül.
Többek közt azon is múlhat, hogy LowESR a kondi, vagy sem. Így, ha az értékek azonosak, és biztosan LowESR kerül a LowESR helyére, nyugodtan cserélheted.Esetleg, ha nincs értékre azonos típusod teszem azt 16V-os kondiból, mehet bele a nagyobb feszültség tűrésű, azonos kapacitás értékű, viszont annak bizonyosan nagyobb lesz a mérete is fizikailag.
A LowESR kondik helyére mindenképp LowESR-t kell raknod, erre kell főképp figyelni. -
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #107064 üzenetére
A C2D a fogalmaim szerint már bőven retro. Igazából Intel 2nd gen előtt minden retro, és már ezzel is engedtem abból, hogy 10+ évesen minden retro (hiszen akkor már a 4th gen is az lenne).
Most kicsit ott húzom meg a határt, hogy mai szemmel Windowssal használható-e még? így most kb a 2nd gennél járok (egységesen I3-tól I7ig), hogy mi a retro és mi nem. Aztán a retron belül is több fokozat van. (teljesen más egy 386SX, egy Celeron 300A, egy Athlon XP, vagy egy Pentium D)"AMD esetén az AM2 előtti korszakot mondanám" - ebbe annyiból belekötnék, hogy előtte volt az S939, ami hozott 64 bitet meg két magot, de eszerint még retro, az AM2 meg ami csak foglalatot váltott már nem az? Akkor már inkább S939-nél húznám meg a határt, de azzal az S754 kb egykorú, szóval ha az S939 sem retro, akkor a 754 sem, mert egyidősek. Marad az Athlon XP éra retronak. Vagy másik oldalról, ha az AM2 retro akkor az AM2+ is, vagyis akkor AM3 azaz Phenom II X6 előtt minden retro. (mellesleg a nézetemhez és az Inteles oldalához kb ez áll a legközelebb). De manapság már az első bulldozer előtt is meghúzhatnám a vonalat.
Arra akartam kilyukadni, nem olyan egyszerű kérdés ezPersze full szubjektív, szerintem aligha van két user a topicban aki ugyanott húzná meg a határokat
-
-
arn
félisten
válasz
Yutani #106853 üzenetére
Csak az eax3al az audigyin jott ez:
https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_Audio_Extensions'Smoothing' between 3D audio environments
A fal szimulacio is csak a 2vel
Occlusion Effectsugy tunik az eax 1 tenyleg semmi mast nem csinal, mint hogy poziciohoz kotott effektek szolalnak meg, gyakran durva valtassal.
-
arn
félisten
válasz
Yutani #106853 üzenetére
1024ben, de megneztem 800ban es 640ben is, frapssal k6on tobbnyire procilimitesnek tunik az egesz v3al (hasonlo fps vegig), a geometria fpus szamolasa lassu lehet.
Geforceon (gf256 ddr) d3dvel hasonlo a helyzet a maga szintjen, ogl sajnos bugos, pedig ott asszem hasznalna a tlt, hiaba regi jatek, a q2 szamok is nagyot ugranak.
Eax2 es 3 mar sokkal jobb, de ez a d3dsoundra rarakott filter eleg primitivnek hat, ha hallottad a masikat elotte. Jo volt az aureal, de a drvek eleg rosszak sajnos, es az elony csak akkor jon ki, ha rendesen mukodik - en meg azt tapasztaltam hogy a liveal es az eaxos jateokkal osszessegeben kevesebb a gond.
-
válasz
Yutani #106710 üzenetére
Az EAX csak egy effekt layer, nem a térhatásért felel úgy HRTF értelemben, csupán kiegészíti a DirectSound 3D-t, ha az implementálva van egy játékban. Ha jól tudom, HL-ben igen.
Szóval igen, arra való hogy effekteket környezet függvényében applikáljon a hangra. HL-ben sok a visszhangos szitu amiben szerintem jó hangja van. -
-
ityam
őstag
válasz
Yutani #106586 üzenetére
ez vili. Én nekem most valami dell leselejtezett tft van a tesztasztalomon. Ez 75Hz et tud. be is állítottam és tudja. CRUt nem próbáltam még, de a 75 től elég messze a 100HZ. a fő gépemben a samu monitor is 75Hz et tud. CRUvel 85Hzre OCztam és tudja(net szerint 95Hzet is tudnak egyes példányok, de azt hiszem az enyim nem tudta), de analóg bemenete a fő monitoromnak nincs... Átalakítót nem akarok venni ami VGA jelből HDMI vagy DP-t csinál főleg hogy nem érné el ez a 100Hz-et sehogy.
Holnap lehet megnézem a leselejtezett LG IPS tft monitorom is hogy mit tud. hatha lehet OCzni 100Hzre -
válasz
Yutani #106538 üzenetére
Jó cikk. Biztos olvastam régen is, még mindig nagyon jó.
Emlékszem, a Radeon DDR-t azért szerettem, mert végre eljött a kártya amivel átállhattunk 32 bitre. Már nem volt értelme 5-10% gyorsulás miatt visszakapcsolni 16 bites megjelenítésre.
RTCW utolsó pályája, a romos templom valami gyönyörű volt rajta.
Plusz az analóg képminősége is átlagon felüli volt.
Ismeretségi körben, ezzel én voltam a teszt alany, használt monitor vásárláshoz a penge vga képminőséggel és magas frekikkel. -
arn
félisten
válasz
Yutani #106538 üzenetére
Annyi felrevezeto van a dologban, hogy a radeon ddr tesztek 2000 juliusaban jottek, amikorra mar piacon volt a gf2gts, es augusztusban mar gf2 ultrat kuldtek tesztelesre (oktoberben lehetett kapni), radeon sdrt meg csak ezutan teszteltek, mint a gf2mx ellenfelet. Igy mar ertheto, hogy a radeon miert nem kapott jobb sajtot.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani #106157 üzenetére
Nem tőle, németből jött, a győri sráccal nem bírtam megegyezni,pedig párszor nekifutottunk.
@Czo, ez a GUS után jött, 1994 körül.
Ez egy Ensoniq S-2000, csak az SPEA gyártásában, media F/X.
Digitális hangot és MIDI-t tud alapvetően, kb mint a Roland SCC-1, plusz állítólag elég jól emulál FM-et : [link]
Tud MT-32 módot, intelligens módot (így sok régi játék szól, smi csak mpu-401+Roland MT-32-vel szólal meg , General Midi-t, és pár játék támogatja direktben is. [link]
A hangminősége is jónak mondott. -
válasz
Yutani #106132 üzenetére
Igen, a Win10 jelentősen visszavesz a teljesítményből, ill mindegyik XP feletti oprendszer. MMX gondot kiírja az újabb gépeken.
3800X+GTX770/XP alatt tudtam 100k fölé menni, de PH listában ez is gyengének számít, legalább 5.5GHz- en kéne járnia a procinak a középmezőnyhöz, az élbolyhoz pedig 6GHz kéne GTX980Ti- al. Ez a retró teszt is erősen procilimites.
Win98 alatt még lehet jó eredményt elérni, mert azt kevesen tudják feltenni modern gépre. 61262 pontom- egy ideig vezetett, de Bile Demon kolléga megelőzött, de örültem, mert verseny alakult ki, és más is foglalkozik madness98- al. Látszik hogy a procija 5GHz felett megy, a videokártya is erősebb, így lenyomta a Zen erejét. Ha tudok szerválni 7900GTX kártyát, akkor vehetném vissza az első helyet. -
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani #105679 üzenetére
2007-ben lehet, hogy stimmelt a tapasztalatod. Csakhogy: A Pentium D 9xx vonalat 2006 végétől csak olcsó kifutó termékekhez használták a kompatibilitás miatt (ekkor már sorozatgyártják a core2duot is). A drágább szegmensekben már csak core2duo volt 2007-ben. Ezen túl a végfelhasználók a régi prescott/d8xx gépeiket updatelték fel vele, a D-k pedig fent említett kifutó termékekhez jöttek, pl oemek régebből megmaradt termékvonalainak befejezéseként. Eleve ezt a processzort erre a célra szánták, amit az olcsó ára is tükrözött. Sok kiskereskedő is használta ezeket a processzorokat, hogy új életet leheljen a régebbi lga775-ös alaplapokba, amikből volt esetleg pár darab neki, és adta el őket konfiggá szerelve.
Ha azt mondod, hogy 2007-ben volt néhány hónap, hogy az AM2-es athlon64 x2 jobb választás lett volna (köszönhetően a kiforrottabb alaplapoknak, a nagy sebességű és olcsón elérhető nagy kapacitású ram), az simán igaz is lehet. Csak 2007-ben az intel kihozta a celeron dual coret a középkategória aljára, végleg lecserélve a pentium D-t és a pentium4-et (onnantól ezek már csak a kompatibilitás miatt léteztek).
-
Fücsök007
őstag
válasz
Yutani #105679 üzenetére
32-bit alatt hasonló volt a két rendszer, viszont az mindenképp előnye volt a S775-ös rendszernek, hogy 2007 tavaszán már Core 2 ready alaplapok is voltak normális áron, tehát csak procicserével sokat gyorsult évek múlva a rendszer, és mehetett + 2X1GB ram a régi mellé.
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani #105672 üzenetére
Igen, tudom. De gondold át újra, ahogy írod is, a gutaütés kerülgetett a 2x1gb 800-as ddr2 ram árától. És miért kellett bele egyforma 800-as ram?
1. leköltségcsökkentették a cache memóriát, ezért mindenképp piszkosul drága ram kellett hozzá, ha jó teljesítményt akartál (meg persze normál alaplap is, nem a hárompálcás).
2. bugos a dual channel, ha csak hasonló random ramot veszel elő, nem lett volna dual channel, hanem vehetted meg drága pénzért azt, ami teljesen egyforma, hogy dual channeled legyen.
Ezzel szemben a 925 mellé bepattinthattál akár 4 db random 512 megás 667es ramot fillérekért (akár a legaljadékabb alaplapba is), a 4 mega cache elég jól kompenzált volna, ezen felül intel chipsetekkel kb a lyukas kávéfőző aljából összekapart ram is ment dual channelben. Ha mégsem, hát, a Pentium D 9xx-ben inkább növelték a cache méretet, mert ők jobban értették, hogy az emberek ötletszerűen dobálják a ramot a gépekbe. Mivel az intek is elindultak pl 667-es rammal annak ellenére is akár, hogy mondjuk 800as buszt használ az adott proci - a Brisbane is, csak a gyenge cache rendszer miatt nagyon lefele deviált a teljesítmény.
Ha el akartad érni, vagy túl akartad szárnyalni azt az akkoriban bemutaottt benchmarkokban és tesztekben (ki tudja, milyen módszerekkel) mért teljesítményt AM2-vel (amik ráadásul 32 bites eredmények voltak, a pentium d inkább 64 biten fickósodik meg), akkor tulajdonképpen sokkal többet kellett költened (rendes alaplap + ram), ennyiért kaptál egy olcsó core2duot (vagy azon alapuló kétmagost) kb ami az athlon64 x2-nél gyorsabb volt (és ami megintcsak tele volt rakva cache memóriával).
Szóval ha nem költöttél rá elég pénzt, akkor azért nem volt versenyképes az igencsak olcsó pentium D ellen (ami low end kiépítés mellett is jó teljesítményt adott). Ha viszont egy csomó pénzt elköltöttél rá, akkor a core2duo ligájába kerülve azzal szemben nem volt már versenyképes.
A Pentium D és a Core2Duo közé meg nem tudtad bepozícionálni, főleg nem emberi áron. A Brisbane két szék közé esett. És ez a példa csak az általad említett RAM-os problémára reflektált, az alaplapok kérdése megér külön egy misét.
Kb ugyanaz a történet, mint a k6/2 esete a pentium2 ellen, a processzor elméleti teljesítménye a gagyi platform miatt nem használható ki.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani #105637 üzenetére
Az AM2-es AMD baja az, hogy nem tudja elérni az ideális esetet a gagyi platform miatt, és írtózatosan drága alaplap és ram kellett hozzá. Egy PentiumD könnyebben el tudja érni az ideális körülményeket akár gagyi alaplappal és rammal is, de ha mégsem, akkor ott van a 4 megás szörnyeteg méretű l2 cache, hogy kompenzáljon érte. Szintetikus benchmarkokban nekem is gyorsabb volt a brisbane, minden másban a pentium D vitte a prímet. Arról nem is beszélve, hogy a brisbane inkább a Core2Duo ellenfele lett volna, mivel a PentiumD második iterációja (presler) már több, mint fél éves volt ekkor. De jöttek a Core2 korszakban is Pentium D-k párhuzamosan, mivel volt olyan régebbi alaplap, ami nem támogatta a core2 processzorokat (pl az intel saját régebbi chipsetjei, régi via és sis chipsetek, stb), és ezek, ezekben a régi gagyi lga775 alaplapokban sokkal jobban muzsikáltak, mint egy low end am2-es lapban a lefelezett cache memóriával szállított athlon64 x2.
-
válasz
Yutani #105641 üzenetére
Ez ugyanaz ami a 486-Pentium váltásnál volt. Az X2 ugyan gyorsabb volt, de a fene se fizette ki a felárat egy 925-höz képest amikor azt kicsit piszkálva közel hasonló teljesítményt kapott. Nem volt meggyőző a teljesítmény különbség miközben az áruk igencsak eltért.
énvagyok: Nézd meg kicsit később is az árakat. Az AMD kényszerűen letolta az árait. A 4200+ beékelődött a celeronok és Pentiumok közé. OKé, az árlisták nem teljesen korrektek, mert 939 és AM2, de látszik, hogy mennyit esett az áruk.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Yutani #105639 üzenetére
A korai Pentium D procik ellen jobbak voltak ez nem vitás, de mint írtam a 65nm-es Presler magos procik ellen már más a helyzet, mivel azokat nem volt nagy kunszt átlagos lappal 4GHz-re tuningolni, 2006 végén már jó áron volt DDR2 és alaplap is hozzá. Az Extreme Edition nem volt jó vétel, de később a Pentium D 945 jó vétel volt 3,4GHz-es órajellel.
Látszott, hogy fogyasztásban sokat fejlődött, továbbá 64-bit alatt is elég jó volt. -
válasz
Yutani #105217 üzenetére
Kevésre indítottam rá magas szorzóval, mivel a G2- ben rendelkezésre áll a 112FSB, amit lazán visz, így inkább alacsonyabb szorzó, magas FSB, a cél az volt, hogy mit lehet ma kihozni max ezekből a procikból az overkill 9800Pro- val.
AMD K6-III+ @617MHz
AMD K5 PR166
RiseMP6 PR366
WinChip2B-200
Rise iDragon-PAPH4/Q/ES
Rise iDragon-PAPH4/ES
WinChip2A-266-GTA
Cyrix M-II PR300
IBM Cyrix 6x86MX PR300
AMD K6-2 AGR 550MHz
Intel P1MMX/233MHz
AMD K6-2+/550MHz
Intel P1/200MHz
AMD K5PR100
AMD K6/300MHz
AMD K6-III/450MHz -
-
válasz
Yutani #104574 üzenetére
Unrealt is NV-n toltam végig, UT-val is azon játszottam Unreal1 ?, kérdés mikor, mert a D3D patch, ahogy írtam, később jelent meg. Ha a TNT is beleesett, akkor jó szemed volt/van, mert én a homályból alig láttam valamit, de még öregen is igen jó a látásom. UT picit más, az alapból támogatta a D3D- t is, TNT- vel már nem néztem, az gyorsan ment a háztól, GeF4/FX szériával annak is kiváló képe van, ill ezen már a 3DFx tényleg picit lassú, pedig az alapcím 99- es. SLI- vel még esetleg ok, de azt már csak utólag tudnám csekkolni, vadállat P4- en, ami akkor még nem is létezett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #104300 üzenetére
ÚÚÚÚ... hát ezt se a maga idejében, sem így utólag semmiképp sem javasoltam volna! Azt mondtam volna, bírd ki azt az 1-2 évet, amíg úgyis cseréled a géped. Meddig voltál S754-n összesen? és a váltás után?
Nekem szerencsére egyértelmű volt a váltás, mert mire jött az S462 után az AM2-es Phenom 9500, addigra már csak PCI-E lapok voltak a foglalattal, így nem is volt kérdés, hogy VGA csere is lesz (meg RAM is a DDR2 miatt).
Egyébként sem gondoltam, hogy a GeF3 Ti200@500-al lassítani kéne a gépet.
Pedig... ha igazán szigorú akarok lenni, bizonyos esetekben a Phenom 9500 kb egy Barton 3200+ volt, amit nem fogott vissza túlságosan egy GeF3Ti500.
Sőt : A 4 magtól meg a 2 magos VGA-tól nagy tüzijátékot vártam játékok alatt, de elmaradt, ma már tudom, hogy az 1024-es felbontás és a nagyon gyenge CPU egyáltalán nem volt jó párosítás egy olyan 2 magos VGA-hoz aminek egy magját se tudta a játékok nagyrésze kihasználni.
Az első intő jel az volt, amikor a Phenom semmit sem lassult a HD3870X2 után a HD4850 hatására, a második pedig amikor ezt HD4890-re cserélve semmit sem gyorsultak a játékok -
arn
félisten
válasz
Yutani #104089 üzenetére
A valodi piacra kerulesi datumoknak erdemes utanaolvasni, sok helyen a bejelentesi datumok szerepelnek - 95ben, joreszt a sima triot lehetett megvasarolni (meg a kifuto visionoket).
Szvsz a sikeruket annak koszonhettek, hogy eloszor magasan pozicionaltak magukat, aztan hirtelen hasonlo teljesitmenyt kaptal olcson mert amugy volt gyorsabb es olcsobb megoldas is. Pl a cirrus mar evekkel korabban csinalt magas integraltsagu kartyakat, de gyk ugyanabba a csapdaba estek mint kesobb az s3, a tucatkartyaikkal azonositottak oket, a gyorsabb generacio alig erdekelt vkit, pedig a cirrus 5434 egycsipes megoldas volt, dos alatt nagyon hasonlo sebesseggel, mint az s3.
-
arn
félisten
válasz
Yutani #103870 üzenetére
Eleg jol korbejartam a temat az elmult hetekben, nincs halk korabeli megoldas - nehany bordara lehetett mar 8cm hutot rakni, de azok kb beszerezhetetlenek. Az emlitett titan hutok asszem 2002 kornyeken jottek.
Egy evekkel ujabb chieftec tappal raktam eloszor ossze a konfigot, konkretan tuzforro volt a tap oldala, annyira gyilkolta az 5vot. Raktam bele kb ket evvel ujabb enermaxot, amik meg 5vra voltak kihegyezve, es homerseklet kontrollos, haromira behangosodik egy rovid ido mulva. Nah ez volt az a pont, amikor ugy dontottem inkabb szetszedem, mert ennek nincs igy sok ertelme, ha sokat hasznalnam a gepet.
Eleg gyors lesz a fel-egy evvel korabbi masina is win98hoz.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #101966 üzenetére
Kis floppynknál nekem is rémlik ez a megoldás a végefelé. De tulajdonképpen 2003 ősze körül hagytam el végleg a floppyzást. A pendrive kiszorította. Emlékszem, hogy a munkahelyi 166-os P1-esben nem volt USB, vettem bele egy kártyát, ami csinált USB portokat, és a 32MB-os később a 64MB-os pendriveomon hordozgattam mindent ami kellett
-
sidi
aktív tag
válasz
Yutani #101966 üzenetére
Alufóliába csomagolt floppy valóban megoldás volt, de sosem jöttem rá miért, mágnesesen nem árnyékol és mégis segít.
KROK640: HDD-nek viszont ott a fém háza és mégis veszett róla az adat rendesen...
arn: ezért nem szerettem a hosszú VLB-s kártyákat, állandóan elmozdultak az álló gépház mozgatásától, mire rájöttem, hogy fekvő öntöttvas házba kellett volna tenni, addigra már túladtam rajta...
-
arn
félisten
válasz
Yutani #101961 üzenetére
Ha pakolom a gepet, akkor is elfordul, hogy vmi nem erintkezik rendesen, el se indul a gep… foleg a hosszabb, vlbs kartyak hajlamosak ilyesmire, vagy a slotban lotyogo proci. Eleg xaktas dolgokat tudnak muvelni, vagy pl. a vinyok feje is letapadhat. Van egy regi wdm, ha nem kapcsolod be egy ideig, oldalba kell vagni, aztan akkor elindul.
Egy csomo egyedi peldat lehetni mondani, hogy a regi vasak hogy vannak az eppen mukodes hataran
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #101910 üzenetére
Már attól ugrik, hogy ugrani fog. Akinek eddig nem volt, annak nem most kell bevásárolni, és eladni sem most célszerű, mert előreláthatólag nemsokára nagyot emelkedik. Ergo nincs ezen mit figyelni.
Ráadásul az egész egy nagy lufi, mivel nincs mögötte fedezet (pontosabban negaítv fedezet van mögötte, elhasznált energia és számítási kapacitás formájában, miközben azon felül, hogy kereskednek vele se értelme nincs, ilyenformán még egy 5ft-os pénzérme is többre használható).
Vicces, ahogy a tipikus célcsoport ebbe beleugrott az ismerősi körben is, aztán csak áron alul eladott bányász VGA-k, és csendes hümmögések meg ködösítések maradtak. Az egy főre eső Ferrarik száma meg nem nőtt, pedig az elején mindenki erről álmodott. -
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #101455 üzenetére
Na ez az : hogy a helyén kell kezelni.
Egyébként ár/teljesítmény viszonyban az RX500-as széria még mindig veri ami a használt árakat illeti, hiába erősebb a 6000-es széria. A 6700XT mondjuk 12GB RAMmal nem rossz.
Azt nem tudom, hogy van-e benne mesh shader, de az RX5000-es szériában nincs, emiatt már sem ajánlott vétel. -
válasz
Yutani #101378 üzenetére
Általában csak lokál, online off játékmód, néha volt helyi háló UT4 alatt, de viszonylag unalmas, mert a haverokat 20/3-4- re kilőttem hamar. Olyan mint egy sakkparti, ha jóval gyengébb az ellenfél, már általánosban megyei bajnok voltam, a legjobbat gyalogsor feletti királyüldözéssel ütöttem ki, a tanárom nézett mint a vettmalac, nem hitt a szemének.
-
válasz
Yutani #101373 üzenetére
Hűha, a Steam jelszavam sztem el is felejtettem, az FX- en tanyázik valahol, pár akciós, ingyenes van behúzva, meg a fiamtól kaptam valami újabb gamet, majd visszaállítom a jelszót, aztán a hobbigépre is lehúzom a cuccokat.
Unreal Antology az alany, ezt szeretem, mert magyarítva vannak benne a verziók/epizódok. Pld az angol U2- ben sosem értettem mit karattyolnak a szereplő-társak.
U1 ezen már D3D patchel van, de a Win11 kis ablakban részletesen üzent hogy miért vagyok értelmi-fogyatékos. XP alatt szépen indul. UT99 és felette, Win11 alatt is ok. -
Pikari
veterán
válasz
Yutani #101127 üzenetére
Tegyük hozzá, a DDR eleve nagyon lassan terjedt el. Az első DDR-es alaplapok socket A-hoz is általában DDR/SD kombó alaplapok voltak (pl a közismert és szeretett k7s5a).
Ebben én SD ramot használtam, aztán amikor elkezdtem DDR-re cserélni (valamikor 2005-ben) az SD-hez képest a DDR kb 30% gyorsulást hozott játékok alatt.
-
-
-
Czo
addikt
válasz
Yutani #100280 üzenetére
Az ALS100-on nincs OPL, kulso chipet kell raknia a gyartonak. Van aki Yamahat rakott, van aki szilicium szintu klont, es van aki valamit, ami kompatibilis. Az igazan olcsoak, ebbol a korbol kerultek ki.
Szerk: Megneztem a videot, de ha az a kartya szol, ami a kepen van, az nem ALS100.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani #100184 üzenetére
Igazából csak teszteltem, majd gyűjteménybe tettem őket.
Hangjukat nem tudom.
Még a midi se nagyon fontos, mert van sc-55 végülis vagy ott a yamaha/roland hullámtábla.
Csak nem tudom melyik kártya ad jó digi/wss hangot, és vsn bugmentes headerje...
Még a zajmentesség és hangminőség lenne fontos.
Azért sok jàték dis alapú még pl descent/tomb raider.
AWE64 Gold szerintem a legjobb erre, újabb játékoknál nincs már opl igény, csak jó lenne valami más is már.
A miro meg a terratec is felsőpolcos kártyák voltak. -
envagyok
veterán
válasz
Yutani #100181 üzenetére
Azt írják, hogy az ESS-nek fura néha a hangja, csak annyi a kérdés még, hogy azok a korai 3d apikat használó játékok, amiket kipróbálni szeretnék ezen a pc-n, mit használnak.
Nincs tapasztalatom a múltból, még ez a korszak pont kimaradt.
De szerintem itt már az opl3 kimaradt, inkább digi hang (akár a cd-ről) volt a mainstream, talán még ment a general midi, esetleg még a windows sound system.
De mondom tapasztalatom nincs.@arn
Az ASUS P/I-P55T2P4-et a híre miatt gondoltam hogy kipróbálom.
A socket 5 végülis jó ötlet, azt hiszem p120 annak a vége, kb 95 nyarán, de nem tudom, nem-e kevés a fenti linken lévő játékokhoz.
Egyébként socket 5-re melyik a legjobb chipset, arra is van jóhírű lap az ASUS-tól?
Gondolom vslami 430FX
Egy Pentium 100/120 processzornál honnan lehet tudni, hogy s5 vagy s7?
Vagy alapvetően s5 proci, de az s7 lapban is megy?
Nézegetem, hogy az s7 133+-os pentiumok is ugyanannyi fesszel mennek, ua. tulajdonságaik vannak, akkor azok is mehetnek az s5 lspokban?
Egy 120-as pentiumot meddig lehet húzni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Gumi és felni topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest