- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
czundermák #116135 üzenetére
Tudsz mondani olyan gépet amiben 8080 volt? Még az ABC is Z80 alapú
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák #116131 üzenetére
Bármilyen 8080 rendszerben járatható. Lábkompatibilis. Ez egy "buta klón" tehát nem saját fejlesztés, csak lemásolták a tranzisztor rétegeket.
-
válasz
czundermák #116093 üzenetére
-
válasz
czundermák #116093 üzenetére
AM5 igazából nekem is tök felesleges volt, csak azért váltottam mert 20eft ráfizetésből lett meg az előző i9-esről a váltás. (nettóban vehettem)
Amikkel játszom 1080p-1600p 60hz-en azoknál átlag 30-40w körül megy a proci, maguk a játékok ugyan úgy futnak így fps limit miatt mint a régi skylake-x-en csak sokkal kevesebb fogyasztással. Nem éri meg váltani annak aki nem hajhássza az fps-eket, 60 fps-hez elég egy erős videókártya és a proci ésszerű határokon belüll totál mindegy.
9800x3d totál overkill nekem, még ha levenném 20w-ra szerintem úgy is kiszolgálna. -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #115899 üzenetére
Tényleg ritka, ha még a wikipédián sincs fent -
Pikari
veterán
válasz
czundermák #115877 üzenetére
Akkor bios újraírást tudok javasolni én is.
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák #115872 üzenetére
gombelem csere volt?
-
válasz
czundermák #115874 üzenetére
Akkor passz. De sok szerencsét hogy visszahozd az életbe. Jó kis lapnak tűnik.
-
válasz
czundermák #115872 üzenetére
Lehet elkezdte magát újrainicializálni bootkor, épp adatot mozgatott vagy ilyesmi, mikoris nyomtál neki egy power cycle-t?
Én laptoppal jártam így, bár ott más volt a szitu.
BIOS flash után (hardverrel, chip leszedősen), első initkor a BIOS újraírja az EC-t. Közben párszor újraindul.
Ha ezt nem várod ki, ahogy én se vártam, akkor brick.Talán azzal a lappal próbáld meg, hogy más videokártyát és memóriát teszel bele, hátha megint elkezdi összeszedni magát.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
czundermák #115787 üzenetére
esetleg a RAM chipeket ki lehetne cserelni egy ilyenen vmi tuningabb darabokra, amik birjak ~300MHz-t is
-
válasz
czundermák #115787 üzenetére
Ja értem, akkor mégjobb
.
-
válasz
czundermák #115784 üzenetére
Az bizony, jobban tetszik mint az ASUS.
Majd azt is bedobom amit tőled vettem, csak még nem volt időm átvenni.
#115785 DarthSun: Az bizony, nem sűrűn láttam itt HA-n (már amikor néztem), plusz ahogy elnézem eBay-t ott is javarészt ASUS-t, GT-t vagy pedig az AGP-s változatát dobálja be.
Már csak egy pár kéne neki keresni, de szerintem esélytelen, hacsak nem lesz szerencsém.
-
válasz
czundermák #115784 üzenetére
Jó életkép, szép fotók, és a teszt is ott van !
A GeF2GTS ritka, értékes, bár nekem már nem lesz, a Ti4200- al szoktam helyettesíteni. -
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #115733 üzenetére
Igen, arra én is emlékszem, hogy jó cuccok voltak. A 400-asra viszont nem. Mikor '99 májusában nézegettem a listát a 366-os volt a legyorsabb. ugyanis akkor még a legnagyobb MHZ-re mentem, mert azt hittem attól lesz jó a gép. De volt PII 450 is, csak ott a proci maga 98K volt.
De lehet, hogy volt 400-as, csak a boltnak nem volt.
Igen, a korai 366-osok mentek 550-en, de későbbiek is 458-on. Az enyém 458-at tudott biztosan. A mesternél irigykedtem neki 2db volt, és mindkettő 550-en ment dualban. 256MB RAMmal, mikor nekem 32MB volt. Na, az kemény volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #115704 üzenetére
"Minden hónapnak megvolt a maga csúcsa, ha igazán mélyre ásunk. Mégis az esetek java részében az adott foglalatba való legnagyobb CPU-t "
Pontosan. Ha így nézzük akkor valamikor volt csúcs a 366-os Celeron is (pl '99 tavaszán mikor vettem), vagy a 2100+-os Tbred B is.Nekem a csúcs helyett sokkal inkább az adott korszakra átlag ember számára elérhető gép ami érdekes, és szerencsére ezek pont nincsennek túlértékelve
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #115704 üzenetére
Bizony, a fejlődést túl sokan alulértékelik utólag.
-
válasz
czundermák #115672 üzenetére
Nem jó irányból közelítitek meg hogy miért ad fel valaki 1000 Ft-ért valamit
A motiváció a kulcs.
Aki 1000 Ft-ért is csomagol meg felad valamit, annál nem a bevétel adja a motivációt, hanem bármi nem anyagi vonatkozású érzés.
Pl. hogy segítsen a másiknak, hogy megmentsen egy régi hardvert azáltal hogy olyanhoz kerül akinél jó helyen lesz, stb. -
válasz
czundermák #115635 üzenetére
Van is a PH- n vállalkozó, aki modern gépekkel reballozást vállal. Nem olcsó, de pótolhatatlan cuccok esetén megoldás lehet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #115559 üzenetére
Nekem volt szerencsém hozzá
Sőt, kb mindenféléhez, mivel számtech boltban dolgoztunk, és elég sok gépet kellett építeni.
Nekem a 4890-el nagyon jó tapasztalataim voltak, ls amikor 50K-ért kínálták akkor igazi bestbuy lett.
A HD4000-es bőven illik a C2D-hezis, a 6000-es széria viszont már tényleg Phenom II / 1-2nd gen I Intelek ideje. -
Pista0001
addikt
válasz
czundermák #115501 üzenetére
Esetleg kínai univerzális ram hűtőt tehetsz rá, abból van piros.
-
válasz
czundermák #115501 üzenetére
Ajánlok a zöld ram mellé fehér vga-t és akkor nemzeti színű lesz a cucc, holnap pont használhatnád is aktuálisan.
Szerintem akkoriban nem bohóckodtak még ilyennel, úgyhogy szerintem RGB-set se keress
-
válasz
czundermák #115358 üzenetére
Jól megy, megérte a kis pénzt.
-
czundermák
aktív tag
válasz
czundermák #115351 üzenetére
Közben haladtam egy keveset.
Kiderült, hogy egy 7900 GTO az aranyom. 650/660-on jár.Telepítés után kiszereltem, majd fogtam a kártyát megtekertem, feszítettem a nyákot balra jobbra, nyilván nem barbár módon. A hűtést fel lazítottam majd vissza húztam. Jelenleg úgy tűnik minden hiba jelenség megszűnt...
Lefutott a 3DMark05 és a 01 is. Sőt másodjára megpróbáltam a GTX órajelén 650/800-on majd 670/800-on is lefutott mindkét teszt, képhiba nélkül. Feljebb nem próbáltam, nem ez a cél.
A kártya nyilván nem hibátlan, mivel ez messze nem normális eset, hogy kontaktot gyártok azzal, hogy megmozgatom. Ahhoz képest, hogy a hűtése kellett elég jó irányba haladtak a dolgok. -
válasz
Lehetséges hogy kisebb órajelen jó lesz. Valamint játszik még a pasztázás + rear oldalra pad + a borda leszorító erő növelése, ha BGA hiba, akkor jobban hozzápréseli.
-
válasz
Ha van a közeledben szerviz, lehet egy vram reflow elég neki.
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák #115127 üzenetére
Igen, lábkompatibilis, mivel a "buta" klónja neki.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #108554 üzenetére
Az Athlon XP-kkel nem volt nagy szerencséd, ha jól látom egyik sem túl tuningos (de bővebbet csak sorozatszám birtokában tudok mondani)
-
válasz
czundermák #108554 üzenetére
420km egy monitorért ér?
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #108273 üzenetére
Balról a második egy klasszikus FEFO gép.
-
válasz
czundermák #108273 üzenetére
Nálam is felmerült hogy olyanba építem a P4-et, jópár hónapja hirdetett Hardveraprón valaki más is olyan házakat, nagyon szép állapotban.
De aztán teljesült a vágyam és a rácsos Antec (vagy Chieftec?) házba kerülhetett az is. -
válasz
czundermák #107858 üzenetére
Én is úgy detektáltam hogy a 7900- ig nemsok különbség van a kártyák és drivereik között, mindegy hogy Quadro vagy GeForce. A QFX3500- át csak amiatt verte meg az XpertVision 7900GS, mert jóval nagyobb tuningot bír.
-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák #107858 üzenetére
Köszi neked és FoxiestFoxnak is. MasterDeeJay válaszára apellálok én is.
Ez esetben valóban újabb kártyáról lenne szó, GM206 chppel, konkrétan a Quadro M2200M-ről (GTX950 elvileg a GeForce pár). Core i5 4570S mellett használnám Win10-zel biztosan, később talán 11-gyel, meg dual boottal kerülhet mellé Win7 is, ha ez számít. A gép egy HP Prodesk 800 G1 USDT, asztali proci mellé so-dimm memória és MXM3.0A vga tehető, emellett van mini PCI-E 1X (wifinek elsősorban gondolom), MSATA, 1 2,5 hüvelykes HDD/SSD hely és egy slim SATA ODD hely (teli előlapom van, úgyhogy ez nálam nem játszik, caddy-ben lesz második hdd/ssd).
-
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák #107403 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák #107398 üzenetére
Ahogy fentebb írták is, a 133 mhz túl mutat a BX chipet konstrukcióján, és csak egy hack az egész, hogy egyes alaplapkban "működik". Ami újabb chipsetek támogatják is a 133 mhz-et ebből a korszakból (p3) azok is a határon vannak járatva ehhez, és értelme sincs sok.
-
arn
félisten
válasz
czundermák #107398 üzenetére
Viabol esetleg nezz meg egy kesoi egy 694eset (cuvx4), vagy vmi tua ala keszultet. Bar en viat csak akkor hasznalnek, ha kell a rendes support es az isa slot.
-
arn
félisten
válasz
czundermák #107393 üzenetére
Milyen kartyaval nezted? Gf2 tuti jo, az alatt lehetnek gondok.
-
válasz
czundermák #107381 üzenetére
A BF6 nem tud FSB felezést az AGP számára, pont ez volt a BX egyik nagy hátránya. Korabeli tesztekben is ezt emelték ki.
-
válasz
czundermák #107387 üzenetére
BE6- on picit másképp néz ki, de lényegében hasonló.
-
arn
félisten
válasz
czundermák #107381 üzenetére
Bxes lap hogy tud 133as fsb mellett 66os agpt?
-
Czo
addikt
válasz
czundermák #107377 üzenetére
Apollo Pro 133T + P3S 1400 (sima, CL3-as PC133 RAM, 3db 256 MByte-os, zero overclocking):
-
arn
félisten
válasz
-
arn
félisten
válasz
Speciel q3 alatt szinte tizedre ugyanannyit mertem.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Szerintem többféle RAMot kéne benne kipróbálni. Nem biztos, hogy az interleave minden modullal működik. Ez még egy 693A chipset, lehet, hogy válogatósabb, mint a 694-esek.
-
Czo
addikt
válasz
czundermák #107370 üzenetére
Nekem van karnyujtasnyira Apollo Pro 133T alapu gep (1400-es P3) egy EPoX EP-3VSA2 lapban. Mivel es hogyan merted ezeket az ertekeket?
-
arn
félisten
válasz
czundermák #107370 üzenetére
Cuvxel vetettem ossze p3bt, vhol a via volt gyorsabb, vhol a bx - de nem ramtesztet neztem, hanem fps bencheket. Teljesen korrekt es problemamentes volt a lap, rendesen kezelte a 2000es hweket (4x agp, ata66, 133as fsb) - de a bx feelingesebb
A bx szvsz eleve szukebbre szabja a timingokat, hogy csak 100as fsbt tamogat, es az agp is 83on jar 133as proci mellett, a 815 is lassabb.
-
válasz
czundermák #107364 üzenetére
Én is hasonló megítélésben vagyok vele.
A QFX3450 mely tőle jött, a ventit majd sikálgatom, meg megnézem a bordát is, úgyis szétszedem majd ezt is pasztaellenőrzésre.
Működik, teszteltem már vagy kétszer, szépen futottak a 3DMark- ok. -
válasz
czundermák #107361 üzenetére
Igen, sztem róla van szó. Nekem a vásároltat küldte, nem keverte, működik is minden amit küldött, csak a HD6870 hamar 100 fok fölé ment. Szépen megtisztítja, a gyári padokat eltávolítja, pasztát leszedi, nem tesz rá újat, mert minek. És a garanciába beírja hogy a vevői pasztázás csak előzetes engedéllyel, vagy ugrik a garancia.
Nekem nem gond végülis, megcsinálgatom, meg így legalább jó minőségű paszta/pad kerül rá. A 110 fokos HD6870 előtt észre sem vettem, de mondom ennél már megnézem hogy az újrapasztázás segít-e, aztán szép fényes volt a GPU, paszta sehol, sőt a VRM hűtő is hiányzott, azt sünökkel pótoltam. -
Pikari
veterán
válasz
czundermák #107014 üzenetére
Fogadd őszinte részvétemet. Abit, nvidia chipset... nekem ezzel a két dologgal mindig kizárólag baj volt külön-külön is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #107014 üzenetére
Nem piros NF7 ...
na ilyet se láttam már ki tudja mióta, már el is felejtettem, hogy létezett ilyen is -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #104806 üzenetére
X38 és X48 alatt is megoldható az SLI de más programmal, pl. Aopen i975Xa-YDG lapban stabilan megy, más lapban nem teszteltem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #101446 üzenetére
A negatív rekordhoz mindenképpen PCI-os kártya kell, de így is nagyon szép eredmények.
Vogons-on még említenek 1 giga lapot ami talán tud 33MHz-es FSB-t, de nem tudni biztosan.
-
válasz
czundermák #101446 üzenetére
Igen, ha a Car- ra adna 0.1- et, akkor negatív rekord lenne.
-
válasz
czundermák #101443 üzenetére
A CPUSpd programmal a Haswell Xeont 1MHz- re lehet lelassítani
-
válasz
czundermák #101439 üzenetére
A 3DMark01 tesztjeit egyenként is szabályos futtatni. Tehát, kihagyod a CarHighDetail- t, majd a végén csak azt pipálod be, és annyira növeled a proci órajelét hogy éppen adjon rá FPS- t, 0,1 is már elegendő...
-
válasz
Nálam a K5/100 csinálta hogy CarHighDetail alatt nem adott FPS- t, emiatt a végén nincs összesítő pont.
-
Fücsök007
őstag
válasz
50MHz-en bootol egyébként?
-
válasz
czundermák #101436 üzenetére
Szép !
-
Fücsök007
őstag
válasz
-
arn
félisten
válasz
486 nem lenne egyszerubb?
-
válasz
czundermák #101430 üzenetére
Legalább annyira elvetemült projekt, mint az én megalomániás retróm.
, csak én a max kihozhatóra törekszem, Ti pedig lefelé kutattok.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #101430 üzenetére
Szerintem ott már a proci sem engedi, még a korai P1-ek sem mennek 50MHz-es FSB alatt, szóval szerintem hardveres korlát van már. Egyelőre 50-55-60MHz-es lépcsők lesznek érdekesek a skálázódás mérése céljából.
-
arn
félisten
válasz
czundermák #101179 üzenetére
Keress secc1 procikat, amugy miert kell 50ig lemennie? A szuperpipeline miatt ugy sem fog igy viselkedni, mint egy 486 vagy akar egy pentium.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #101179 üzenetére
Processzor részről lehet lineáris a növekedés, viszont a rendszer szempontjából is számít, hogy 50MHz-en megy az AGP port is. Nálam van 1 késői revíziós Asus P2L97-es lap, ez LX-es chipsetes, a BX-ek nem tudnak 66MHz alá menni biosból ahogy néztem, úgy tűnik a chipset nem is engedné. Ennél a lapnál nincs semmilyen FSB/AGP freki osztó, lineárisan skálázódik mindkét irányba.
Kipróbáltam az összes kombinációt, és 50-66-68-75-83MHz-et lehet állítani, és mindegyikkel stabil a 300A-s cerka proci.1 kombinációnál nem indult, ez gyanítom 100MHZ kereken, mivel ugyanennek a lapnak van szerver változata Asus P2L97-S néven, ott már van 100MHz is. TNT2 kártyával néztem egyébként.
-
válasz
czundermák #101152 üzenetére
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #101152 üzenetére
440BX vagy LX chipset egyelőre 3dmark alatt érdekelne, főként skálázódás miatt lenne érdekes mennyire fogja vissza a rendszert, SD ram beállítás pedig a legjobb időzítéssekkel.
A nagyon korai PII-es Pentiumokon nincs még szorzózár, ott szabadon állítható jumperrel a szorzó.
-
válasz
czundermák #101142 üzenetére
Jó cikk, anno olvastam is, hozzászólás is ment. Bár látom hogy 2.1- ig tuningoltad "csak". Powerleap nincs, feelinges a 423 kimaxolására. Én praktikusan előszedek egy nagyobb gépet, ha P4 alapon kell +kakaó.
3DM03-05 elég nagy feladat a 423- nak. 3DM01 alatt már elég jól karcol, 03 alatt meg a nagy P4- el van resultom, bár a kis Presi is megfutná a 10k- t gondolom, de azt is még 01- el mértem.
A 423- as vas, 4x128/800 RD van benne. -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #101142 üzenetére
Nem csinálnál tesztet PII-es Pentium/Celeron procikkal 50MHz-es FSB-n?
Nálam van is lap hozzá, de nincs elég tesztalany hozzá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #101079 üzenetére
Hasonló élmény lehetett mint az I5 12400F, 32GB DDR5 melett a HD6850 1GB. Csak ott még integrált VGA sem volt, úgyhogy nem volt mese...
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák #101079 üzenetére
Nyilván igen, bár a régebbi pci-e VGA-imat általában nem használom a fő gépben üzemszerűen, s a másodban sem.
GTX260 van, de bajba lennék vele, uefi/gpt a W11x64 PRO a fő gépen (mert amikor telepítettem anno, csak az UHD 770 IGP volt a rendszerben, és az biza nem működik legacy/mbr rendszerben), a GTX 260 meg nem UEFI supported VBIOS-os.
Vannak gyenge, de még elég modern VGA-im tartalékba, azok mindegyike túlszárnyalja az UHD770-et, RX550, RX 460, R9 380, GTX 960.
Garázsgépbe meg R5 5600G van, ennek az IGP-je is körökkel veri az UHD770-et.
Az 5600G-vel simán lehet gémelni (SC2, DX9) high seten, az UHD 770 low/mid vegyessel megy értelmezhetően, felbontás mindgyiknél FHD.#101088MasterDeeJay:
Atombiztosra van belőve a cucc, az UHD770 mindig aktív-ra van állítva az UEFI-ben és WIN alatt sincs letiltva, mert ez a biztos, hátha megpukkan a dVGA benne (de remélem nem mostában hal ki belőle a 1070-es). -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #101075 üzenetére
Az a szép ebben a hobbiban, hogy ahány ember, annyi preferencia
Van akinek DOS felett már nem retró, van akinek gtx690 quad sli az..
Van aki kuka mellől felszedett pc szétrobbant kondijait cserélgetni, majd életre kelteni élmény, mások régi álmaikat valósítják meg, vagy megélik ami kimaradt. -
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák #101075 üzenetére
Hát, S3 Unichrome és Intel Atom IGP-ket élmény volt tesztelni 3DMark-al, minden képkockát meg tudtam tüzetesen vizsgálni.
Az Atlon XP 2600+ (VIA880-as lapban) és GF6800LE páros nagyon veretősen ment, nem csak 3DMark-ban, van élménye.
Természetesen, sokkal gyengébb VGA-kkal is megnéztem, nVidia-ból lementem RIVA TNT2-ig, ATI-ból Radeon 7000-ig.
X1950GT már túlzás hozzá, nem beszélve a király HD3850-ről.2 hét használatot i5-13600K esetén UHD770 IGP-vel minek minősítenéd (tesztek és játék is - ez utóbbira természtesen vérszegény, ugyanúgy mint bármely elődje) ?
-
arn
félisten
válasz
czundermák #100883 üzenetére
oh ez patika az en a7n8xemhez kepest
az en kondijaimbol hullik a vatta, hogy kinyilt a teteje.
-
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák #100755 üzenetére
Ja, igen. Hozzám most egy Acorp 5VIA73 került, ami egy Super Socket7 lap MVP4 chipsettel, integrált videóval. Elsőre indult, teszteltem egy kicsit, majd beépítés előtt BIOS elemet cseréltem. Onnantól kezdve többé nem indult el, a tesztkártya is csak 3 csíkot tesz ki. Passz. Sajnálnám, azért nincs ezekből sok.
-
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák #100753 üzenetére
Javításra érdemes lenne. P4T-E kellemes lap, volt nekem is.
Van most valaki, aki foglalkozik alaplap javítással? -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #100751 üzenetére
Standby-ban a déll híd mennyire meleg?
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #99998 üzenetére
Nekem 2009-2010 volt HD3870 Crossfire rendszer, bár igaz egy MSI HD3870X2 képében. Phenom 9500 volt mellette (ami édeskevés volt neki). Egy ASUS M4A785D-M PRO lap volt mellette, amitől viszont alig vártam, hogy megszabaduljak. Ugyanis bármilyen Bios elemet tettem bele azonnal kinyírta, ha áramtalanítottam elfelejtette a Bios beállításokat, ha pedig áram alatt volt, rendszeresen elindult magától a gép.
Eladás után az új tulaj távtartók nélkül csavarozta a gépházba és megsütötte az alját, de egy haverom megcsinálta, és a Phenom 9500 6GB RAMmal és 3+ TB HDDvel még 2020-ban is működött.
A HD3870X2 sorsa még érdekesebb, kétszer is eladtam, és visszakerült hozzám, harmadjára aztán miután eladtam vissza akartam vásárolni, de sajnos már nem volt rá lehetőségem, a kártya előbb a romániai Ploieştibe, majd utána a Belarusz Homel városába került, itt vesztettük nyomátValószínűleg most is ott szolgálhat, ha még megy ...
-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák #99989 üzenetére
Régóta szeretném/szerettem volna kipróbálni az sli-t vagy a crossfire-t, gondoltam én is rá, hogy az fx3450-nel végre megtehetném olcsón.
-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák #99976 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák #99972 üzenetére
Az enyém nem szedtem szét, nem indokolta semmi a megbontását.Variációk Leadtek GF 6800 LE-re, a VGA és a CPU-k minden esetben alapon mentek, semmi OC, kivéve az s754-es Sempron-nál van 2 mérés, hogy mennyit hoz a pici +OC a procin és a ramokon, VGA itt is alapon.
AMD CPU-k:
Intel CPU-k: -
Pista0001
addikt
válasz
czundermák #99972 üzenetére
Az enyémről leesett egy kondi, de sajnos felületszerelt, nem tudom, házi eszközökkel (páka) hogy tudnám visszaforrasztani...
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #99944 üzenetére
Van nálam e8600 procis pcie tesztlap.
Pont van nálam egy ASUS 6800LE, de 6800gt is van elrakva.
Ha kell még mérhetek. -
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák #99965 üzenetére
Az idő nem számít.
Ezek már meglévő mérések, csak otthon vannak letárolva, helyben, nincsenek fent hálón (még).
6800GS/GT-m nincsen sajna, hézagos a paletta nagyon.
A 6800LE-re is véletlenük bukkantam rá, más cuccok vásárlásánál.
Gyönyörű darab, egy Leadtek.
(netes képek). -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák #99961 üzenetére
LX-es lapok Slotket átalakítóval is csak a 66MHz FSB-s Celeronokat kezelik, a későbbi 100Mhz-es változatokat már nem, oda már BX-es lapok kellenek.
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #99959 üzenetére
Gondolom a 8xx chipset előtti időkből a 440 chipsetes s370-esek veszélyesebbek.
-
válasz
czundermák #99946 üzenetére
A 6800GT az sima NV nálam is, a 6800GS(QFX3450), a 7900GS(QFX3500) Quadro, teljesen egyenrangú kártyák amúgy.
-E6600+6800GT - Win98 - XP
-E6600+8600GTS
-E8500+7900GS
-RyZen+6800GS - RyZen 4GHz, RyZen 4.5GHz, Ryzen BIOS default Win98SE.
-RyZen+7900GSszerk : + kis érdekesség, 7900GS+4GHz Phenom-II.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Nálam ugyan van 6800GS, de nincs hozzá ritka AGP-s lap Core 2 támogatással. 3GHz-es NW proci nem hajtja ki. PCI-E pedig csak 7600GS-em van DDR2 rammal, 3dmark2003 alatt 9300 pont körül kap csak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák #99946 üzenetére
-
válasz
A leírt kondíciókkal pont nincs, de van -
-E6600+6800GT
-E6600+8600GTS
-E8500+7900GS
-RyZen+6800GS
-RyZen+7900GS
Ezekről van képlövésem, ha érdekel valamelyik/mindegyik. Az utolsó amúgy Win98 alatt, léghűtéssel a jelenlegi világcsúcs. -
Czo
addikt
válasz
czundermák #99332 üzenetére
Mennyire vanilla a rendszer? Ha van belegyogyitva POSReady-bol update, akkor ott mar joparhoz kell SSE2, de lehet, hogy az utolso, sima updatek is kernek SSE2-t.
-
válasz
Tualatin lábtört Celeron átalakítva Slotket-ben
Ezt részleteznéd? -
Pikari
veterán
válasz
xphez nem kell sse. p1-en is megy. de újratelepítés nélkül nem biztos, hogy menni fog. ugyanis az xp nem teljesen plug and play. esetleg csökkentett módban a processzort kitörölgetve életre kelhet. a régi xps és 9x-es videókártya driverek szitnén nem mindig szoktak rendesen működni, ha régebbi procira downgradelsz, szóval azt is szedd le.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #99289 üzenetére
1300-as Wilamette? Ez volt a legkisebb P4, nem is nagyon találtam értelmét. 1400-ashoz volt szerencsém élőben, hát az sem volt gyors. Szóval amit feltételezel a kérdőrevonásról, az lehet, hogy úgy van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #99124 üzenetére
Jééé, egy V3400TNT, ilyenem nekem is volt
-
válasz
czundermák #98698 üzenetére
Szép kis műemlék kötet
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #98698 üzenetére
Jelentkezem
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák #93626 üzenetére
Sajnos ez így van. Amit mindenki kidobott azzal, hogy úgyse ér már ez soha semmit, azt néha sokkal nehezebb beszerezni, mint a régi csúcscuccokat és középkategóriás termékeket, amiket azért gyakran megőriztek. A retró piac is inkább a régi csúcshardverekre fókuszál.
A pentium4 különösképp ilyen. Megfigyeléseim szerint olyan 2021-ben kezdődött el az, hogy rendesen kutatni kell bizonyos p4-ek iránt, és komoly pénzeket kifizetni, mert egyszerűen mindenki kidobálta őket. Szerencsére engem ez a korszak nem különösebben vonz. Egy P4-et, és 1 db Pentium D procit hagytam meg magamnak, ami a kiváncsiságomat a korszak iránt ki tudja elégíteni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #93301 üzenetére
Ez egyébként CPU függő is, de architechtúrális határnak is lehet hozzá köze, mert a 3000-esnek 533-as FSBvel, már közel 4GHZ lenne az órajele, ami eléggé messze áll a 3000-től, vagy a 3300-tól, ami még teljesen hihető egy 400-as FSB-s NW-tól. A 4GHZ is elérhető, nem kizárt, de az már igen-igen ritka.
(Általában véve az NW-ok, alapórajeltől és szorzótól (is) függően tudtak 2400-3500MHZ-et. Azért a 4GHZ már ennek már bőven felette van, még akkor is, ha késői példány) -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #93305 üzenetére
Örülök hogy bejött a tipp.
A 00 azt jelenti, hogy nem indul el a bios hardver ellenőrzési folyamata, ami hideg procinál általában a proci tápellátását éri, meleg procinál több minden lehet (leesett alkatrész, lekarcolt vezetősáv, bga-s northbridge) de ha működőként tetted el, és nem sérült, a bios chip kontakthibája is benne lehet a pakliban. -
czundermák
aktív tag
válasz
czundermák #93273 üzenetére
Úgy tűnik megidéztem a postást.
Elég gány módon voltak csomagolva, rendes karton doboz, benne puha fólia, majd a procik egy darab szivacsra gumizva, el is görbült a lábuk ott ahol érte a befőttes gumi, na mindegy, úgy néz ki működnek. Bár az Athlont még nem néztem, komolyabb darab hiányzik a sarkából.
A TH7 mizéria megoldódni látszik, minden csatlakozót átmozgattam, a BIOS-t kivettem, kimostam izopropillal, szépen be is kapcsolt ezután. Nyugodt vagyok.
A Northwood sem problémázik, bár furcsa szorzó és órajeleket ír. -
Czo
addikt
válasz
czundermák #93301 üzenetére
Nem a CPU FSB all meg 112-nel, hanem a RAMBUS clockgen adja fel! Azt tudtam anno is, hogy 400-rol, ha visszaveszem 300-ra a RAMBUS orajelet, akkor 533-as FSB CPU eseten lesz 400MHz-n a RAM (ezt irja is a manual, ezert van 133MHz FSB DIP kapcsolo is a lapon). Ezt anno probaltuk. Amit azota neztem, hogy hogyan van bekotve a clockgen a lapon es azt lattam, hogy ugy, hogy "jo legyen". Tehat ha 112MHz fole menne a RAMBUS clock, akkor ha megnezem a clockgen vezerlojeleit, akkor olyan allapotban van a vezerlojele, ami "undefined" az alaplap gyari clockgenjenek manualjaban. Majd megneztem az 533-MHz-s clockgent, es ott specifikacionak megfelelo. Tehat, jott az otlet, hogy szerezni kene 533-as ramot es ki kell cserelni a clockgent. Majd, miutan talaltam megfelelo speckoju clockgent, igy ragugliztam, es akkor jott szembe ez. Ez egy 20 eves cikk, ahol kerek perec le is irjak ezt.
Az en TH7-II-RAID alaplapomon ez az ICS-9212-03-as clockgen van, a Ti 533MHz-s clockgenjenek a tipusa CFCFR83, az idealis upgrade clockgen pedig az ICS-9212-13 tipusu IC. Ezzel lehetne akar 600MHz-s RAMBUS clockot adni, ami mivel minden modul dual channeles, 1200 MHz orajelet ad (a 800-as RAM is dual channel 400, a 600-as pedig dual channel 300). Ebbol az ICS-9212-13-bol pedig, van eBayen bagoert, persze, csak akkor, ha ez igazi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest