- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kalacskepu #120626 üzenetére
++1, ++sok !
Fogadd abszolút dícséretemetMod : én nem tudtam soha ilyen jól kifejezni hogy a miért, mert csak, és ez totális indok. + mert hobbi, ebben miért is keressünk bebetonozást ?, a hobbi azért hobbi, mert az egyénnek örömet okoz...vagy valami ilyesmi, nem vagyok pszihológus, csak tippelgetek.
-
válasz
Kalacskepu #120620 üzenetére
mATX nemtom, csak sima ATX van az ecsetelt paraméterekkel, ami jól harap - Asus P5Q/E8500, de mint már többször említettem, a fiókban van, mivel a KA780G+Phenom-II-X2-565 összesítésben lenyomta.
-
válasz
Kalacskepu #120619 üzenetére
Igen, a retró ködődés a korábban birtokolthoz erős. Az anno 486DX- emet is klónoztam. Bár ma már a RyZen is tudja ugyanazt kompatibilitásban, emiatt régen kapcsoltam be.
-
válasz
Kalacskepu #120615 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120612 üzenetére
biztos foglalkozik vele, mert telefonokban is vannak ekkora kondik. de telefonosra is ráírtam, csak közben elszállt a prohardver...
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #120610 üzenetére
Kellőképpen kretén konfig lesz.
Le kéne tesztelni azonos pci-e vga-val és ddr2-vel is, kíváncsi vagyok, mennyi értelme van a "kimaxolt" agp felállásnak.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120610 üzenetére
nem, kondit nem tudtam venni, meg rájöttem, hogy mikroszkópot is venni kéne, szóval ráírtam egy javítással foglalkozó emberre (dominik műhelye), aki két hét alatt se válaszolt, így gondolom már nem is fog. feltettem a topikban a kérdést, hogy tud -e valaki olyat, aki ekkora kondikat fel tud tenni, de arra se válaszolt senki. úgyhogy abból a kártyából idén már nem hiszem, hogy lesz valami.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120603 üzenetére
3850 lesz?
-
válasz
Kalacskepu #120605 üzenetére
Gyári is elég, csak Intelnek valami jobb megoldást kellett volna választania a stiftes rögzítő helyett.
AM3- on nekem Mugen4 van, rézdróttal biztosítottam, nehogy széttépje a lapot. Az ultragányolásos topikba éppen illik is
.
Ma már 3D nyomtatni is lehet rögzítőelemeket.
-
válasz
Kalacskepu #120603 üzenetére
Alakul
Én egy csavaros rögzítésű Titan hűtőt választottam hozzá. -
válasz
Kalacskepu #120336 üzenetére
Valamivel, de azért W10- el ez is lassúbb, a reakcióidők lassabbak mint erősebb gépen. Fiamnál volt egy darabig földszinti gép szükségmegoldásként, de nemrég vettem neki egy modern RyZenes lapost, az váltotta, ezt meg visszahoztam hozzám.
XP- re jó lesz. -
válasz
Kalacskepu #120333 üzenetére
Visszakerült hozzám a régi laposom, Athlon-II-X2/HD4250/8GB DDR3/240GB SSD/DVDRW. Win10 még éppen eldöcögött rajta lassan. Teszek rá IntegralXP- t és modernizált DOSt, konyhapultra jó lesz retrónak. Az Integralnak hibátlannak kell lenni rajta, az asztali verzióban 780G lap+Phenom-II- vel minden komponenst felismert, stabilan megy.
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120327 üzenetére
A Tiny10-et nem ismeren és nem is áll szándékomban megismerkedni vele
A régi cuccokra 7 Pro megy a mégrégebbiekre meg 7 Starter. nincs azzal sem semmi gond, elvégre 1 gépen kivül semmelyiket sem használom napi szinten
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120323 üzenetére
Inkább 7-est rakj rá, ahogy Pikari is irta. 4 GB ram Win10 alá 22H2-estől nem elég még alapra sem, megpusztitja a lemezt.
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120317 üzenetére
Ha a maga idejében nem foglalkoztál vele, akkor igy utólag tényleg nincs sok értelme, mert a notiknál biza nagyon oda kell figyelni a melegedésre. Egyszer netező gépre akartam átalakitani és szereztem bele Sempron SI42-est, mert ugye az kevésbé melegszik. Igen ám, csakhogy a bios a kevésbé melegedő proci szerint akarta vezérelni a hűtést és kishiján megfőzte nekem a gépet. Ha majd lesz egy másik notim erre a platformra, akkor azért még kipróbálom benne a fiók alján lapuló Turion M520-ast. A neten talált infók szerint van rá 10% esélyem, hogy elindul vele
....de az is lehet, hogy miután elindult vele hazavágja a gépet...
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120311 üzenetére
Azt nem tudom megsaccolni, hogy a Te notidban mekkora a hűtés teljesitménye, mert lehet még bele is férne, de nekem az L300-asban gond nélkül felmegy 62-64 fokra igy is. Előtte viszont volt A300-asom is. Abba a TK57 helyett TL 64-est durrantottam bele. Ha jól emlékszem az csak 58 fokig ment fel, de csinált akkora huzatot, hogy semilyen papir nem maradt meg mellette az asztalon. Játék mellett még tűrhetó volt a zajszint, de filmnézés közben már nem. El is adtam...
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120309 üzenetére
A ZM-ekről abban az időben azt irták, hogy azok nagyobb hűtést igényelnek ami miatt én nem mertem belemenni. Az RM74 volt akkor a legelfogadhatóbb áron, a többi messze nem tudott annyival többet, mint amennyivel többet kértek érte
-
ata99
tag
válasz
Kalacskepu #120306 üzenetére
Mondjuk én nem értek hozzá, csak a hozzáértőket szoktam bosszantani, de mivel nekem még a mai napig meg van az L300-as, tapasztalatból annyit tudok irni, hogy nálam hatalmasat dobott a rendszeren, amikor lecseréltem a procit Turion RM74-esre, a ramokat CL 4-es HypeX-re a hdd-t meg SSD-re. A sima Win7 fölé meg magától felrakott mindent a Tempro, de van olyan érzésem, hogy az a support már nem műxik. Akik meg értenek hozzá, azok meg majd kiegészitik...
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120306 üzenetére
nem véletlenül halt ki az sli és a crossfire.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120304 üzenetére
Egyébként nem is nagyon van értelme, ezek a kártyák már inkább win7 64 bit alatt érzik jól magukat.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120301 üzenetére
hoppsz:
1. ATI Hybrid CrossFireX™ Technology is only supported with Windows Vista® operating system, and is not available with Windows® XP operating system. -
válasz
Kalacskepu #120292 üzenetére
Inkább mondjuk azt, hogy mindenki saját felelősségre használja.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120293 üzenetére
A kártyád device idjét nézd meg pontosan. Az alapján egyszerűbb lesz keresni.
-
válasz
Kalacskepu #120268 üzenetére
Én ezt az Integralt nem ajánlom. Egyszer csak magán a telepítő ISO-n végigfuttattam egy víruskeresőt és két különböző elemre is felhívta a figyelmemet a kereső, ráadásul egy csomó "homemade" patch-csel van telepakolgatva. Netre véletlenül se menj ki vele. Meg hát vannak ilyen videók is, amik a benne lévő backdoor-okra hívják fel a figyelmet:
https://www.youtube.com/watch?v=fReKyXEiwJo&themeRefresh=1Szóval szerintem az ilyen mókolt Vindózokat el kéne felejtenie az emberiségnek. Biztonságosabb, ha a gyári Windows XP-hez keresel gyári updateket és drivereket.
-
válasz
Kalacskepu #120268 üzenetére
Ok. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a tuti.
Nálam az Integral Zen2- re is kulcsrakészen települt, csakis a saját, különlegesen specifikus programokat kellett feltelepítenem utólag. Az alap a helyén volt, minden adta magát, nem kellett aberrálnom az olyan üzenetekre, hogy ennek vagy annak még erre van szüksége, letöltsem ? (stock esetén letölti, vagy nem, mert rendszerint a netre sem tud csatlakozni), Integralban a modern hálókártya is műkszik XP alatt, valamint a modern WiFi csatolók is, úgyhogy gyak semmit nem is kell kattintgatni, azonnal fent van a neten vagy a helyi hálózaton. A modern Panda Dome meg benne a csomagban, bármiféle fenyegetést brutál módon közömbösít...
-
válasz
Kalacskepu #120266 üzenetére
Milyen XP- t telepítettél ? Az Integralt ?, az tuti felpakolja. A linkelt SDI egy régebbi full kiadás(saját felhőből), de nem gond. mert kinéz a netre is(feltéve ha egy rendes Integral van telepítve, kontrollált net kapcsolattal, ilyen szinten a stock ISOkat el kell felejteni, csak orbitális xopás van vele, nincs fent pld még a valami izé net-keretrendszer sem, ami gyakran kell, meg sokminden más sem), rákeres, megtalálja ha bármi nyoma van a neten(lehet hogy még a darkneten is
, nemtom), és szépen telepíti, szenzációs release - fenntartás bárki szempontjából esetleg - AvastPro nemtalál benne huncut kódot, sztem biztonságos.
-
válasz
Kalacskepu #120263 üzenetére
Az általam linkelt a joker. Pld SDI a retró S3- tól GTX980Ti- ig telepít mindent XP alá, és nemcsak a drivert, hanem minden kártyához a kezelőközpontot is.
-
válasz
Kalacskepu #120253 üzenetére
Igen, a Win Integral automatikusan felpakolja, valamint a letölthető csomagban külön is benne van. A nagy SDI csomagban is benne van, automatikusan felismeri, telepíti.
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #120259 üzenetére
Amúgy Catalystoknál minsig kiemelik, hogy laptophoz a laptop gyártója kell adja a drivert, az univerzális nem feltétlenül jó. Szóval a Toshiba archivumában kéne még keresgélni
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #120259 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #120255 üzenetére
Laptop fronton nem tudom, egyáltalán mennie kellene-e. Desktopon egyszer próbáltam beizzítani 780G-vel és HD2400proval, nem sikerült.
-
válasz
2008 januári kiadású.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/mobility-radeon-hd-3470.c1401Valami 2009 vagy 2010 körüli Catalyst már jó lehetne hozzá szerintem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Archive.org-on próbálj keresni alaplap driver lemezt (780G a HD3200-hoz) vagy laptop driver lemezt (a mobil 3450-hez). Guglizd ki, miket szereltek velük
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #120015 üzenetére
Lassan már részesedést adhatna nekem.
Több helyre is linkeltem 4 emberről tudom, hogy mára az összes videóját megnézte
és elég sokan írták, hogy több másik videóját is.
A retro ágat akarják megcélozni, mint kihasználatlan piaci rést, csak hát a szakértelem nem túl vaskos.
Lehet, hogy barátnőmet megkéne kérjem, hogy csináljunk mi is hasonlót, persze kevesebb ruhával. Csak azt nem tudom, hogyha kifogyik az Athlon XP-s és C2D-s meg 4th gen-es tartalom (ezutóbbi már nem is nagyon retro még), akkor mi lesz ?
-
válasz
Kalacskepu #118825 üzenetére
Ha gyűjtenék ilyesmit, már csak a gimmickért is megvenném, még csak hasonlót se láttam sosem.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118709 üzenetére
A pcie csatlakozó tiszta szutyok az alsón, egy pucolást megér.
Meg a tápcsatit is kontaktsprézd meg
Érdemes rámérni gpu, ram feszültségekre, a vga-kra is vonatkozik, ami a lapokra, hogy a kondik halódnak, nem ksp a ram, a gpu elég kakaót.
Persze a gyűjtők is bekaphatnak időnként olyan kártyát, ami meghal.
Meg persze senki se látja, hogy hogyan telt a kártyák elmúlt 15-20 éve.. -
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118703 üzenetére
Azért írtam, hogy az olcsójános emberkék buherálnak.
Szar a kártya, megsütögeti, egy kis ideig megy, aztán kapufa.
Ezek 90%-a pont ezt produkálja.
Ezért kell állapotot venni, nem típust.
Persze garancia arra sincsen, de egy keveset, porszűrt házban használt gyakran tisztított vga sokkal jobban bírja, mint egy ridegtartott.
A kis pécsi barátunk is nagy művelője ezeknek a "praktikáknak", sőt itt ha-n is tucatnyi ember tiltólistás nálam hasonlóak miatt.
Sajnos ez a magyar rögvalóság, spórolnak tápon, házon, mindenen, bőven nyüstölik, mikor már rég nem kellene. -
válasz
Kalacskepu #118662 üzenetére
Hűű ez olyan, mint Amiga manus volt. Mostanában nem látom már feltűnni, de az is félig hentes, félig meg kókler volt.
-
válasz
Kalacskepu #118664 üzenetére
Én 1 évvel idősebb vagyok nála, de még a kis TDP cuccokra is teszek pasztát, meg általában is haladok a korral. Amúgy sokkal idősebbek is szinkronizálják a fejlődést, tehát ez nem képezhet akadályt.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118664 üzenetére
Nem ezt hívják fafejnek?
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118660 üzenetére
Én egyszer felhívtam telefonon, és próbáltam meggyőzni, hogy ez így nem jó, de tudományosan megmagyarázta, hogy ennek így kell lennie
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118658 üzenetére
Nem, de azóta olvasom a horrortörténeteket róla.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118651 üzenetére
Kb 10 éve panaszkodnak rá, hogy paszta/gap padek nélkül küldi a videókártyákat. Érdekes, hogy azóta sem nézett jobban utána a dolgoknak, és még mindig úgy gondolja, hogy így megfelelő a kártya.
-
Szipi
aktív tag
válasz
Igen, ő az. A második profilja nem jutott eszembe, pedig vettem már attól is. Ha jól rémlik egy email címről írt akármelyiktől vettem.
Egyébként én is tudtam mire számítsak a második kártya után és sokszor jó áron volt. Vettem vagy 7-8 kártyát a vége fele voltak problémásak. -
FF23
senior tag
válasz
Köszönöm
-
Szipi
aktív tag
válasz
Kalacskepu #118648 üzenetére
A 8800GTS után volt még egy Radeon HD2600 is ami döglött volt. 5 Gépben is próbáltam, egyik sem postolt vele.
FF23: Ment privát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118641 üzenetére
Ez így igaz.
Nekem szerencsém volt, mert Debrecenben egy belvárosi pörgős számtech boltban azért találkoztunk ezzel-azzal, még ha amúgy ritkának is számított. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118626 üzenetére
Elhiszem, hogy volt, csak én - ahogy emlékszem - az életben nem találkoztam vele, pedig akkoriban Debrecenben egy számtech boltban dolgoztam mikor ezek mentek. Viszont : HD4850-ből 512-es és 1024-es is volt, még nekem is. HD4890-ből 1GB-osom volt, a 2-es eléggé drága volt. (Az 1GB-os volt 49 ezer erre emlékszem a 2-es jóval drágább volt)
A HD4850 még elment 512MB-al, de a HD4870-nek ahol megizzadt oda már kellett az 1GB nagyon. A HD4890-nél a 2GB meg valami csúcs flagship kivitel a HD4000-es széria egyértelmű teteje. -
ityam
őstag
válasz
Kalacskepu #118630 üzenetére
Palittól rémlik pár special, de gddr5 ös 4850 az nem volt nálam ismert.
Nekem annyi emlékem van a palitról hogy az a gainward, csak olcsóbban. -
Fücsök007
őstag
válasz
Kalacskepu #118626 üzenetére
Viszont 4850-es kártyákból volt sok GDDR3 és GDDR4 ramos változatból is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118618 üzenetére
4870-ről amúgyis tudom, hogy forró fejű... De nem emlékszem rá, hogy valaha is láttam volna belőle 512MB-osat
A Shappire 2GB-osat azt ismerem, ők a 4890-ből is csináltak 2GB-os verziótha anno azt fogom, akkor valószínűleg a GTX950 2GB kimaradt volna, és gondolom, hogy olyan 1050Ti 4GB, vagy 1660 3GB lett volna a következő lépcső. Bár az akkori anyagi helyzetemet figyelembe véve valószínűbb csak, hogy ezek is simán kimaradtak volna, és 2018 fele jött volna egy 4-8GB-os RX470/480/570/580. Rosszabb esetben HD4890 2GB-ról váltottam volna RTX3060-ra 2023 elején
Az már azért púpos kis ugrás lett volna
#118619 DarthSun : Úgy, úgy, de csak mert kedvezményt is adok
-
válasz
Kalacskepu #118621 üzenetére
1 ventis bloweres ?, az még fokozottabban pusztulós.
-
válasz
Kalacskepu #118618 üzenetére
Vegyél 3 ventis 6870- et, frissen pasztázva/padozva jó a hőfoka, cserébe feelinges a kinézete is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118608 üzenetére
Lehet, hogy te nem húztad, de mások igen
"Pedig adnám ha hó lenne" -- hát meg se haragudj, de amilyen májusunk van, én már nem csodálkoznék rajta. Múlt szombaton (május 24-én ) még a téli kabátomban mentem el estére otthonról, és éjfél körül hazafelé éreztem is, hogy ez egy jó döntés volt
HD4870-ből szerintem csak 1GB-os változat létezett, de sajna hullós. Vegyél arra a korszakra HD4890-et, egy minden tekintetben jobb VGA : alapos refresh, gyorsabb, halkabb, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, és kevésbé döglik. Van a 4890-ben Powerpaly így az asztalon már nem hajtja full tempoval a GPU-t, sőt csak akkor hajtja úgy, ha indokolt.
Kb olyan mint az RX580 és az RX590 közötti különbség, csak talán még élesebben. -
válasz
Kalacskepu #118612 üzenetére
Ugyanúgy kockás / csíkos képet ad, mint az egyik 4850.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118608 üzenetére
Gigabyte 9600gt zslman ed. van most fent 3db itt aprón gombokért.
Ritka együttállás@Kalacskepu
Letisztítod a pcie csatit, kontaktsprével a tápcsatit, dvi csatit, illetve alaposan átnézed, hátha leverődött egy alkatrész róla, amit pótolsz.
Kb ennyi a mozgástér. -
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #118602 üzenetére
Ez valami A09 típusú ház, nem? Egyszer régen megtaláltam egy másik változatát, amibe dupla LP kártyát lehet tenni. A táp talán keresztben volt elöl, az alaplap előtt abban, talán nem volt helye, és valami pico táppal lehetett megoldani.
-
válasz
Kalacskepu #118603 üzenetére
Nálam is van 2 kártya, ami driver nélkül megy, driverrel pedig rosál. gondolom már nem minden ball érintkezik a GPU- n
.
-
KROK640
nagyúr
válasz
ÓÓÓ
De én tudom, hogy mi a baja :
Biztos szar
-
válasz
Sajnos ezekre a félretró kártyákra nem jellemző az örökélet+1 nap.
A HD6870- eseim még bírják, pedig paszta/pad nélkül lettek kipróbálva, sőt az XFX- ről a VRM hűtőborda is hiányzott. Renováltam mindegyiket, még működnek... -
Fücsök007
őstag
válasz
Kalacskepu #118600 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb erre Gigabyte RX 560 4GB kártya (1 nagy ventivel) ami olcsó és halk, továbbá régi játékokhoz bőven elég.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118540 üzenetére
Hűű, de elvetemült
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu #118467 üzenetére
Kisebb, gyorsabb. Újat én sem vennék, elkezdtem gyűjtögetni az ilyen régebbi lerúgott példányokat, egy évben párszor elővenni bőven megfelel. Az előbb vettem egy 240GB-os hibátlant, de alacsony kondícióval. Egy hdd-t megint kiváltok vele.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118469 üzenetére
van egy vinyóm hozzá, csak nem fér bele, mert túl vastag. ebbe meg már a vékonyabb form factor kell.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118467 üzenetére
A hdd része a retró élménynek. De a 486os laptopomba valószínűleg kénytelen leszek vinyó helyett valami sd kártyát tenni, mert egyszerűen nem találok vinyót hozzá.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118411 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118411 üzenetére
Valószínűleg a maga idejükben is drágák voltak, és ezért ritkák. Ezért nincs eladó / drágán
A két CPU-s felállásnak az is előnye, hogy vehet az ember kevés magos de magas órajeles példányokat, mert úgyis két CPUja vanJah, úgy könnyű, én emlékezetből mondtam a cuccokat
Előbb-utóbb úgyis csapágyas lesz az a villanyóra
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118403 üzenetére
Tényleg, a Far cry2 is(?) meg a Racedriver Grid, ezeket játszottam a HD3870X2-vel is, bár a Fracry 2-nél már nem emlékszem, hogy vitte-e a dual GPU-t, de ezekszerint igen ...
Hobbi gépnél nem számít a fogyasztás
(szólalt meg az I7 6900K tulaj
)
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118399 üzenetére
Látom lefelé upgradeltél. Érdekes egy mánia
Azt hittem nagy naívan, hogy 6 magosokat akarsz belebikázni. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118399 üzenetére
Nyilván korabeli és SLI barát játékokkal érdemes tesztelni, a DiRT Rally pl nagyon szépen támogatja és skálázódik vele. De támogatja pl a Farcry 3 is, meg a Grid 2, meg az Infra.
Bizony, még ma is használható platform, ez a CPU mint írtam kb egyenértékű egy 10400F-el (csak sokkal nagyobb fogyasztással). Nem, lapom jelenleg nincs hozzá, csak a CPU. X99 platform viszont régóta dilemma nálam is, idén nem valószínű, de jövőre épülhet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118397 üzenetére
Gratula!
2C2T opteronból kettő, és mindkettő 3GHZ-en A64-kedik, nem lehetett ez gyenge gép a maga idejében, pláne SLI FX3700 VGA-kkal.
Ehhez képest nekem az Agena Phenom is csak 2200MHZ volt később.De ha már CPU, akkor flexelek én is, nekem meg péntek óta van egy ilyenem : I7 6900K 8C16T, 3200/3700MHZ, 20MB cache. Fél retro, de korabeli csúcs, és éke a gyűjteményemnek
-
válasz
Kalacskepu #118330 üzenetére
Megjöttek a processzorok is, szerencsére működnek is a lapban.
Végére csak összeáll a masina.
Memóriából kéne vadásznom 6400P-s modulokat (lehetőleg 4x1GB-ot) de szerintem eBay nélkül ez is esélytelen lesz. Na meg persze a ház, azon még nem igen gondolkodtam illetve egyenlőre elképzelésem sincs.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118378 üzenetére
Van az alaplapon kivezetés az előlapi hanghoz. De én sound blaster live kártyát használtam benne általában.
-
válasz
Kalacskepu #118348 üzenetére
XP-n nem tudtam életre kelteni ugyan úgy Code 12, Vista-n viszont ugyan úgy működik a cucc mint 7-en (nem meglepő), szóval marad ez a rendszer.
Most a hanggal vagyok elfoglalva, az alaplapon Realtek ALC888 chip van, amit a rendszer lát is és a driver is felmegy viszont a csatlakozók ugye hiányoznak. Van ennek a lapnak egy másik változata (K9ND Speedster-CA6, MS-9652), azon ez megtalálható. Elvileg csak vissza kéne forrasztani, csak az a baj hogy nem rendelkezem ilyennel (és rossz alaplapom sincs, amin ilyen lenne
), meg hát nem tudom mennyire érné meg kísérletezni vele, szóval lehet maradnék inkább valami hangkártyánál. Valami javaslatok esetleg ?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118348 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor azt a rendszert használod, amelyiket a lehető legjobbnak gondolsz.
A Vistáról sok rossz tapasztalat van, de 2006-2009 közé igen, korhű. (egyetlen egyszer kellett Vistát felrakjak ügyfélnek, még 2007-ben. Utána gyakran azzal raktam fel XP-t, hogy : "ha én most felraknám neked a Vistát azt hinnéd, hogy haragszok rád")
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118337 üzenetére
A Vista a maga idejében kinézetre nagyon nagyot ütött, de a Win 7 ezt még tovább finomította.
Viszont a Vistával az a baj, hogy alig van/volt támogatottsága, gyakorlatilag sokkal jobban jársz még akár egy Win XP / 7 dual boottal is mint a Vistával. Ráadásul a Win 7 kb mindenben jobb is mint a Vista.
Ha XPvel nem tudod megoldani az SLI-t szerintem VIstával sem fogod tudni, Win7-en meg látod, megy mókolás nélkül. -
válasz
Kalacskepu #118337 üzenetére
Vista teljesen jó addig a pontig, amíg nem szeretnél szignózatlan drivereket, vagy ilyeneket igénylő overclockot
Akkor pokoli irritáló rendszer.
A Win 7 lehet uncsi, de király. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118330 üzenetére
A helyedben akkor használnám Win7-el, az úgyis egy sokkal élhetőbb rendszer mint az XP vagy a Vista
-
válasz
Kalacskepu #118178 üzenetére
Végül ma néztem rá a cuccra, XP alatt még ezek a patchek sem segítettek (be sem bootolt az XP), 7 alatt viszont módosítás nélkül megjelenik és be is lehet kapcsolni az SLI-t. Ezért volt fura a dolog számomra, mind az alaplap illetve a kártyák is támogatják. Legfrissebb driverrel még nem néztem meg, de szerintem azzal is menni fog.
XP-t mindenképp b*sztatom még, én legszívesebben azt raknék rá (eredeti terv XP + Vista dual boot volt). Procik sajna még nem érkeztek meg bele. -
válasz
Kalacskepu #118168 üzenetére
Néztem én is ezt a modellt, de nálam kiesik, nincs Win98 drivere, viszont a 8- as széria helyettesítésére valszeg a legjobb.
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu #118172 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt: slipatch_v1.5_beta.exe
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu #118170 üzenetére
Itt a végén a tag talált megoldást, de a hülyéje nem írta oda, hogy mi az [link]
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #118168 üzenetére
gondolom ez 8800gt alapú quadro akar lenni, annak 56/112 a helyes
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118120 üzenetére
Elképzelhető, mondjuk én egy P45/P45 lapba már mindenképp C2D-t képzelnék el, minimum az első E6300/6400-at. Sőt a P45-be már inkább a későbbi E7000-eseket meg ilyeneket. És persze akár C2Q-t is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #118081 üzenetére
Pentium D925 4089MHZ-en?
Na ez viszont bitang
-
válasz
Kalacskepu #117871 üzenetére
Mások az igények ugye, én csak egy értelmetlen (mások számára biztos az) konfigurációt akarok létrehozni egy értelmetlen platformból, ha fogalmazhatunk így.
-ez nekem, mint madness becsípődésesnek, óda füleimnekMondjuk az FX 3700 : teljesen jó(XP alatt), csak nálam mint említettem, a flexelős nagyképű konfigokban nem fut Win98 alatt, ez a kedvenc retró rendszerem, így sajnos nekem ez egy amolyan köztes használhatatlan kártya, felette van pár, azok amiatt indokoltak mert XP alatt ledarálják a QFX3700- át.
télen meg fűteni vele : vicc, de télen sem fűtök, kettő gép elegendő a 18 fokhoz, ha kint mínuszok vannak, akkor is, meg amúgyis északi skandináv vagyok...hidegkedvelő. 50cm téglafal+10centis szigetelés a házon.nem szórakoztál ceruza moddal : nem, ilyennek sohasem nem is néztem utána hogy egyáltalán hogyan kell, amit gyárilag engedett tépni, annak néha megnéztem a végét(nem mindíg), aztán ennyi volt nálam a húzás.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117871 üzenetére
A gt a legkevésbé haldoklós a 8800 közül, de ott is 50% körüli a defekt arány.
-
válasz
Kalacskepu #117859 üzenetére
Single slot Sapphire húzva is ok, legalábbis mikor utoljára flexeltem vele, azóta fiókban, ám ki tudja, lehet hogy már állásában megpusztult
.
-
válasz
Kalacskepu #117856 üzenetére
Megjelenési év : nem számít, csak a birtokba vehető retró funkciók, ez teljesen mindegy hogy melyik év, milyen kártya, a működés a lényeg. Pld még a GTX1060 is jó DOS alatt, a 84- es XT- hez készült SpaceCommander gameval, CGA módban(2 madness driver azért kell). Sebesség a PSP- ben, akkoriban eme profi programozó már #longintban tárolta a detectet, hihetetlen, de előre érezte a szupergyors gépeket, emiatt XT- n és R3800X- en is rendesen fut
.
Mondom ismét : GeF8 szériával ne kísérletezz, a 4. széria is még pusztulós, az 560Ti már stabil(kettő is van).
Teljesen mindegy mit építesz - a funkcionalitás, használhatóság a lényeg.FX 3700 : nekem pont kiesik, nem megy Win98 alatt, XP alatt meg állva hagyják a fentebb általam megjelölt kártyák, így ki van ütve, történelmileg és retrópont találat alapján sincs jelentősége - legalábbis az én univerzumomban.
-
laskr99
addikt
válasz
Kalacskepu #117859 üzenetére
Nem tervezem, max a proccost
-
user12
őstag
válasz
Kalacskepu #117841 üzenetére
Milyen Quadro?
-
válasz
Kalacskepu #117839 üzenetére
HD6870/7950, vagy GTX560Ti/770 inkább, ugyanazt tudják csak sokkal nagyobb teljesítménnyel, és olcsóbban megkapod, valamint stabilak, nálam pld a kettő 6870, Imi bácsitól paszta/pad nélkül kibírta az 1 hét gart, utána renováltam.
Persze ha ragaszkodsz az itt gyakran taglalt dogmatikus naptárazáshoz, akkor vegyél a 8xxx pusztuló szériából, kb 10- et, mire 1 jó lesz.... -
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117839 üzenetére
Kérj rá 1 hét garit.
Ha bírja, bőven jó befektetés -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117762 üzenetére
Mert nem tud dx10-et, és a 3 héttel később megjelent 8800 sorozat játéktól függően 2x-15x gyorsabb,
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #117755 üzenetére
Opteron mellé Quadro illik.
Mondom ezt úgy, hogy 4 gépemben van Xeon, 3 mellett van dvga, mindhárom sima konzumer kártya...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117755 üzenetére
Akkor már legyen szépen egyenletesen AMD az a gép, kezdhetsz bele két HD3870X2-vel
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117727 üzenetére
Akkor ez egy igazi téli project
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117745 üzenetére
Mert az x1950pro később jött ki.
Azok már 80nm-es chippel szereltek, nem 90.
Ph 2006 decemberben tesztelte.
Az x1950xtx 2006 augusztus, az x1900xtx 2006 eleje, x1800xt 2005 végePentium D960 alá a 975x a legjobb választás pl ASUS P5W DH deluxe
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117742 üzenetére
Az x1900xt, és x1950xtx mellé sikerült beszerezni egy x1800 crossfire master kártyát. Nekem nagy kedvencem a korai 775-ös Pentium 4 és Pentium D korszak SLi-vel és Crossfire-el. (A Socket 939, AM2 is természetesen
)
Elővettem pár ritkább holmim, hogy elszórakozzak vele.
Már csak az X800 és X850 master kártyák hiányoznak, bár azok mind egyszerre jöttek ki az x1800-al.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #117742 üzenetére
Bios függő szerintem.
Nagy részüket lehet, de aminek a csatlakozója le van ragasztva szöveges matricával, azokat nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest