- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Askformore
senior tag
válasz
RPka91 #71580 üzenetére
Kb 70%-on megy így 4,3-on, viszont nagyobb mapokon (conquest főleg, többi módban nincs baj) leesik az fps többször 48-ig (vsync 60fps-sel játszok), és ez nagyon zavaró. Szóval egy ilyen menet után megnyitottam az afterburnert, és megnézve a grafikonokat látszott, hogy két mag is volt, hogy 100-on ment néha-néha..és olyankor az fps grafikon bizony picit recés is lett.. ebből gondolom, hogy az okozza a fps dropokat, hogy néha maxon megy egy-két mag.
Próbáltam 1920x1080-ban, 2560x1440-ben, de mindenhogy előfordulnak ezek a dropok. Illetve a múltkor próbáltam egy HTC vive-ot a gépemen, és ahol nagy nyílt terepre tévedtem, ott voltak problémák... haver gépében is kipróbálom a kártyámat, hogy az-e a gyenge, vagy azt a dropot is a proci okozza.
Amúgy meg biztos, hogy a maghő rendben van így 4,3-on, kompakt vízzel hűtve, max 1,308v-ot kap..szóval nem létezik, hogy hőmérséklet gond legyen.
Nektek conquestben tükör sima a gém?
-
Omli85
őstag
válasz
RPka91 #71498 üzenetére
80 fok az tényleg sok. Próbáld meg, hogy elkezdesz egy egy lépcsővel visszamenni feszültségben addig amíg stabil. Türelem játék de egyszer kell kitotózni
.
Amennyiben maga a pasztázás jó s a hűtő is rendesen van a kockán akkor túl sokat nem fog változtatni a paszta mondjuk én special MX-4-et használok nekem bevált drágább pasztákat én túlárazottnak tartom.
MX-2 is jó mondjuk ebből a szempontból ha nicns MX-4. -
Omli85
őstag
válasz
RPka91 #71496 üzenetére
Amúgy Aida stresszteszt hőtermelésben kb annyira izzasztja meg a procit mint nagy átlagban a játékok szóval viszonyításnak az is jó mennyit bír a hűtő.
Stabilitásra én special IBT-t használok ott a 10 kör alatt ha 70 fok környékén vagy alatta marad a kupak az vállalható OC opció kb 0-24/7-remert annyira kb semmi nem fogja megizzasztani a kockát mindennapos használat mellett.
Akkor neked 4GHz környékére elégnek kéne lenni 1.3v környékének vagy kicsivel alatta ott valószínű nem fűtene annyira.
-
-
Omli85
őstag
válasz
RPka91 #71489 üzenetére
Amennyiben minden totál gyári alap beállítás, akkor javasolnék biosban egy két finomítást:
Turbo off
APM off
manuálisan állítsd az órajelet 4GHz-re és teszteld le ismét.
Többnyire minden gond nélkül alap feszültségen elszoktak menni ezek a procik 4GHz-n a gyári turbo esetén viszont igencsak túlfeszeli adott órajelehez a procit aminek okán elkezd fűteni mintha muszáj lenne.A fentebb leírtak természetesen csak saját felelősségre.. kockázatok és mellékhatások elkerülése végett kérem olvassa el az összefoglalót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest