- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebe159
aktív tag
válasz
Leon77 #72258 üzenetére
Szerintem ez emberfüggő, hogy valakinek kell-e így vagy nem. Én így talán jobban rámennék, ha tudom, hogy jó kocka. De lehet, hogy másnak meg az jut eszébe, hogy "úristen ez 0/24-ben majdnem 5 ghz-en járatta..."
Ha darabokban adod el, talán többet tudsz kapni értük, és talán többen bogarásszák a különböző hardverkategóriákat, mint a konfigokat. Még azt írhatod a hirdetésbe is, ha egyben viszik, akkor olcsóbban adod.
Én úgy csinálnám, hogy beírom, hogy mit tudott, darabokban a megfelelő kategóriákba raknám fel, a hirdetésekbe linkelném a többi alkatrészt, és olcsóbban adnám egyben. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Leon77 #71989 üzenetére
+1
Napokat! Rég nem jártam erre. Erre megint "hencsó aranyköpései" fogadnak. Megmondom az őszintét, hogy pont az ilyen emberek miatt nincs már kedvem még egy betűt sem ideírni.
Amúgy igen az a kép már kb 30x volt a topicban, de egy 10 körös IBT még 1x sem. Tudjuk Hencsó, Te vagy az isten, taníts minket!
-
Exelsior
őstag
válasz
Leon77 #71156 üzenetére
Van mellette. A házban van légmozgás. A hőfokok nem indokolják hogy túl melegedne. Habár Stabilitást lehet veszít ez miatt. Nekem maga a Proci kezdett el melegedni. Ennek a játékhűtésnek ahogy itt szoktátok nevezni jönnek ki a határai. Ettől függetlenül jól bírja ennyiért.
-
Exelsior
őstag
válasz
Leon77 #71154 üzenetére
4.6 fölé még nem tudtam menni. Adtam kis NB feszt de egyből hibát dobott az IBT. Hát igen. Sokat kell vele próbálkozni.
Most vissza vettem a feszt és a a CPU load line calibration-t mert nagyon elkezdett melegedni a kocka és megálltam 4.5ghz-nél. Most a hőfok is csökkent és nem dob hibát az IBT.
Végülés kezdésnek jó alap.
jó kis lap. VRM alig melegszik.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Leon77 #70892 üzenetére
Közel azonos beállításaink vannak, mondjuk nálam még a C6 bevan lőve biosban.
Néztem hogy olyan 94-es Gflpos-ok jöttek össze 4,9en neked, nálam 4,7en 93Gflops.. de azért +200Mhz től nem kéne kicsit megugrania? Probáltad ezt a frekit kicsit több fesszel, akkor is ennyi?
Viszont R15be már kereken egy 20-ast versz rám szóval van teljesítmény különbség az tuti, és tény hogy neked ehhez jóval kevesebb fesz kellNa mindegy gratula hozzá
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #70526 üzenetére
Nem kell elhinni, amit SW-vel mér... Nekem is marhaságot ít pl. 3,3 V-re és 5-re is. Tápteszter, azzal lehet mérni. De a szabványt is nézd meg, azon belül van még sztem. Másrészt ezek a mai tápáramkörök jól bírják ezt, pl. van paneltáp ami 12-24 V közötti bemenetet kaphat. Tápos topikban a szakik megmondják mi legyen.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Leon77 #70524 üzenetére
Nálam is elég bőre hagyja a 12v -ot a Hwmonitor szerint. Nálam terhelésre egyből leugrik 11,8 ra. Mondjuk e alá nem megy. Ha meg nincs nagyon nyúzva akkor 11,9-12,05. Én nem vettem észre amúgy semmi negatívumot, hogy lenne emiatt. Egy időben engem is zavart de más fórumokon (külföldieken is) azt írják, hogy 11,6 és 12,3 között igazából nem gáz a dolog.
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #70470 üzenetére
Köszi!
Csatlakozom az előttem szólókhoz... kib*ott szerencsés vagy
Voltak már hasonló kockák itt. Ez (is) lehetett a baja az FX-nek, h elég széles volt a sáv, ahol optimálisan lehetett még hajtani őket. Milyen jó lett volna egy válogatott széria, tuningbarátoknak
Rájzent várjuk, ezzel vígasztalom magam, de egy éve-két éve még szűzlányokat dobtunk volna alevesbea kockádért. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Leon77 #70470 üzenetére
Ez már Golden-gyanús. Gratulálok!
Egyszersmind kérlek, nézd el nekem, vén, begyepesedett kötözködőnek az alábbi óhajomat.
Pusztán csak 40 perc Prime Blend tesztet kérnék. Ha lefut a jelenlegi beállításaiddal, álhatatos híved leszek és maradok, amíg FX van a Földön.
Előre is köszönöm! -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Leon77 #70470 üzenetére
Grat.. nem tudok mit hozzá tenni, sok tyuxart ettél gyerek korodban. Belenyúltál a kockában. Leszámítva az első képen a sok "auto"-t nálam szinte ugyanez van beállítva, de esélytelen hogy ennyire elacsony feszen elmenjen hibátlanúl. Köszi az infót!
rovtiv3: Én nem vettem észre túlzott melegedést. Viszont nálad 4 modúl megy, nálam meg csak kettő, nálam sehogy sem akart normálisan működni 4db egyforma rammal sem. Azért váltottam. Vagy " eltűnt ' egy ram, vagy egy pár, vagy hibázott magas tuningnál. Szóval lényeg ami lényeg, lehet ez is befolyásolja a hőmérsékletet.
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #70454 üzenetére
Nah, erről kérünk bios képeket
Durván jó ez a kocka, h ilyen alacsonyan bírja.
Nekem kellett kis feszt adni, mert "anomáliák" voltak. Érdekes, h USB eszközt leválasztotta (üzenet nem volt, minden jó ránézésre, de pár pillanatra nem elérhető a cucc. Zaaró) néha. Korábban HT link tuningnál a hangkarival borult. Most jó, kopp-kopp, viszont 1,45-1,46 V kell 4,8 GHz-hez. Hátha a Te biosod alapján sikerül faragni, úgy, h USB-t sem kapcsolja le. -
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #70253 üzenetére
Írtam, h eldiablo kivitte télen. Párától ne tarts, ilyenkor a páratartalom alacsony, gyakorlatilag "kifagy" a levegőből. Lehet így bencselni, csak ha lefagyasztod a családot és/vagy a virágokat, akkor az az életedbe kerülhetNekünk télen elég párás a lakás (2 gyerek, sok mosás, hiába szárítógép meg minden), mérem a párát folyamatosan. 50-70% csukott ajtóval, szellőztetés után 35-50% (olcsó digit higrométer, nem tudom milyen pontos)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Leon77 #69162 üzenetére
Én akkor pont a kettő közt vagyok...de valamit nagyon eltaláltam mert most letoltam majd 2 és fél ora bf4et cirka 53C fokos cpu maximummal és 50C fokos temp átlaggal ....
Így hát egyből fel is merült a kérdés bennem hogy nem kéne e feljebb tekerni mivel jol láthatolag game alatt meg van a kellö hűtés....
Te probáltad 5ghz -en game közbe?? hozott pluszt vagy csak melegedett?(szerintem tuti kell neki a 1,5 vagy legalább 1,48vcore már ott nekem...de majd ha lesz idöm akkor rámegyek a témára )
Feszt offsettel adod vagy manual? -
Pro!Petya
addikt
válasz
Leon77 #69157 üzenetére
Akkor ugyanott vagyunk
Amugy most néztem ha egyből a teszt után inditok mégegyet akkor megdobja pár ponttal
Így is csoda h ennyi mert ezek a ramok nagyon nem fekszenek a lapnak...én sem húzom csak feszítem
De a win7/10 miatt is lehet ez a kicsi különbség, bár ez csak feltevés, amúgy mennyi feszt tolsz neki itt 4,8-on?=HG= THX
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Leon77 #69053 üzenetére
Jo kis vidi
Eszméletlen hogy csak 60-70%ban használja a gput.
szerencsétlen 970em az majd mindig 94-100%on pörög benne
A cpu(8370) az kb nálam is ennyi.
cpu höfok az kalkulált maghő vagy kupak?
Tolhatnánk valamikor egy kis bf4et,csak operation locker vagy ahogy esik? szerver? -
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Leon77 #68571 üzenetére
Kevés a gflops... nálam már 4,8 on is bőven 95 környékét hoz. Lehet, hogy stabil a rendszer, de messze áll attól ami az előnyös lenne neki. Kevés a feszültség, még legalább 2 lépcső hiányzik ahhoz, hogy mindent kiadjon magából 4,9.-en. Egyébként nagyon szép teljesítmény.
-
Kroni1
veterán
válasz
Leon77 #67270 üzenetére
Természetesen lenne benne még, de mivel csak egy Brocken2-m van ezért nem nagyon szórakozok vele, mert Premier alatt hogyha 1.35V felett kap a proci akkor azért eléggé fel tud menni a kupakhőm, az meg nem az igazi hosszútávon..
Mondjuk annyit biztos nem tudna mint a tiéd, nekem a 4.5GHz-hez is 1.392V kellett neki, szóval a 4.8GHz az enyémnek még vízzel se lenne meg egykönnyen, már ha egyáltalán.. Viszont nekem ez igy is elég, nem is vágyom ennél komolyabb teljesítményre, meg előbb utóbb én is váltani fogok majd platformot, remélhetőleg ott már kevésbé lesz jelentős a hőtermelés..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Leon77 #67270 üzenetére
Tényleg nem akarok beleugatni, de ott még valami mindig nem kerek, lásd képek. Zöld karika, na az ott rendben van, és azt a teljesítményt adja amit kell. Piros karika, ott valami gebasz van, szerintem a feszültség kevés neki még mindig, mert leesik a teljesítmény. Nálam 4,5Ghz-n dobál 85-88Gflops-t. Lefut a teszt, de a kevés feszültség miatt a teljesítmény alul marad a várttól.
-
Fehdavee
tag
-
Tzoltan21
tag
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #65923 üzenetére
Nekem ilyen van a VRM-en, hasonlót kapott a chipset is, VGA-n nem tudom mi van, szerintem az 7 W-os, de ott nem baj. Sőt, VRM-re is sokan azt rakják.
BGyulaHUN: összefoglalót olvasd át. Meg kell rángatni 4,3-4,5 GHz-re és símán elég lesz. 280 X-et is rá mernék bízni, 270 X OC-vel használtam, köszöni, kihajtotta...
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #65919 üzenetére
380-ra mondjuk tényleg nem éri meg FC blokkot venni pláne most. (én is vakarom a fejem mi legyen a 390 sorsa mert ha tényleg úgy debütál és olyan áron a 480 mint ahogy ígérik akkor bizony be esik az ára keményen használtba meg pláne.. :/ )
Gap padból én special Fujipoly-t használok igaz elég húzós az ára de elég szépen bizonyított ezt használom a vga-n is. Elég sokat hozott a sima gyári cucchoz képest. -
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #65914 üzenetére
Hmm ez érdekes, mert szemre szerintem ugyan az a borda szett van azon is mint a saberen, én is megtámogattam a vrm bordát egy kis ventivel így nem melegszik el. Nézted már alatta a gappadot ? Nem lehet, hogy valami ott nem oké esetleg rövidre van vágva? Killer esetén pl nálam így volt ha még nem nézted esetleg csekkolj rá lehet ott lesz a gond.
(#65912) ViZion : tudom mert nálam is így volt ezért én is aplikáltam rá ventit de annak a bordának bőven el kéne szerintem bírnia ha minden oké. Mondjuk az tény ha már vizezve van akkor legyen egybe minden
de akkor már dobjon a VGA-ra is valami FC-t mert különben ugyanúgy fűti a gépházat belülről
.
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #65904 üzenetére
Hali ha viszont a VRM-et vizezed akkor vizezd az NB-t is
főleg mert amúgy is egybe hőcsöves a gyári borda is szóval ha lebontod a VRM bordát bajos lesz az NB hűtése.
(#65907) dethroner : Monitorozd ki hogy mi eszi a gépet mert totál nem normális jelenség az amit írsz. Sanszos valami vírus lesz ott a háttérben vagy valami miner cuccos ami tekeri a gépet.
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #65904 üzenetére
Nekem a 99FX Pro rev2 van. Nálam a helyzet:
NB-re univerzális kell, 50 mm furattáv, figyeld, h melyik 2 sarkán van a lefogatás, meg G1/4 menet legyen és réz. Ez ott is ua. lesz biztosan EVO lapon is. VRM blokk méretét előkeresem majd, ha holnap estig nem írok, dobj egy privit. Oda is van Alphacool univerzális, ami rámegy. GAP-pad mindkét helyre kell. Majd keresek képet, de szvsz EVO is ilyesmi. -
belaazallat
addikt
válasz
Leon77 #64789 üzenetére
Az összes energiagazdálkodási opció be van állítva, tehát ha nem fix szorzóval használom. Az nem trottling. Ha belegondolsz, trottling esetén nem fut le ennyii dő alatt az IBT.
szerk: Mellesleg egy venti cserével, valamint egy + 1 ventivel megtámogatva a 612 is tud combos lenni. Nálam is 2 ventivel megy a Z600.
Szerk: Ahogy előttem leírták HWInfo IBT előtt van megnyitva, azért látod a 7-es szorzót.
szerk2:
(#64787) .zSoLTi. Melyik rev, melyik bios? -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Leon77 #64763 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy a reset gombod nincs bekötve?
Egyébként a 620-as Chieftec hány ágon adja le a +12V-ot? Elképzelhető, hogy a proci és a VGA ugyanarra az ágra van dugva?
Mondtad, a Prime, ill. az IBT vég nélkül elszalad rajta. Én azért megpróbálkoznék egy egyórás Prime Blend-del.
(Sokan csodálkoznak utána, a stabilnak hitt, jól ápolt cuccukon.) -
Plasticbomb
addikt
válasz
Leon77 #64741 üzenetére
Adj neki Luxmark Stress Testet.. Csak Luxmarkot, és akkor kiderül tutira, hogy a VGA hőtermelése borítja meg ennyire a gépet.
Nekem még amúgy furcsa. MI lóg azon az alaplapon még, rengeteg cucc kell legyen, hogy ennyire könnyen meg lehessen borítani. (Legalábbis gondolom én, aztán nem tudhatom, ki milyen lapot vesz/vett, még az is lehet, hogy egyébként a lap anyaga nem okés, vagy az egyik chip, ami full hibátlan darab esetében nem dobja el magát ennyi hőemelkedéstől, félhibás állapotban nem bírja...).
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #64738 üzenetére
Lehet az lesz amit legelőször írtál amúgy sanszos, hogy a vga-ból kifelé áramló meleg levegő elmelegíti a déli hidat teszt jelleggel célszerű lenne megfújatni valamivel valahogy, hogy vajon tényleg az e a probléma. Mert amiket leírtál az alapján szinte biztos, hogy valami hővédelem lövi le a gépet :/
(#64739) lovas001 :
megvan az a 833 döntögetve
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #64734 üzenetére
Valami ott szerintem nem kerek, szinte konkrétan ilyen konfigja van cimborámnak igaz a cpu egy 8320E de 4.3-ra húzva szintén r9 380 de ilyen jelenséggel nem találkozott, hogy az a deszka elmelegedne.
Biztos jól szellőzik ott minden? Hiába a víz ha nincs légáramlat a deszka körül akkor elmelegszik.
Mekkora fesszel megy a proci ? Proci hőfokok tuti rendben vannak? Tápegység milyen van a gépben ? Milyen terhelést kap a gép amikor így elmelegszik (milyen game stb) ? Megnézném azért a helyedben hogy a tápegység mennyire meleg levegőt tol ki magából mert lehet hogy határon dolgozik és elmelegszik majd lekapcsol.
VGA nem melegszik el ?Elég jól tudnak fűteni a 3xx kártyák ha nincs kellő szellőzés befűti a gépházat is meg magát is és leold a francba.
-
Tomko78
őstag
válasz
Leon77 #64309 üzenetére
Cod AW sok minden lehet net , szerver , kevés játékos , lehet a gépednek semmi baja csak maga a game a hibás , lásd Cod BO III egyik map tökéletes másik mapon ugyan azon emberek ugyan azon map és hegylakó lesz mind nem lehet lelőni őket
Cod ma már nem a selymes futásról híres sajna
-
Habugi
addikt
válasz
Leon77 #64037 üzenetére
Bármi lehet, adj kapaszkodót. Neked is azt tudom mondani, kéne monitorozni mi történik amikor mikrolaggot tapasztalsz. A VGA-d topicjában egyébként nemrég leírtam egy az ilyen esetekre esetlegesen megoldást jelenthető praktikát, merthogy akár VGA is lehet, jobb híján csak vaktában lehet lövöldözni egyelőre.
Egyébként is egy MSI AB-hez kötött praktika, ha már ott jársz mehet az OSD amit vagy figyelsz vagy logolod is ahogy Orrmány megaszondja.
(#64034) Tomko78:
Méregzsák!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest