- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DraXoN
addikt
válasz
hobizoli #74655 üzenetére
Add a pénzt rá és megtesszük, de én jó fej leszek, megelégszem a "különbözettel" mint amivel most ilyen-olyan okkal drágább pár hardver mint kellene (memória, vga)..
Amíg kicsit nem normalizálódik a dolog, addig marad a mostani gépem (vagy amíg elég).. nekem teljesítményben teljesen jó ... Jelenleg a Dark Souls III az új szerzeményem amivel "izzasztom", minden maxon 1080p-ben és nincs még kis "beakadás" se... Akkor miért költsek rá sokat (jó-jó .. talán kevesebbet fogyasztana egy újabb gép)..
Nekem még port hiányom sincs, az alaplapom igen jól fel van szerelve minden jóval: [link]
Egy "fájdalmam" van, csak FX6200am van benne... és mindig gondolkodom megérné-e egy nagyobb.. de ha ez is elég.... jaj ... mit tegyek...
Egyébként fejlesztem majd idén a irodai gépemet ami egy i5-3450es... Hát az a gép ... nagyon sz*r (mondják, hogy ezek az FXek i5 szintűek.. hát .. messze nem... De a fejlesztésével meg lesz várva már az új ryzen apu ... meg egy kicsi rá, hogy "normálisabb" legyen az ára .. úgy tavasz vége, nyár eleje talán jó időpont lehet a vásárlásra ... remélem..
-
Beretvás
veterán
válasz
hobizoli #74652 üzenetére
te mindent IS megtudsz magyarázni..
csak egy a baj, ezzel a mindent toldok minden sz@rral, dologgal, mégpedig , hogy attol még ugyanolyan semmire valo lesz az az olcso lap egy rendes proci alatt.. probálj már meg hajtani egy FX 8xxx et egy asrock 970 ben, aztán visszatérünk erre a jo az olcso lap, mert a drága nem jobb semmivel témára..
semmi rosszindulat csak olvasom egy ideje,és bizony nagyon elvagy ezzel tévedve..
-
belaazallat
addikt
válasz
hobizoli #74639 üzenetére
"igazabaol a 60-70k-s deszkát sem ertem mivel tud tobbet"
Mondjuk, tartósabb alkatrészekből épül fel, jobb a tápellátása, több ventit tudsz rákötni, vagy minőségibb hangkari van rajta. különböző csatoló felületek, M2 és társai. Attól, hogy neked értéktelenek, másnak még lehetnek fontosak.
-
DraXoN
addikt
válasz
hobizoli #73754 üzenetére
Embere válogatja kinek mi a drága.
A legdrágább CPU amit magamnak valaha vettem:
2002: AMD Athlon 2500+ 21ezer Ft körül (új), (Stocket A, barton mag.. huh de jó példányt fogtam ki anno... alap feszültségen vitte a 2400Mhz-et.. szerencsésnek számított aki a 2200MHz-et elérte, de az enyém azt is túlvitte messze... a típusjelzése alapján valami mobil (lapop) CPU volt, ami valamiért asztalinak adtak el (nem illett a kódszámba az ismert asztali CPU palettába).. az akkori AMD athlonos topicban sokan irigykedtek, hogy "mit fogtam ki".)2007: Intel Celeron D 336 16-18ezer Ft (új), (nem emlékszem már pontosan 10 év után), nem lett igazán előrelépés.. PCIE foglalatos alaplap miatt "kellett a csere"
... akkor úgy gondoltam jó ötlet "lépésben fejleszteni"..) [Ezt az alaplapot vége gondoltam, Asrock 775Dual-VSTA ... nagyon "hibrid" ]
2009: AMD x2 Athlon 4400+ 12ezer Ft (használt)
2012 március: AMD Athlon X2 7850BE 6ezerFt (használt)
2012 december: AMD Phenom II x4 925, 10ezerFt (használt) ... alkalmi vétel volt, főleg, hogy a korábban vett X2 7850BE-t eltudtam adni akkor hírtelen 8K ért... persze akkor már kapott új alaplapot (Gigabyte GA-970A-DS3), és a korábbi hozzászólásomban említett akkor olcsó DDR3 ramokat (amiket máig használok).
2017 tavasza: AMD FX 6200, 14ezer Ft (használt).. kellett már valami változás, meg egy-két játék nem kedvelte az újjonan beszerzett VGA-t (lejjebb írom).
VGA "történelmem" erre már közel se emlékszem annyira, többször cseréltem VGA-t mint CPU-t, de 2 dolgot tudok:
Legdrágább amit valaha vettem:
Radeon 9550 (új), olyan 30ezerFt körül (valamivel kicsit felette), úgy a megjelenése után fél évvel.. régebben garanciális csere volt, mert a korábbi Nvidia FX 5200 meghalt a garancia lejárta előtt egy hónappal és a számtek bolt (Mistral Comuter world) engedte a cserét, az adott kártya akkori értékével, és úgy "kevés" rááldozásból lett egy jóval erősebb kártya. talán egy 15-20k körül lehett a konkrét "ráfizetés".Azt váltotta egy Radeon x1600Pro a már fent említett Asrock lapba.. használtan lett véve itt az aprón 20k körül.. talán, bár az biztos, hogy nem lépte túl a 20k-t..
Majd az AM2+ alaplappal jó ideig az Radeon 3200-as radeon-t használtam (újabb játékokban gyorsabb volt a "dedikált" Radeon x1600Pro-nál
... nem volt rossz az az integrált amikor megjelent..) kb. 2 évig használtam csak azt...
majd Ati Radeon 4650 512MB DDR2 lett az apróról, 15k körül 2011 őszén.
Azt úgy fél évig használtam majd "muszáj" voltam cserélni mert lecseréltem a CRT monitort egy 21 colos LCD monitorra... akkor vettem 20k körül egy Radeon 4850 512MB-ot... (ez kb 2012 tavasza, fél évre erre cseréltem ki a fél gépet a korábban említett 10k-s phenomra, CPU, ALAPLAP, Memória, illetve vettem meg első SSD-t akkor bele)
4 év használat után cseréltem azt 6850-re.. már kevésnek éreztem... most belegondolva.. 4 évig elvoltam vele.. nem semmi... tehát 2016 tavaszán 1GB-os 6850, 18k..
most tavasszal csere Radeon R9 280-ra ... na ez 30K volt... mindenidők legdrágább költésem tisztán VGA-ra
.. persze, aztán visszajött egy része a 6850 eladásából (~10-12k körül..)
összességében, nem költöttem sokat az asztali gépemre... még is szerintem használható volt végig... számomra legalábbis nem okozott gondot a használata sose, és többnyire elégedett voltam vele.
persze anno ez az egész még zsebpénzből kezdődött (szűk költségvetés).. manapság már tudnék rá komoly összegeket költeni, de nem érzek rá igényt.. minden fut amit akarok..
Ha ezt a gépet váltanám ryzennre az azért lenne mert "unatkoznék" és kéne újítás..De ezzel még kitartok, majd fejlesztésem következőnek úgy is a melóhelyi gépem lesz, az ottani Intel i5 3470 nem nagyon bírja már az iramot.. Azt cserélem majd ryzenre amint megjelenik és elérhető lesz az asztali Ryzen apu ... aztán persze lehet, hogy még is VGA-t kap és egy 6 vagy 8 magos ryzent.. bár akkor már a refreshből ...
Na arra költeni fogok, de hát azzal pénzt keresek..
Az itthonival nem, erre csak "minimált" költök, hogy a szórakozás meglegyen.De nem panaszkodom ez a gép amim most van viszi a Doom-ot FullHD-n többnyire 60FPS+al.. csak néha esik be kicsit alá...
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #73754 üzenetére
2003-ban 100e ezt kaptam (első P4-em):
CPU: 1,8 GHZ Northwood Pentium FSB 400, 512kb L2 - 24e (tálcás kivitel, a hűtő hozzá +2e)
Alaplap: Asus P4PE - i845 chipset, DDR 333 MHZ ram támogatás, max 3 GB, IDE RAID, S-ATA (promise vezérlős), Gbit LAN, tuning opciók széles tárháza a BIOS-ban. - 40e
RAM: 512 Mb Samsung DDR 333 MHZ - 24e
Ekkor túlórával megkerestem a 100-110e ft-ot.
-
DraXoN
addikt
válasz
hobizoli #73751 üzenetére
ez relatív a nem drága dolog, én a mostani ramomat Kingstone HyperX 1600MHz DDR3 C10 1,5V ... 2x8Gb, még 2x8500Ft ért vettem 2012 decemberében újonnan 5 garanciával (jelentsen utóbbi bármit is).. [link]
azóta sincs ilyen áron semmilyen memória..
az első 2-3 évben szinte mindig pangot az ürességtől a memória egy része... DDR2 3GBról váltottam "fel", alaplap és cpu cserével (akkor tudtam szerezni egy 4 magos phenom II 925 CPU-t 10k-ért... idén tavasszal eladtam az adott CPU-t 8,5k-ért ... még úgy is megérte nekem bőven, pedig piaci ár alatt adtam el
).
Az utóbbi időben gondolkodom már, azonban még 2db 8GB-os modul beszerzésén (munkához már néha kevéske)..
erer1000:
2001 körül lett egy Duron gépem DDR1 rammal, 2x256MB samsung memóriával... valami 18-19ezer lehetett a 2 modul (333Mhz, de "tuningal" gond nélkül ment 400Mhz-en)..
sokáig hecceltem a haverjaimat akkoriban, hogy 2x512MB-nyi modult veszek majd.. mindenki fogta a fejét, hogy minek annyi.. kb. dupjájába került volna, de én is úgy éreztem, hogy annyi ram túlzás, és inkább egy nagyobb HDD-re és erősebb VGA-ra ment a "maradék"). -
erer1000
őstag
válasz
hobizoli #73751 üzenetére
VS ebay ramok, amik bár az OC-t nem bírják, és nem CL bajnokok, de nem a mennyiség általában fontosabb mint a sebesség és a CL.
Lásd, 4 GB (!! Igen 4GB-os) DDR2 800MHz 2.000ft volt pár eve.
8k bol egy 16GB-os Phenom II DDR2-es konfigom építettem, majd el is lehetett idehaza 8-9k/db áron adni ezeket a ramokatMost DDR3 ba 1600MHz CL10 és CL11 esek 2x8GB pakkba 14k volt.
1 éve kb hibátlanul mennek.
Egyedül olcsó DDR4 nincsen még ott
Elő keresem majd a 2001 es itthoni gép számláját, hogy a 256MB SDRAM mennyi volt
de tizen pár ezer rémlik nekem
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #73736 üzenetére
Hajajj, de úgy ám.
Keresztlányaimnak raktam össze egy Lenovo thinkcentre 55 alaplap + D820 pentium párost, fűt rendesen, kellett az extra házventi bőven (S775-ös prescott, ha-ha, az intel egyik nagy "fejlesztése"
Utolsó Intel procim a 2,8 GHZ-es Prescott volt, de megkívánta a hőcsöves TT hűtőt, mert már alapjáraton 55 fokos volt, úgy hogy a gép csak idle volt.
Gordian Knot filmkódoló használata közben repült egészen 90 fokig az alap rézmagos intel hűtővel
Ment is piacra, visszaraktam inkább az 1,8-as Northwood Pentiumot (ez egy gyári 3 GHZ-es példány volt, vissza órajelezve, én meg visszalőttem 3 GHZ-re (Asus P4PE alaplapban először, majd ment át az ABIT IC7 G-be, utána pedig az MSI 875 P NEO2-be), nem tűnt gyengébbnek a prescottnál, idle 40 fok körül, terhelve is csak 60 fok volt kódolás alatt, játékoknál meg 50 fok körül max.)
A prescott bukása után (nálam kb. 2008) AMD cpu-im voltak, AM2 (Athlon 5200+), AM2+ (Athlon II X240), AM3 (Athlon II X3 455) és AM3+ (FX8320e) egészen ez évig.
Az AM3 és az AM3+ platform a mai napig üzemel, eme sorokat az FX-es konfigról írom.
Van Zalmi hűtőm nekem is, lásd aláírásomban, nagyon csendben és jól hűti a 2,66@3,45 GHZ-re húzott X3330-as XEON-t.
Azok a TB procik kegyetlen jók voltak.
-
Jakuskacsa
senior tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #73092 üzenetére
Egyetértésem.
Az ASUS P4PE (I845PE ) alaplapban egy 1,8 GHZ-es Northwood Pentium procival, 512 MB DDR 333MHZ rammal és a PII-esből átrakott Inno 3D GeForce 3 Ti 200 64 MB-os VGA-val kezdtem a saját P4-es korszakomat, a háttértár meg egy Seagate Barracuda 120 GB S-ATA I-es HDD volt, még ez is működik.
2 éven belül felbővítettem még 2*512 MB DDR 333MHZ rammal a gépet, meg belekerült egy MSI NX 6600 GT-floppy segédtápos, hejjába a játékok megkívánták (war3 multiplayer, később COD1, COD UO és COD2 multiplayer).
P4 korszakban a legjobb tápom ami volt (mai napig is működik egy P4-ben), egy FSP Fortron 235W-os, ez kiszolgált pár konfigot 10 éve alatt, legutoljára egy S478 2,8-as Prescott pentium proci és egy Nvidia 6600 GT VGA párosítást.
Ahogy mondád, ehhez képest a 450W-os "kodegány" falevél könnyű volt.
-
DraXoN
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #73088 üzenetére
Abból az időből csak SIS 645,648,655 chipsetes alaplapokhoz volt szerencsém - P4 S478-as lapok, és nagyon nem győztek meg, az i845PE-m is rugalmasabb volt (2003-ban, 3*512 Samsung DDR 333 MHZ-es rammal - és annyin is ment
) és nem volt kérdés a HT-s Nortwood Pentium támogatása, a 865PE és 875P meg pláne vitt mindent (a "kazán" Prescott összes variánsát is).
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
hobizoli #73028 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni ezt, csak digó verdáim voltak. (na jó egyszer félresiklottam egy 80 as audival
) Sorban:
75 2,4td
75 3,0v6
155 2,5td
146 2.0 ts
fiat coupe
fiat bravo hgt
166 2,5v6most puntom van 1,3jtd 90 lovas gyárilag, 114-ra ráncigálva grande punto ms design
ilyen csak 5 ajtós (család miatt kell)Na de ha folytatjuk akkor priviben innetől
Vagy gyere át a bazi nagy offolós -ba. Ott úgyis egyedül vagyok mint digó imádó, a többi mind vw, meg volvo fan...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
hobizoli #73026 üzenetére
Nekem annyira nem volt pénzem
Csak egy olaszból hozott coupe motorját raktam bele, meg átírtuk a gyári programját. Meg ha jól emlékszem, akkor a vezmódosító is cserés volt 145 ös QV-ra, mert az hamarabb kapcsol, meg üzemanyag rendszer volt más. Kb ennyire futotta...
Más módosítás már nem fért bele... valljuk be, ez a sport azért pénztemető
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
hobizoli #72790 üzenetére
Nem passzolom el az FM2 platformot nekiajándékozom a bátyámnak.
Mellesleg engem nem izgat annyira a játékok meg az fps huszárkodás FX-et akartam és kész.jokeph Miért csalódnák?
Egyszálon lehetséges,de többszálon alulmarad a X4 740.
Mire használnám? Munkára és néha játékra.Szóval a feltett kérdésemre is kapok már választ?
-
DraXoN
addikt
válasz
hobizoli #72738 üzenetére
Egyértelmű, hogy jelene még van a platformnak, de jövője már nincs.
Ha jöttek volna későbbi "ráncfelvart" példányok a Piledriver után, akkor esetleg.. bár mostanra akkor is ellenne vágva a platform (bár lenne benne akkor még talán egy 20-30%+) ...
én mondjuk még maradok egy ideig ezen a platformon, lehet még egy erősebb procit és egy ilyet: [link] beszerzek, mivel munkára (is) használom a gépem, és nekem a több mag és több memória előnyösebb mint a hatalmas egyszálas teljesítmény.
Bár könnyen lehet, hogy ezen mostani gépemmel lecserélem az irodai gépemet (az valami i5-4xxx, de milyen.. szégyen de nem tudom, csak azt, hogy a jelenlegi FX is elveri abban amire használom), itthonra meg építek valami ryzent..
De hirtelen fellángolások mindig vannak...
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
hobizoli #72689 üzenetére
@leviske
Igen, en is igy gondoltam. Csak az F2es BIOS kulon letoltheto a rev 1.1-hez, ezert nem voltam benne biztos.@DraXoN
Koszi az infokat.Bar nem tervezek tuningot.
@hobizoli
A tortenethez hozzatartozik, hogy nem volt tervben az alaplap csere, mig kb 1 hete nem jott egy komolyabb fesz. ingadozas az aramszolgaltato halozatan (azt mondjak belecsapott a villam valami objektumba a kozelben). Ennek kovetkezteben a lapon levo LAN adapter es USB 3as port megadta magat.
Akkor mar megvolt a cpu, szoval ez van.
Az igenyeimnek teljesen megfelel 2-3 evre. Ennyit meg siman raszanok.Koszi mindenkinek az eszreveteleket.
-
gamer0035
újonc
-
wsanyi
aktív tag
válasz
hobizoli #72665 üzenetére
Ne haragudj, de úgy látom, elsiklott a figyelmed valami felett:
(#72645) Knobber
"Ahogy látom elég olcsók lettek az FX-ek, látom egy FX-8350 kapható sok helyütt 25-35 ezer környékén. Bírja ez a proci a 4K videószerkesztést vagy inkább menjek már a RyZEN-ek fele?"
Ahhoz jobb az FX, hidd el, kérlek!
@Knobber:
Az a proci egy többszörösen frissített FX, inkább a 43xx-hez van közelebb, annyi különbséggel, hogy állítólag fel lehet húzni 4,8 GHz-re is, olcsóbb a kis pentiumnál, DDR4-es RAM-okat kezel, de szlánaként Cinebench R15-ben 95 pontot kapott 4 GHz-en, a Ryzen pedig 165-ig is felment a gyorsabb RAM-okkal. A kis pentium meg csak 3,5 GHz-en megy, így az hiába tudna többet 4 GHz-en, az is kb 160 pont körül kap Cinebench R15-ben 1 szálon. A különbség, hogy AMD SMT-je Ryzennél 40+%-ot ad az egy szálas teljesítményhez, míg a kis pentium 22%-ot kap +-ban a HT-vel. Az általad említett CPU beugrónak jó lehet AM4-be, mert olcsó, és ha veszel hozzá erős hűtőt, és megy is 4,8 Ghz-en egy jó lapban, akkor az megközeléíti a kis pentium teljesítményét, viszont picivel többet fog fogyasztani. max. 20 W. Nem számottevő. Viszont tuninghoz B350-es chippel szerelt jó lap kell, amin minél több fázisú VRM van. Én emiatt maradnék az FX-nél, ha a RAm-ot nem akarod eladni, és nincs rá sok pénzed. A Q9550-nél még az FX is kevesebbet eszik, és annál bőven sokkal többet tud.
Használtan biztos kapsz 25-30 e között, csak külön hűtőt érdemes rá venni hosszú távon. Bár kérdés az is, milyen hosszúságú filmekkel dolgozol.
Üdv.
-
ViZion
félisten
válasz
hobizoli #72654 üzenetére
Azért a H110 ott is az alja, B150 ajánlottabb, 25k alatt vannak jók.
Addig LEHET gyorsabb a kis penya, amíg elég az a kevés szál (netezés, régi játékok)... Nálam fut egy halom dolog, amit játék alatt sem kapcsolok ki (net, több tabon, néha még film is: pályatöltés alatt, vagy ha csak lazulok, akkor nézem) de alt-tabra rögtön vált, nem kell várnom.
Ryzen alá sem igen ajánlgatnak A320 lapot, a tuningos B350 alig drágább (23-30k), de húzhatók benne a procik. -
wsanyi
aktív tag
válasz
hobizoli #72654 üzenetére
Azért az a kis pentium nem tud annyit munkára mint az FX, ugye ezt azért el tudod fogadni? Egyébként pedig használtan lehet hozzá 15 körül, vagy alatta is jó lapot kapni, akár még garanciával is. Ha nem tuningol, akkor mindegy milyen lap megy alá.
Pl itt egy 15 ért:
https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_ga-970a-ud3_rev_30_1
A sima D3-asat nem ismerem, de ez 10 VRM-esnek tűnik amúgy.
-
ViZion
félisten
válasz
hobizoli #72523 üzenetére
Nem azt írtam, h a 1060 nem lenne jobb. Az lenne, sőt, a 6 GB még jobb lenne. De fHD-ra a1050Ti kompromisszumokkal vállalható, jelenlegi árakat tekintve a legnormálisabb. Anno még a 3 GB-os 1060-ak mentek ennyiért, 80 k volt nekem a 480 8 GB-os, azzal fHD minden lazán ment, de megfizethetetlen jelenleg, már ha lehet kapni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #72150 üzenetére
azz igen.
No igen, volt még a SCSI illesztők mellett valami üvegszál optikás nem tommicsoda is.
A SCSI adaptec cucc nekem jól jött, használtam még PIII-ban SCSI winyót és ODD-t is.
Nagyon megdobta a rendszer sebességét a 10 GB-os IDE HDD után a 20 GB-os SCSI UW2-es.
40mb/s write/read két SCSI HDD között
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli #72143 üzenetére
Üdv!
Nekem a W10-el semmi bajom nem volt
Mármint, hogy ua. a winyón lev telepítés nem volt finnyás, ha a következő konfigokat teszteltem vele (egyébként a W7 se volt annyira finnyás, de a W10 ebből a szempontból még jobb).
1. Core2Quad 6600+Intel 975, 2. Athlon II X3 450+Asus M4A79-t, 3. Core2Duo 8400+Wolfdale 1333 Asrock.
Váltásoknál annyit csinált hogy boot, eszközök felismerése, telepítése, újraindulás és voálá, mene.
Egyedül a P4-es konfigot nem tudta elindítani, mert a 478-as tokozású northwood Pentiumra azt mondta, hogy nix 64 bit support.
Igen, az AMD-s alaplapokkal (AM2-től felfelé) sosem volt gond a S-ATA interface-s telepítésekkel.
Mondjuk az 1. konfignál a W10 nem rinyált, hogy baja lenne a S-ATA val, gondolom mert tartalmazta a szükséges illesztőket.
Viszont érdekes, hogy a régi S478-as socketes I865 és I875 chipkészletes alaplapoknál XP-nél sem volt külön illesztő betöltésére... (SP3-as XP telepítőm volt, lehet ezért).
Én a P4PE i845-ös ASUS lapomnál jártam úgy, hogy meguntam a floppy-s illesztő hozzáadogatását, és csináltam egy integrált, és egyszerűsített XP telepítőt (ekkor még csak SP1 volt) amibe belegyúrtam a Silicon Image 3112-es illesztőjét, ilyen vezérlőchip volt az alaplapomra forrasztva 2 s-ata I-es porttal.
-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
hobizoli #71173 üzenetére
csak azt ne felejtsd el, hogy nem is 60 fok alatt kellett tartani azokat a régi procikat... Nem lenne gond, ha az Amd is 80 fokig lenne jó.
Beretvás: Na e meg a másik dolog. Az enyémbe is befér minden, pedig nem kevés cucc van benne, meg egy 2.5 slotot elfoglaló vidkártya, és még így is tudok benne turkálni. Én már hozzászoktam a lágyan ciripelő Ty 143 as ventik "szimfóniájának"
2300+ on már szinte felszállnak
Cserébe hűtenek is. Kb mint egy hajszárító 1. fokozat olyan meleg levegő jön ki a két venti mögül.
-
Beretvás
veterán
válasz
hobizoli #71173 üzenetére
nincs ezzel semmi gond. csak RENDES házat kell venni nem a filléres papir 17 cm szélesz szemeteket.
érdekes nekem még a malac is megfial a ház oldala meg a hütö között.(#71176) Jakuskacsa : akkor már rég 5+ ghz-n veretném én is neki..
mondjuk igy is birnám csak megsüketülnék.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
hobizoli #71171 üzenetére
Mert az csak egy helyben kavarja a levegőt. Míg a toronyhűtőket teljesen "szélirányba" lehet állítani, és nem ragad bent a meleg. Nem azt mondom, hogy rossz az a hűtő elképzelés amit mondasz, csak én sem látom értelmét, mert csak kavarog a levegő.
Az utolsó ilyen próbálkozás az a V alakú hűtő volt, viszont annyira minimális levegő érte úgy is a vrm-et, hogy szinte semmi értelme nem volt. (nekem is volt ilyen, nagyjából 2-4 fokot segített a vrm hőmérsékletén) Cserébe a beáramló levegő egy téglába ütközött és megtört a kör...
Na ezért...
-
pipo112
őstag
válasz
hobizoli #70880 üzenetére
Szép hosszúra sikeredett,nekem múltkor meg akarta magyarázni egy szaki akinek volt fx kockája,hogy az fx egy szálon bitang erős de több szálon elvérzik, ezért jobb az intel és váltott arra na itt fejeztem be a beszélgetést
Előtte meg ócsárolta az fxet mert játékra alkalmatlan meg hogy neki mindig droppol mondtam neki nálam ilyen nincs én beállítottam rendesen és megy szépen ha neked ez nem jött össze az nem a proci baja -
lee56
őstag
válasz
hobizoli #70850 üzenetére
3000-4800 RPM?
Csak nem gyári?
Már csak a füleid/hallásod épségéért erősen ajánlatos egy ipkézláb hűtő beszerzése. Az meg a másik, ha 651K-ra nem elég ez így se, gondolhatod mi lesz egy FX esetén.
Amúgy összefoglalóban (1.hsz) van egy cooler ajánló bár kicsit elavult, azért sokminden nem történt azóta hűtés fronton, egetverő újdonságok nem jöttek, azokból csemegézhetsz nyugodtan vagy a milyen hűtőt vegyek topik talán érdemes szerencsét próbálni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
hobizoli #70802 üzenetére
Na a IHS nelkul nem er le a huto a core-ra, mert a keret kitamaszt
Felpoliroztam a kuler aljat is aztan raraktam a core-ra ugy, ossze, indit, muxik651K jelenleg 3.3GHz-n veret. Majd meg probalom feljebb is kesobb
Vki tud vmi megbizhato diag sw-t?
Mert amivel nezegetem az szerint a core 8fokig lehul idle allapotban, ami szerintem nem valos, leven az ablak csukva es 22-23fok van a szobaban.
De ezt amugy a 631-s CPU-val is csinalgatja....esetleg alaplapi BIOS lenne hoki?Amikor bejon a Win 60fokos a CPU (elvileg), de a diag sw szerint 3-4sec alatt leesik a hofok 40 ala, aztan onnan megy le tovabb 20 ala is
Piriform Speccy v1.29.714 (64bit)-l neztem ezt
-
Omli85
őstag
válasz
hobizoli #66165 üzenetére
Körülbelül ugyanazt a rézmagos hőcsöves hűtőt adták az FX 8xxx szériához amiket előtte a Phenom szériához is adtak
csodát nem kell tőle várni.
Az általad írt két proci között azért van némi eltérés konkrétan +400MHz továbbá a gyári 100W-s TDP mellet illetve a gyárilag megadott feszültségértékek alapján ami 0.91 - 1.41V elég egyértelmű miért is melegszik el.A plusz 400MHz azért adott esetben tud fűteni pláne gyári hűtő esetén. Ahogy ViZion-is írja valószínű kicsit túlfeszeli a procit a lap meg kell próbálni csökkentei a feszültséget amíg még stabil így azért nyerhetsz néhány fokot adott esetben.
(#66169) Knobber : Csodát azért nem kell várni ettől a hűtőtől sem. Amúgy csak a hűtő miatt én special biztos nem venném ezt az "új" szériát. Egy értelmesebb custom hűtő még mindig jobb és csendesebb megoldás
. Illetve nem tudom mennyi a difi de a Wraith verzió tuti drágább és ha azt nézzük az alap FX 6350 is 36-37K környékére van árazva a Wraith szerintem jó 10K-val tuti drágább annyiért meg veszel már egy normális torony hűtőt és mint írtam 37K környékén van már 8320E is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Autós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest